Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To zalezy czy chcesz wystawiac czy nie jesli nie to szeleczki kup a jesli wystawiana ma byc to obróżka przy szeleczkach bardzo włos sie niszczy...

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

A co z pieskiem?
Będzie z hodowli od pana waldka?

Posted

A te obroże, smycze, i szelki to takie:

Obroża:

http://www.pelna-miska.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=1351

szelki:

http://www.pelna-miska.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=1305

smycz:

http://www.pelna-miska.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=1040

Smycz w linku jest dla średnich psów, bo jestem w szkole i nie moge znaleźć tej dla małych(w domu mam adres zapisany). Ale chodzi mi o ten sam wzór...

Jak Wam się podoba?

Posted

Asia&Misia napisał(a):
ja juz sie niemoge doczekac fotek twojego psiaka :cool3: , a jak go nazwiesz? :diabloti:

No właśnie jeszcze nie wiem. A fotki będą zaraz jak przywieziemy go do domu :)

Guest Agata_B
Posted

Ja jestem zwolenniczką imienia Maks :eviltong:

Posted

[quote name='Bblue']http://www.waldek2.republika.pl/

Co myślicie o tej hodowli?
Są do sprzedaży szczeniaki z miotu "C",
Cześć Bblue!
Mam braciszka piesków które są w sprzedaży w hodowli Our Dream,Mój piesek to Cherubinek, wołam na niego Rubiś. Zobacz sobie zdjęcia w moim fotoblogu, adres jest w moim podpisie. No teraz parę słów o tej hodowli, nie mam za dużego doświadczenia merytorycznego w tej kwestii, ale dla mnie to jest nie hodowla, ale rodzinny dom pełen miłości do piesków, wszystko tam jest im podporządkowane. Potrzeby piesków są tam priorytetowe. Mój Rubiś jest bardzo przez to pogodny, w ogóle nie zestresowany, bardzo łatwo sobie przyswaja różne rzeczy, acz musimy pamiętać, że ludzkiego języka nie rozumie, więc tylko łagody ton, głaski i smakołyki to aprobata jego postępowania, a karzę go jedynie ostrym głosem, ewentualnie troche nie za długo go ignoruję, tego tez nie lubi. Blu, jeżeli będziesz tak postę powac z pieskiem, to odpłaci Ci miłością i oddaniem, których nawet ciężko szukać u ludzi. To jest mój pierwszy pies, no a mam już trochę lat i muszę powiedzieć że te dwa i pół miesiąca z tym pieskiem to zupełnie nowy rozdział w moim życiu. Myślę że braciszek Rubisia będzie tak samo fajny jak mój piesio i pewnie juz tam na Ciebie czeka i nie umie się doczekać z ciekawości, czy jego nowy dom będzie tak miły jak ten w którym teraz jeszcze jest. Życzę Ci tego.

Posted

Życie jest piękne! ŻYCIE JEST CUDOWNE!!!
Jedziemy w niedziele! Tą niedziele!!!!!! :multi: :multi: :multi:

Minus jest taki, że aparatu zapomniałam oddać do naprawy...
Ale od kogoś pożyczę :)

Ide sobie poskakać!

:laola:

Podobno aż wypieków dostałam z przejęcia, kiedy się dowiedziałam, że to już w niedziele!

Normalnie nie moge w miejscu wysiedzieć!!!!

Zmieniłam zdanie...Chyba będzie Scooby :)

Posted

Pozycz aparat koniecznie!!!!!!!! :mad:
A co do imion to moze: Cherry, Scooby :lol: , Misiu, Gryzak, Przytulasek, Toffik, Tuffi, dobra niemam wiecej imion :lol: . No i czekamy do niedzieli!!! :loveu:
Masz farta bo moj psiak bedzie do odbioru dopiero z sobote za tydzien :placz: .

Posted

Reniagoj napisał(a):
Cześć Bblue!
Mam braciszka piesków które są w sprzedaży w hodowli Our Dream,Mój piesek to Cherubinek, wołam na niego Rubiś. Zobacz sobie zdjęcia w moim fotoblogu, adres jest w moim podpisie. No teraz parę słów o tej hodowli, nie mam za dużego doświadczenia merytorycznego w tej kwestii, ale dla mnie to jest nie hodowla, ale rodzinny dom pełen miłości do piesków, wszystko tam jest im podporządkowane. Potrzeby piesków są tam priorytetowe. Mój Rubiś jest bardzo przez to pogodny, w ogóle nie zestresowany, bardzo łatwo sobie przyswaja różne rzeczy, acz musimy pamiętać, że ludzkiego języka nie rozumie, więc tylko łagody ton, głaski i smakołyki to aprobata jego postępowania, a karzę go jedynie ostrym głosem, ewentualnie troche nie za długo go ignoruję, tego tez nie lubi. Blu, jeżeli będziesz tak postę powac z pieskiem, to odpłaci Ci miłością i oddaniem, których nawet ciężko szukać u ludzi. To jest mój pierwszy pies, no a mam już trochę lat i muszę powiedzieć że te dwa i pół miesiąca z tym pieskiem to zupełnie nowy rozdział w moim życiu. Myślę że braciszek Rubisia będzie tak samo fajny jak mój piesio i pewnie juz tam na Ciebie czeka i nie umie się doczekać z ciekawości, czy jego nowy dom będzie tak miły jak ten w którym teraz jeszcze jest. Życzę Ci tego.

No to mamy braciszka! Bo jesteśmy pewni, że bierzemy psiaka z tej hodowli!
A co do jego galerii to jest piękny! Mój też pewnie taki będzie :)

Posted

Asia&Misia napisał(a):
Pozycz aparat koniecznie!!!!!!!! :mad:
A co do imion to moze: Cherry, Scooby :lol: , Misiu, Gryzak, Przytulasek, Toffik, Tuffi, dobra niemam wiecej imion :lol: . No i czekamy do niedzieli!!! :loveu:
Masz farta bo moj psiak bedzie do odbioru dopiero z sobote za tydzien :placz: .

Wytrzymasz! :)
A co do majogo szczęścia, to faktycznie, szczęściara ze mnie!:evil_lol:

Posted

Zmieniam zdanie! Ja nie wysiedze!!! Mam ochotę piszczeć, skakać i nie wiadomo co jeszcze.
Ale nie mam siły, bo zaraz jak skończyliśmy rozmawiać z Panem Waldkiem, to poszłam na rower, żeby energię wyładować...
Ufff...co ja mam zrobić? Bo zaraz oszeleję!

Posted

[quote name='Bblue']Ostatnio stwierdziłam, że mam w życiu szczęście :)
Od kilku lat chciałam mieć psa. Jakiś czas temu tata zgodził się, ale mówił "będzie dom, będzie pies" (czyli za rok). Teraz mieszkam na drugim piętrze. Szukałam w dużych rasach, goldek, labrador, dog niemiecki...
Przeglądałam jakiś czas temu forum i zobaczyłam Yorki. Przypomniała mi się Lulu, którą zajmuję się w wakacje. I stwierdziłam, że chcę Yorka.
No i tata się zgodził. A najlepsze jest to, że nie za rok, tylko 2 miesiące!
Dostane go k. 25 czerwca, czyli moimi urodzinami.
A teraz czytam, czytam i jeszcze raz czytam o Yorkach. Zbieram sprzęt (zabawki, smycze, szelki itp.)

Mam też kilka pytań:

Czy Yorki dużo chorują? Nigdzie DOSŁOWNIE tego nie przeczytałam, ale widziałam kilka wątków na innych forach i sama nie wiem co mam sądzić...

Ile wynosi miesięczne utrzymanie? Od razu mówię, że nie chcę psa wystawiać.

I najważniejsze. Jeśli ktoś spodziewałby się szczeniaczków (z metryczkami oczywiście) w woj.pomorskim, zachodnio pomorskim, albo warmińsko mazurskim, które będą do odbioru za 8 tyg (czyli te nieszczęsne dwa miesiące, które nie wiem jak wytrzymam) to mógłby mnie poinformować?

Z góry baaardzo dziękuję :)

Ehh.. jak bym czytałam to co sama pisałam na dogo :loveu: Moj Tofficzek jest z nami dopiero 3-4 tygodnie :loveu: :loveu: :loveu: Serdecznie zapraszam do mnie do Galerii... było jedno wielkie odliczanie i nie spałam po nocach :multi: :lol:

Posted

niewiem czy wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ide w slady marty i juz zakładam galerie! :loveu:
A moj pisiak bedzie Czaki, napewno! Chociaz moze nie, jak sie rozmysle ;) .