IZMADO Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='Okamia']Ty będziesz ją wołać a ona wejdzie kawałek i będzie szczekać że masz wyjść :evil_lol: Wiem bo przerabiałam to z prośką :eviltong: Mi tam pasuje pobudzenie mojej podróby staffika. Ale nie każdy lubi takie psy - moja matka nie jest najszczęśliwsza ;)[/QUOTE] Bardzo możliwe, że tak właśnie będzie! Ja mam kundla, wzięłam go w ciemno na DT a zostanie pewnie u mnie na stałe, bo jeśli chętny ją adoptować dowiedziałby się o niej tego, czego ja nie wiedziałam jak ją brałam - to uciekłby od nas w 3 sekundy ;) [quote name='BBeta']Szagut to brat Misi? ;)[/QUOTE] Serio? Wyglądają zupełnie inaczej! Quote
vege* Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='gops']Tak swoją drogą są staffiki do adopcji może ktoś by chciał :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.516210261786305.1073741856.124788780928457&type=3 A ty gops nie chcesz tej dziewczynki? :) [quote name='Okamia']Wiadomo, że nie każdemu każda rasa przypadnie do gustu ;) Z rottem bym jeszcze się dogadała ale niufa to nie wiem czy bym chciała :evil_lol: Fajne są u kogoś ;) Niufy są super :loveu: Ja za to wiem, że NIGDY nie chcę psa z krótką sierścią, NIGDY!!!:evil_lol: Quote
gops Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='IZMADO'] Serio? Wyglądają zupełnie inaczej![/QUOTE] Ano wyglądała inaczej , tak to jest z kundelkami :) [quote name='vege*']A ty gops nie chcesz tej dziewczynki? :) [/QUOTE] Chcieć to ja se mogę :) To nie jest odpowiedni czas na drugiego psa jeszcze , jak przyjdzie ten czas to na pewno jakaś suczka się u nas pojawi (raczej nie sbt), myślę że to kwestia czasu . Quote
Okamia Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='IZMADO']Bardzo możliwe, że tak właśnie będzie! Ja mam kundla, wzięłam go w ciemno na DT a zostanie pewnie u mnie na stałe, bo jeśli chętny ją adoptować dowiedziałby się o niej tego, czego ja nie wiedziałam jak ją brałam - to uciekłby od nas w 3 sekundy ;-) [/QUOTE] Młoda też miała być na DT - wyszło jak wyszło! Jak powiedziałam znajomemu dla mnie jest w 90% idealna ;-) A co do jeziora to serio sprawdzone :evil_lol: Staje na brzegu i szczeka, że biedą pańcie trzeba ratować :lol: [quote name='vege*']Niufy są super :loveu: Ja za to wiem, że NIGDY nie chcę psa z krótką sierścią, NIGDY!!!:evil_lol:[/QUOTE] Nie nie nie - z niufem i jego podszerstkiem bym nie wytrzymała za chiny ludowe :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='Okamia']Młoda też miała być na DT - wyszło jak wyszło! Jak powiedziałam znajomemu dla mnie jest w 90% idealna ;-) Nie nie nie - z niufem i jego podszerstkiem bym nie wytrzymała za chiny ludowe :evil_lol:[/QUOTE] No Pola tez miała byc na DT,została bo jak zaczeły jej problemy wychodzić, to jakoś nagle nikt nie chciał pieska adoptować, potem pojawił się dom, ale tak niepewny, że została u nas. :roll: Jeżeli niuf ma taka sierśc jak Kaukaz, to ja tez dziękuje serdecznie. Koszmar! :shake: Quote
vege* Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='gops'] Chcieć to ja se mogę :) To nie jest odpowiedni czas na drugiego psa jeszcze , jak przyjdzie ten czas to na pewno jakaś suczka się u nas pojawi (raczej nie sbt), myślę że to kwestia czasu .[/QUOTE] No tak, miejmy tylko nadzieje, ze mała trafi do fajnego domku :) [quote name='Okamia'] Nie nie nie - z niufem i jego podszerstkiem bym nie wytrzymała za chiny ludowe :evil_lol:[/QUOTE] Jak mówiłaś każdy ma swój gust, dlatego ja NIGDY nie wezmę z własnej woli psa z krótką sierścią. Już z Nuki sierścią dostaję szału chociaż nie jest ona taka jak u staffika czy boksera, jednak jest mecząca bo leci, leci i leci z niej :placz: Dobrze, że nie jest taka ostra. Teraz byłam u siostry na tydzień to jej chłopak ma gończego polskiego, do tego rudego, to możesz sobie wyobrazić jak wyglądały moje idealnie czarne ciuchy po tygodniu tam i jak mnie wszystko swędziało bo Gibon ma strasznie krótką sierść do tego strasznie niemiłą w dotyku bo taką twardą, sztywną. Myślałam, że szału dostanę jak musiałam pęsetą wyciągać te igiełki ze stanika :mdleje: Quote
BBeta Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='gops']Tak , z tego samego miotu tylko on był wzięty jako 4 tygodniowy szczyl . Jest do niej bardzo podobny charakterem , zadziwiające jak psy mogą być do siebie podobne zachowaniami a wyglądem wcale.[/QUOTE] Clayton jest Twój, Kleo Twojej koleżanki Asi(?), a czy jest Szagut? Też Asi? ;) Quote
vege* Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='asiak_kasia'] Jeżeli niuf ma taka sierśc jak Kaukaz, to ja tez dziękuje serdecznie. Koszmar! :shake:[/QUOTE] No chyba coś podobnego, bo o sierści kaukaza nie czytałam, ale w sumie wydaje mi się, że niuf ma tej sierści więcej, ma dwuwarstwową okrywę włosową nie przepuszczającą wody ;) Dla mnie koszmarem jest właśnie taka sierść jak u gończych, bokserów itp. Wiadomo pracy z tym mniej, ale ja wolę wyczesać i żeby się nie wbijała, niż ma mi się wbijać w skarpety, stanik i majtki:evil_lol: Quote
zaba14 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Clay jest coraz piekniejszy.. ;) eh... Dobrze zbudowany staffik moze byc i bialy hihi ;) Co do drugiego psa to ja ew. Moglabym wziac w tej chwili tylko cos mikro malego ;) czyli chi.... :p Quote
gops Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='BBeta']Clayton jest Twój, Kleo Twojej koleżanki Asi(?), a czy jest Szagut? Też Asi? ;) Tak Clay mój , Kleo Asi , Asia ma jeszcze w domu drugiego psa Supła , a Shaggy/Szagut Kingi także moja przyjaciółka , poznałyśmy się jak nasze psy miały koło roku (zaczepiła mnie bo poznała Misie) okazało się że mieszkamy blisko siebie i tak Misia miała brata praktycznie na codzień. Kleo,Misia i Supeł Supeł Raczej nigdy nie będzie jego zdjęć z Clayem bo to charakterny już w sumie starszy pan i raczej nie będziemy go z Clayem poznawać . Quote
gops Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Właśnie wróciliśmy od weta :) miał szczepienie na wścieklizne bo termin wypadał akurat jak będę na wsi więc zrobiliśmy szybciej , jak zwykle chciał wycałować weta , nie było w ogóle ludzi więc super . Waży 16,9kg , i właśnie sobie policzyłam że ma już 1,5 roku! A dla mnie ciągle jest szczeniaczkiem :) Quote
vege* Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='gops']Właśnie wróciliśmy od weta :) miał szczepienie na wścieklizne bo termin wypadał akurat jak będę na wsi więc zrobiliśmy szybciej , jak zwykle chciał wycałować weta , nie było w ogóle ludzi więc super . Waży 16,9kg , i właśnie sobie policzyłam że ma już 1,5 roku! A dla mnie ciągle jest szczeniaczkiem :)[/QUOTE] Poważnie, to już 1,5 roku?:-o A ja się zatrzymałam na jego 11 miesiącach i ciągle myślałam, że tyle właśnie ma:evil_lol: Quote
Martens Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 To jeszcze z rok, półtora i powoli zacznie ta najgorsza para z niego schodzić :evil_lol: O rottku to i ja marzę, cud nie pies, ale to jak już wyemigruję z bloku; wtedy coś musi staffików pilnować :lol: teraz mi się nie widzi pies numer 3 w takim rozmiarze, w bloku, w dodatku może jeszcze stróżujący mi na sąsiadów i ich psy :evil_lol: Tyle, że nie wyobrażam sobie samego rotta bez innej żwawszej rasy, dla mnie teraz w sumie wszystkie psy przy TTB to muchy w smole i brakuje mi w nich kretynizmu :evil_lol: Quote
Karro Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Clayton ma takie mięśnie że :loveu: No i fajnych macie psich kolegów :) Quote
zaba14 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='Martens']To jeszcze z rok, półtora i powoli zacznie ta najgorsza para z niego schodzić :evil_lol: O rottku to i ja marzę, cud nie pies, ale to jak już wyemigruję z bloku; wtedy coś musi staffików pilnować :lol: teraz mi się nie widzi pies numer 3 w takim rozmiarze, w bloku, w dodatku może jeszcze stróżujący mi na sąsiadów i ich psy :evil_lol: Tyle, że nie wyobrażam sobie samego rotta bez innej żwawszej rasy, dla mnie teraz w sumie wszystkie psy przy TTB to muchy w smole i brakuje mi w nich kretynizmu :evil_lol:[/QUOTE] Haha ;) co racja to racja :p ostatnio bylismy na spacerku z yorkiem i ... Ani ja ani Miya nie zwracalysmy na niego uwagi jako na psa ;)) Quote
gops Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Powiem szczerze że był gorszy jak miał te 8 miesięcy :lol: teraz jest coraz fajniejszym psem , ogarnia sie już w miare . Zdjęcia z drugiego aapratu halo? kopyta Ci walą i sprężynka Kolejne foty zrobi już Agnesowa :diabloti: Quote
Agnes Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='gops']Kolejne foty zrobi już Agnesowa :diabloti:[/QUOTE] jak bedzie chciala:diabloti::diabloti: Quote
gops Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 [quote name='Agnes']jak bedzie chciala:diabloti::diabloti:[/QUOTE] będzie będzie, a jak nie to wpuszcze Ci do wyra Claya o 5tej nad ranem :lol: Quote
zaba14 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Kochana Ty się tu Agą nie wyręczaj :P bo z jej puszki też Ci piękne foty wychodziły :> Quote
gops Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 [quote name='zaba14']Kochana Ty się tu Agą nie wyręczaj :P bo z jej puszki też Ci piękne foty wychodziły :>[/QUOTE] Z ustawionej dobrze puszki , nacisnąć guzik każdy umie :lol: Mój aparat też kiedyś gorsze zdjęcia robił , trochę pokombinowałam i jest dużo lepiej , póki co musi nam wystarczyć :) Quote
Okamia Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='gops']Z ustawionej dobrze puszki , nacisnąć guzik każdy umie :lol: Zdziwiła byś się że nie :evil_lol: Przeto ja nie mam rzadego swojego zdjęcia urlopowego z tego powodu :roll: http://img29.imageshack.us/img29/7497/vaco.jpg Co to za szele że masz taki dziwny ten przedni pasek? Dawaj zdjęć więcej i nie marudź kobito :mad: Quote
gops Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 [quote name='Okamia']Zdziwiła byś się że nie :evil_lol: Przeto ja nie mam rzadego swojego zdjęcia urlopowego z tego powodu :roll: http://img29.imageshack.us/img29/7497/vaco.jpg Co to za szele że masz taki dziwny ten przedni pasek? Dawaj zdjęć więcej i nie marudź kobito :mad: Szele nie nasze , nie wzięłam młodemu szel ze sobą więc nosił Szaguta w których rozwalił zatrzask a potem Kleo (własnie te) a w końcu poprosiłam rodziców żeby dowiezli mi Clayowe bo się bałam że i te rozwali i się nie wypłace dziewczyną :lol: Te ze zdjęcia są na niego przymałe dlatego tak dziwnie pasek leży . Nie mam zdjęć , reszta to gnioty nie nadające się do pokazania :roll: W sobote wyjeżdzamy , w niedziele dojeżdża Aga z Fantą . W tym roku nie spodziewam się żadnych problemów między psich i powiem szczerze że dawno nie czułam takiego lajtu na myśl o 3 psach na działce. Musi być dobrze :) Quote
natasza89 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Witam Claytona! :) Widzę, że tutaj macie więcej fotek niż na staffikowym forum :) Czekam na kolejne! Quote
Agnes Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 [quote name='Okamia']Zdziwiła byś się że nie :evil_lol: Przeto ja nie mam rzadego swojego zdjęcia urlopowego z tego powodu :roll: [/QUOTE] dlatego ja sobie wyszkolilam gops:evil_lol: i z kazdego wyjazdu do winca mam ladne zdjecia z psem :) Quote
Okamia Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 [quote name='Agnes']dlatego ja sobie wyszkolilam gops:evil_lol: i z kazdego wyjazdu do winca mam ladne zdjecia z psem :)[/QUOTE] cwaniara :evil_lol: Quote
Recommended Posts