Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest bardzo irytujące bo często razem chodzimy i mijanie psów jest nieuniknione .
A karce gnoja za to wiadomo .

Warto zainwestować pieniążki w tą obroże , bo to się zwraca jak już wykorzysta się to na maxa ( jak już nie będzie dawało dalszych efektów) to można przecież odsprzedać dalej .
Ja kupiłam używaną ale póki co nie sprzedaje bo jak nie na Claya to przyda się na kolejnego psa kiedyś tam .

Posted

[quote name='dog193']Dziwne, myślałam że u każdego psa z krótką sierścią odpada ;) Jupi już się w różnych świństwach upaćkał, zawsze zasychało i odpadało, pies się 3 razy otrzepał i czysty :D Czasami tylko trzeba było trochę dłużej pochodzić.[/QUOTE]

Z moich brud zazwyczaj właśnie się wykrusza do końca spaceru, tylko u Zary zawsze problem z brzuchem - rzepa tam taka i pełno piachu się trzyma, więc brzuch musimy szorować:evil_lol:.

Posted

[quote name='Vailet']no ja też poluje na używaną, bo chętnie bym kupiła[/QUOTE]

[quote name='Vailet']a wiesz jakiej firmy jest ta twoja obroża?[/QUOTE]
Poluj może się uda , warto zaglądać na fora ttb .
Moja jest firmy el perro .

[quote name='Czekunia']Z moich brud zazwyczaj właśnie się wykrusza do końca spaceru, tylko u Zary zawsze problem z brzuchem - rzepa tam taka i pełno piachu się trzyma, więc brzuch musimy szorować:evil_lol:.[/QUOTE]
Ale Zara raczej nie ma od brzucha do ziemi 30cm :evil_lol:

Posted

I dlatego nie mogłabym mieć białego psa, myślę, że patrząc od czarnych w stronę rozjaśnionych to u mnie rudy maksymalnie mógłby być :evil_lol:

Co do imion, to bratu mojego R. urodziło się dziecko i nazwali je Zuzanna, nie kojarząc, że moja Zu to jakby forma pochodna :diabloti: Ale psa o imieniu Raven żadnego nie kojarzę. Reszta imion składu, czyli Zmora/Zaraza, Julian, Hunter i Tina są raczej popularne ;)

Posted

Przy białym psie to jest faktycznie gigantyczny minus to brudzenie się , mój nawet jak zje starte warzywa to ma brudny ryj .
Jednak wszystko mi wynagradzają różowe poduszki łapek , różowe fafelki i jego czarne plamki na ryju :loveu:
Jak nie lubiłam białych psów tak teraz kocham i jeśli TTB to chyba tylko biały :)

Każda inna rasa mogłaby być dla mnie czarna podpalana :lol: bo to moje umaszczenie numer jeden .

Posted

Bols ma białe łapy, ciągle w coś się pakuje błoto, woda, piach i tak non stop :D tarza się z psami w ziemi i o dziwo jakoś bardzo się nie brudzą, po wyczesaniu są nadal białe :D

Mayka po praniu w wybielającym szamponie miała super kolor :loveu: ale niestety bardzo szybko robiła się szara, więc to może kwestia sierści?

Posted

Na pewno zależy od sierści - u nas tylko plamy z metalu mokrego nie schodzą (np. z kółek od obroży), a tak to pies jak mocno błotny, to po prysznic, spłukanie i wytarcie :)

Posted

My sobie koksa Clayka oglądamy na FB :eviltong:

Ja swojej nie wkładam wszystkich obciążników do obroży bo wydaje mi się że to za ciężkie a Clay mniejszy i widzę śmiga we wszystkich :eviltong:

Posted

[quote name='evel']I dlatego nie mogłabym mieć białego psa, myślę, że patrząc od czarnych w stronę rozjaśnionych to u mnie rudy maksymalnie mógłby być :evil_lol:

Co do imion, to bratu mojego R. urodziło się dziecko i nazwali je Zuzanna, nie kojarząc, że moja Zu to jakby forma pochodna :diabloti: Ale psa o imieniu Raven żadnego nie kojarzę. Reszta imion składu, czyli Zmora/Zaraza, Julian, Hunter i Tina są raczej popularne ;)[/QUOTE]
Ja też bym białego psa nie mogła mieć :evil_lol:

Ja znam jedną Raven w moim mieście :) Nuka miała też się tak nazywać, ale zrezygnowałam z tego imienia :lol:

Dla kolejnego psa mam dwa imiona, wymyśliłam dawno temu i nie spotkałam jeszcze psa, który by tak miał na imię, a nawet jeśli by miał to jakoś mało mnie to obchodzi :evil_lol:

Posted

[quote name='Besti']My sobie koksa Clayka oglądamy na FB :eviltong:

Ja swojej nie wkładam wszystkich obciążników do obroży bo wydaje mi się że to za ciężkie a Clay mniejszy i widzę śmiga we wszystkich :eviltong:[/QUOTE]
Akurat na zdjęciach ma 4 sztabki :p ale chyba znowu mu wrzucę do 6ciu bo w sumie i tak ich nie czuje już .
Nie jest za ciężka , bez przesady , Twój pies ma jakieś 40kg a ta obroża max 1,5 kg :lol:

Byłam dziś w chińczyku po jakieś trampki żeby mieć na spacery z psem a zamiast trampek kupiłam świnie Claytonowi , taka duża piłka jak świnia i okrutnie piszczy , Claytonowi pierwszy raz włączyło sie "killim"(na zabawke) i strasznie jest nakręcony na zabicie świni , muszę z nim to jakoś wypracować bo to taki niezdrowy szał ..
Zawsze lubił zabijać zabawki ale nigdy nie wpadał w taki szał .

W parku z daleka krzyczą do mnie dziś jakieś dziewuszki max 15 lat " Ten pies wygląda jak świnia " , odpowiedziałam " Wiem " i chyba się zdziwiły bo już nic nie krzyczały .

Posted

[quote name='gops']Przy białym psie to jest faktycznie gigantyczny minus to brudzenie się , mój nawet jak zje starte warzywa to ma brudny ryj .
Jednak wszystko mi wynagradzają różowe poduszki łapek , różowe fafelki i jego czarne plamki na ryju :loveu:
Jak nie lubiłam białych psów tak teraz kocham i jeśli TTB to chyba tylko biały :)

Każda inna rasa mogłaby być dla mnie czarna podpalana :lol: bo to moje umaszczenie numer jeden .[/QUOTE]

wiesz moja jakoś różowych poduszek niema :mad: ciesz się twoim białasem do puki nie natkniesz się na alergika albo atopika ;)
moja na szczęście dała sobie spokój z alergiami i grzybami ale czekam na jakieś nowe boom choróbska :roll:

Posted

[quote name='vege*']Ja też bym białego psa nie mogła mieć :evil_lol:

Ja znam jedną Raven w moim mieście :) Nuka miała też się tak nazywać, ale zrezygnowałam z tego imienia :lol:

Dla kolejnego psa mam dwa imiona, wymyśliłam dawno temu i nie spotkałam jeszcze psa, który by tak miał na imię, a nawet jeśli by miał to jakoś mało mnie to obchodzi :evil_lol:[/QUOTE]
a ja dziś na stronie pewnej hodowli, pierwszy widziałam psa z imieniem jakie wymyśliłam dla przyszłej suczy. :evil_lol: dobrze, ze rasy inne:diabloti:

Posted

Cortina ma 7 latach ma niezmywalny brud pod pachami :evil_lol: Chyba ją kiedyś zostawię na noc w wannie, żeby się namoczyła :PROXY5::eviltong:

Posted

No własnie mój też czasami się tak upieprzy że pranie nie pomaga i chodzi taki brudny ileś tam dni .

Nigdy wiećej spaceru w parku przy ładnej pogodzie i gdy ludzie mają wolny dzień ..
Na szczęście w poneidziałek jedziemy na działke to go tam wymęcze .

Posted

Co do wyladowywania agresji na kumplu na jednej smyczy....taaa skad ja to znam. To jest tragedia. Najgorsza rzecz w posiadaniu dwoch psow jka trzeba wyjsc z nimi razem na spacer. Ja mam niestety dwoch dominujacych samcow ktorzy nie dadza sobie w kasze dmuchac i jak do nas jakis oies przyfika to chce mi sie plakac, mam nadzieje ze uda mi sie ich jakos ulozuc....

Posted

Jutro maja wysłać kapok , nie mogę się doczekać aż go wypróbuje .
Wczoraj mimo kiepskiej pogody oczywiście Clayetan wpieprzył sie do jeziora po same uszy "bo kijek " nie dość że wlazł w skórzanej obroży to jeszcze w foresto gamoń a potem dwie godziny siedział i sie trząsł bo na dworze z 10 stopni ...
Dzisiaj cieplutko ale nie miałam jak z nim pójść nad jezioro bo by nie zdążył wyschnąć a do auta mokrego nie wpuszczą .
A dzis ponad 20 stopni .

Zerwał mi obroże którą kupiłam z 3 tygodnie temu :/ była kiepskiej jakości ale ładna więc i tak mi szkoda (zerwała się wpół przy kółku) na szczęście nie przy ulicy ani nie w momencie rzucania się na psa .

Na działce wyczaiłam odpowiednie drzewo do wiszenia , powiesiłam nasz niezniszczalny działkowy gumowo kauczkuowy ala ring (tylko ma 3 takie części i dużo grubsze) i niestety dziś go straciliśmy , nie kupie drugiego bo był drogi :lol: muszę i na działke wywieźć jakieś opony od roweru czy coś .
W każdym razie ciesze się że mam takie drzewo bo byłam przekonana że nie mam a jednak jedna gałąź taka porządniejsza i nie musimy chyba robić ramienia od słupka.

Przez kapok i tatuaż jestem spłukana i biedna jak mysz kościelna :roll: