Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rashelek']Skąd ja to znam ;) Jak Cekin nie ma kagańca to są komentarze, że jak tak można, taki wielki i bez!!! A jak ma, to znowu "a to pewnie gryzie?!" :roll:[/QUOTE]

Od ok 2000 roku byl jeden rodowodwy Cekin, i mo od 2005- imie wymyslilam nie wiedzac o tym, z einny ma takie imie. A teraz sie mnozy Cekinow;/ Nosz k.rwa. Wlasciciel Cekina przebywal na owczarku czy cus?

Posted

[quote name='marmara_19']Od ok 2000 roku byl jeden rodowodwy Cekin, i mo od 2005- imie wymyslilam nie wiedzac o tym, z einny ma takie imie. A teraz sie mnozy Cekinow;/ Nosz k.rwa. Wlasciciel Cekina przebywal na owczarku czy cus?[/QUOTE]
:evil_lol: A co w tym złego ?

Ja nazywałam psa Baster 16 lat temu też był jedynym Basterem jakiego znałam , a teraz po 16 latach Basterów jest pełno .
Teraz chyba też jest tylko jeden Clayton ale nie licze na to że za 5 lat nadal będzie jedyny .
Kiedyś były miliony Kajtków a teraz nie ma ich prawie wcale .

Posted

[quote name='gops']:evil_lol: A co w tym złego ?

Ja nazywałam psa Baster 16 lat temu też był jedynym Basterem jakiego znałam , a teraz po 16 latach Basterów jest pełno .
Teraz chyba też jest tylko jeden Clayton ale nie licze na to że za 5 lat nadal będzie jedyny .
Kiedyś były miliony Kajtków a teraz nie ma ich prawie wcale .[/QUOTE]

Bo czesto ktos malpuje pomysly od innych. Cekin moj dosyc rozpoznawalny jest;p A widywalam juz w roznych miejscach w sieci nawet wymyslone Cekiny.. Dobrze, ze fotek nie kradli;p

Posted

[quote name='BBeta']Ja na FB widziałam już Kelpika o imieniu Boom, oczywiście młodszego od mojego... :diabloti:[/QUOTE]
No i wlasnie to mialam na mysli;p

Ktos moze mnie nie znac. Ale jak odezwe sie po imieniu do psa- okazuje sie, ze nas jednak znaja;p

Musze mowic, ze myslalam nad imionami na "C" a w antyradiu gadali akurat o modzie i o Cekinach? Wpadlo w ucho i powstalo imie dla szczyla;p

A teraz ktos oglada sobie fotki "starego" Cekina, marzy o sowim psie.. w koncu go ma i nazywa tak samo;p Wkurzajace;)

Posted (edited)

[quote name='marmara_19']Od ok 2000 roku byl jeden rodowodwy Cekin, i mo od 2005- imie wymyslilam nie wiedzac o tym, z einny ma takie imie. A teraz sie mnozy Cekinow;/ Nosz k.rwa. Wlasciciel Cekina przebywal na owczarku czy cus?[/QUOTE]

Akruat z tego co wiem, to w jakiejś bajce był szczeniak onka imieniem Cekin i stąd mój chłopak nadał mu takie imię. I na pewno nie z uwagi na to, że na owczarku czy gdzieśtam się tak pies nazywał, bo jego poprzedni DON też miał tak na imię (zmarł 3 lata temu a miał 12. Także 15 lat temu chyba nikt o owczarku ani Tobie i Twoim psie nie słyszał ;) ). Spokojnie, nikt z Ciebie psa nie małpuje, nie schlebiaj sobie.

Edited by rashelek
Posted

[quote name='Angi']Bijcie się, bo wasze psy mają tak samo na imię :evil_lol: Ba, są nawet tej samej rasy! :evil_lol:[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Czytasz mi chyba w myślach.

Posted

Nie wierze...pretensje bo ktos nazwal psa tak samo? :grin::grin::grin: jak ktos nie ma zmartwien w zyciu to zawsze sobie znajdzie, trzeba bylo sobie zastrzec jakies prawa autorskie czy cos:diabloti:

Posted

:roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Jupików/Jupków kilka znam, tak samo jak miałam Amora i trochę Amorów spotkałam ( ba, nawet jedna tu obecna koleżanka nazwała swojego psa po moim, a i brata mojego Waldka tak ochrzcilyśmy).
O jakimś Waldku też słyszałam że ktoś ma , ale jakoś za nikim z siekierą jeszcze nie latam że ma nie nazywać psa tak samo jak ja :D:D

A Clayton - od czego to własciwie?? Ma to jakieś znaczenie czy tak o wymyślone??

Posted

[quote name='Majkowska']

A Clayton - od czego to własciwie?? Ma to jakieś znaczenie czy tak o wymyślone??[/QUOTE]
Od niczego :) Ma w rodowodzie Sirius Clayton .
Wiem że Clayton to jest nazwisko bo wpisywałam w fejsie :p i jakiś dziadek mi wyszedł o takim nazwisku .

Niech nikt się nie waży nazywac tak psa ! :diabloti:
Clayton zanim dowiedziałam się jak ma na imię miał być Kajtkiem poprostu ale że w sumie Clayton jest podobne do Kajtka i nam się spodobało , wcześniej o takim imieniu nie słyszeliśmy to zostawiliśmy tego Claytona .
A ja i tak często wołam Kajetan lub Niuniek .

Misia była Misią bo była kudłata i miała jedno uszko stojące jak miś uszatek :)
A Baster był Basterem i nie mam pojęcia czemu i skąd to imie ale wtedy był to jedyny Baster jakiego znałam .

Ja tez lubię oryginalne imiona , dla rudego staffika planowałam Redds a dla suki Mafia .
A tu ani rudego , ani suki :)

Posted

Ahaha! Uśmiałam się jak norka:evil_lol:.
Ty imię wymyśliłaś, nie wiedząc, że inny pies już takie ma, ale ktoś inny NA PEWNO odgapił je od Ciebie??
To jest dopiero przerost formy nad treścią:diabloti:.

Posted

[quote name='Majkowska']Jupików/Jupków kilka znam, tak samo jak miałam Amora i trochę Amorów spotkałam ( ba, nawet jedna tu obecna koleżanka nazwała swojego psa po moim, a i brata mojego Waldka tak ochrzcilyśmy).
O jakimś Waldku też słyszałam że ktoś ma , ale jakoś za nikim z siekierą jeszcze nie latam że ma nie nazywać psa tak samo jak ja :D:D [/QUOTE]

Nie chodzi mi o samo imię Jupi, bo nie jest tak wyrafinowane, żeby nikt inny nie mógł na nie wpaść (chociaż ja osobiście żadnego innego Jupika nie znam) ;) Ale jeśli by była sytuacja jak u BBety, to już by mi nie pasowało :eviltong:

Posted

no ja wiem,że za wielu psów o imieniu Obama nie ma. Ale ostatnio juz się spotkałam z kotem Obamą. Myślę,że to kwestia czasu kiedy to się spopularyzuje. :cool3:

Posted

[quote name='dog193']Nie chodzi mi o samo imię Jupi, bo nie jest tak wyrafinowane, żeby nikt inny nie mógł na nie wpaść (chociaż ja osobiście żadnego innego Jupika nie znam) ;) Ale jeśli by była sytuacja jak u BBety, to już by mi nie pasowało :eviltong:[/QUOTE]

Serio? :D

Ludzie ile wy lat macie, że się takimi głupotami przejmujecie :evil_lol:

U mnie na fb ostatnio kilka dziewczyn kłóciło się w komentarzach, bo okazało się, że wszystkie zamierzają tak samo nazwać swoje nienarodzone jeszcze córki i jazda była o to, która pierwsza wpadła na imię :cool1: ten sam poziom abstrakcji, choć pretensje o to, że ktoś tak samo nazywa psa....zaliczyłam opad szczęki :D

Posted

[quote name='maartaa_89']Serio? :D

Ludzie ile wy lat macie, że się takimi głupotami przejmujecie :evil_lol:

U mnie na fb ostatnio kilka dziewczyn kłóciło się w komentarzach, bo okazało się, że wszystkie zamierzają tak samo nazwać swoje nienarodzone jeszcze córki i jazda była o to, która pierwsza wpadła na imię :cool1: ten sam poziom abstrakcji, choć pretensje o to, że ktoś tak samo nazywa psa....zaliczyłam opad szczęki :D[/QUOTE]

Moi sąsiedzi nazwali córkę Pola- porąbańce, imię mojego psa kopiować :shake:

Posted

[quote name='maartaa_89']Serio? :D
[/QUOTE]

Serio :eviltong:
Nie, nie kłóciłabym się z nikim, kto chciałby tak nazwać swojego psa :eviltong: Ale jeśli kiedyś bym wpadła na psa tej samej rasy o tym samym imieniu, to cóż - też bym się nie kłóciła, ale co bym sobie pomyślała, to bym sobie pomyślała :D

Ale akurat z tym Cekinem nie rozumiem, bo po pierwsze imię nie jest jakieś wymyślne, a po drugie ONów jak mrówków, więc jest powtórzenie nie jest niczym dziwnym.
A np kelpiki nie są tak popularne, z imieniem Boom też znam tylko psa BBety, więc coś musiało być na rzeczy :D Takie tam poranne egzystencjalne przemyślenia :evil_lol: