Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):
A po co wam tak właściwie IPO?
To Clay ma PT?

btw- mam takie szelki jak na dobkach, zawsze zastanawiałam się do czego służą takie beznadziejne szelki że pies na nich wisi- a mierzyłam na niejednego psa i na żadnym mi nie leżały normalnie :eviltong: W dodatku kiedyś namokły i się lekko jakby zniekształciły ;D

Dla frajdy .
Mam psa z którym mogę robić w sumie prawie wszystko i chciałabym spróbować i tego , dla niego to będzie fun tego jestem pewna , to jest taki pies nakręcający się na wszystko i wszystko robi całym sobą nie ma niczego na 50% .
Do treningów IPO nie trzeba mieć zdanego PT ( to tylko treningi ) .

Posted

Majkowska napisał(a):
aha :)

Ale do egzaminu już o ile się nie mylę trzeba mieć tak?

Tak :) Ale my nie mamy zamiaru nic zdawać , tylko dla zabawy .

Posted

Taki właśnie jakiś prześwit miałam z tym PT ;)

Zazdroszczę że Clay jest chętny do wszystkiego,ja też planowałam spróbować z psem przeróżności, ale Wald głównie zainteresowany jest wiatrem...i moje ambicje i plany poszły się...:razz:

Posted

omry napisał(a):
Patola jakaś :shake:

Ja też z dc idę na obronę pewnie, a przy okazji Kurka spróbuje swoich sił :evil_lol:

No! I wszystko jasne! Z dc to może będziesz to robić z pasji, ale z Kurką to już na pewno NA POKAZ, więc zdecyduj się, nie można mieć dwóch rzeczy na raz:diabloti:.

Posted

Czekunia napisał(a):
No! I wszystko jasne! Z dc to może będziesz to robić z pasji, ale z Kurką to już na pewno NA POKAZ, więc zdecyduj się, nie można mieć dwóch rzeczy na raz:diabloti:.

No, wp to też kundle nie mogą :evil_lol: Ale Kura wali te zasady i jest gangsterem :loveu:

Posted

Tak, te powinny być OK. Z gotowców jeszcze Pitman ma fajne szele http://i.imgur.com/eQbaKIN.jpg ja żałuje, że swoich nie wzięłam cm szerszych, no ale co zrobić?

Zazdroszczę że Clay jest chętny do wszystkiego,ja też planowałam spróbować z psem przeróżności, ale Wald głównie zainteresowany jest wiatrem...i moje ambicje i plany poszły się...

No niestety, są pieski, które są bardziej zainteresowane naturą niż człowiekiem ;). Z jamnicami też frisbee się nie pobawię :evil_lol:

A Czekunia widzę wzorem koleżanki, nic mądrego do powiedzenia nie ma, ale ferment przyszła posiać. Norma :)

Posted

No ja piszę o szelkach do IPO i odezwałam się w konkretnym celu, ale widzę, że złoć tak zalała oczka, że już nawet czytać ani obrazków nie potrafisz zobaczyć :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']Tak, te powinny być OK. Z gotowców jeszcze Pitman ma fajne szele http://i.imgur.com/eQbaKIN.jpg ja żałuje, że swoich nie wzięłam cm szerszych, no ale co zrobić?
:)
Pitmany miałam aż miesiąc , dla nas były dużo za sztywne , Clay ma krótkie łapy i musiałam się nieźle nagimnastykować jego łapami żeby szelki zdjąć i założyć przez to że były mega sztywne i się nie wyginały .
Twój ma długie łapska to na pewno było by ok .

Bardzo się cieszę że on taki jest i mogę zrobić wszystko to co zawsze chciałam.

Posted

W takim razie myślę, że te hurtty powinny się też nieźle sprawdzić, ona mają ten dodatkowy plus, że są podbite pianką i nie będą obcierać.

Posted

Tylko hurrty sa chyba ciut za cienkie. Ale nalezy tez pamietac, ze to tylko dla zabawy a nie caly kurs. Mysle, ze nie ma sie co az tak wglebiac w temat szelek. Co innego gdyby to byly regularne treningi.

Posted

Agnes napisał(a):
Tylko hurrty sa chyba ciut za cienkie. Ale nalezy tez pamietac, ze to tylko dla zabawy a nie caly kurs. Mysle, ze nie ma sie co az tak wglebiac w temat szelek. Co innego gdyby to byly regularne treningi.

gops napisała, że specjalnie kupiła te julki na IPO, więc napisałam, że z doświadczenia wiem, że ludzie się skarżyli na ten krój, że im poddusza psy. Julki to są zapewne świetne szelki spacerowe, ale do IPO po prostu się średnio nadają. I tyle.

Posted

vpassione napisał(a):
A tak dla sprostowania

By podejść do egzaminu IPO trzeba zdać BH, nie PT.

Dobrze wiedzieć, bo zawsze mi się wydawało że PT...i w dodatku potwierdziłam to przed napisaniem na stronie jednej ze szkół...

NightQueen napisał(a):
nie, nie... ja z tych co potajemnie czytają i mają ubaw :diabloti:

Jak zresztą i połowa dogo ;)

Posted

NightQueen napisał(a):
nie przyciszyłam - to był błąd :diabloti::evil_lol:

Współczuje haha już mnie jedna osoba opieprzyła że nie uprzedziłam ;p

Amber napisał(a):
gops napisała, że specjalnie kupiła te julki na IPO, więc napisałam, że z doświadczenia wiem, że ludzie się skarżyli na ten krój, że im poddusza psy. Julki to są zapewne świetne szelki spacerowe, ale do IPO po prostu się średnio nadają. I tyle.

Mam tyle szelek że na pewno jakieś będą odpowiednie :) to prawda julki kupiłam z myślą o IPO ale do spacerów też będą ok .

Dobra to jak już tak ładnie wszyscy do naszej galeryjki sobie weszli to burza mózgów i powiedzieć mi czy znacie jakieś warte zakupu kapoki dla psa ? Cena powiedźmy że nie gra roli ale wole żeby kosztował 100 niż 400 ;p
Ważne żeby był dobry i starczył na lata bo nie ma szans że zrezygnujemy z tego zapewne .