Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Besti napisał(a):
Aaaaa też mam to ringo, na razie żyje i jest rewelacyjne!!!!! Ciężko było dostać bo to jakaś dziwna firma.

Sum Plast :) Już zrobiony zapas w kacikpupila.pl .

Posted

Moje jest bananowe ;) Kupowałam w malutkim osiedlowym sklepiku - nawet wybór duży, a te sumplastowskie są po 3-5 zł, były jeszcze pomarańczowe (zapach) .
Ostatnio widziałam też w polomarkecie zabawki zapachowe (tyle że nie z sumlastu) po śmiesznie niskich cenach, jeszcze taniej niż w tym sklepiku.
Tyle że zauważylam że są jakby 2 rodzaje - jedne są robione z zespojonych kawałeczków gumy , a to moje np jest jednolite. Wydaje mi się że to moje jest wytrzymalsze - choc nie testowałam tak intensywnie bo Wald nie ma aż takiego szalu na ringo.

Posted

na takie wiszenie to się puller sprawdza. U mnie przeżył (moje) szarpanie się z kaukazem i "tug of war" (ach jak to profesjonalni brzmi :diabloti:) suk. Także znosi wiele i dzielnie. Tyle, że nie można psa sam na sam zostawiać, bo to się nieźle memla i pewnie szybko zywot by strafił. Co w sumie jest kolejny plusem, bo piesek się mocno nakreca na zabawkę-nieaportująca Pola się nauczyła aportować, skakać i miłością wielką darzy fioletowe kółkeczko ;)

Posted

Ja się zwyczajnie boje kupić 2 kółeczka za 99zł nie mając pewności że wytrzymają dłużej niż te za 12zł .
Do szarpania to może i tak ale my wisimy prawie codziennie często po 30min nawet i się boje zaryzykować .

Majkowska miałam 3 różne ringa , różnych firm i tylko tej firmy wytrzymało trochę dłużej niż 1-2 wiszenia .

Posted

Waldka to ringo bardzo średnio kręci, więcej się ja bawię niż on, jeżeli już to zapinam ringo na smycz a on za nim goni, wtedy jest zabawa. Za to od szczeniaka ma ukochany aport na którym też lubi wisieć i mu nie odpuszcza - w tej chwili aport wisi sobie na drzewie na wsi bo otrzymałam sugestie że jak tak będzie wisiał non stop to mu się zębiska i szczena mogą popsuć ( a wtedy był młody).

Posted

gops napisał(a):
Ja się zwyczajnie boje kupić 2 kółeczka za 99zł nie mając pewności że wytrzymają dłużej niż te za 12zł .
Do szarpania to może i tak ale my wisimy prawie codziennie często po 30min nawet i się boje zaryzykować .

Majkowska miałam 3 różne ringa , różnych firm i tylko tej firmy wytrzymało trochę dłużej niż 1-2 wiszenia .

kup z kimś na spółkę ;)
Ja szczerze polecam, bo raz, że to się zarąbiście odbija, leci w rózne niekontrolowane strony, dwa, że jako aport do wody rewelacja, a 3 wiem, że udało się rozpracować pullera w hodowli CCtów, ale to było 6 psów sam na sam z zabaweczką :diabloti:
Pola na tym wisi tylko jak się Bartek z nią przeciąga i ją podnosi, ale skoro utrzymuje 27kg (przytyła menda) to powinien dac rade u was ;)

Dla mnie rewelacja-najlepsza zabawka ever:loveu:

Posted

Ja wiem że to świetna zabawka , chciałam mu kupić pod choinke ale potem przeczytałam że bulterier sobie z nimi poradził i wcale na nich nie wisiał tylko szarpanie itd i zrezygnowałam bo mi nie zależy na tym odbijaniu się czy pływaniu zabawki a konkretnie żeby była dobra do wiszenia i amortyzowała mi trochę to .
Może kupię w sumie , ale tak jak mówisz z kimś na pół .

Mam świetny porządny gryzak ale on mi nie amortyzuje nic a mam takie drzewo niskie że zwykły amoryzator taki jak do roweru jest za długi bo to ma 2,20m max ta gałąź na której wieszam a amortyzator 70cm , po rozciągnięciu ponad metr , a chcę by pies wisiał a nie tykał łapami ziemi .

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Majkowska']Myślałam że to w tle to skrzynie z piwskiem :diabloti::evil_lol:

Gustowna obróżka ;)
A i widziałam że Clayek i nową dostanie ;)[/QUOTE]
To są skrzynie po piwie :p
Mieszkam obok największego browaru :) A spacerujemy zaraz za nim .
W lato tak śmierdzi wysłodkami że nie idzie okna otworzyć , brr nienawidzę tego zapachu .

Posted

[quote name='agutka']kiedyś często tam przejeżdżałam ;)[/QUOTE]
:) jakbyś jednak kiedyś zbłądziła i się tam przypadkiem znalazła to ja chętna na spacer

Posted

Dzisiaj była piękna pogoda , wzięłam aparat i zaim doszłam w miejsce gdzie mogę puścić psa ze smyczy pogoda sie popsuła :evil_lol:

Co robi Clayton jak za długo stoimy ? Drze morde i mnie pogania
[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/844/gebb.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/208/seob.jpg[/IMG]

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/854/yycc.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='agutka']ale on ma tej garderoby:evil_lol: ile macie już obróżek?[/QUOTE]
Oj tam oj tam , nie wiem tak na prawde ile , często oddaje obroże czasami sprzedaje i kupuje nowe .
Pewnie koło 15 będzie .

Mamy wiosne :) jest tak ładnie że mogło by tak zostać .

Posted

[quote name='Majkowska']A beżowa obróżka??

Ta zielona też taksowa nie?[/QUOTE]
Beżową też mam ale spodobała się ona Asi od Kleo i nie wiem czy do nich nie pójdzie :)
Zielona od Taks ale nie zachwyca mnie ten kolor jednak .

Za to szelki ma tylko 3 :p

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Czemu psy tak przeraźliwie piszczą gdy się z czymś szarpią w powietrzu? :icon_roc:[/QUOTE]
Nie wiem tak na prawde , według mnie z podniecenia /nakręcenia .
Kiedys myślałam że to chodzi o zabawke/gryzak że się wkurza że to spaść nie chce mimo że on szarpie ale to nie to , bo jak rozwalił ringo i mi ten kawałek spadł a potem źle założyłam gryzak i też spadł to białas skakał do pustej smyczy wiszącej na drzewie i próbował łapać za karabińczyk .. więc tu chodzi o sam fakt wiszenia/szarpania .
Tak czy siak pierwsze kilka razy byłam przerażona że faktycznie go coś boli :evil_lol: mimo że oglądałam mase ttb wiszacy i dosłownie 3/4 robi tak jak on to i tak słyszeć to na żywo to jest inaczej .
A to co było na filmiku to jest nic , on potrafi zawisnąć i sobie wisieć ponad 10min i przez ten cały czas wydawać z siebie takie odgłosy także pod blokiem tego nie robimy , pod blokiem pozwalam mu max kilka minut potem go "zwalam" bo sam nie puści , i znowu pozwalam zawisnąć żeby się nie nakręcił do tego stopnia i nie darł ryja nieustannie .
Ale na działce mu wybudujemy ramie od słupka od siatkówki z hakiem żebym mogła mu wieszć gryzak i tam będzie sobie wisiał ile będzie chciał , w tamtym roku był na to za młody więc dopiero w tym mu pobudujemy kilka atrakcji .

Posted

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/844/gebb.jpg[/url] mnie to ciagle zastanawia wiekszosc ttb tak jak claytek ujada gdy za dlugo stoi w miejscu a moja pipa to ja nawet nie wiem jak szczeka ;/

Posted

Nie tylko TTB tak mają :diabloti: I na twoim miejscu bym dziękowała niebiosom, że twój pies się nie uzewnętrznia wewnętrznie przez ujadanie :evil_lol: