gops Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 To jest bardzo irytujące bo często razem chodzimy i mijanie psów jest nieuniknione . A karce gnoja za to wiadomo . Warto zainwestować pieniążki w tą obroże , bo to się zwraca jak już wykorzysta się to na maxa ( jak już nie będzie dawało dalszych efektów) to można przecież odsprzedać dalej . Ja kupiłam używaną ale póki co nie sprzedaje bo jak nie na Claya to przyda się na kolejnego psa kiedyś tam . Quote
Vailet Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 no ja też poluje na używaną, bo chętnie bym kupiła Quote
Czekunia Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='dog193']Dziwne, myślałam że u każdego psa z krótką sierścią odpada ;) Jupi już się w różnych świństwach upaćkał, zawsze zasychało i odpadało, pies się 3 razy otrzepał i czysty :D Czasami tylko trzeba było trochę dłużej pochodzić.[/QUOTE] Z moich brud zazwyczaj właśnie się wykrusza do końca spaceru, tylko u Zary zawsze problem z brzuchem - rzepa tam taka i pełno piachu się trzyma, więc brzuch musimy szorować:evil_lol:. Quote
gops Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 [quote name='Vailet']no ja też poluje na używaną, bo chętnie bym kupiła[/QUOTE] [quote name='Vailet']a wiesz jakiej firmy jest ta twoja obroża?[/QUOTE] Poluj może się uda , warto zaglądać na fora ttb . Moja jest firmy el perro . [quote name='Czekunia']Z moich brud zazwyczaj właśnie się wykrusza do końca spaceru, tylko u Zary zawsze problem z brzuchem - rzepa tam taka i pełno piachu się trzyma, więc brzuch musimy szorować:evil_lol:.[/QUOTE] Ale Zara raczej nie ma od brzucha do ziemi 30cm :evil_lol: Quote
Czekunia Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='gops'] Ale Zara raczej nie ma od brzucha do ziemi 30cm :evil_lol:[/QUOTE] No właśnie, to tym bardziej nie wiem, czemu tak się brudzi:evil_lol: Quote
rashelek Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/126/149717_DSC02818.JPG świetne :D Ja już się pogodziłam, że mam białego psa z wiecznie szarymi łapami i czarnymy stopami :lol: Ciekawe, jak się będzie jej brud chwytał latem, jak ją na krótko ogolę, może trochę mniej. Albo się będzie wykruszał chociaż :lol: Quote
evel Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 I dlatego nie mogłabym mieć białego psa, myślę, że patrząc od czarnych w stronę rozjaśnionych to u mnie rudy maksymalnie mógłby być :evil_lol: Co do imion, to bratu mojego R. urodziło się dziecko i nazwali je Zuzanna, nie kojarząc, że moja Zu to jakby forma pochodna :diabloti: Ale psa o imieniu Raven żadnego nie kojarzę. Reszta imion składu, czyli Zmora/Zaraza, Julian, Hunter i Tina są raczej popularne ;) Quote
gops Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Przy białym psie to jest faktycznie gigantyczny minus to brudzenie się , mój nawet jak zje starte warzywa to ma brudny ryj . Jednak wszystko mi wynagradzają różowe poduszki łapek , różowe fafelki i jego czarne plamki na ryju :loveu: Jak nie lubiłam białych psów tak teraz kocham i jeśli TTB to chyba tylko biały :) Każda inna rasa mogłaby być dla mnie czarna podpalana :lol: bo to moje umaszczenie numer jeden . Quote
Marta_Ares Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Bols ma białe łapy, ciągle w coś się pakuje błoto, woda, piach i tak non stop :D tarza się z psami w ziemi i o dziwo jakoś bardzo się nie brudzą, po wyczesaniu są nadal białe :D Mayka po praniu w wybielającym szamponie miała super kolor :loveu: ale niestety bardzo szybko robiła się szara, więc to może kwestia sierści? Quote
LadyS Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Na pewno zależy od sierści - u nas tylko plamy z metalu mokrego nie schodzą (np. z kółek od obroży), a tak to pies jak mocno błotny, to po prysznic, spłukanie i wytarcie :) Quote
Besti Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 My sobie koksa Clayka oglądamy na FB :eviltong: Ja swojej nie wkładam wszystkich obciążników do obroży bo wydaje mi się że to za ciężkie a Clay mniejszy i widzę śmiga we wszystkich :eviltong: Quote
vege* Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='evel']I dlatego nie mogłabym mieć białego psa, myślę, że patrząc od czarnych w stronę rozjaśnionych to u mnie rudy maksymalnie mógłby być :evil_lol: Co do imion, to bratu mojego R. urodziło się dziecko i nazwali je Zuzanna, nie kojarząc, że moja Zu to jakby forma pochodna :diabloti: Ale psa o imieniu Raven żadnego nie kojarzę. Reszta imion składu, czyli Zmora/Zaraza, Julian, Hunter i Tina są raczej popularne ;)[/QUOTE] Ja też bym białego psa nie mogła mieć :evil_lol: Ja znam jedną Raven w moim mieście :) Nuka miała też się tak nazywać, ale zrezygnowałam z tego imienia :lol: Dla kolejnego psa mam dwa imiona, wymyśliłam dawno temu i nie spotkałam jeszcze psa, który by tak miał na imię, a nawet jeśli by miał to jakoś mało mnie to obchodzi :evil_lol: Quote
gops Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='Besti']My sobie koksa Clayka oglądamy na FB :eviltong: Ja swojej nie wkładam wszystkich obciążników do obroży bo wydaje mi się że to za ciężkie a Clay mniejszy i widzę śmiga we wszystkich :eviltong:[/QUOTE] Akurat na zdjęciach ma 4 sztabki :p ale chyba znowu mu wrzucę do 6ciu bo w sumie i tak ich nie czuje już . Nie jest za ciężka , bez przesady , Twój pies ma jakieś 40kg a ta obroża max 1,5 kg :lol: Byłam dziś w chińczyku po jakieś trampki żeby mieć na spacery z psem a zamiast trampek kupiłam świnie Claytonowi , taka duża piłka jak świnia i okrutnie piszczy , Claytonowi pierwszy raz włączyło sie "killim"(na zabawke) i strasznie jest nakręcony na zabicie świni , muszę z nim to jakoś wypracować bo to taki niezdrowy szał .. Zawsze lubił zabijać zabawki ale nigdy nie wpadał w taki szał . W parku z daleka krzyczą do mnie dziś jakieś dziewuszki max 15 lat " Ten pies wygląda jak świnia " , odpowiedziałam " Wiem " i chyba się zdziwiły bo już nic nie krzyczały . Quote
agutka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='gops']Przy białym psie to jest faktycznie gigantyczny minus to brudzenie się , mój nawet jak zje starte warzywa to ma brudny ryj . Jednak wszystko mi wynagradzają różowe poduszki łapek , różowe fafelki i jego czarne plamki na ryju :loveu: Jak nie lubiłam białych psów tak teraz kocham i jeśli TTB to chyba tylko biały :) Każda inna rasa mogłaby być dla mnie czarna podpalana :lol: bo to moje umaszczenie numer jeden .[/QUOTE] wiesz moja jakoś różowych poduszek niema :mad: ciesz się twoim białasem do puki nie natkniesz się na alergika albo atopika ;) moja na szczęście dała sobie spokój z alergiami i grzybami ale czekam na jakieś nowe boom choróbska :roll: Quote
angineuuka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='vege*']Ja też bym białego psa nie mogła mieć :evil_lol: Ja znam jedną Raven w moim mieście :) Nuka miała też się tak nazywać, ale zrezygnowałam z tego imienia :lol: Dla kolejnego psa mam dwa imiona, wymyśliłam dawno temu i nie spotkałam jeszcze psa, który by tak miał na imię, a nawet jeśli by miał to jakoś mało mnie to obchodzi :evil_lol:[/QUOTE] a ja dziś na stronie pewnej hodowli, pierwszy widziałam psa z imieniem jakie wymyśliłam dla przyszłej suczy. :evil_lol: dobrze, ze rasy inne:diabloti: Quote
Naklejka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Ej, nie tylko małe psy się brudzą. Jetsan się strasznie brudzi, a jego do wanny wrzucić nie mogę :eviltong: Quote
Amber Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Cortina ma 7 latach ma niezmywalny brud pod pachami :evil_lol: Chyba ją kiedyś zostawię na noc w wannie, żeby się namoczyła :PROXY5::eviltong: Quote
gops Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 No własnie mój też czasami się tak upieprzy że pranie nie pomaga i chodzi taki brudny ileś tam dni . Nigdy wiećej spaceru w parku przy ładnej pogodzie i gdy ludzie mają wolny dzień .. Na szczęście w poneidziałek jedziemy na działke to go tam wymęcze . Quote
katasza1 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Co do wyladowywania agresji na kumplu na jednej smyczy....taaa skad ja to znam. To jest tragedia. Najgorsza rzecz w posiadaniu dwoch psow jka trzeba wyjsc z nimi razem na spacer. Ja mam niestety dwoch dominujacych samcow ktorzy nie dadza sobie w kasze dmuchac i jak do nas jakis oies przyfika to chce mi sie plakac, mam nadzieje ze uda mi sie ich jakos ulozuc.... Quote
gops Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 I po świętach :) Właśnie wróciliśmy z działki i mam kilka zdjęć . Quote
gops Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 Jutro maja wysłać kapok , nie mogę się doczekać aż go wypróbuje . Wczoraj mimo kiepskiej pogody oczywiście Clayetan wpieprzył sie do jeziora po same uszy "bo kijek " nie dość że wlazł w skórzanej obroży to jeszcze w foresto gamoń a potem dwie godziny siedział i sie trząsł bo na dworze z 10 stopni ... Dzisiaj cieplutko ale nie miałam jak z nim pójść nad jezioro bo by nie zdążył wyschnąć a do auta mokrego nie wpuszczą . A dzis ponad 20 stopni . Zerwał mi obroże którą kupiłam z 3 tygodnie temu :/ była kiepskiej jakości ale ładna więc i tak mi szkoda (zerwała się wpół przy kółku) na szczęście nie przy ulicy ani nie w momencie rzucania się na psa . Na działce wyczaiłam odpowiednie drzewo do wiszenia , powiesiłam nasz niezniszczalny działkowy gumowo kauczkuowy ala ring (tylko ma 3 takie części i dużo grubsze) i niestety dziś go straciliśmy , nie kupie drugiego bo był drogi :lol: muszę i na działke wywieźć jakieś opony od roweru czy coś . W każdym razie ciesze się że mam takie drzewo bo byłam przekonana że nie mam a jednak jedna gałąź taka porządniejsza i nie musimy chyba robić ramienia od słupka. Przez kapok i tatuaż jestem spłukana i biedna jak mysz kościelna :roll: Quote
Recommended Posts