Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Właśnie znalazłam strone Martis i obroże mają tam zaj*****e:loveu:
Planuje kupić mojemu wrednemu białasowi i chciałam się zapytać jak tam jest z tymi cenami... bo coś dziwnie tanie się wydają.
Czy podana tam cena przy obróżce dotyczy najmniejszego rozmiaru i szerokości?
Bo mi się wydaje że czym szersza itd to cenka w górę:evil_lol: I pewnie niestety mam rację ale wolę się upewnić . .. :roll:
Spójż na el perro strone , martis są ok ale cienkie (mało sztywne) co przeszkadźa wielu ludziom , tam masz ceny przy każdym produkcie .

[quote name='vege*']http://img842.imageshack.us/img842/9201/6xdn.jpg jaki uśmiechnięty, uroczy ryjek:loveu:
Tylko całować tego ryjka :loveu:

[quote name='Okamia']http://img7.imageshack.us/img7/943/n9s4.jpg
miny strzela jak Prośka :evil_lol::loveu:
On jest miszczem min :lol:

obserwujemy sztuczkowanie Kleo

zdjęcie wszystkich mamy tylko takie

Posted

Kleo skacze z pomostu a te cipy stoją i szczekają zamiast skoczyć , i kto tu ma niby jaja ;)
(Clay ma malowane jajka :p)

zagryzamy Kleo

;)

Posted

[quote name='asiak_kasia']http://img801.imageshack.us/img801/7948/6f34.jpg ten uśmiech od ucha do ucha, to mi się podoba w ttb, prawie tak samo fajne jak w wydaniu rotków :cool3:
To jeszcze nie jest maxymalny uśmiech :lol: to jedynie dyszenie z gorąca , ryja otwiera na maxa jak go wymęcze wtedy to jak koparka .
Rott to także moja miłość :loveu:

[quote name='rashelek']http://img708.imageshack.us/img708/34/ojka.jpg haha to jest świetne :D
Pływające foty też będą? :cool3:
Widzisz a tak się martwiłaś, że niektórzy stracą głowę :P
Pływające foty Kleo i Szaguta mogą być , Clay nadal nie pływa .
On kocha wode, leci do niej szybko wbiega, tapla się , nurkuje , bawi, wygłupia ale w momencie tracenia gruntu robi z łap żabe rozkłada się jakby w wodzie zamiast nimi ruszać i nie płynie bo się podtapia mocno jełop .
Różnymi sposobami go uczyłyśmy , pływać umie bo go brałam na głęboką na rękach ale nie wiem czemu nie chcę tymi łapami ruszać kiedy trzeba . To jest na prawde dziwne bo gdyby bał się wody to ok , ale on się wcale nie boi .
Co do stracenia głowy , ja znam dobrze Szaguta i dlatego się bałam bo z nim różnie bywa, na szczęście dało się go zachamować , bo mój może i nie reagował na zaczepki ale od walki nie ucieknie a wtedy byłby problem (raz się złapały ale to było jeszcze w mieście , mój tylko oddał).

Posted

[quote name='gops']To jeszcze nie jest maxymalny uśmiech :lol: to jedynie dyszenie z gorąca , ryja otwiera na maxa jak go wymęcze wtedy to jak koparka .
Rott to także moja miłość :loveu:

[/QUOTE]

ale po ttb to rot bedzie Ci się wydawał wiecznym emerytem :evil_lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']ale po ttb to rot bedzie Ci się wydawał wiecznym emerytem :evil_lol:[/QUOTE]
Powiem szczerze że mimo że byłam gotowa na adhd u psa ,wiedziałam co biore i jakie są staffiki to nie wiem czy kiedyś będzie z nami mieszkał jeszcze jakiś staffik(ew teraz z Clayem) , chyba jednak z ttb to amstaf z racji że są często spokojniejsze .
Ta mała sprężynka nieźle nam daje popalić swoją energią , szczególnie w mieście bo na działce to wiadomo raj , chce to biega i tyle.
Rott w tej chwili jest zwyczajnie za dużym psem ale na pewno i na niego przyjdzie u nas czas bo z tej rasy nie zamierzam zrezygnować :)
Póki co myślę o drugim psie ale na razie Clay wymaga pracy więc to się może odwlec w czasie nie wiadomo jak długo .
Brakuje mi bardzo tego spokojnego , mocnego charakteru jakim była Misia mimo że była dużo bardziej problemowym psem niż Clay.

Posted

[quote name='gops']Powiem szczerze że mimo że byłam gotowa na adhd u psa ,wiedziałam co biore i jakie są staffiki to nie wiem czy kiedyś będzie z nami mieszkał jeszcze jakiś staffik(ew teraz z Clayem) , chyba jednak z ttb to amstaf z racji że są często spokojniejsze .
Ta mała sprężynka nieźle nam daje popalić swoją energią , szczególnie w mieście bo na działce to wiadomo raj , chce to biega i tyle.
Rott w tej chwili jest zwyczajnie za dużym psem ale na pewno i na niego przyjdzie u nas czas bo z tej rasy nie zamierzam zrezygnować :)
Póki co myślę o drugim psie ale na razie Clay wymaga pracy więc to się może odwlec w czasie nie wiadomo jak długo .
Brakuje mi bardzo tego spokojnego , mocnego charakteru jakim była Misia mimo że była dużo bardziej problemowym psem niż Clay.[/QUOTE]

A no to chyba ze tak, u nas właśnie był podobny problem, tez się wahaliśmy miedzy sstb a rotem, koniec konców padło na rota, własnie dlatego, że to jest pies mimo wszystko średnio-aktywny. I ma coś co uwielbiam, a mianowicie pstryczek on/off. Sam z siebie uczyć go tego nie trzeba, a to ułatwia zycie. Na spacerze daje z siebie 150% a w domu, jest miś przytulasek ;) Uwielbiam to w rotach własnie.

Posted

[quote name='gops']Wróciliśmy :)
Wszyscy cali :lol: pogoda nam dopisała, zdjęcia porobione .
Za tydzień wracamy z powrotem tym razem już z Agnes i Fantą .

Jak widzę taką zatoczkę, to już się nie mogę doczekać wyjazdu!

Posted

[quote name='asiak_kasia']A no to chyba ze tak, u nas właśnie był podobny problem, tez się wahaliśmy miedzy sstb a rotem, koniec konców padło na rota, własnie dlatego, że to jest pies mimo wszystko średnio-aktywny. I ma coś co uwielbiam, a mianowicie pstryczek on/off. Sam z siebie uczyć go tego nie trzeba, a to ułatwia zycie. Na spacerze daje z siebie 150% a w domu, jest miś przytulasek ;) Uwielbiam to w rotach własnie.[/QUOTE]
Ja nie miałam okazji poznać z bliska tej rasy niestety , tylko kilka spacerów z psem znajomych którego już nie ma i jakies rozmowy z właścielami spotkanymi w parku czy na polu , ale wiem że ten pies pasuje mi charakterem bardzo i bardzo bym chciała móc już mieć rotta , a czeka mnie jeszcze wiele lat czekania .
[quote name='IZMADO']Jak widzę taką zatoczkę, to już się nie mogę doczekać wyjazdu![/QUOTE]
A to akurat pomost przy harcerzykach :) dokładnie tam na dole gdzie będziesz .
Tam niby nie można wchodzić ale my po cichaczu weszłyśmy :lol:

Posted

[quote name='gops']
A to akurat pomost przy harcerzykach :) dokładnie tam na dole gdzie będziesz .
Tam niby nie można wchodzić ale my po cichaczu weszłyśmy :lol:[/QUOTE]

Wiedziałam!!! :diabloti:
Trudno pomylić go z czymś innym, mimo że zatoka jak zatoka, las jak las... Tam jest jednak niesamowity klimat, fajnie, że w tym roku jadę z psem, może wreszcie skuszę się na kąpiel w jeziorze, żeby zobaczyć jak Janka radzi sobie na głębokiej wodzie ;)

Posted

[quote name='gops']Ja nie miałam okazji poznać z bliska tej rasy niestety , tylko kilka spacerów z psem znajomych którego już nie ma i jakies rozmowy z właścielami spotkanymi w parku czy na polu , ale wiem że ten pies pasuje mi charakterem bardzo i bardzo bym chciała móc już mieć rotta , a czeka mnie jeszcze wiele lat czekania .
[/QUOTE]

Dla mnie rot to kwitesencja psa ze stabilnym charakterem, mocno trzeba się starac, żeby rota spierdzielić. No i trzeba sobie zdawać sprawę co się bierze do chaty, bo to pies, który kombinuje mocno. No i pierwsze 3 lata, to jednak dyscyplinka i rygorek :razz:
Ale jak w mojej skali rot jest łatwiejszy niz stafik czy ogólnie ttb. Inny poziom pobudzenia. Kurczę mogła bym godzinami o rotach. Zarąbiste psy. ;)

Posted

http://img594.imageshack.us/img594/8472/1t0b.jpg to te szelki z OMD? świetne :)

[quote name='gops']Ja nie miałam okazji poznać z bliska tej rasy niestety , tylko kilka spacerów z psem znajomych którego już nie ma i jakies rozmowy z właścielami spotkanymi w parku czy na polu , ale wiem że ten pies pasuje mi charakterem bardzo i bardzo bym chciała móc już mieć rotta , a czeka mnie jeszcze wiele lat czekania .

znam ten ból :(
[quote name='asiak_kasia']Dla mnie rot to kwitesencja psa ze stabilnym charakterem, mocno trzeba się starac, żeby rota spierdzielić. No i trzeba sobie zdawać sprawę co się bierze do chaty, bo to pies, który kombinuje mocno. No i pierwsze 3 lata, to jednak dyscyplinka i rygorek :razz:
Ale jak w mojej skali rot jest łatwiejszy niz stafik czy ogólnie ttb. Inny poziom pobudzenia. Kurczę mogła bym godzinami o rotach. Zarąbiste psy. ;)
Jak ja o nowofundlandach, to mój ideał psa pod każdym względem:loveu:

Posted

[quote name='IZMADO']Wiedziałam!!! :diabloti:
Trudno pomylić go z czymś innym, mimo że zatoka jak zatoka, las jak las... Tam jest jednak niesamowity klimat, fajnie, że w tym roku jadę z psem, może wreszcie skuszę się na kąpiel w jeziorze, żeby zobaczyć jak Janka radzi sobie na głębokiej wodzie ;)[/QUOTE]

Ty będziesz ją wołać a ona wejdzie kawałek i będzie szczekać że masz wyjść :evil_lol: Wiem bo przerabiałam to z prośką :eviltong:
Mi tam pasuje pobudzenie mojej podróby staffika. Ale nie każdy lubi takie psy - moja matka nie jest najszczęśliwsza ;)

Posted

[quote name='Okamia']
Mi tam pasuje pobudzenie mojej podróby staffika. Ale nie każdy lubi takie psy - moja matka nie jest najszczęśliwsza ;)[/QUOTE]
Ja nie lubię takich psów:evil_lol: tzn ja w domu bym mieć nie chciała u kogoś są ok :)

Posted

[quote name='vege*']Ja nie lubię takich psów:evil_lol: tzn ja w domu bym mieć nie chciała u kogoś są ok :)[/QUOTE]

oo no dokładnie. To jest fajne u kogoś, ogólnie mnie zachwyca taki temperament u psa. Kręci mnie taka sprężynkawiecznie na chodzie, ale wiem, że ja z takim psem i taki pies ze mną byśmy nie pasowali. Dlatego jednak wyceluję w coś co dam rade ogarnać.
chociaz, może kiedyś... :eviltong:

Posted

[quote name='asiak_kasia']oo no dokładnie. To jest fajne u kogoś, ogólnie mnie zachwyca taki temperament u psa. Kręci mnie taka sprężynkawiecznie na chodzie, ale wiem, że ja z takim psem i taki pies ze mną byśmy nie pasowali. Dlatego jednak wyceluję w coś co dam rade ogarnać.
chociaz, może kiedyś... :eviltong:[/QUOTE]
Ja sama jestem osobą spokojną, cichą, opanowaną, nienadpobudliwą i nie podnoszącą (baaaardzo rzadko unoszę głos) głosu osobą więc taki pies typu staffik czy inny motorek w tyłku by się u mnie męczył i ja też bym się z takim męczyła :eviltong: Wolę spokojne opanowane molosy:evil_lol:

Posted

[quote name='Okamia']Ty będziesz ją wołać a ona wejdzie kawałek i będzie szczekać że masz wyjść :evil_lol: Wiem bo przerabiałam to z prośką :eviltong:
;)[/QUOTE]
Mój robi dokładnie to samo :lol:

[quote name='BBeta']Szagut to brat Misi? ;)[/QUOTE]
Tak , z tego samego miotu tylko on był wzięty jako 4 tygodniowy szczyl .
Jest do niej bardzo podobny charakterem , zadziwiające jak psy mogą być do siebie podobne zachowaniami a wyglądem wcale.

Posted

Wiadomo, że nie każdemu każda rasa przypadnie do gustu ;)
Z rottem bym jeszcze się dogadała ale niufa to nie wiem czy bym chciała :evil_lol: Fajne są u kogoś ;)