Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaba14 napisał(a):
wstaw później jakąś fotkę pita :) ale ja jakoś dziwnie czuje się gdy idę na SPACER bez swojego psa.... :) jakoś mi pusto i nie mam co zrobić z rękami :)

Pit jest w typie , ale charakter BOMBA typowo sportowy , jeszcze kilka miesięcy i robimy wspólne treningi chłopakom .
O dziwo Clayek go jeszcze lubi a całkiem możliwe że tak zostanie bo Ares zostanie pozbawiony jajek już niedługo (widziały się przedwczoraj ale zdjęć nie robiłam).
Nie widziałam dziada do przedwczoraj 2 miesiące, wtedy miał 9kg ... teraz nie mogłam uwierzyć , 18kg w wieku 6 miesięcy a wysoki chłopak bardzo , będzie kawał psa o sportowej sylwetce .

On jest teraz w wieku "jestem poczwarką"

Posted

vege* napisał(a):
Ma idealne słitaśne szeleczki :evil_lol:

Jak na szczeniaczka przystało :eviltong:
Niestety już dzisiaj usłyszałyśmy " nie podchodź bo to ten ostry piesek" a według mnie on jest przesłodki :)

Posted

gops napisał(a):
Jak na szczeniaczka przystało :eviltong:
Niestety już dzisiaj usłyszałyśmy " nie podchodź bo to ten ostry piesek" a według mnie on jest przesłodki :)

Ludzie każdego psa podobnego do asta kojarzą z mordercą i tego się zmienić nie da. Do tego szczeniak jest czarny a ludzie chyba się boją czarnych psów, nie wiem dlaczego :hmmmm:

Posted

Śmieszny :) fajne ma uszyska ;)
Vege raz byłam świadkiem sytuacji gdzie na spacerze były dwa labradory (osobno z innymi ludzmi którzy się nie znali ;) ) jeden był biszkoptowy a drugi czarny :P i szła matka z dzieckiem po czym złapała dziewczynkę za rękę i powiedziała żeby uważała bo to niebezpieczny pies (czarny lab :P ) po czym mineła biszkopta i powiedziała, za to ten jest bardzo łagodny i kocha dzieci .... :)

Posted

Ja się już przyzwyczaiłam do głupich komentarzy , Iza się dopiero oswaja :lol: Cóż Ares nie dość że czarny , nie dość że ten "groźny" to jeszcze zapowiada się na dużego psa .
Cieszę się że mam kogoś z kim mogę wspólnie "trenować" , mam nadzieje że tym razem (za rok) uda mi się zabrać z nimi na PBS bo Ares jedzie na pewno i mają ambicje startować .

Ja tylko mam nadzieje że Clayowi nic nie odwali i dalej będzie młodego tolerował :)

Posted

zaba14 napisał(a):
Śmieszny :) fajne ma uszyska ;)
Vege raz byłam świadkiem sytuacji gdzie na spacerze były dwa labradory (osobno z innymi ludzmi którzy się nie znali ;) ) jeden był biszkoptowy a drugi czarny :P i szła matka z dzieckiem po czym złapała dziewczynkę za rękę i powiedziała żeby uważała bo to niebezpieczny pies (czarny lab :P ) po czym mineła biszkopta i powiedziała, za to ten jest bardzo łagodny i kocha dzieci .... :)

Jak widać to była rasistka :evil_lol: A tak szczerze to według mnie ciemne psy są ładniejsze, tzn mi się bardziej podobają :)
gops napisał(a):
Ja się już przyzwyczaiłam do głupich komentarzy , Iza się dopiero oswaja :lol: Cóż Ares nie dość że czarny , nie dość że ten "groźny" to jeszcze zapowiada się na dużego psa .
Cieszę się że mam kogoś z kim mogę wspólnie "trenować" , mam nadzieje że tym razem (za rok) uda mi się zabrać z nimi na PBS bo Ares jedzie na pewno i mają ambicje startować .

Ja tylko mam nadzieje że Clayowi nic nie odwali i dalej będzie młodego tolerował :)

Fajnie by było jakby Clay tolerował Aresa, fajnie by razem wyglądali, biały i czarny :)

Posted

Co wy chcecie - wczoraj szła rodzinka babcia, wnuczka i matka. Dyskusja babci z wnuczką o mojej Prosi była taka:
- Patrz babcia jaki fajny piesek
- no fajny ale to z tych groźnych to nigdy nie wiadomo
- Ale jakie ma smutne oczka
- tak tak ale mówię... podejdziesz a on zaatakuje...

Ja wolałam się nie odzywać ale miałam ochotę powiedzieć babci, że faktycznie jak się źle wychowa to dziecko też można na pedofila lub innego morderce wychować :roll:

Ale będziecie mieć wesoło z TAKĄ dwójką :evil_lol:

Posted

Okamia napisał(a):
Co wy chcecie - wczoraj szła rodzinka babcia, wnuczka i matka. Dyskusja babci z wnuczką o mojej Prosi była taka:
- Patrz babcia jaki fajny piesek
- no fajny ale to z tych groźnych to nigdy nie wiadomo
- Ale jakie ma smutne oczka
- tak tak ale mówię... podejdziesz a on zaatakuje...

Ja wolałam się nie odzywać ale miałam ochotę powiedzieć babci, że faktycznie jak się źle wychowa to dziecko też można na pedofila lub innego morderce wychować :roll:

Ale będziecie mieć wesoło z TAKĄ dwójką :evil_lol:

A mogłaś tak powiedzieć, ciekawe co ciekawego by ci powiedziały :evil_lol:

Jak jak wczoraj szłam na łąki przez moje osiedle to prawie z każdego podwórka szczekały pimpki o wadze max 5 kg, Nuka na takie nie zwraca uwagi tylko spokojnie idzie, a tu nagle z jednego podwórka krzyczy dziecko "pać babcia jaki duzi pesek":evil_lol:

Posted

A no na pewno będzie wesoło , póki co szukam miejsca mało uczęszczanego gdzie możemy dać psom powisieć,pociągać lub się poszarpać , bo w środku parku to nie przejdzie :evil_lol:

Chyba nie pisałam jak w parku bawiłam się z Clayem z pół roku temu (śnieg był) kijem i robiłam nim kółka na kiju , podeszła babka na odległość z dwójką dzieci i krzyczy do mnie że jak zaraz nie przestane to zadżwoni na policje że psa tresuje do walk :lol:

Posted

Mówcie co chcecie, ale mi akurat na rękę byłoby posiadanie z wyglądu 'groźnego' psa, nie lubie jak mi ludzi podłażą i tarmoszą go za uszy czy fafle, bez pytania oczywiśćie. Bullowaty morderca załatwiłby sprawę, ludzie się takich jak ognia boją.

Posted

leónowa napisał(a):
Mówcie co chcecie, ale mi akurat na rękę byłoby posiadanie z wyglądu 'groźnego' psa, nie lubie jak mi ludzi podłażą i tarmoszą go za uszy czy fafle, bez pytania oczywiśćie. Bullowaty morderca załatwiłby sprawę, ludzie się takich jak ognia boją.

Dokładnie, moloski też się sprawdzają :lol:

Posted

omry napisał(a):
Dokładnie, moloski też się sprawdzają :lol:

Ale nie wszystkie, do niufków, berneńczyków, leonbergerów i bernardynów ludzie lecą jak muchy do goowna :evil_lol:

Posted

vege* napisał(a):
Ale nie wszystkie, do niufków, berneńczyków, leonbergerów i bernardynów ludzie lecą jak muchy do goowna :evil_lol:

Eeee, bo to trza celować w tych morderców :lol:

Posted

To u mnie ludzie nie muchy :eviltong: Znajoma ma berneńczyka, puki był mały to rzeczywiście każdy łapki wyciągał - teraz sucz waży już ponad 30 kg ( podrostek ) i już nikt nie podchodzi :grins:

Posted

omry napisał(a):
Eeee, bo to trza celować w tych morderców :lol:

W sumie racja :evil_lol:
Luzia napisał(a):
To u mnie ludzie nie muchy :eviltong: Znajoma ma berneńczyka, puki był mały to rzeczywiście każdy łapki wyciągał - teraz sucz waży już ponad 30 kg ( podrostek ) i już nikt nie podchodzi :grins:

To u mnie w mieście jest inaczej, koleżanka ma dwa berneńczyki i każdy leci pogłaskać. Moja druga koleżanka ma niufka i nie miała jeszcze chyba ani jednego spokojnego spaceru, a szczeniak ma już 10 mies i ponad 50 kg :grins:

Posted

Ale o moloskach nie piszą w gazetach i nie mówią w telewizji że to zabójcy :lol:
Są plusy i minusy , faktycznie ludzie potrafią nawet z drogi zejść ale te krzywe spojżenia , głupie gadanie są mało przyjemne .

Cieczki pod blokiem ciąg dalszy, dziękuje sobie w duchu że nie mam teraaz Claya bo to co się dzieje pod blokiem to jakaś rzeźnnia.
Ciągle się gryzą , całe we krwi , przylazł jakiś szanucer(piękny , ogolony czyli komuś spieprzył) kilkanaście kilo i pogryzł wszystkich nawet haskiego sąsiada który z daleka ich mijał .
Dzisiaj Clay wraca wieczorem , jak sznaucer będzie jutro nadal to chyba będzie z niego tylko futerko .(Ja będę bronić swojego psa więc niech się strzeże :lol:)
Schronisko już nie reaguje bo psy na pewno mają domy ...

Posted

gops napisał(a):
Ale o moloskach nie piszą w gazetach i nie mówią w telewizji że to zabójcy :lol:
Są plusy i minusy , faktycznie ludzie potrafią nawet z drogi zejść ale te krzywe spojżenia , głupie gadanie są mało przyjemne .

Cieczki pod blokiem ciąg dalszy, dziękuje sobie w duchu że nie mam teraaz Claya bo to co się dzieje pod blokiem to jakaś rzeźnnia.
Ciągle się gryzą , całe we krwi , przylazł jakiś szanucer(piękny , ogolony czyli komuś spieprzył) kilkanaście kilo i pogryzł wszystkich nawet haskiego sąsiada który z daleka ich mijał .
Dzisiaj Clay wraca wieczorem , jak sznaucer będzie jutro nadal to chyba będzie z niego tylko futerko .(Ja będę bronić swojego psa więc niech się strzeże :lol:)
Schronisko już nie reaguje bo psy na pewno mają domy ...

No to nieciekawie tam masz :shake: Zanim Nukę wysterylizowałam i jak miała cieczki to nie było u mnie takiej rzeźni. Może co najwyżej 4 psy max biegały koło mojego bloku, ale się specjalnie nie gryzły:lol:

Posted

Jak mieszkałam na wsi to była norma. Wszystkie psy z wioski się zlatywały mi pod blok i gryzły między sobą. Ja się wychodzić nie bałam, bo wszystkie te psy znałam, one nas też, to byli kumple Tori :lol: chodzili z nami na doczepkę na spacery, zawsze je głaskałam i czasem rzuciłam coś pysznego, więc w stosunku do mnie agresywne nie były, ale sąsiedzi mieli już problem, bo odgonić się ich nie dało w żaden sposób.

Posted

vege* napisał(a):
No to nieciekawie tam masz :shake: Zanim Nukę wysterylizowałam i jak miała cieczki to nie było u mnie takiej rzeźni. Może co najwyżej 4 psy max biegały koło mojego bloku, ale się specjalnie nie gryzły:lol:

jak moja Funia nie była jeszcze wydmuszką, to na jednej pamiętnej cieczce pamiętam 21 psów naliczyłam :diabloti:
Najgorsze było jak mnie takie stado do szkoły odprowadzało :evil_lol:

Już się boję jak to będzie na cieczkach młodej - tyle dobrze bo teraz ludzie już tak psów nie puszczają bo SM mandaty dowala, kiedyś była MASAKRA :shake:

Posted

Luzia napisał(a):
jak moja Funia nie była jeszcze wydmuszką, to na jednej pamiętnej cieczce pamiętam 21 psów naliczyłam :diabloti:
Najgorsze było jak mnie takie stado do szkoły odprowadzało :evil_lol:

Już się boję jak to będzie na cieczkach młodej - tyle dobrze bo teraz ludzie już tak psów nie puszczają bo SM mandaty dowala, kiedyś była MASAKRA :shake:

21?:crazyeye: nieźle :eviltong:

czas małą ciachnąć :diabloti:

Posted

gops napisał(a):
A no na pewno będzie wesoło , póki co szukam miejsca mało uczęszczanego gdzie możemy dać psom powisieć,pociągać lub się poszarpać , bo w środku parku to nie przejdzie :evil_lol:

Chyba nie pisałam jak w parku bawiłam się z Clayem z pół roku temu (śnieg był) kijem i robiłam nim kółka na kiju , podeszła babka na odległość z dwójką dzieci i krzyczy do mnie że jak zaraz nie przestane to zadżwoni na policje że psa tresuje do walk :lol:

przestałas? :cool3:

do nas sie cieszka zbliza wielkimi krokami, juz sie boje co to bedzie.. to bdzie nasza pierwsza cieczka z przymusowym wychodzeniem na spacery poza podworko..