gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Majkowska napisał(a):A po co wam tak właściwie IPO? To Clay ma PT? btw- mam takie szelki jak na dobkach, zawsze zastanawiałam się do czego służą takie beznadziejne szelki że pies na nich wisi- a mierzyłam na niejednego psa i na żadnym mi nie leżały normalnie :eviltong: W dodatku kiedyś namokły i się lekko jakby zniekształciły ;D Dla frajdy . Mam psa z którym mogę robić w sumie prawie wszystko i chciałabym spróbować i tego , dla niego to będzie fun tego jestem pewna , to jest taki pies nakręcający się na wszystko i wszystko robi całym sobą nie ma niczego na 50% . Do treningów IPO nie trzeba mieć zdanego PT ( to tylko treningi ) . Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 aha :) Ale do egzaminu już o ile się nie mylę trzeba mieć tak? Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Majkowska napisał(a):aha :) Ale do egzaminu już o ile się nie mylę trzeba mieć tak? Tak :) Ale my nie mamy zamiaru nic zdawać , tylko dla zabawy . Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Taki właśnie jakiś prześwit miałam z tym PT ;) Zazdroszczę że Clay jest chętny do wszystkiego,ja też planowałam spróbować z psem przeróżności, ale Wald głównie zainteresowany jest wiatrem...i moje ambicje i plany poszły się...:razz: Quote
Czekunia Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 omry napisał(a):Patola jakaś :shake: Ja też z dc idę na obronę pewnie, a przy okazji Kurka spróbuje swoich sił :evil_lol: No! I wszystko jasne! Z dc to może będziesz to robić z pasji, ale z Kurką to już na pewno NA POKAZ, więc zdecyduj się, nie można mieć dwóch rzeczy na raz:diabloti:. Quote
omry Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Czekunia napisał(a):No! I wszystko jasne! Z dc to może będziesz to robić z pasji, ale z Kurką to już na pewno NA POKAZ, więc zdecyduj się, nie można mieć dwóch rzeczy na raz:diabloti:. No, wp to też kundle nie mogą :evil_lol: Ale Kura wali te zasady i jest gangsterem :loveu: Quote
Amber Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Tak, te powinny być OK. Z gotowców jeszcze Pitman ma fajne szele http://i.imgur.com/eQbaKIN.jpg ja żałuje, że swoich nie wzięłam cm szerszych, no ale co zrobić? Zazdroszczę że Clay jest chętny do wszystkiego,ja też planowałam spróbować z psem przeróżności, ale Wald głównie zainteresowany jest wiatrem...i moje ambicje i plany poszły się... No niestety, są pieski, które są bardziej zainteresowane naturą niż człowiekiem ;). Z jamnicami też frisbee się nie pobawię :evil_lol: A Czekunia widzę wzorem koleżanki, nic mądrego do powiedzenia nie ma, ale ferment przyszła posiać. Norma :) Quote
Czekunia Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Za to ty jak zwykle masz tyle do powiedzenia, że aż nie wiem, od czego zacząć czytanie:loveu:. Quote
Amber Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 No ja piszę o szelkach do IPO i odezwałam się w konkretnym celu, ale widzę, że złoć tak zalała oczka, że już nawet czytać ani obrazków nie potrafisz zobaczyć :eviltong: Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 [quote name='Amber']Tak, te powinny być OK. Z gotowców jeszcze Pitman ma fajne szele http://i.imgur.com/eQbaKIN.jpg ja żałuje, że swoich nie wzięłam cm szerszych, no ale co zrobić? :) Pitmany miałam aż miesiąc , dla nas były dużo za sztywne , Clay ma krótkie łapy i musiałam się nieźle nagimnastykować jego łapami żeby szelki zdjąć i założyć przez to że były mega sztywne i się nie wyginały . Twój ma długie łapska to na pewno było by ok . Bardzo się cieszę że on taki jest i mogę zrobić wszystko to co zawsze chciałam. Quote
Amber Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 W takim razie myślę, że te hurtty powinny się też nieźle sprawdzić, ona mają ten dodatkowy plus, że są podbite pianką i nie będą obcierać. Quote
Agnes Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Tylko hurrty sa chyba ciut za cienkie. Ale nalezy tez pamietac, ze to tylko dla zabawy a nie caly kurs. Mysle, ze nie ma sie co az tak wglebiac w temat szelek. Co innego gdyby to byly regularne treningi. Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 [quote name='gops'] Clayton ciągnie Kinge a Szagut biegnie obok . (radze ściszyć głośniki ) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2GmEAGO5jxU nie przyciszyłam - to był błąd :diabloti::evil_lol: Jaka merytoryczna rozmowa :loveu: idę po popcorn :diabloti: Quote
Agnes Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 spoznilas sie kolezanko:shake: chyba wszyscy sobie poszli:placz: Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Agnes napisał(a):spoznilas sie kolezanko:shake: chyba wszyscy sobie poszli:placz: Ja zawsze o wszystkim dowiaduje się ostatnia :mad::placz: Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Nic nie szkodzi, zawsze można w każdej chwili rozpętać jakieś piekło :diabloti::diabloti: Quote
vpassione Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 A tak dla sprostowania Majkowska napisał(a):aha :smile: Ale do egzaminu już o ile się nie mylę trzeba mieć tak? By podejść do egzaminu IPO trzeba zdać BH, nie PT. Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 nie, nie... ja z tych co potajemnie czytają i mają ubaw :diabloti: Quote
Amber Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Agnes napisał(a):Tylko hurrty sa chyba ciut za cienkie. Ale nalezy tez pamietac, ze to tylko dla zabawy a nie caly kurs. Mysle, ze nie ma sie co az tak wglebiac w temat szelek. Co innego gdyby to byly regularne treningi. gops napisała, że specjalnie kupiła te julki na IPO, więc napisałam, że z doświadczenia wiem, że ludzie się skarżyli na ten krój, że im poddusza psy. Julki to są zapewne świetne szelki spacerowe, ale do IPO po prostu się średnio nadają. I tyle. Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 vpassione napisał(a):A tak dla sprostowania By podejść do egzaminu IPO trzeba zdać BH, nie PT. Dobrze wiedzieć, bo zawsze mi się wydawało że PT...i w dodatku potwierdziłam to przed napisaniem na stronie jednej ze szkół... NightQueen napisał(a):nie, nie... ja z tych co potajemnie czytają i mają ubaw :diabloti: Jak zresztą i połowa dogo ;) Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 NightQueen napisał(a):nie przyciszyłam - to był błąd :diabloti::evil_lol: Współczuje haha już mnie jedna osoba opieprzyła że nie uprzedziłam ;p Amber napisał(a):gops napisała, że specjalnie kupiła te julki na IPO, więc napisałam, że z doświadczenia wiem, że ludzie się skarżyli na ten krój, że im poddusza psy. Julki to są zapewne świetne szelki spacerowe, ale do IPO po prostu się średnio nadają. I tyle. Mam tyle szelek że na pewno jakieś będą odpowiednie :) to prawda julki kupiłam z myślą o IPO ale do spacerów też będą ok . Dobra to jak już tak ładnie wszyscy do naszej galeryjki sobie weszli to burza mózgów i powiedzieć mi czy znacie jakieś warte zakupu kapoki dla psa ? Cena powiedźmy że nie gra roli ale wole żeby kosztował 100 niż 400 ;p Ważne żeby był dobry i starczył na lata bo nie ma szans że zrezygnujemy z tego zapewne . Quote
NightQueen Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 a druga połowa to ci którzy rozrywki dostarczają :loveu: dziękuje im za to :loveu: Quote
gops Posted January 20, 2014 Author Posted January 20, 2014 Jak się kłócą to są wszyscy a jak trzeba pomóc to cisza :mad: Quote
Majkowska Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 gops napisał(a):Jak się kłócą to są wszyscy a jak trzeba pomóc to cisza :mad: bo zadajesz takie trudne pytania...:evil_lol: Quote
Recommended Posts