gops Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='dog193']A co do border-staffa, będzie biegać we flyballu, w drużynie z Krakowa Psychosis :cool3: https://www.facebook.com/PSYchosis.flyball.team?fref=ts Tylko wiesz co zdziwił mnie wybór ojca szczeniaków , według mnie w tej roli lepszy by był lekki staffik niż taki kawał psa, poprostu bardziej terierzy , przecież takie staffiki też są i to wcale nie mało . Będe ich śledzić bo jestem mega ciekawa co z tego wyrośnie . Quote
Amber Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 http://zuzpasjaodogoargentino.files.wordpress.com/2013/07/1312361150_98e24abc0c.jpg Zajebisty jest ten doberman :loveu: Szkoda, że są takie chore i rzadkie :eviltong: bo bym sobie na bank kupiła :diabloti:. A tak mi zostają nudne brązy i czernie... Żałuje, że w dobkach nie ma tylu kolorów co np. w ASTach ;) Quote
dog193 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='gops']Tylko wiesz co zdziwił mnie wybór ojca szczeniaków , według mnie w tej roli lepszy by był lekki staffik niż taki kawał psa, poprostu bardziej terierzy , przecież takie staffiki też są i to wcale nie mało . Będe ich śledzić bo jestem mega ciekawa co z tego wyrośnie .[/QUOTE] Ano jest czołg ;) Ja też jestem ciekawa :) Oprócz tego, że wybrali najbrzydszego szczeniaka (biały ryj!) :evil_lol: Ja to w ogóle bym chciała borderfoksy, ale jak się dłużej zastanowić to... po co zmieniać psa idealnego :diabloti: Może tylko, żeby bordera poprawić :siara: :evil_lol: Quote
agutka Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 border staffik to taki kundelek z zajebi... genetyką :diabloti: pierwszy raz słyszę o tej "rasie" ale zapowiada się bardzo ciekawie, zwinność bordera i zacięcie teriera , chyba się bardziej zagłębie w tym temacie ;) te dobki brane są jako wadliwe umaszczenie? Quote
Amber Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 te dobki brane są jako wadliwe umaszczenie? W FCI tak. Tak samo jak izabele i błękity. Quote
gops Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='dog193']Ano jest czołg ;) Ja też jestem ciekawa :) Oprócz tego, że wybrali najbrzydszego szczeniaka (biały ryj!) :evil_lol: Ja to w ogóle bym chciała borderfoksy, ale jak się dłużej zastanowić to... po co zmieniać psa idealnego :diabloti: Może tylko, żeby bordera poprawić :siara: :evil_lol:[/QUOTE] Dla mnie to te szczyle wszystkie sa nie łądne bo za bardzo borderowe :lol: [quote name='agutka']border staffik to taki kundelek z zajebi... genetyką :diabloti: pierwszy raz słyszę o tej "rasie" ale zapowiada się bardzo ciekawie, zwinność bordera i zacięcie teriera , chyba się bardziej zagłębie w tym temacie ;) [/QUOTE] A ja się zastanawiam co z tego wychodzi , terier i owczar to totalnie inne psy , oba mocno pobudliwe ale jednak totalnie inne . Quote
agutka Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 jedyne co ich może połączyć to niesamowita szybkość ;) Quote
dog193 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='agutka']jedyne co ich może połączyć to niesamowita szybkość ;)[/QUOTE] Eeeee... Staffik ma niesamowitą szybkość? :eviltong: Z całym szacunkiem do staffików, ale jakoś mistrzami prędkości to one nie są, tak jak zresztą inne teriery. Po to właśnie się krzyżuje teriera z borderem - border ma wnieśc swoją zwinność, szybkośc i gibkość, no a terier zaciętość, pobudliwość, twardszy charakter. Quote
gops Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Staffik gibkość i zwinność ma ale z szybkością faktycznie nie ma szału :lol: MiaŁam nie dawać bo krzywo skacze ale dam :evil_lol: [video=youtube;cS5Kqfanq9s]https://www.youtube.com/watch?v=cS5Kqfanq9s[/video] Obojętnie co sie podnosi z ziemi on zaraz czeka żeby mu rzucić :hmmmm: tak samo jak ktos cos rzuca choćby , przy nim nie mozna wyrzucić papierka po cukierku np. bo i tak go przyniesie :p Na początku tak samo biegł do petów po fajkach ale dostał zjeby i na szczęście przestał . Quote
dog193 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Tylko stafficza zwinność i gibkośc nie umywa się do tej borderowej :eviltong: No nie ma co się oszukiwać, nie ta budowa ciała. To co pokazujesz na filmiku... no ok, pies sobie skacze, nie napisałam, że tego nie potrafią :D Tyle że border potrafi się dużo bardziej wygiąć, jest bardziej giętki. Ja mam porównanie np we flipach - wiem, jak robi je mój pies i wiem, jak potrafi zrobić je border ;) I to w ogóle nie ma co porównywać. Quote
gops Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Nie no filmik nie jest jako dowód :evil_lol: dałam poprostu , nie chodziło mi o nic :lol: Ja się nie upieram zrecz jasna że jest inaczej , border nie pociągnie iles tam ton a staffik nie będzie się aż tak wyginał bo każdy został do czego innego wychodowany . Quote
Rinuś Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='gops']Tak border i staffik Z tego miotu w Polsce jest jedna suczka bodajże . https://www.facebook.com/caniballdogs Bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądać jak dorośnie :razz: Quote
zaba14 Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Miya jak była w formie to żaden pies jej nie dogonił ;) a ciekawostka taka, jak pewna pani od whippetów stwierdzila żeby nie zapinac amstaffów bo i tak chartów nie dogonią, myliła się i to ogromnie ;) a ponoć jej psy w jakiś zawodach udział biorą hehe :) A szczerze byłam zdziwiona bo budowa whippeta a asta jest ogromna i na przewage dla chartów :P Quote
gops Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 Ja tam nie wiem , mój mistrzem szybkości nie jest ale nie moge powiedzieć że jest wolny to na pewno jednak np. Misia była szybsza . Doszedł kapok ! rozmiar idealny ! Jutro o ile będzi epowyżej 15 stopni i słonko idziemy przetestować go nad wode . Dzisiaj dopiero co wróciliśmy z roweru , świetna sprawao tej godzinie, w końcu chłodno , bardzo mało ludzi i przyjemnie sie jechało . W temacie staffików i chartów, świetnie pokazana różnica [video=youtube;hOV-4aYhYjc]https://www.youtube.com/watch?v=hOV-4aYhYjc[/video] Quote
Sawmj Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Byłam w Waszym poprzednim wątku, w tym chyba jeszcze nie, więc się witam :razz: Claytonka obserwuję odkad jest u Ciebie i powiem... robi chłopina wrażenie :D Aaaaa... pisałam u Was, bo bardzo podobały mi się jego oczy i nadal mi sie podobają ;) Quote
Majkowska Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Czy ja dobrze widzę - przegonił charciaki?? :D Quote
gops Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 [quote name='Sawmj']Byłam w Waszym poprzednim wątku, w tym chyba jeszcze nie, więc się witam :razz: Claytonka obserwuję odkad jest u Ciebie i powiem... robi chłopina wrażenie :D Aaaaa... pisałam u Was, bo bardzo podobały mi się jego oczy i nadal mi sie podobają ;)[/QUOTE] Hej :) Zmieniły mu sie oczy , teraz ma brązowe . [quote name='Majkowska']Czy ja dobrze widzę - przegonił charciaki?? :D[/QUOTE] Ano staffikom błoto i kałuże nie straszne :) Quote
dog193 Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 No bo charty to krótkodystansowce i to na rownej powierzchni, jak gepardy ;-), na pewno nie psy terenowe. Jupi kiedys bawil sie z chartem i tez po jakims czasie go dogonil, bo jest wytrzymalszy. Ale na krotkim prostym odcinku nie ma szans, tak samo jak z szybkim borderem ;-) Piszę szybkim, bo bordery tez są rozne, niektóre szołki nie mają z szybkością za wiele wspólnego :eviltong: Quote
Obama Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 U mojego, rozwijana szybkość jest wprost proporcjonalna do zainteresowania ściganym obiektem:diabloti: Quote
Majkowska Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Chartom puścili zajączka, a ciekawa jestem co puścili staffikowi :D Quote
gops Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 Staffikom nie trzeba dużo , wystarczy piłka , opona, gryzak i będa lecieć na łeb na szyje :) Nie kupujcie ttb tanich obroży Quote
Majkowska Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='iskra_wroc']oponę z traktoru ;][/QUOTE] Przypiętą do zająca?? :D Jaki Clay Słoneczny Patrol :D hehe Masz jeszcze jakieś foty z kapokiem ?? Chciałabym mu sie przyjrzeć ze wszystkich stron :P I jak ogólnie się mu pływa? Zapuszcza się jakoś pewniej na głęboką wodę? Quote
gops Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 Fotki w kapoku porobie na majówce nad jeziorem bo dzisiaj tylko poszliśmy sprawdzić do nas nad kanał , taki pierwszy raz próbny . Clayek jak tracił grunt i kapok go wypychał (mocno wypycha ) i w momencie gdzie wszystkie łapy u góry niestety się wystraszył , jego mina mówiła " mamo mamo o bosze o bosze ja sie unosze co teraz , mamo , wez to odemnie , mamo " , z tym że ja nie miałam jak mu wkręcić ani nic bo tam jest mało miejsca , nie miałam szans nawet żeby go z czegoś zrzucić albo żeby samej wejść się z nim pobawić . Dlatego dopiero na majówce się za to wezme , tam mamy pomosty , dobre zejście będe mogła wejść do kolan z nim i mu pokazać że unoszenie jest ok . W każdym razie kapok działa świetnie , rozmiar mi się udało kupić ok (na przodzie jest na maxa zwiększony tylko ) teraz tylko musze poćiwczyć z Clayem pływanie w nim :) Quote
gops Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 Wczoraj mieliśmy mega spacer , nowe tereny , piękna okolica , ANI JEDNEGO obcego psa po drodze . RAJ . Clayton poznał dwie nowe kumpele 3 miesięczne Bell i Mell (stafficzki) które nie dały mu spokoju cały spacer , zniósł to bardzo dzielnie :lol: Dziś miała byc powtórka ze spaceru z dodatkowym samczykiem z tego samego miotu co te suczki ale coś chyba pogoda szwankuje . Wybawił się jak zwykle z Lusią i jak wróciliśmy padł i cała noc przespał w swoim legowisku czego nie zrobił od tygodni :evil_lol: Zdjęć nie ma ładnych bo było już dośc późno no i 5 staffików to średni temat do ogarnięcia :lol: Na fejsie dałam więcej Jak nie córka to matka :> Lusia ciągle ściągała Clayowi obydwie obroże także latał goły i wesoły :p Taka drogą ciągle szliśmy , my byliśmy tam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni . Quote
Recommended Posts