gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Amber napisał(a):To może wpadniecie na Stegny w sobotę? :) A to zależy od Agnieszki . Aga przyjdzie to się indywidualnie wypowie :evil_lol: Ja bardzo chętnie . Quote
Czekunia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 [quote name='gops']Totwa też polecam z Miśką skarmiłam kilkanaście worków z białym 3 , teraz chwilowo mnie nie stać na tak drogą karme więc je josere . Jednak na prawde sobie chwaliłam , suka mi pięknie schudła na totwie (obstawiam że przez brak zbóż) a Clayek za szczyla ją jadł . Ile gram dostaje rudy ? widzisz mój dostaje jak dużo większy pies według tabelki powinien jeść 200g a je jakieś 150g więcej czyli prawie podwójną porcje . Gdybym go wrzuciła na 200 miała bym szkielet . U nas też to samo... Jaką karmę bym kupiła to i tak daję prawie dwie porcje każdemu psu, bo inaczej zaczynają wyglądać jak ze schronu:roll:. Efekt jest taki, że dwa worki TOTW schodzą w miesiąc:eviltong:. Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Kasia właśnie może taki jego urok , może ma być umięśnionym szczuplakiem :) Może faktycznie ma więcej z pita niż Ci się wydaje . Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):Kasia właśnie może taki jego urok , może ma być umięśnionym szczuplakiem :) Może faktycznie ma więcej z pita niż Ci się wydaje . patrząc na niektóre sztuki to on całkiem nieźle się wpisuje w "rasę" :evil_lol: W każdym razie w przyszłym roku się spotkamy na PBS :loveu: Czekunia, a z Tobą nie gadam! Na zlot miałaś jechać! Chociaż w sumie to gopsowa tez ma minusa :eviltong: Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 asiak_kasia napisał(a):patrząc na niektóre sztuki to on całkiem nieźle się wpisuje w "rasę" :evil_lol: W każdym razie w przyszłym roku się spotkamy na PBS :loveu: Czekunia, a z Tobą nie gadam! Na zlot miałaś jechać! Chociaż w sumie to gopsowa tez ma minusa :eviltong: Na tych ftkach co dałaś na facebooku wcale nie jest za chudy tylko jeszcze nie wyrobiony . No to sie nie mogę doczekać ! Chociaż będziecie naszą konkurencją :razz: W tym samym miejscu co zlot jest są kolejne PBS więc nawet gdybym już miała zamiar jechać 12 godzin pociągiem to chyba jednak postawiłabym na kolejne zawody :eviltong: Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Jeszcz ekilka z zawodów . Z ładną Litwinką Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):Na tych ftkach co dałaś na facebooku wcale nie jest za chudy tylko jeszcze nie wyrobiony . No to sie nie mogę doczekać ! Chociaż będziecie naszą konkurencją :razz: W tym samym miejscu co zlot jest są kolejne PBS więc nawet gdybym już miała zamiar jechać 12 godzin pociągiem to chyba jednak postawiłabym na kolejne zawody :eviltong: teraz jest właśnie ok. Nie ma żeberek na wierzchu, ale tez i nie jest ulany. Na mięśnie przyjdzie pora, bo jak na 4 miesiące u mnie i tak jest nieźle. Póki co musimy kondycje wypracować, nabrać siły i mocy :eviltong: Konkurencja z nas nie będzie zbytnia, bo pewnie damy du... ciała :diabloti: Jak to mówią pierwsze śliwki robaczywki :cool3: Spróbować spróbujemy, bo w końcu kurcze blade czemu by nie, skoro już się ma to ttbowate wypadało by coś zrobić sensownego. Gośka bluźnisz i nie wiesz co mówisz. Zlocik w takim doborowym towarzystwie to jest must have szanującego się dogomaniaka :diabloti: Mnie czeka 6h pociągiem w nocy i to samotnie :loveu: Quote
Majkowska Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Śliczna ta ruda suńka. Zwróciłam uwagę na jej obroże - to plecionka jest? Quote
a_niusia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 a widzialyscie te nowe farminy? ja kupilam worek na slowacji, jak bylam na wystawce i super jest ta karma. ja oczywiscie mam taka z 28% bialka, bo jak jest wyzej to mi niektorzy zaczynaja srac, ale sa tez znacznie wyzej bialkowe. Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 asiak_kasia napisał(a): Gośka bluźnisz i nie wiesz co mówisz. Zlocik w takim doborowym towarzystwie to jest must have szanującego się dogomaniaka :diabloti: Mnie czeka 6h pociągiem w nocy i to samotnie :loveu: 6 to nie 12 :eviltong: Tym bardziej jak już wiem jak mój piesek zachowuje się w towarzystwie wielu innych piesków , stwierdzam że nie nadaje się na zloty bo psułby atmosfere swoim żabim szczekiem :lol: Majkowska napisał(a):Śliczna ta ruda suńka. Zwróciłam uwagę na jej obroże - to plecionka jest? Chyba plecionka , nie dotykałam także do końca nie wiem . Jednak wygląda na plecionke . Quote
omry Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Ja kiedyś wrzucę Adę w samochód i pojedziemy na jakieś pbs. Gops możesz mi napisać gdzie to się odbywa i kiedy? :razz: asiak_kasia co się boisz z psem mordercą u boku? :evil_lol: Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 omry napisał(a):Ja kiedyś wrzucę Adę w samochód i pojedziemy na jakieś pbs. Gops możesz mi napisać gdzie to się odbywa i kiedy? :razz: Za rok nie mam pojęcia w jakich datach bo to jest ustalane bliżej stycznia , ale na pewno znowu będzie w Wasilkowie pod Białymstokiem i w Siewierzu pod Katowicami . Ja za rok znowu jade na Białystok . Data zawsze jest podobna , wakacje (czerwiec , lipiec, sierpień). Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):6 to nie 12 :eviltong: Tym bardziej jak już wiem jak mój piesek zachowuje się w towarzystwie wielu innych piesków , stwierdzam że nie nadaje się na zloty bo psułby atmosfere swoim żabim szczekiem :lol: łe tam, wbrew pozorom to pieski się na takich zlotach zachowuję inaczej niz człowiek by przypuszczał. Te morderce luzują, panikarze jakoś się odnajdują. I o ile właściciel nie jest dupą wołową to pieski mają całkiem fajny wyjazd. Ja własnie dlatego, że rudy to jest cham i prostak w towarzystwie się na zlocik ciesze-licze, ze ogarnie się trochę towarzysko :loveu: omry napisał(a):Ja kiedyś wrzucę Adę w samochód i pojedziemy na jakieś pbs. Gops możesz mi napisać gdzie to się odbywa i kiedy? :razz: asiak_kasia co się boisz z psem mordercą u boku? :evil_lol: Omry jak bedziesz jechać to możesz mnie zgarnąć po drodze :diabloti: bać to się boję, ze usnę i prześpię stację, na której mam wysiadać :eviltong: Albo, że ludzie w przedziale beda niemili, albo ze rudy da pokaz wieśniactwa, albo ze mnie okradną, albo zabiją, albo uśpią i nerkę wytną :loveu: Ale nie, nie boję się wcale :evil_lol: Quote
BBeta Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):Za rok nie mam pojęcia w jakich datach bo to jest ustalane bliżej stycznia , ale na pewno znowu będzie w Wasilkowie pod Białymstokiem i w Siewierzu pod Katowicami Przyjedźcie do Katowic :cool3: :diabloti: Quote
omry Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Gops to tylko 2x w roku? :razz: asiak_kasia napisał(a):Omry jak bedziesz jechać to możesz mnie zgarnąć po drodze :diabloti: bać to się boję, ze usnę i prześpię stację, na której mam wysiadać :eviltong: Albo, że ludzie w przedziale beda niemili, albo ze rudy da pokaz wieśniactwa, albo ze mnie okradną, albo zabiją, albo uśpią i nerkę wytną :loveu: Ale nie, nie boję się wcale :evil_lol: No spoko może się zmieścimy haha :evil_lol: Nastaw powtarzający się budzik co 5 minut :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 BBeta napisał(a):Przyjedźcie do Katowic :cool3: :diabloti: No przeciez ją namawiam, na wypad do siewierza w tym roku :evil_lol: Niekoniecznie na zawody :eviltong: omry napisał(a): No spoko może się zmieścimy haha :evil_lol: Nastaw powtarzający się budzik co 5 minut :evil_lol: Chyba coś jeszcze w okolicy wrocka jest? Czy mi się piętroli? A budzik to bede miała nastawiony za co godzinę. Plan juz opracowałam :diabloti: Quote
omry Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 asiak_kasia napisał(a):No przeciez ją namawiam, na wypad do siewierza w tym roku :evil_lol: Niekoniecznie na zawody :eviltong: Chyba coś jeszcze w okolicy wrocka jest? Czy mi się piętroli? A budzik to bede miała nastawiony za co godzinę. Plan juz opracowałam :diabloti: Tylko co godzinę? Hardkor jesteś :diabloti: Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 asiak_kasia napisał(a):łe tam, wbrew pozorom to pieski się na takich zlotach zachowuję inaczej niz człowiek by przypuszczał. Te morderce luzują, panikarze jakoś się odnajdują. I o ile właściciel nie jest dupą wołową to pieski mają całkiem fajny wyjazd. Ja własnie dlatego, że rudy to jest cham i prostak w towarzystwie się na zlocik ciesze-licze, ze ogarnie się trochę towarzysko Na to też liczyłam jak jechałam na zawody że będzie tak dużo emocji , tak dużo psów że pies zacznie olewać w końcu wszystko . Przeliczyłam się , mój pies nigdy nie był takim prostakiem jak na zawodach do psów , jednak emocje , masa agresywnych psów spowodowała u niego taki poziom nakręcenia że nie potrafił wyluzować . Nawet będąc już w pokoju reagował na każdy szczek na zewnątrz , pewnie dlatego tak dobrze spał w autobusie :p Kilka razy musiałam z nim iść gdzieś za budynek żeby go uspokoić . Jednak teraz w mieście na spacerach nadal jest normalnie , dokładnie tak jak było , jakby zapomniał że były jakieś zawody . BBeta napisał(a):Przyjedźcie do Katowic :cool3: :diabloti: Chętnie , ja na prawde bym bardzo chciała ale nie pociągiem :roll: A nikt mnie autem nie chce zawieźć . omry napisał(a):Gops to tylko 2x w roku? :razz: Rok temu były jeszcze pod Wrocławiem a teraz już nic nie widziałam więc nie wiem czy z rok zorganizują . Quote
BBeta Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):Chętnie , ja na prawde bym bardzo chciała ale nie pociągiem :roll: A nikt mnie autem nie chce zawieźć Szkoda, przyjechałabym Wam pokibicować ;) Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 gops napisał(a):Na to też liczyłam jak jechałam na zawody że będzie tak dużo emocji , tak dużo psów że pies zacznie olewać w końcu wszystko . Przeliczyłam się , mój pies nigdy nie był takim prostakiem jak na zawodach do psów , jednak emocje , masa agresywnych psów spowodowała u niego taki poziom nakręcenia że nie potrafił wyluzować . Nawet będąc już w pokoju reagował na każdy szczek na zewnątrz , pewnie dlatego tak dobrze spał w autobusie :p Kilka razy musiałam z nim iść gdzieś za budynek żeby go uspokoić . Jednak teraz w mieście na spacerach nadal jest normalnie , dokładnie tak jak było , jakby zapomniał że były jakieś zawody . Tylko właśnie ja bym się jednak nie sugerowała zawodami, bo tam poziom nakręcenia to jest super wysoki dla wszystkich psów i ludzi, a to się na pewno przekłada na zachowanie każdego jednego delikwenta. Na takich luźno towarzyskich spotkaniach, to mam wrażenie, ze psy są równie zblazowane co ludzie. I moja ekscytująca się każda pierdoła suka, była naprawde grzeczna. Samce-dominanty, które były, jakos nie prowokowały jazd i wiadomo drobne spięcia były, ale to raczej na zasadzie wydarcia na siebie ryja. Serio to jest "doświadczenie" jak żadne inne, bo mimo wszystko psy zaczynają potem tworzyć "stado"-mieszkajac ze soba, widując się codziennie w zasadzie po 24h. Także niezły test to bedzie dla mnie i Rudego, ale w najgorszym razie kaganiec na ryj i kolce na grzbiet i popracujemy :diabloti: Serio polecam o ile w przyszłym roku się odbędzie, bo coś organizacja kuleje ;) Quote
wilczy zew Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 asiak_kasia napisał(a): Nie, pies nie powinien zagryźć dzika. O czym już pisałam. Zadaniem psa typu presa-jakim jest dogo argentino jest przytrzymanie/unieruchomienie dzika do czasu nadejscia myśliwego. Ja wiem jak ma wygladać polowanie z DA ale padło tu stwierdzenie,ze robi sie polowanie robi sie popularne. Poniewaz w Polsce nie wolno polowac z DA,to interesuje mnie jak to wyglada w praktyce. Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 wilczy zew napisał(a):Ja wiem jak ma wygladać polowanie z DA ale padło tu stwierdzenie,ze robi sie polowanie robi sie popularne. Poniewaz w Polsce nie wolno polowac z DA,to interesuje mnie jak to wyglada w praktyce. No legalnie to nijak nie wygląda. A jak ktoś sobie pieska napuszcza na dziki to jest idiotą i kłusownikiem. A to nie jest wyznacznik czegokolwiek. Przygotowanie psa polującego to jednak trochę zachodu, od zapoznania z zapachem, wyglądem czy odgłosami, po sprawdzenie psa w zagrodzie i bezwzględną kontrolę-pies musi puścić na komende- a poziom podjarania piesełka na polowaniu jest bardzo wysoki. Ja wiem, że są persony, które "polują" i się tym szczycą, ale to samo w sobie jest aktem dość żałosnym i raczej nie godnym polecenia. :roll: A jak ktoś ma ambicje sprawdzić swojego pieska, to na Słowacji i w Czechach są organizowane próby użytkowości dla DA-od biegu 15km, po zagrodę z dzikiem-tam można się swoim psem pochwalić. Quote
gops Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 Amber Agnesowa mówi że bardzo chętnie , tylko coś wspominała że boi się jeśli miałabyś być też z Cortiną a nie tylko z Jarkiem . Wróci z roboty to pewnie napisze o co chodzi . Quote
Amber Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Cortiny się boi bardziej niż Jariego? :crazyeye: Choć w sumie... znam takich i po części rozumiem :evil_lol: A na serio to bez obaw, będę tylko z Jarim. Cortina, jakkolwiek wielka duchem, łapki ma krótkie, ciało walcowate i na speed dog to mogła by wystartować najwyżej w konkurencji jedzenie na czas :diabloti: No i to pies zaczepno-obronny, a ja chaosu w postaci parówy z przerośniętym ego nie potrzebuje dodatkowo :evil_lol: Quote
Agnes Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Agnes sie nie boi Cortiny, tylko tego, ze jest ona suka:evil_lol: moja sie psow nie boi, wiec z Jarim sobie poradzi, a do suk roznie bywa. Amber zerknelam teraz po dotarciu do domu i na Stegny to ja sie z psem pchac nie chce, uswirkne tam z nia, ona durnieje na widok psow. Spacer chetnie, tylko gdzie? Nie znam tu jakis bezpiecznych okolic, dla nas i dla Was. Tereny gdzie ja chodze potwornie zarosly i nic nie widac poza trawa po szyje. Chodzimy po polach w okolicy Lasu Kabackiego, Natolin, ale tu z kolei sporo ludzi i psow lazi. A na Stegny to pewnie wpadniemy. Tak BTW jak tam jest z przyjsciem z psem spoza listy startujacych? Jest jakas oplata za wstep? Mozna z takim psem wlezc? Quote
Recommended Posts