Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dobranoc piłka z biedronki :evil_lol:

Oczywiście obie zginęły w ten sam sposób .
Sznurki nadal sa fajne :)

W środe wyjezdzam z burkiem na wieś na jakiś tydzień (zależy od pogody) mam nadzieje że nam pogoda dopisze i zrobimy mase treningów .
Kupiłam sobie cudowną koszulke ze staffikiem coby nikt na zawodach nie miał wątpliwości co mam na smyczy :lol:

Posted

Szybciej niż planowałam ale powróciliśmy .
Nie wiem czy już wspominałam że mój pies jest zaje bisty .
Codzienne wstawanie o 5 rano żeby zrobić z psem cokolwiek przed 7-8 jak zaczynało sie robić gorąco .
Za pomocą tatka zrobiliśmy mu takie ala sanki żeby się oswoił że nie tylko ciężarek się zanim ciągnie ale też jakieś sanki z ciężarkiem , było większe tarcie (bo to było z płyty osb kilka razy większa niż sam ciężarek) i inny odgłos , rzecz jasna jemu nie zrobiło to różnicy .
Czuł że jest ciężej ale elegancko leciał ile sił w łapach .
Próbowałam go też nauczyć wyszarpywania roweru ze mną , chodzi o to że ciągnąć to on ciągnie mega chętnie rower ale tym razem chodziło mi o to by sam z tym rowerem i mną ruszył , nie pomagałam mu , nogi w góre i miał zacząć sam .
Żeby w nim wyrobić skojarzenia do tego używałam oczywiście szelek do WP a do zwykłego rowerowania szelek norweskich .
Za pierwszym razem miał mały problem z ruszeniem , może bardziej zdziwił się że tak ciężko ruszyć a tak łatwo się przecież ciągnie .
Za kolejnymi razami udawało mu się zacząć już za pierwszym max drugim razem , co więcej chciałam sprawdzić jak wytrzymały jest i spróbowaliśmy czy da rade mnie wciągnąć pod sporą górke , dał ! oczywiście dużo wolniej niż po prostej ale wciągnął mnie .
Czułam się jak małe dziecko na sankach :) .

Mam zdjęcia i filmik jak Clayek pływa ! Udało się mu w końcu w miare normalnie przepłynąć kilka metrów !
Niestety jak wróciłam okazało się że mój laptop nie działa , roczny laptop dopiero nie dawno spłacony także zła jestem jak osa , na szczęście jeszcze ponad pół roku gwarancji ma ale wiadomo będą go robić pewnie z 3 tygodnie .
Mam kompa u braci w pokoju także nie jestem całkiem odcięta ale np. nie pamiętam praktycznie żadnych haseł np. do youtuba żeby zrzucić filmik ani nie mam nic do obróbki zdjęć .
Nie pamietam, jak program którego używam się nazywa , muszę go poszukać i ściągnąć .
Wtedy wrzuce jakieś zdjęcia .

Posted

agutka napisał(a):
Jak dałaś radę nauczyć Claya pływać to ja podrzucę ci Ledę:evil_lol:

Ja do tego ręki nie przyłożyłam , rok temu uczyłam i nic to nie dało .
W tym roku kupiłam kapok a pies przy pierwszym wyjeździe nad jezioro zaczał pływać :evil_lol:
Fakt że strasznie słabo ale się nie topi jak rok temu , na dłuższe pływania i tak będzie pływać w kapoku.
A Sagat nie pływa ? może on by ją nauczył , np. z zazdrości o patyka też by popłynęła .

Posted

ha,ha Leda za patykami nie goni ;)
Sagat pływa ładnie ale z własnej woli nie pływa ;) Ledzior kiedyś za łabędziem wskoczyła i pływała gorzej niż kuternoga, w tym roku spróbuję wejść do wody i ją zachęcać... zobaczymy ;)

Posted

Wczorajszy wieczór spędziliśmy na Starym Mieście , rzadko tam chodzę ze względu na komentarze których nie lubie jednak wczoraj było bardzo miło .

W oddali nasza brama targowa .

I jedno foto z działki

Posted

Sierota 2 dni miał tak rozwalony pazur że co rusz krwawił , musiał latać w bandażu , ku mojemu zdziwieniu zero reakcji na bandaż , świetny jest . Te zwykłe bandaże momentalnie były zrywane przez psa .

Posted

[quote name='Amber']http://zmniejszacz.pl/zdjecie/136/345312_DSC03230.JPG

Zaje... pieniek rzeźnikowi? :evil_lol: Mój gryzaczek do spring pole wygląda podobnie :diabloti:

To jest taki samoprzylepny bandaż? Też sobie taki zamówiłam na przyszłość, obym go nigdy nie musiała używać (ach nadzieja matką głupich :eviltong:)
Pieniek był we krwi od łapy i rozwalonego ryja (nie mam pojęcia czym to zrobił) w każdym razie się nie przejął :P

Tak , kupiłam u weterynarza i jest bardzo fajny , bez porównania ze zwykłym .
Chyba też w necie kupie zapas , ciągle te łapska kaleczy .

[quote name='Majkowska']Oj ten pazur na ostatnim faktycznie mocno rozwalony.

I wiesz co jeszcze ... kooocham go:loveu:
(nie pazur tylko Claya :P)
Na ostatnim to serio jak nic .. pewnego dnia tak rozwalił że krew leciała ciurkiem i miał calutką stope we krwi .
Musiałam mu opatrzyć w kagańcu bo nie podobał mu się pomysł z polaniem octeniseptem , pewnie by nie ugryzł ale warknął .
Ja też go kocham , jego nie da się nie kochać ;)

Posted

Ja kupiłam taki bandaż na wystawie .
Dałam za niego 10zł :D
Facet sprzedawał akurat to co mu zostało, takie kolory niechodliwe, bo może ktoś do papilotów weźmie i trafiło mi się ;):)Ile dałaś za ten? Bo one tanie nie są...

Posted

Majkowska napisał(a):
Ja kupiłam taki bandaż na wystawie .
Dałam za niego 10zł :D
Facet sprzedawał akurat to co mu zostało, takie kolory niechodliwe, bo może ktoś do papilotów weźmie i trafiło mi się ;):)Ile dałaś za ten? Bo one tanie nie są...

Też 10 zł :) i mój jest niebieski w rybki :evil_lol: miałam do wyboru jeszcze żółty i różowy .

Posted

Majkowska napisał(a):
ja mam zielony w gwiazdeczki :evil_lol:

O zielony bym chciała :lol: na allegro one są sporo tańsze ale jak doliczyć wysyłke to wychodzi nawet drożej .

Posted

Śmieszek w wersji " jestem groźny " .

Mam kochanego brata , mimo że umowa między nami jest inna on kupił Claytonowi tą obroże .
Kiedyś mu mówiłam że bym taką chciała tylko zawsze uważałam że trochę za droga .

I napisze też tutaj , tak dobrej jakości skóry jak mają moje dwie obroże DINGO nie miałam , są nie porównywalnie lepsze od tego co miałam nawet od pitmana .

I co tygodniowe pozowanie w domu , sprawdzam czy widać efekty naszej "pracy" .

Poschodziły strupy na łbie , zostały okropne mocno różowe blizny :roll:

Posted

obroża świetna, miałam też dingo jedną na oku lecz podziękowałam za wystające kolce które Leda pewnie nieraz by mi powbijała ;)

blizny zarosną a sylwetka wspaniała :loveu: tłuszczu to ma chyba tylko 5 % co ;)

Posted

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/136/345369_DSC03272.JPG :loveu: ojejusiu, jakie to notorycznie uśmiechnięte i zadowolone :D

a bandaża Majkowska już nie masz, nie wiem czy pamiętasz, ale oddałaś go takiej jednej z poszkodowanym pieskiem :diabloti:
trzyma się fajnie, ale nie w tym miejscu, gdzie Pat miał rozwaloną łapę :shake: i na wystawie w Krk bankowo kupię tego rolkę albo dwie, bo to serio dobra rzecz, o ile rozwali w miejscu, które nie powoduje zsuwania się.
faktycznie go pies olewał, a jest cienki i dobrze trzyma.

Posted

[quote name='leónowa']Weź , jak patrzę na te mięśnie to mi się zachciewa staffika, a nie moge:shake:
A tam nie możesz , zawsze się da jak się chce :diabloti:

[quote name='agutka']obroża świetna, miałam też dingo jedną na oku lecz podziękowałam za wystające kolce które Leda pewnie nieraz by mi powbijała ;)

blizny zarosną a sylwetka wspaniała :loveu: tłuszczu to ma chyba tylko 5 % co ;)
Obroża bardzo kuje to prawda trzeba uważać na nogi i w razie potrzeby szybkiego łapania psa też się nie sprawdźa ale wygląda bosko i jej wybaczam :lol:
Sylwetka lepsza niż miesiąc temu także jestem zadowolona , w końcu troszkę sie wysuszył .

[quote name='Pani Profesor']http://zmniejszacz.pl/zdjecie/136/345369_DSC03272.JPG :loveu: ojejusiu, jakie to notorycznie uśmiechnięte i zadowolone :D

a bandaża Majkowska już nie masz, nie wiem czy pamiętasz, ale oddałaś go takiej jednej z poszkodowanym pieskiem :diabloti:
trzyma się fajnie, ale nie w tym miejscu, gdzie Pat miał rozwaloną łapę :shake: i na wystawie w Krk bankowo kupię tego rolkę albo dwie, bo to serio dobra rzecz, o ile rozwali w miejscu, które nie powoduje zsuwania się.
faktycznie go pies olewał, a jest cienki i dobrze trzyma.
Ja też robię zapas , może przy okazji jak bdę psu żarcie zamawiać to gdzieś znajde te bandaże .