gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Majkowska napisał(a):bo zadajesz takie trudne pytania...:evil_lol: :evil_lol: ej bo sama nie mam bladego pojęcia w tym temacie a nie chce kupić bubla . Znalazłam coś ale nie ma tego w necie , firma nobby [video=youtube;14zyXnhWIKQ]https://www.youtube.com/watch?v=14zyXnhWIKQ[/video] Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 A może zapytaj na forum ogólnym? Z tego co mi wiadomo z wodą ma dużo wspólnego Niufciak bo ona ma niufka ratownika, więc pewnie i coś o kaftanikach będzie wiedzieć. A cooo, Clay spada na dno ? To wszystko wina mięśni, za dużo waży i woda go utrzymać nie może. Trzeba było nie trenować tyle :evil_lol: Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 otóż to :diabloti: M. i Dora śmigają w wodzie bez kapoków, więc bladego pojęcia nie mam, to się nie odzywam Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 a EzyDog? http://www.pelna-miska.pl/pl/c/EzyDog-kapoki/235 Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Majkowska napisał(a): A cooo, Clay spada na dno ? To wszystko wina mięśni, za dużo waży i woda go utrzymać nie może. Trzeba było nie trenować tyle :evil_lol: Pytałam ogólnie na dogo w dziale akcesoriów ale żaden odzew , widać mało kto ma problem z nie umiejącym pływać psem . Wiesz co on KOCHA wode nie to że lubi KOCHA , uwielbia , wyciaga kije/kamienie z dna , tapla się , skacze, wykonuje w niej sztuczki ale jak próbuje płynąć to zatapia mu sie przód i tylko dupa z nad wody wystaje . Jakby przód miał za ciężki a tył nie :lol: A mi go było tak żal jak widziałam jak próbuje a mu nie wychodzi ... udalo mu się z 2 razy może a tak to się topił . Także postanowiłam już że kapok kupujemy , my w sezonie nad wodą jestesmy nawet codziennie bo mam pod nosem dostęp do rzeki i działke nad jeziorami . Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 [quote name='NightQueen']a EzyDog? http://www.pelna-miska.pl/pl/c/EzyDog-kapoki/235 Niby ok ale ja dlatego chciałabym sprawdzony przez kogoś bo Clay jest krótki ale ciężki więc jak kapok jest dobry to najczęściej piszę na nim max 15kg :lol: Muszę sobie chyba na youtubie poszukać jakiegoś staffika w takim kapoku . Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 To głowę ma za wielką i za ciężką, ot co :evil_lol: A jakieś podtrzymywanie nie wchodzi w grę? Wald np nauczył się pływać ostatni z rodzeństwa, bo Wald był najspokoniejszy więc zawsze zostawał w domu u hodowczyni gdy reszta gdzies się na wodę załapywała. Potem Wald wlaził chętnie, ale pływać nie umiał, więc się miotał, a tamte go przytapiały, długo pływał tak że dupa była na dnie a on łapami chlastał zaciekle próbując płynąć. Wkońcu zaczęłam z nim włazić do wody i trzymać mu tył, jak już się nauczył to teraz śmiga bez opamiętania ;) Może by go na szelki i trzymać, ucząc powoli wiosłować i łapać w wodzie rownowagę? A co do kapoka to chyba faktycznie wypadałoby szukać na staffika bo własnie te wymiary, żeby się np nie okazał że za mały w klacie czy gdzieś sterczy i zawadza. Albo jak problem z przodem to koło mu na szyję i jazda :P Względnie mogą być motylki :P Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Nie wiem czy jego głowa ma z tym coś wspólnego ale dokładnie tak to wygląda :p dupa się unosi , przód nie . Właśnie szukam na jutupku jakis filmików ze staffikiem i kapokiem i jest sporo więc na pewno się da kupić ;p Najwyżej poporszę prodoga żeby mi dokładniej to wymierzył , nie powinno byc problemu . Próbowaliśmy z podtrzymywaniem to zaczął nas unikać jak widział że podchodzimy w wodzie do niego więc nic na siłe , dostanie kapok sam skuma że się już nie topi i będzie śmigał :) Quote
dog193 Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 A jakby np spróbować z szarpakiem/patykiem? Tzn pies trzyma w ryju patyk, ty trzymasz za dwa końce i się powoli zanurzacie ;) Jak straci grunt, to zacznie łapami machać i może się nauczy, a skoro tyłem pracuje, to sprawa jest prostsza (psy zazwyczaj jak pływać nie potrafią to tyłek im się topi), z przodu będzie się trzymał na patyku. Zakładając, że nie puści, oczywiście ;) Quote
marmara_19 Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 ezydogy kapoki maja fajna rozmiarowke. Ponoc te mniejsze sa nie do zatopienia przez ludzia ;) Ja kupilam Cekinowi rozmiar taki wlasnie na niufa ;) Co prawda plywac potrafi dobrze. Ale kiedys plynal z mega wielkik pniem i poszedl na dno bo tylnymi lamapi chyba zaczac dna szukac, Do tego robi sie stary(w kwietniu 9 lat) i ma chory kregoslup.. Wiec ak w ramach rehabilitacji kapoczek bedzie uzywany od nowego sezonu :) Quote
gops Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 dog193 napisał(a):A jakby np spróbować z szarpakiem/patykiem? Tzn pies trzyma w ryju patyk, ty trzymasz za dwa końce i się powoli zanurzacie ;) Jak straci grunt, to zacznie łapami machać i może się nauczy, a skoro tyłem pracuje, to sprawa jest prostsza (psy zazwyczaj jak pływać nie potrafią to tyłek im się topi), z przodu będzie się trzymał na patyku. Zakładając, że nie puści, oczywiście ;) To wszystko wypróbowane , nie pracuje przednimi łapami wtedy i jak tylko puszcze patyk , nie ciągne go to się podtapia . On próbuje pływać co jakiś czas chyba myśli że może tym razem się uda ale się mu nie udaje ... A raz poszedł stracił grunt zanurkował i z dna wyjął taki wielki pień (serio wielki , wszystkie byłyśmy zaskoczone) , jakoś mu się udało z nim wypłynąć na powierzchnie i go dotargać mimo że się topił po drodze (nie miał grunt max 2 metry tylko ) . Widocznie go widział z pomostu przez wode dlatego po niego poszedł . Raz też wyjął opone z dna jak nie miał gruntu także tu nie chodzi o jakikolwiek strach przed wodą raczej . marmara_19 napisał(a):ezydogy kapoki maja fajna rozmiarowke. Ponoc te mniejsze sa nie do zatopienia przez ludzia ;) Ja kupilam Cekinowi rozmiar taki wlasnie na niufa ;) Co prawda plywac potrafi dobrze. Ale kiedys plynal z mega wielkik pniem i poszedl na dno bo tylnymi lamapi chyba zaczac dna szukac, Do tego robi sie stary(w kwietniu 9 lat) i ma chory kregoslup.. Wiec ak w ramach rehabilitacji kapoczek bedzie uzywany od nowego sezonu :) No Ezy pasowałby i S i M ale jakbym brała to większy bo pewnie by był do większej wagi psa . Kapok daje bezpieczeństwo w wodzie , Misia moja nie potrzebowała takich cudów ale jak widać niektórym psom trzeba pomóc by się bezpiecznie mogły bawić w wodzie . Napisałam do tej dziewczyny od niufka , zobacze co jeszcze ona odpisze . Ale póki co chyba faktycznie jestem za tym ezy dogiem . Quote
agutka Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 moja też pływa jak Claytek ;) próbowałaś z nim popływać ? on nie potrafi ruchów skoordynować i to cały problem ;) Quote
qmu Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 a tu patrzylas http://www.internetowyzoolog.pl/products/341/p/295 Quote
gops Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 Spędziliśmy prawie 2 miesiące nad jeziorami i serio próbowałam wszystkiego :lol: I na ręce go brałam , i wrzucałam z pomostu bo myślalam że może nie wiem jak się odbić z brzegu , i rzucałam przeróżne rzeczy , i wchodziłam z nim do wody , i widział jak inne psy pływają i dalej nic mimo że bardzo bardzo chce to nie umie . Odpisała mi dziewczyna od niufka i poleca kapok ezy doga podobno starczają nawet na kilka lat . Więc decyzja zapadła , poczekam aż zacznie się sezon pływacki -pewnie gdzieś w połowie kwietnia i kupujemy . Dziś zimno ale słońce świeci , byliśmy u babci a w drodze powrotnej zachaczyliśmy o park do którego rzadko chodzimy więc był szał wąchania i lizania sików . Mógłby jeszcze śnieg sypnąć tylko , słońce się utrzymać do końca zimy i temepratura też bo dzisiaj znośna (-5) . Quote
Majkowska Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 W połowie kwietnia to będzie kilkucentymetrowa tafla na jeziorach :evil_lol: Siki - dogadałby się z Wartkunią:loveu: Quote
marmara_19 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Cekin nie potrzebuje kapoka. Jak poszedl pd wode to raz- szukal gruntu lapkami zbey pniaka wyniesc a byl blisko brzegu. Kapok mu kupilam bo pies sie starzeje... Dla formy "rehabilitacji" bedzie fajnym rozwiazaniem. No i moze czasem na zaglach bedziemy.. Po piewrszym i arazie ostatnim razie stwierdzilam, ze psy kapoki miec musza ;) Quote
Naklejka Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/k76z.jpg hmm, różowe ringo, tak męsko! :lol: Quote
angineuuka Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Alpina też ma takie zajebiste różowe ringo :D Quote
Majkowska Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Heheh też zwróciłam uwagę na różowe ringo :D I na jego biel. Kurde, u mnie jak się pojawił śnieg to Wald przestał być biały... Quote
gops Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Jest tak męski że różowe ringo tego nie zmienia :eviltong: A ringo jest pachnące , nasze ulubione :lol: Inne śmierdzą gumą a to pachnie wanilią . Quote
angineuuka Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 moje ma już 4 miesiące i prawie już nie pachnie :P Quote
gops Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Właśnie byliśmy powisieć i straciliśmy nasze ringo :roll: To było najmocniejsze i najfajniejsze ringo jakie mieliśmy , służyło nam dobre 2 miesiące . Jutro robie kurs po zoologach w poszukiwaniu takiego samego ew podobnego . Pierwsze 10min wisiał na całym a potem się spsuło (uciszam go bo to drzewo między blokami ) [video=youtube;WGcHrzHGfoo]http://www.youtube.com/watch?v=WGcHrzHGfoo&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;qWnKwTX4ZPg]http://www.youtube.com/watch?v=qWnKwTX4ZPg&feature=youtu.be[/video] Quote
Besti Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Aaaaa też mam to ringo, na razie żyje i jest rewelacyjne!!!!! Ciężko było dostać bo to jakaś dziwna firma. Quote
Recommended Posts