Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leónowa napisał(a):
Mówcie co chcecie, ale mi akurat na rękę byłoby posiadanie z wyglądu 'groźnego' psa, nie lubie jak mi ludzi podłażą i tarmoszą go za uszy czy fafle, bez pytania oczywiśćie. Bullowaty morderca załatwiłby sprawę, ludzie się takich jak ognia boją.

ja nie potrzebuje bullowatego by mnie ludzie omijali szerokim łukiem :evil_lol:nierozumiem tego żeby to Kala rzucała się na pieseczki, szczekała, była nieodwoływalna ale nie, mój piesek jest wzorem dla innych pieseczków :loveu:Mafia osiedlowa boi się K jak cho***a :diabloti:najlepsza jazda była 3 dni temu gdy znowu zaczełam chodzić z K na długie spacery (po powrocie z morza mam se wymyśliła remont kuchni więc czasu nie było :shake:) szły se 4 babki z piesiami 2pudle, shih tzu, york i maltańczyk w moją stronę :lol: ja se normalnie szłam K se szła z tyłu i niuchała babki spojrzały na mnie i nic nie zauważyły Kali :lol: nagle K se wyszła przede mnie i babki staneły jak wryte :evil_lol:były już niedaleko ode mnie i zaczeły się drzeć jedna do drugiej
"o ku**a to ten rudy pit bull!" (helloł widzi ktoś w K pita? :-o)
"i co teraz robimy?"
"sp*******my bo nam psy pożre, przecież to jest morderca!"
powiem szczerze mowe mi odjeło bo K nigdy do tych psów nie podchodziła bo pimpusie są agresywne jak ch****a :diabloti::diabloti:

Co do cieczek u mnie rekord psów pod chatą w czasie cieczki K to 3 psy :cool3: pieski zawsze grzecznie se siedzą pod schodami i na nas czekają :lol:

Posted

Victoria napisał(a):
przestałas? :cool3:

do nas sie cieszka zbliza wielkimi krokami, juz sie boje co to bedzie.. to bdzie nasza pierwsza cieczka z przymusowym wychodzeniem na spacery poza podworko..

Tak przestałam , myślę że kobitka byłaby gotowa zadzwonić a mój pies był luzem i z tego tytułu mogłabym mieć problem .
Współczuje :lol:

Posted

Haha, pitbull:evil_lol: Ja kiedyś nie wytrzymałam i wybuchłam jednemu chłopakowi śmiechem, bo na widok rudego laba znajomych wyjechał z tekstem do kolegi : 'Pana, to jest amstaff, nie?':lol:

Posted

Nie każdy musi znać wszystkie rasy świata ale jak już się boi tych "groźnych" to wypadałoby je rozpoznawać wśród innych a nie mylić z labem czy mieszańcem:evil_lol:

Posted

A no wygląd ttb dla mnie nr 1 , a teraz już wiem że charakter też w tak hmm 90% mi odpowiada .
Młody w sumie zachowuje się już jak dorosły pies , od jakiś pół roku ma jakieś swoje wybrane typy psów których nie lubi , większość jednak jest w stanie zaakceptować no chyba że któryś zacznie wtedy pozamiatane , bo nie odpuszcza. Suki kocha, i na prawde KOCHA , każdą , nawet takie które mu się uwieszają na ryju wcale nie na żarty (chyba że broni innej suki np.Fanty cały jej pobyt pilnował przed innymi obcymi psami i sukami).
Jest niesamowicie pewny siebie , zna swoją siłe i wie na ile może sobie pozwolić .
Do ludzi ideał . Ma taką korbe że czasami mnie to przeraża , ale takiego psa chciałam.
Jestem z niego bardzo zadowolona , z jego wyglądu też (nie powiem trochę się bałam co z niego wyrośnie).
No i pięknie pozuje :lol: Ha mam prawie ideał :evil_lol:

Posted

Kochana, pamiętam że kiedyś jednak wspomniałaś że nie wiesz czy następny pies bęzie staffikiem :P bo ta korba jest "mega duża" ale tak chyba mają młodziutkie psy ;) pamietam Miye jaka była szurnięta, wulkan energii, upierdliwa, wiecznie chętna do zrobienia czegoś, łobuz straszny, a teraz... w sumie nadal taka jest ale przynajmniej nie kradnie skarpetek, nie gryzie kapci i zrobiła się taka... jakby mądrzejsza :) jednak fakt jest taki że stafiki są dość specyficzne :)

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
ja nie potrzebuje bullowatego by mnie ludzie omijali szerokim łukiem :evil_lol:nierozumiem tego żeby to Kala rzucała się na pieseczki, szczekała, była nieodwoływalna ale nie, mój piesek jest wzorem dla innych pieseczków :loveu:Mafia osiedlowa boi się K jak cho***a :diabloti:najlepsza jazda była 3 dni temu gdy znowu zaczełam chodzić z K na długie spacery (po powrocie z morza mam se wymyśliła remont kuchni więc czasu nie było :shake:) szły se 4 babki z piesiami 2pudle, shih tzu, york i maltańczyk w moją stronę :lol: ja se normalnie szłam K se szła z tyłu i niuchała babki spojrzały na mnie i nic nie zauważyły Kali :lol: nagle K se wyszła przede mnie i babki staneły jak wryte :evil_lol:były już niedaleko ode mnie i zaczeły się drzeć jedna do drugiej
"o ku**a to ten rudy pit bull!" (helloł widzi ktoś w K pita? :-o)
"i co teraz robimy?"
"sp*******my bo nam psy pożre, przecież to jest morderca!"
powiem szczerze mowe mi odjeło bo K nigdy do tych psów nie podchodziła bo pimpusie są agresywne jak ch****a :diabloti::diabloti:

Co do cieczek u mnie rekord psów pod chatą w czasie cieczki K to 3 psy :cool3: pieski zawsze grzecznie se siedzą pod schodami i na nas czekają :lol:

Bujna wyobraźnia, i nie mam tu na myśli owych 'babek'. ;)

Posted

Oj mój dalej kradnie skarpetki i nosi po domu kapcie i buty chyba z tego nie wyrośnie nigdy :lol: Ale dla mnie to nie problem , wręcz jest to urocze póki ich nie zagryza . Ale fakt jest jakby "mądrzejszy" patrzac na całość jego zachowań.
Nadal nie wiem czy kolejnym psem będzie staffik (mimo że jestem zadowolona), zależy od sytuacji w jakiej będę czy będę wstanie mu podołać .
Marzy mi się rott a ostatnio ca de bou coraz bardziej i pewnie będe próbowała mieć zarówno molosa jak i ttb w jednym czasie, ale jesli będę musiała wybrać chyba postawie na molosa .
Młody ma charakter typowy dla staffika , wiedziałam mniej więcej co kupuje :lol:
Coraz bardziej jednak jestem przekonana że póki jest Clay nie będę miała drugiego psa , on jest psem bardzo absorbującym .

Posted

Onomato-Peja napisał(a):

Zapraszam do mnie to zobaczysz na żywo jak na mojego burka ludzie reagują ;)
Swoją drogą nie jestem wynudzoną dziewczynką by głupie historyjki wymyślać ;) bo po co?

Posted

Onomato-Peja napisał(a):

Avril ma 8 kg i ludzie się jej boją, kiedy ona chce, żeby się jej bali. Pies naprawdę nie musi być duży, żeby robić wrażenie. Wystarczy, że jest pewny siebie.
Nie boję się z samą nią chodzić po nocy, bo wiem, że w razie czegokolwiek Avril mnie obroni i choć za wiele nie zrobi, bo fizycznych możliwości nie ma, to bez wąpienia rzuci się i ugryzie, a przede wszystkim narobi niezłego hałasu, a to zazwyczaj wystarcza :lol:

Posted

[quote name='gops']Oj mój dalej kradnie skarpetki i nosi po domu kapcie i buty chyba z tego nie wyrośnie nigdy :lol: Ale dla mnie to nie problem , wręcz jest to urocze póki ich nie zagryza . Ale fakt jest jakby "mądrzejszy" patrzac na całość jego zachowań.
Nadal nie wiem czy kolejnym psem będzie staffik (mimo że jestem zadowolona), zależy od sytuacji w jakiej będę czy będę wstanie mu podołać .
Marzy mi się rott a ostatnio ca de bou coraz bardziej i pewnie będe próbowała mieć zarówno molosa jak i ttb w jednym czasie, ale jesli będę musiała wybrać chyba postawie na molosa .
Młody ma charakter typowy dla staffika , wiedziałam mniej więcej co kupuje :lol:
Coraz bardziej jednak jestem przekonana że póki jest Clay nie będę miała drugiego psa , on jest psem bardzo absorbującym .
Tak można jednym słowem opisać staffika :)

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
Zapraszam do mnie to zobaczysz na żywo jak na mojego burka ludzie reagują ;)
Swoją drogą nie jestem wynudzoną dziewczynką by głupie historyjki wymyślać ;) bo po co?

omry napisał(a):
Avril ma 8 kg i ludzie się jej boją, kiedy ona chce, żeby się jej bali. Pies naprawdę nie musi być duży, żeby robić wrażenie. Wystarczy, że jest pewny siebie.
Nie boję się z samą nią chodzić po nocy, bo wiem, że w razie czegokolwiek Avril mnie obroni i choć za wiele nie zrobi, bo fizycznych możliwości nie ma, to bez wąpienia rzuci się i ugryzie, a przede wszystkim narobi niezłego hałasu, a to zazwyczaj wystarcza :lol:

Niewątpię, że nawet niewielki pies może wzbudzać jakiś tam strach ale teksty typu "o k***a to ten rudy pitbull" i "sp*******my, bo nam psy pożre" na widok takiego psa jakim jest owa K to jak na moje czysta fikcja literacka, musiałabym zobaczyć aby uwierzyć.

Posted

Eeeeeeeee natknęłam się już kilka razy w necie na Shorty Bull i byłam pewna że to jakaś odmiana American Bully ....
Teraz z ciekawości poszperałam . Jak myślicie jaka to mieszanka ?
Niektóre nawet ładne :evil_lol:

Idę szukać dla Claya panienki buldożki i będę kosić kase :lol:

Posted

Dlaczego dopiero teraz natknęłam się na galerię Claytona? :shake: Do tej pory podziwiałam go tylko w wątku obrożowym i na fb :eviltong: Więc teraz posłusznie się melduję ;)
Shorty bull jakoś do mnie nie przemawiają. :roll:
gops, mam takie pytanko - czy przed Claytonem miałaś jakiś kontakt z sbt? Jacyś znajomi mieli? Czy to było nagłe zauroczenie? :razz:

Posted (edited)

[quote name='Karoola']Dlaczego dopiero teraz natknęłam się na galerię Claytona? :shake: Do tej pory podziwiałam go tylko w wątku obrożowym i na fb :eviltong: Więc teraz posłusznie się melduję ;)
Shorty bull jakoś do mnie nie przemawiają. :roll:
gops, mam takie pytanko - czy przed Claytonem miałaś jakiś kontakt z sbt? Jacyś znajomi mieli? Czy to było nagłe zauroczenie? :razz:
:)
Widziałam je pare razy , raz na wystawie podeszłam do kilku i na tym kończył się mój kontakt ;p
Kolejne zobaczyłam dopiero w dniu odbioru młodego .
Dużo czytałam ale wiadomo to nie to samo więc miałam zderzenie z rzeczywistością .

[quote name='zaba14']Mnie sie one tez nie podobaja :)
A no kwestia gustu ;p

[quote name='Besti']Wygląda jak francuski z odkrojonym uchem. I też ogona nie ma.
Z tego co wyczytałam BF x Staff , wydają się bardziej sprawne niż BF i pewnie dodatek terierzej krwi też korzystnie wpłynął :)
Edit: jednak nie ma w sobie staffa z tego co czytam dalej .

Edited by gops