Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majkowska']Wow, piękne tereny !!!:loveu:[/QUOTE]
Prawda :) Niestety bardzo daleko ode mnie , ale na pewno kiedyś sie tam jeszcze wybierzemy .

Posted

ej, tak podczytuję Wasze wpisy o obroży parę stron wstecz - powiedzcie mi,po cóż rozważać nad tą obrożą, jak można psa zakroplić kropelkami? :cool3: na Advantix woda nie działa, tzn. woda bez detergentów, bo kąpiel z szamponem osłabia, ale taplanie się w jeziorze - nie.
Patryk w sezonie też miał dni, że nie wyłaził z wody, ani jednego kleszcza na Advantixie (po Fypryście już owszem...)

Posted

[quote name='Pani Profesor']ej, tak podczytuję Wasze wpisy o obroży parę stron wstecz - powiedzcie mi,po cóż rozważać nad tą obrożą, jak można psa zakroplić kropelkami? :cool3: na Advantix woda nie działa, tzn. woda bez detergentów, bo kąpiel z szamponem osłabia, ale taplanie się w jeziorze - nie.
Patryk w sezonie też miał dni, że nie wyłaził z wody, ani jednego kleszcza na Advantixie (po Fypryście już owszem...)[/QUOTE]
Dla mnie obroża foresto to najlepsze co mogłam kupić , wczoraj mimo że biegał goły ponad 2 godziny przyniósł 2 wbite kleszcze wysuszone na wiór !
Czyli obroża sprawdźa się idealnie .
Clay jest uczulony na fipronil więc większość kropli odpada , a druga sprawa obroża to duże ułatwienie nie trzeba psa zakraplać nie trzeba pilnować by 2 dni przed i po był such tylko zakłada się raz i zdejmuje po 8 miesiącach :evil_lol:
Dla mnie to nie jest problem ściagnąć ją do pływania a potem założyć , większym problemem w sezonie było pilnowanie żeby pies 4 dni był suchy .

Posted

z tego co czytałam (chyba że źle pamiętam) to nie chodzi o to, żeby był 4 dni suchy, tylko żeby nie był 2 dni po kąpieli i 2 dni przed - kąpieli z szamponem, a nie w zbiorniku wodnym :) przynajmniej jeśli chodzi o advantix.

ja chyba zostanę przy tym, bo obroży nie sprawdzałam i nie mam opinii na temat skuteczności, a kleszczy u nas pełno...

Posted

Według mnie chodzi o jakiekolwiek pełne moczenie się psa .
Psy mam od 16 lat i sprawdziliśmy chyba wszystkie krople na rynku i kilka obróż (nie wszystkie działały dobrze) ale w tym roku trafiłam świetnie , to nasz pierwszy sezon z foresto i póki co jestem zachwycona jej skutecznością .
Nawet pamiętam jak była dzieciakiem max 8 letnim zawsze przed majówką jechaliśmy z tatą do weterynarza i kupowaliśmy pudelsowi obroże na kleszcze .
Pudels miał taki zwyczaj że jak tylko się go zakropliło zaraz szedł się wytrzeć w wersalki , legowisko i w co tylko mógł :lol:
Przy Misi najlepiej działały krople sabunol .
A przy Clayu rok temu fypryst na który w tym roku jest uczulony , ale udało mi się z tym foresto na szczęście .
Co pies to inaczej .

Posted

Ja tez polecam Foresto. Na razie sprawdza sie tak samo dobrze jak Preventic :)

Spacer z ta sama rasa psa co nasz jest najlepszy mimo wszystko ;) Az mi sie przypomniały nasze Julkowe wypady ;)

Posted

To prawda zawsze psy tej samej rasy będą bawić się najlepiej wczoraj był Clayton i 4 suki także super , a dzisiaj jednak tez poszliśmy i były 3 suki i piesek .
Niestety Clayton już wyczuł że to nie suczka więc jeszcze max 3-4 miesiące i koniec spacerów w jego towarzystwie bo szkoda dzieciaka .

Jestem zakochana w Belli (ta bardziej pręgowana, większa) jest po pierwsze mega piękna a po drugie ma prześwietny charakter , nie jest tak mocno nadpobudliwa jak siostra , nie jest aż taką zadziorą ale mimo wszystko odważna , otwarta i aktywnie calutki spacer lata .
Gosia chyba będzie ją oddawać na warunek jednak , niestety mimo że na prawde dla mnie to ideał staffika to nie jestem w stanie mieć dwóch w tej chwili a bardzo bardzo bym chciała konkretnie tą suczke .

Clayek zachowuje sie wobec nich jak dobry wujek , dosłownie .
Myślę że teraz będziemy dość często się spotykać .

Posted

[quote name='rashelek']Ale zaczepisty spacer! Clay był najstarszy z towarzystwa?[/QUOTE]
Nie , wczoraj była Milka najstarsza jest koło roku starsza od Claya , a dziś Lusia jakieś pół roku starsza od Claya :)
Clayek jedyny dorosły samczyk był .

Posted

Niestety to nie takie proste , tu chodzi też o pieniążki ,dodatkowa stówka miesięcznie na jedzenie a ja nadal szukam pracy także to nie byłaby dobra decyzja na tą chwile :/
Druga sprawa suczka jeśli już to byłaby na warunek a ja nie mam zgody na kastracje ( Clayton nie jest tylko mój ) .

Posted

Dziewczyny mam na wymiane fizjolog amstaff pies ( niestety nie jestem w stanie Claytona do niego przekonać , druga sprawa na maxa poszerzony ledwo wchodzi taki ma szeroki pysk ) .
Wymienie go na jakąs obroże,smycz czy zabawke (a nawet smakołyki).
Kaganiec nie jest już piękny , ale nadaje sie do użycia i może komuś służyć jeszcze x lat mimo że jest obtarty .
Jakby ktoś chciał to piszcie .
Nie chce o raczej sprzedawać bo nie wiem nawet ile bym miała za niego wziąć , tak jak mówie pięknie nie wygląda .

Posted

Claytuś uroczo z koleżanką wygląda ;)

mogłabyć fotke tego kagańca przesłać ? nie wiem jak zmierzyć taki kagan żeby mojej przypasował :shake: myślę nad zmianą fizjologa bo ten mój obecny jest trochę za duzy ... ale też nie mam nic ciekawego na zamianę:placz:

Posted

[quote name='agutka']Claytuś uroczo z koleżanką wygląda ;)

mogłabyć fotke tego kagańca przesłać ? nie wiem jak zmierzyć taki kagan żeby mojej przypasował :shake: myślę nad zmianą fizjologa bo ten mój obecny jest trochę za duzy ... ale też nie mam nic ciekawego na zamianę:placz:[/QUOTE]
Zrobię jak wrócę ze spacerku z Clayem bo własnie się wybieram , za jakieś max 2 godzinki wyślę Ci na pw .
Nie wiem czy byłby dobry na jajkowa głowe , ale spróbować możesz .

Posted

wiesz mój obecny nie jest na bulka ;) gdyby był troszkę krótszy to nie zmieniałabym ale niestety jest on przy samym gardle i przy każdym ruchu powoduje dyskomfort w dodatku gdy się turka po ziemi.

Posted

Widzę że o kagancach popisujecie, więc i ja się wtrynię - gops, mogłabyś podać jeszcze raz linka do tych kaganów materiałowych??
Chyba się skuszę na taki,jednak latający metal czy fizjo na pysku rozpędzonego psa to nie jest chyba dobry pomysł...

Posted

[quote name='Majkowska']Widzę że o kagancach popisujecie, więc i ja się wtrynię - gops, mogłabyś podać jeszcze raz linka do tych kaganów materiałowych??
Chyba się skuszę na taki,jednak latający metal czy fizjo na pysku rozpędzonego psa to nie jest chyba dobry pomysł...
Link http://www.pitbull-shop.pl/p603,kaganiec-nylonowy-dowolny-rozmiar.html
To nasz najlepszy kaganiec i pies go najlepiej akceptuje , chociaż ma trochę za mało miejsca jak na ciepłe dni .

Posted

I po majówce ... a mieliśmy uczyć się pływać w kapoku , jeść grilla i chodzić po lasach .
Clayton jedzie a ja musze zostać , wypadła na mnie opieka nad dziadkami :roll:

Posted

[quote name='gops']I po majówce ... a mieliśmy uczyć się pływać w kapoku , jeść grilla i chodzić po lasach .
Clayton jedzie a ja musze zostać , wypadła na mnie opieka nad dziadkami :roll:[/QUOTE]

Jeszcze przecież będziesz miała okazję ;)
miałam jechać na mazury, ale "praca", matura, Jetsu... no nie mogę...

Posted

[quote name='Naklejka']Jeszcze przecież będziesz miała okazję ;)
miałam jechać na mazury, ale "praca", matura, Jetsu... no nie mogę...[/QUOTE]
Pewnie i będę miała ale średnio mi się podoba siedzenie w mieście na majówke .
Ja podchodze do matematyki , olałam to 2 lata a teraz ostatni gwizdek także wzięłam sie w garść , korki , korki , korki milion godzin i podchodze .
Gdyby Clayton nie chciał wpieprzyć każdego samca to bym was chętnie poznała z Arnikiem, moglibyście wpaść chociaż na 2-3 dni (mazury) ale to chyba za duże ryzyko .