Majkowska Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Madrala :) Mi tez tak aparat kropkuje zdjęcia. Ale tylko czasami, nie wiem o co chodzi, moze od oświetlenia to zależy. Quote
gops Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Dzisiaj W niedziele jedziemy do Gdańska z białasem na trening bullowatych , mam nadzieję że mi kaszany nie zrobi i jako tako sie będzie zachowywał . Quote
gops Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Oo, chce Ci się aż do Gdańska? :) Clayton potrzebuje takich spotkań , jak chce kiedyś w końcu zawitać na PBS to muszę go oswoić że trenować można też jak sa psy naokoło a nie tylko on sam i że wtedy też sie pracuje ,a nie próbuje wpierdzielić każdemu . U nas w mieście nie mogę mu tego zapewnić niestety . Quote
Majkowska Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Jaki śmieszny kaganiec, pierwszy raz taki widzę. Fajny :) Quote
Onomato-Peja Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 gops napisał(a):Clayton potrzebuje takich spotkań , jak chce kiedyś w końcu zawitać na PBS to muszę go oswoić że trenować można też jak sa psy naokoło a nie tylko on sam i że wtedy też sie pracuje ,a nie próbuje wpierdzielić każdemu . U nas w mieście nie mogę mu tego zapewnić niestety . Nie myślałaś, żeby spróbować organizować w E. i okolicach zloty TTB jak w trójmieście? Czy może nie ma z kim? U nas to najlepszy socjal. ;) Quote
Okamia Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Nie myślałaś, żeby spróbować organizować w E. i okolicach zloty TTB jak w trójmieście? Czy może nie ma z kim? U nas to najlepszy socjal. ;) Ja myślę że nie muszą to być koniecznie zloty czy spotkania samych ttb ;) ale znaleźć kilka 'ogarniętych' osób z 'ogarniętymi' psami i umówić się na spotkanie wyjaśniając co mają na celu :razz: U nas się to sprawdziło całkiem nieźle jeżeli chodzi o resocjalizacje Pro co do różnych, najróżniejszych piesków i nawet były ćwiczenia z żarciem i frisbee :loveu: Quote
gops Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Majkowska napisał(a):Jaki śmieszny kaganiec, pierwszy raz taki widzę. Fajny :) Bardzo fajny :) Onomato-Peja napisał(a):Nie myślałaś, żeby spróbować organizować w E. i okolicach zloty TTB jak w trójmieście? Czy może nie ma z kim? U nas to najlepszy socjal. ;) Próbowałam to zgłaszali się ludzie "żeby pieski pobiegały" . A mi o cos takiego nie chodzi , mi chodzi o wspólny trening , o to żeby 5 innych psów trenowało obok . Ja go muszę oswoić z taką sytuacją , nie zależy mi na spacerkach z psami ;) Okamia napisał(a):Ja myślę że nie muszą to być koniecznie zloty czy spotkania samych ttb ;) ale znaleźć kilka 'ogarniętych' osób z 'ogarniętymi' psami i umówić się na spotkanie wyjaśniając co mają na celu :razz: U nas się to sprawdziło całkiem nieźle jeżeli chodzi o resocjalizacje Pro co do różnych, najróżniejszych piesków i nawet były ćwiczenia z żarciem i frisbee :loveu: Mamy kilka psów które toleruje i spokojnie mogę go przy nich puścić bez kagańca , nie bawią się ale tolerują i mi to wystarcza. Nie mam potrzeby wspólnych spacerków z obcymi psami , a mijać psy on względnie umie , to nie Misia że rzuca się , kwiczy i skacze , on mijając najczęściej jest tylko spięty jak struna ogon na głowe i bulgotanie , chyba że pies wyskoczy na niego to popyskuje ale nie jest to aż tak uciążliwe. Tyle że go w parku ze smyczy już nie puszczam , ale od czego jest 8m flexi :lol: Quote
Luzia Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 http://img96.imageshack.us/img96/1782/e48u.jpg Hanibal Lecter :lol: Quote
Okamia Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 gops napisał(a): Mamy kilka psów które toleruje i spokojnie mogę go przy nich puścić bez kagańca , nie bawią się ale tolerują i mi to wystarcza. Nie mam potrzeby wspólnych spacerków z obcymi psami , a mijać psy on względnie umie , to nie Misia że rzuca się , kwiczy i skacze , on mijając najczęściej jest tylko spięty jak struna ogon na głowe i bulgotanie , chyba że pies wyskoczy na niego to popyskuje ale nie jest to aż tak uciążliwe. Tyle że go w parku ze smyczy już nie puszczam , ale od czego jest 8m flexi :lol: Ale nie mówię o typowym spacerze, żeby pieski pobiegały ale żeby wtedy właśnie on wtedy pracował po swojemu, kiedy psy inne są w pobliżu i np ćwiczą posłuszeństwo (myślę, że na początek by starczyło, zwłaszcza jeżeli robił by to przy psach, które zna i toleruje. Potem np przy obcych) ;) Ja akurat co do skupienia Pro jak już się wkręci w tryb praca mam na 98% opanowany (na zlocie nawet aportowała fri kiedy obok rzucała Martyna Brumie czy Ewa Jupsowi :loveu:) więc u nas spacerki z innymi psami są w innych celach. Quote
gops Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 [quote name='Luzia']http://img96.imageshack.us/img96/1782/e48u.jpg Hanibal Lecter :lol: A jak walnie z rozbiegu w noge to nie mam siniaka przez miesiąc jak po fizjologu :lol: [quote name='Okamia']Ale nie mówię o typowym spacerze, żeby pieski pobiegały ale żeby wtedy właśnie on wtedy pracował po swojemu, kiedy psy inne są w pobliżu i np ćwiczą posłuszeństwo (myślę, że na początek by starczyło, zwłaszcza jeżeli robił by to przy psach, które zna i toleruje. Potem np przy obcych) ;) Ja akurat co do skupienia Pro jak już się wkręci w tryb praca mam na 98% opanowany (na zlocie nawet aportowała fri kiedy obok rzucała Martyna Brumie czy Ewa Jupsowi :loveu:) więc u nas spacerki z innymi psami są w innych celach. Niestety nie znam tutaj takich osób . Myślę że jeśli to pierwsze spotkanie w Gdańsku wyjdzie to będę z nim tam jeżdzić , oczywiście tam też na celu jest wspólne trenowanie posłuszeństwa prócz konkretnie treningu . Zobaczymy jak to będzie :) Quote
Okamia Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 gops napisał(a): Niestety nie znam tutaj takich osób . Myślę że jeśli to pierwsze spotkanie w Gdańsku wyjdzie to będę z nim tam jeżdzić , oczywiście tam też na celu jest wspólne trenowanie posłuszeństwa prócz konkretnie treningu . Zobaczymy jak to będzie :) No posłuszeństwo w rozproszeniach to też w naszej 'grupce' wychodzi przy okazji (znajoma z młodym DA przy nas ćwiczy) i szczerze to poszukaj, popytaj bo u nas to wyszło tak praktycznie przez przypadek i czystego fuksa ;) A zadupie mamy mniejsze od Elbląga. Eniłej trzymam kciuki by Wam wyszło ;) Quote
gops Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Okamia napisał(a):No posłuszeństwo w rozproszeniach to też w naszej 'grupce' wychodzi przy okazji (znajoma z młodym DA przy nas ćwiczy) i szczerze to poszukaj, popytaj bo u nas to wyszło tak praktycznie przez przypadek i czystego fuksa ;) A zadupie mamy mniejsze od Elbląga. Eniłej trzymam kciuki by Wam wyszło ;) Dzięki za kciuki :) Na pewno sie przydadzą . Jutro rano pierwszy trening w nowych szelkach , mam nadzieję że tym razem trafiłam dobrze z rozmiarem . Quote
Izabellaa Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 My też jedziemy na trening :D Clayton świetnie się w tym kagańcu prezentuje, mi też z Hanibalem Lecterem sie skojarzyło w pierwszej chwili :P Quote
rashelek Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 A co to za kaganiec jest? ;) Trzymam kciuki za wyjazd i udany trening! Quote
gops Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Izabellaa']My też jedziemy na trening :D Clayton świetnie się w tym kagańcu prezentuje, mi też z Hanibalem Lecterem sie skojarzyło w pierwszej chwili :P :) [quote name='Vailet']Ślicznie Clayton wyrósł :D Tez tak myślę :lol: [quote name='rashelek']A co to za kaganiec jest? ;) Trzymam kciuki za wyjazd i udany trening! http://www.pitbull-shop.pl/index.php?p563,kaganiec-nylonowy-czarny-amstaff-pitbull-pies dziękujemy za kciuki :) Quote
agutka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 my też za bardzo nie mamy z kim socjalizować , a tym bardziej posłuszeństwo czy treningi. Moja zakwiczy każdego prawie psa w dodatku zero słuchania mnie i moich komend :? Boję się aż tego całego bull-treningu:shake: Quote
gops Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 agutka napisał(a):my też za bardzo nie mamy z kim socjalizować , a tym bardziej posłuszeństwo czy treningi. Moja zakwiczy każdego prawie psa w dodatku zero słuchania mnie i moich komend :? Boję się aż tego całego bull-treningu:shake: Będziesz miała okazję by to troszkę potrenować :) Może nie będzie tak źle ;) Quote
Martens Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Pocieszę, że przy psach pobudliwych albo fikających do innych często 10-20 czy więcej psów jest mniej stresogennych niż jeden czy dwa ;) Pies się tak przeładowuje bodźcami, że schodzi z niego powietrze :evil_lol: Quote
agutka Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Martens-oby tak było ;) niestety na takim skupisku moja suka została pogryziona więc pożyjemy , zobaczymy ;) Quote
gops Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 I jak zwykle "zakochany" w nowym gryzaku Quote
zaba14 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Martens napisał(a):Pocieszę, że przy psach pobudliwych albo fikających do innych często 10-20 czy więcej psów jest mniej stresogennych niż jeden czy dwa ;) Pies się tak przeładowuje bodźcami, że schodzi z niego powietrze :evil_lol: To racja ;] moja suka przy jednym psie pokazuje jaka to ona nie jest :) a gdy kilka razy dopadło nas stado psów, to okazało się że mój pies unika jakiej kolwiek konfrontacji, gdzie przy jednym psiaku nie dałaby sobie w kasze dmuchać ;) Quote
gops Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Było .. mokro . Mimo deszczu pojechaliśmy do Gdańska , zmokliśmy , psy trochę powisiały, poszarpały a potem poszliśmy do galeri bałtyckiej . Z psami oczywiście ;p kaganki na mordy i poszliśmy , Clayton w miare dobrze się zachowywał . Jedynym psem którego chciał ukrócić to Ares , coś sie ostatnio na niego uwziął . Niestety z powodu deszczu nie ma za dużo zdjęć , ja nie brałam nawet aparatu . TUG staffik vs amstaff Quote
Majkowska Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Świetne szelki ;)Przyłażę tu i patrzę co macie nowego i mi sie gadżetów zachciewa :D Może dobrze że na mojego psa mało co pasuje :P A aport jest taki miękki czy to on go tak zmiażdzył? Mamy podobny ale jst taki twardy że mogłabym spokojnie nim kogoś zabić :D Fajny kumpel ;) Quote
Recommended Posts