Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie wiem od czego to zależy ale próbuje wszystkiego co może pomóc .
Mój i tak już zmądrzał , dorósł , jak był szczylem potrafił zjeść błoto/piach , szkło , niedopałki papierosów , worki foliowe po czymś , a z mordy wyjęłam gwozdzia , guzik , całą mase papierków w połowie już zjedzonych i wiele wiele innych .
Dlatego od małego popierdzielał w kagańcu , dla własnego bezpieczeństwa .
Ostatnio zdażyło mu się (z mojej winy) zjeść mały kamień , nie potrzebnie kopnęłam kamyk poleciał wziął w morde, przegryzł i połknął ...
Także w sumie nie jest źle teraz :lol:

Posted

Od kamyka małego to mu nic nie powinno być, gorzej z tym gwoździem, albo szkłem :shake: . W sumie to w porównaniu z kupą to już lajcik, tylko ten fetor... Mnie mało zapachów obrzydza, ale ludzkie kupsko to jest hardcore.

Posted

Mu nie było nic po tych rzeczach , a na własne oczy widziałam jak to łykał , wszystko wyszło drugą stroną .
Cieszę się że dorósł .

Posted

[quote name='asiak_kasia']Kolejny powód zeby nie brac białego psa :diabloti:

gorzej ze ten co mnie interesuje to tak z 40kg amatora pol i krzaków :shake:[/QUOTE]
Dla mnie to jedyny powód :lol:
Argentyński ?:diabloti:

Posted

Jeszcze napiszę że Clayek po tym "pogryzieniu " ma bolesne ranki , nie zauważyłam tego wcześniej , dopiero po jakimś czasie one napuchły porobiły się w tych miejscach jakby guzki jakby od komara a na guzkach są ranki , polałam woda utlenioną bo chyba nic więcej zrobić nie mogę .
Zaczęłam się zastanawiać czy tamten pies był szczepiony ale to chyba inaczej by wyglądało .
I mam wyrzuty sumienia że przez moją decyzje mojego psa teraz coś boli , nigdy więcej tego nie zrobię , jeśli coś się stanie trudno.

Posted

[quote name='gops']Dla mnie to jedyny powód :lol:
Argentyński ?:diabloti:[/QUOTE]

Widziałam jak wyglada DA po błotnym spacerze-dziękuje postoje :diabloti:

póki co na tapecie albo DA albo rot i dylematy, dylematy... :shake:
Jeżeli DA to pewnie import, szykuje się bardzo fajny miocik w Chorwacji, ale do rota serducho rwie. No i trochę się obawiam, że mnie jednak przerośnie wychowanie dogusia. Nie dośc, że konkretne charakterki to jeszcze lubią sobie w lasek pojsc. Ktoś mogłby mi napisac-bierz tego i tyle, ale nie ma tak dobrze. Niestety :eviltong:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Widziałam jak wyglada DA po błotnym spacerze-dziękuje postoje :diabloti:

póki co na tapecie albo DA albo rot i dylematy, dylematy... :shake:
Jeżeli DA to pewnie import, szykuje się bardzo fajny miocik w Chorwacji, ale do rota serducho rwie. No i trochę się obawiam, że mnie jednak przerośnie wychowanie dogusia. Nie dośc, że konkretne charakterki to jeszcze lubią sobie w lasek pojsc. Ktoś mogłby mi napisac-bierz tego i tyle, ale nie ma tak dobrze. Niestety :eviltong:[/QUOTE]

Masz wziąć DA - Procha będzie mieć obstawę z obu stron i fejm na dzielni będzie:loveu:

Jaki Clay ma śmieszny ogon na tych zdjęciach. wygląda jak byś mu obcięła końcówkę :evil_lol:

Posted

[quote name='Okamia']Masz wziąć DA - Procha będzie mieć obstawę z obu stron i fejm na dzielni będzie:loveu:

Jaki Clay ma śmieszny ogon na tych zdjęciach. wygląda jak byś mu obcięła końcówkę :evil_lol:[/QUOTE]

to biere :evil_lol:

a co do Clay'a to jemu się łeb zrobił jakis taki fajniejszy, nie wiem wyrobił się/wyrzeźbił czy jak to zwać. Zacnie chłop wyglada ;)

Posted

[quote name='Okamia']
Jaki Clay ma śmieszny ogon na tych zdjęciach. wygląda jak byś mu obcięła końcówkę :evil_lol:[/QUOTE]
Ma taki nastroszony od zawsze :lol:
[quote name='asiak_kasia']

a co do Clay'a to jemu się łeb zrobił jakis taki fajniejszy, nie wiem wyrobił się/wyrzeźbił czy jak to zwać. Zacnie chłop wyglada ;)[/QUOTE]
Powiem szczerze że ja jestem sercem za rottkiem a do argentynów mnie wcale nie ciągnie :razz:
Wybór psa jak będę "na swoim" na pewno będzie między rottem a ca de bou .
Clayek poporstu dorósł , łeb ma zacny to prawda, dość duży , nie za krótki więc taki po mojemu jak najbardziej .

[quote name='natija']Wydoroslal chłop i tyle:-)[/QUOTE]
Dokładnie :)

Posted

[quote name='gops']
Powiem szczerze że ja jestem sercem za rottkiem a do argentynów mnie wcale nie ciągnie :razz:
Wybór psa jak będę "na swoim" na pewno będzie między rottem a ca de bou .
Clayek poporstu dorósł , łeb ma zacny to prawda, dość duży , nie za krótki więc taki po mojemu jak najbardziej .

[/QUOTE]

no rot to jednak sentyment, i jestem ciekawa jak by mi poszło z takim niezepsutym egzemplarzem :razz:
CDB tez fajne, chociaż biorac pod uwage jaki rozstrzał jest w rasie (zdrowotnie, eksterierowo) bała bym się trafić na kiepski egzemplarz. Chociaz z rotami w pl tez jest różnie.

A DA, no cóż, miłość od pwierwszego zobaczenia, a im wiecej się dowiaduje tym bardziej mi pasują. No i mam okazję podziwiac kilka fajnych egzemplarzy na wyciągniecie ręki. Te psy duż owieksze wrażenie robią na żywo. Szczególnie w ruchu :loveu:

a Clay z okresu brzydkiego kaczątka przeobraża się w (brudnego) łabędzia :evil_lol:

Posted

Nie wiem teraz mi się ogon rzucił w oczy :evil_lol:
A Clay się fajny zrobił już jakiś czas temu :eviltong:
A DA, no cóż, miłość od pierwszego zobaczenia, a im wiecej się dowiaduje tym bardziej mi pasują. No i mam okazję podziwiac kilka fajnych egzemplarzy na wyciągniecie ręki. Te psy duż owieksze wrażenie robią na żywo. Szczególnie w ruchu :loveu:[/QUOTE]

Co prawda to prawda i przez Kaśkę oraz jeden egzemplarz mi samej na myśl przyszło, że może kiedyś ... :roll:

Posted

Ja się nigdy nie zagłębiałam w sumie w DA bo mi one zwyczajnie nie podchodzą wyglądem , wole psy niższe , mocniejsze budową .
Ca de bou mają świetny charakter , dużo czytam i już znalazłam hodowle wartą uwagi .
Fajnie tak trafić na coś dokładnie po naszemu , nawet jeśli musimy czekać na tego psa jeszcze ileś tam lat .

A Clay cóż .. ja zawsze mówiłam że nie ocenia się staffika zanim nie skończy rosnąć(sama to robiłam ale ja mogę bo to mój pies :lol:) i często z brzydkiego szczyla wyrasta piękny pies a z pieknego szczyla już nie koniecznie .
Clay to "kawał" staffika , nie jest wysoki ale mocny i teraz uważam że w świetnej formie waży 17,4 kg .

Posted

[quote name='Okamia']Nie wiem teraz mi się ogon rzucił w oczy :evil_lol:
A Clay się fajny zrobił już jakiś czas temu :eviltong:

Co prawda to prawda i przez Kaśkę oraz jeden egzemplarz mi samej na myśl przyszło, że może kiedyś ... :roll:[/QUOTE]

sesese :diabloti: cierp :eviltong:teraz

[quote name='gops']Ja się nigdy nie zagłębiałam w sumie w DA bo mi one zwyczajnie nie podchodzą wyglądem , wole psy niższe , mocniejsze budową .
Ca de bou mają świetny charakter , dużo czytam i już znalazłam hodowle wartą uwagi .
Fajnie tak trafić na coś dokładnie po naszemu , nawet jeśli musimy czekać na tego psa jeszcze ileś tam lat .

A Clay cóż .. ja zawsze mówiłam że nie ocenia się staffika zanim nie skończy rosnąć(sama to robiłam ale ja mogę bo to mój pies :lol:) i często z brzydkiego szczyla wyrasta piękny pies a z pieknego szczyla już nie koniecznie .
Clay to "kawał" staffika , nie jest wysoki ale mocny i teraz uważam że w świetnej formie waży 17,4 kg .[/QUOTE]

Ja tez lubię mocne psy, ale DA mnie urzeka na swoj sposób.
CDB swego czasu tez rozważałam, ale jednak odpuściłam, chociaz do tej pory sobie podglądam co tam nowego.

A ten Twój stafior to taki typ mieśniaka-dresa. Wredny z ryja i wielki kark :evil_lol: Wcale bym się nie zdziwiła gdyby zaczał pytac "komu wpierd*l ?":diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']sesese :diabloti: cierp :eviltong:teraz[/QUOTE]

Ciocia będzie kochać Magnuska jak swojego dopóki Magnusek będzie ciocie kochał :evil_lol:

Gops - DA są tak fajnie zbudowane jak moja prośka mniej więcej - długie łapy i fajny mięsień zamiast tułowia :loveu:

Posted

Ooo:loveu: jestem na czasie jeśli chodzi o temat zjadania ludzkich gówien.
Zara robi to namiętnie... Do tego jak już jakąś dopadnie to perfidnie pochlipie, zdążę ją zbesztać, więc biegnie do mnie i jeszcze się oblizuje tym brązowym językiem:roll:...
Jesteśmy w trakcie drugiego opakowania Rumen Tabs, przy czy pierwsze zjadła na jedno posiedzenie - ściągnęła pudełko z szafki w kuchni, rozgryzła i zjadła 100 tabletek...
Teraz daję jej drugie opakowanie, ale efektów narazie brak, chociaż może muszę się uzbroić w cierpliwość, bo jak trafiła do mnie to zdrowotnie była w opłakanym stanie, więc chyba nie do końca jeszcze doszła do siebie...

Kasia, DA piękne:loveu:, wzdycham po cichu, ale nigdy mieć nie będę.

Posted

DA są dla mnie jak dobermany budową , za szczupłe . A wiadomo jak szukamy dla siebie psa to patrzymy i na wygląd i na charakter .

Co do Rumen Tabsów jeszcze widzę pierwsze plusy podawania ich , dużo mniej bączy ! Od jakiegoś czasu dostawał siemie lniane ale nadal bączył a w połączeniu z Rumen Tabs baków praktycznie brak , myślałam że to niemożliwe do zrealizowania :razz:
Jeszcze jakby tak przestał bekać po jedzeniu ....

I jest pierwszy Shorty Bull w Polsce!

Posted

[quote name='Okamia']Ciocia będzie kochać Magnuska jak swojego dopóki Magnusek będzie ciocie kochał :evil_lol:

Gops - DA są tak fajnie zbudowane jak moja prośka mniej więcej - długie łapy i fajny mięsień zamiast tułowia :loveu:[/QUOTE]

Magnusa to niejedna ciocia bedzie kochać :cool3: Juz się nie mogę doczekac jego dorosłosci, ale będzie piękny kawał psa :loveu:

[quote name='Czekunia']

Kasia, DA piękne:loveu:, wzdycham po cichu, ale nigdy mieć nie będę.[/QUOTE]

No ja mam dylemat czy ogarnę taka cholere, ale kurde jak na złość, odezwałam się do hodowli i trafiłam na liste oczekujących, ale ciicho sza :eviltong:

[quote name='gops']DA są dla mnie jak dobermany budową , za szczupłe . A wiadomo jak szukamy dla siebie psa to patrzymy i na wygląd i na charakter .

I jest pierwszy Shorty Bull w Polsce![/QUOTE]

No DA powinno byc wyżyłowane, chociaz same w sobie są poteżne, jak na ten typ psa. Chociaz ostatnio czytałam mega fajny artykuł na temat DA. W ogole nie powinny byc w grupie molosów wg szpacjalistów, tylko z wyzłami i resztą. To byłby jedyny przedstawicel tej grupy jakiego mogłą bym miec :diabloti: Aczkolwiek przy takim CDB to fakt DA sa szczuplutkie :roll:

shorty bull to ten miks stafiora, który wrzucałas kilka stron temu?

Posted

shorty bull to ten miks stafiora, który wrzucałas kilka stron temu?[/QUOTE]
Tak gdzieś przeczytałam , a potem po angielskiemu sobie czytałam i wyszło że czysty buldog tylko inna selekcja hodowlana więc wyszła osobna rasa .
To takie według mnie ładniejsze i zdrowsze American Bully . Ciekawa jestem jak ten szczyl urośnie co jest w Polsce , pewnie sprowadzą ich więcej .

Posted

My się przywitamy bo odwiedzamy po raz pierwszy :)
Fakt faktem nie czytałam, ale przepatrzyłam sobie fotki i muszę przyznać, że Clayton ma bardzo ładny łepek strasznie podoba mi się jego mordka :)

Posted

Aparat mi się psuje , rozmazuje tragicznie a o nowym sobie moge pomarzyć .

Podczas deszczu ...

Powiem szczerze że mnie czasami młody zaskakuje , Misia jak dostała 1 raz konga od razu wiedziała co zrobić żeby szybko było żarcie bez mozolnego wylizywania , jakie było moje zdziwienie jak dałam jej konga z myslą że będzie miała zajęcie na 15 min chociaż a ona mi przyniosła pustego po max 2 minutach ...
Napełniłam go znowu żeby sprawdzić jak ona to zrobiła , wchodziła na wersalke i zrzucała go na podłoge żeby wypadło i tak co rusz aż wypadło wszystko a raz nawet widziałam jak go podrzucała żeby walnął o ściane . Więc konga jej mroziłam w zamrażlniku wtedy miała go nawet na 10min :)
Clayton jak pierwszy raz dostał konga próbował zrobić dziure z drugiej strony , później jakoś tam wydłubał to żarcie , a dopiero za którymś razem , może 5tym zauważyłam że zwala go z wersalki dokładnie jak Misia . Jak widać dojście do tego zajęło mu więcej czasu ale doszedł do tego sam .
Nauczyłam go już ileś miesięcy temu "prawa,lewa" czyli taki slalom między nogami w miejscu , zanim rzuce mu zabawke czy patyk zawsze czegoś od niego wymagam ,wczoraj przed rzutem sam wepchał mi się w nogi i robił slalomy tak długo aż rzuciłam . Mały kombinator :)