xxxkaluniaxxx Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 leónowa napisał(a):Mówcie co chcecie, ale mi akurat na rękę byłoby posiadanie z wyglądu 'groźnego' psa, nie lubie jak mi ludzi podłażą i tarmoszą go za uszy czy fafle, bez pytania oczywiśćie. Bullowaty morderca załatwiłby sprawę, ludzie się takich jak ognia boją. ja nie potrzebuje bullowatego by mnie ludzie omijali szerokim łukiem :evil_lol:nierozumiem tego żeby to Kala rzucała się na pieseczki, szczekała, była nieodwoływalna ale nie, mój piesek jest wzorem dla innych pieseczków :loveu:Mafia osiedlowa boi się K jak cho***a :diabloti:najlepsza jazda była 3 dni temu gdy znowu zaczełam chodzić z K na długie spacery (po powrocie z morza mam se wymyśliła remont kuchni więc czasu nie było :shake:) szły se 4 babki z piesiami 2pudle, shih tzu, york i maltańczyk w moją stronę :lol: ja se normalnie szłam K se szła z tyłu i niuchała babki spojrzały na mnie i nic nie zauważyły Kali :lol: nagle K se wyszła przede mnie i babki staneły jak wryte :evil_lol:były już niedaleko ode mnie i zaczeły się drzeć jedna do drugiej "o ku**a to ten rudy pit bull!" (helloł widzi ktoś w K pita? :-o) "i co teraz robimy?" "sp*******my bo nam psy pożre, przecież to jest morderca!" powiem szczerze mowe mi odjeło bo K nigdy do tych psów nie podchodziła bo pimpusie są agresywne jak ch****a :diabloti::diabloti: Co do cieczek u mnie rekord psów pod chatą w czasie cieczki K to 3 psy :cool3: pieski zawsze grzecznie se siedzą pod schodami i na nas czekają :lol: Quote
gops Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Victoria napisał(a):przestałas? :cool3: do nas sie cieszka zbliza wielkimi krokami, juz sie boje co to bedzie.. to bdzie nasza pierwsza cieczka z przymusowym wychodzeniem na spacery poza podworko.. Tak przestałam , myślę że kobitka byłaby gotowa zadzwonić a mój pies był luzem i z tego tytułu mogłabym mieć problem . Współczuje :lol: Quote
Leokadia Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Haha, pitbull:evil_lol: Ja kiedyś nie wytrzymałam i wybuchłam jednemu chłopakowi śmiechem, bo na widok rudego laba znajomych wyjechał z tekstem do kolegi : 'Pana, to jest amstaff, nie?':lol: Quote
Besti Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Nie każdy musi znać wszystkie rasy świata ale jak już się boi tych "groźnych" to wypadałoby je rozpoznawać wśród innych a nie mylić z labem czy mieszańcem:evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 On wygląda jak taki buc agresor ;) Quote
Olson Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 jedyne co w bullowatych mi się podoba, to ten szeroki uśmiech. :loveu: Quote
gops Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 A no wygląd ttb dla mnie nr 1 , a teraz już wiem że charakter też w tak hmm 90% mi odpowiada . Młody w sumie zachowuje się już jak dorosły pies , od jakiś pół roku ma jakieś swoje wybrane typy psów których nie lubi , większość jednak jest w stanie zaakceptować no chyba że któryś zacznie wtedy pozamiatane , bo nie odpuszcza. Suki kocha, i na prawde KOCHA , każdą , nawet takie które mu się uwieszają na ryju wcale nie na żarty (chyba że broni innej suki np.Fanty cały jej pobyt pilnował przed innymi obcymi psami i sukami). Jest niesamowicie pewny siebie , zna swoją siłe i wie na ile może sobie pozwolić . Do ludzi ideał . Ma taką korbe że czasami mnie to przeraża , ale takiego psa chciałam. Jestem z niego bardzo zadowolona , z jego wyglądu też (nie powiem trochę się bałam co z niego wyrośnie). No i pięknie pozuje :lol: Ha mam prawie ideał :evil_lol: Quote
zaba14 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Kochana, pamiętam że kiedyś jednak wspomniałaś że nie wiesz czy następny pies bęzie staffikiem :P bo ta korba jest "mega duża" ale tak chyba mają młodziutkie psy ;) pamietam Miye jaka była szurnięta, wulkan energii, upierdliwa, wiecznie chętna do zrobienia czegoś, łobuz straszny, a teraz... w sumie nadal taka jest ale przynajmniej nie kradnie skarpetek, nie gryzie kapci i zrobiła się taka... jakby mądrzejsza :) jednak fakt jest taki że stafiki są dość specyficzne :) Quote
Onomato-Peja Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 xxxkaluniaxxx napisał(a):ja nie potrzebuje bullowatego by mnie ludzie omijali szerokim łukiem :evil_lol:nierozumiem tego żeby to Kala rzucała się na pieseczki, szczekała, była nieodwoływalna ale nie, mój piesek jest wzorem dla innych pieseczków :loveu:Mafia osiedlowa boi się K jak cho***a :diabloti:najlepsza jazda była 3 dni temu gdy znowu zaczełam chodzić z K na długie spacery (po powrocie z morza mam se wymyśliła remont kuchni więc czasu nie było :shake:) szły se 4 babki z piesiami 2pudle, shih tzu, york i maltańczyk w moją stronę :lol: ja se normalnie szłam K se szła z tyłu i niuchała babki spojrzały na mnie i nic nie zauważyły Kali :lol: nagle K se wyszła przede mnie i babki staneły jak wryte :evil_lol:były już niedaleko ode mnie i zaczeły się drzeć jedna do drugiej "o ku**a to ten rudy pit bull!" (helloł widzi ktoś w K pita? :-o) "i co teraz robimy?" "sp*******my bo nam psy pożre, przecież to jest morderca!" powiem szczerze mowe mi odjeło bo K nigdy do tych psów nie podchodziła bo pimpusie są agresywne jak ch****a :diabloti::diabloti: Co do cieczek u mnie rekord psów pod chatą w czasie cieczki K to 3 psy :cool3: pieski zawsze grzecznie se siedzą pod schodami i na nas czekają :lol: Bujna wyobraźnia, i nie mam tu na myśli owych 'babek'. ;) Quote
gops Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 Oj mój dalej kradnie skarpetki i nosi po domu kapcie i buty chyba z tego nie wyrośnie nigdy :lol: Ale dla mnie to nie problem , wręcz jest to urocze póki ich nie zagryza . Ale fakt jest jakby "mądrzejszy" patrzac na całość jego zachowań. Nadal nie wiem czy kolejnym psem będzie staffik (mimo że jestem zadowolona), zależy od sytuacji w jakiej będę czy będę wstanie mu podołać . Marzy mi się rott a ostatnio ca de bou coraz bardziej i pewnie będe próbowała mieć zarówno molosa jak i ttb w jednym czasie, ale jesli będę musiała wybrać chyba postawie na molosa . Młody ma charakter typowy dla staffika , wiedziałam mniej więcej co kupuje :lol: Coraz bardziej jednak jestem przekonana że póki jest Clay nie będę miała drugiego psa , on jest psem bardzo absorbującym . Quote
xxxkaluniaxxx Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Bujna wyobraźnia, i nie mam tu na myśli owych 'babek'. ;) Zapraszam do mnie to zobaczysz na żywo jak na mojego burka ludzie reagują ;) Swoją drogą nie jestem wynudzoną dziewczynką by głupie historyjki wymyślać ;) bo po co? Quote
omry Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Bujna wyobraźnia, i nie mam tu na myśli owych 'babek'. ;) Avril ma 8 kg i ludzie się jej boją, kiedy ona chce, żeby się jej bali. Pies naprawdę nie musi być duży, żeby robić wrażenie. Wystarczy, że jest pewny siebie. Nie boję się z samą nią chodzić po nocy, bo wiem, że w razie czegokolwiek Avril mnie obroni i choć za wiele nie zrobi, bo fizycznych możliwości nie ma, to bez wąpienia rzuci się i ugryzie, a przede wszystkim narobi niezłego hałasu, a to zazwyczaj wystarcza :lol: Quote
zaba14 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='gops']Oj mój dalej kradnie skarpetki i nosi po domu kapcie i buty chyba z tego nie wyrośnie nigdy :lol: Ale dla mnie to nie problem , wręcz jest to urocze póki ich nie zagryza . Ale fakt jest jakby "mądrzejszy" patrzac na całość jego zachowań. Nadal nie wiem czy kolejnym psem będzie staffik (mimo że jestem zadowolona), zależy od sytuacji w jakiej będę czy będę wstanie mu podołać . Marzy mi się rott a ostatnio ca de bou coraz bardziej i pewnie będe próbowała mieć zarówno molosa jak i ttb w jednym czasie, ale jesli będę musiała wybrać chyba postawie na molosa . Młody ma charakter typowy dla staffika , wiedziałam mniej więcej co kupuje :lol: Coraz bardziej jednak jestem przekonana że póki jest Clay nie będę miała drugiego psa , on jest psem bardzo absorbującym . Tak można jednym słowem opisać staffika :) Quote
Onomato-Peja Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 xxxkaluniaxxx napisał(a):Zapraszam do mnie to zobaczysz na żywo jak na mojego burka ludzie reagują ;) Swoją drogą nie jestem wynudzoną dziewczynką by głupie historyjki wymyślać ;) bo po co? omry napisał(a):Avril ma 8 kg i ludzie się jej boją, kiedy ona chce, żeby się jej bali. Pies naprawdę nie musi być duży, żeby robić wrażenie. Wystarczy, że jest pewny siebie. Nie boję się z samą nią chodzić po nocy, bo wiem, że w razie czegokolwiek Avril mnie obroni i choć za wiele nie zrobi, bo fizycznych możliwości nie ma, to bez wąpienia rzuci się i ugryzie, a przede wszystkim narobi niezłego hałasu, a to zazwyczaj wystarcza :lol: Niewątpię, że nawet niewielki pies może wzbudzać jakiś tam strach ale teksty typu "o k***a to ten rudy pitbull" i "sp*******my, bo nam psy pożre" na widok takiego psa jakim jest owa K to jak na moje czysta fikcja literacka, musiałabym zobaczyć aby uwierzyć. Quote
gops Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 Eeeeeeeee natknęłam się już kilka razy w necie na Shorty Bull i byłam pewna że to jakaś odmiana American Bully .... Teraz z ciekawości poszperałam . Jak myślicie jaka to mieszanka ? Niektóre nawet ładne :evil_lol: Idę szukać dla Claya panienki buldożki i będę kosić kase :lol: Quote
Karoola Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Dlaczego dopiero teraz natknęłam się na galerię Claytona? :shake: Do tej pory podziwiałam go tylko w wątku obrożowym i na fb :eviltong: Więc teraz posłusznie się melduję ;) Shorty bull jakoś do mnie nie przemawiają. :roll: gops, mam takie pytanko - czy przed Claytonem miałaś jakiś kontakt z sbt? Jacyś znajomi mieli? Czy to było nagłe zauroczenie? :razz: Quote
Besti Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 gops napisał(a): Jak myślicie jaka to mieszanka ? Wygląda jak francuski z odkrojonym uchem. I też ogona nie ma. Quote
gops Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 (edited) [quote name='Karoola']Dlaczego dopiero teraz natknęłam się na galerię Claytona? :shake: Do tej pory podziwiałam go tylko w wątku obrożowym i na fb :eviltong: Więc teraz posłusznie się melduję ;) Shorty bull jakoś do mnie nie przemawiają. :roll: gops, mam takie pytanko - czy przed Claytonem miałaś jakiś kontakt z sbt? Jacyś znajomi mieli? Czy to było nagłe zauroczenie? :razz: :) Widziałam je pare razy , raz na wystawie podeszłam do kilku i na tym kończył się mój kontakt ;p Kolejne zobaczyłam dopiero w dniu odbioru młodego . Dużo czytałam ale wiadomo to nie to samo więc miałam zderzenie z rzeczywistością . [quote name='zaba14']Mnie sie one tez nie podobaja :) A no kwestia gustu ;p [quote name='Besti']Wygląda jak francuski z odkrojonym uchem. I też ogona nie ma. Z tego co wyczytałam BF x Staff , wydają się bardziej sprawne niż BF i pewnie dodatek terierzej krwi też korzystnie wpłynął :) Edit: jednak nie ma w sobie staffa z tego co czytam dalej . Edited September 9, 2013 by gops Quote
Leokadia Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Nie podoba mi się to wcale a wcale, ale o gustach sie nie dyskutuje, ponoć;) Quote
BBeta Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 gops napisał(a):Niektóre nawet ładne :evil_lol: Ładne? :mdleje: Quote
Recommended Posts