Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

omry napisał(a):
Kurcze, ja żałuję, że Avril się to nie spodobało. Fajna sprawa musi być :lol:

Bardzo fajna, ja jestem zadowlona :) a pies przeszczęśliwy :lol:

Posted

rashelek napisał(a):
http://img29.imageshack.us/img29/4600/xge4.jpg zakręcony :D I widzę obroża pod kolor piłki :diabloti:
Ja mam w planach swojej kupić piłkę do kosza i ją z tym puścić wolno, ciekawe czy jej się spodoba.

No ba :lol:
Spróbuj , jak jej się spodoba to boomer w małym rozmiarze 4 lub 6 nie jest taki drogi .
My mamy 8mke bo 6tke staffiki podobno są w stanie wziąć w pyska.

Posted

Teraz to on się dopiero wyrobi - mój potrafi kilka godzin dyndać na boomerze ;) a potem pada bez życia :D

I fakt, w ogóle niedzielne spacery są przerąbane; wtedy pół Polski ma wolne i wyrusza na spacer ze wszystkim co ma, i co w tygodniu ma mało ruchu; czy to z dziećmi, czy psami... :evil_lol:

Posted

U nas w weekend nawet w miejscach teoretycznie nieuczęszczanych i w środku niczego można spotkać niedzielnych spacerowiczów, więc już się nauczyłam, że np. na rower z psem w weekend się nie chodzi ;)

Posted

Właśnie wiem, przypuszczam, że byłaby w siódmym niebie, gorzej ze mną jakby truła dupe ciągle :lol:

Co Wy chcecie, niedzielne rodzinne spacerki są takie słodziachne :loveu: Dlatego nienawidzę lata, od groma tego wychodzi ale jak jest +20 to już mało kogo się uświadczy ;) A najgorsi są sezonowcy - na nogach, rowerach, z kijkami, psami, ujami - większość z nich nie ogarnia własnej przestrzeni prywatnej nie wspominają już o czyjejś. No po prostu miód malina :loveu:

Posted

a ja sie nie przejmuje spuszczam psy i mam w d..pie czy podbiegna:diabloti:a turasy sp..laja jak widza psa:evil_lol:nanawidze jak strasza dzieci psami i te ich uprzedzenia:angryy:

Posted

Mając tylko pudla lub Misie nie był aż takich problemów ale przy Clayu niestety nie ma dnia by ktoś krzywo nie spojrzał lub czegoś nie powiedział szczególnie ludzie z dziećmi .
Przykre bo on kocha ludzi a większość się go boi .
Zawsze mi się wydawało że to czarnych psów się ludzi bardziej boją a z rozmowy z właścielką suczek staffików ze zdjęcie wynika że ona nie ma takich sytuacji za często a jednak są ciemne i dwie. Może to ten świński wyraz ryja albo wielki łeb .

W środe jedziemy na jakiś tydzień na działke i zabieramy Kleo z Shaggym , troszkę ryzykujemy bo chłopaki nie przepadają za sobą ale kiedyś musimy spróbować :lol:

Posted

To ja mam raj, bo na swoich polach jak kogos spotkam czy to weekend czy popoludniowa pora to swieto lasu:evil_lol: a nawet sie ciesze, ze mozna sie do kogos odezwac:diabloti:

Posted

mnie tez wkurza jak sysze,ze asty i pitki to takie grozne i niebezpieczne.....az mnie kur..ca bierze normalnie:angryy:
tepaki jeb...ne h..ja wiedza a gadaja:angryy:

Posted

natija napisał(a):
mnie tez wkurza jak sysze,ze asty i pitki to takie grozne i niebezpieczne.....az mnie kur..ca bierze normalnie:angryy:

Miliard literówek i łaciny więcej niż z ust żula.Luzacki styl luzackim ,ale trochę klasy w luzactwie też musi być.;)

Posted

A ja powiem szczerze że nie reaguje na takie zaczepki , rzadko mi się zdarza odpysknąć .
Najczęściej olewam to i idę dalej , oczywiście miłe zaczepki też bywają szczególnie od młodych mężczyzn .:lol:
A Clayton uwielbia takich ... jak do kogoś podbiega się witać/miziać to najczęściej do takich a jak jeszcze stoją z piwem to już w ogóle szał ciał i na bank do nich spieprzy . Jeszcze się nie zdarzyło żebym wtedy coś złego usłyszała na szczęście .

Posted

natija napisał(a):

Są na pewno bardziej niebezpieczne niż psy tego samego wzrostu a innej budowy. Miałam okazję być ugryziona przez ONa przy odciąganiu go od mojej suki, moja młodsza suk mnie użarła w ferworze walki z drugą suką, a jednego faceta użarł pit przy rozdzielaniu psów i rodzaj poniesionych ran różni się drastycznie - ja miałam siniaki, a pan miał dużą sączącą się ranę i ociekający krwią bandaż.

gops napisał(a):
A ja powiem szczerze że nie reaguje na takie zaczepki , rzadko mi się zdarza odpysknąć .
Najczęściej olewam to i idę dalej , oczywiście miłe zaczepki też bywają szczególnie od młodych mężczyzn .:lol:
A Clayton uwielbia takich ... jak do kogoś podbiega się witać/miziać to najczęściej do takich a jak jeszcze stoją z piwem to już w ogóle szał ciał i na bank do nich spieprzy . Jeszcze się nie zdarzyło żebym wtedy coś złego usłyszała na szczęście .

Hexolina też panów z piwem uwielbiała, z wiekiem jej przeszło ;).

A tak w ogóle witam się w nowej galerii, tu mnie jeszcze nie było ale nadrobiłam już wszystko :lol:

Posted

Siemasz :cool3:
Ja sobie wypraszam - jedynym białym prosiakiem na dogo jest Prośka :mad::evil_lol: Ty masz białego w łaty :eviltong:

Btw mały fajnie zmężniał :loveu: Gdzie zamawiałeś boomera? Ja się czaję jakiś czas bo Świń nakręcona strasznie jest na piłki większe od jej głowy, ale nie mam za bardzo gdzie jej dać poużywać boomerka :roll:

Posted

Okamia napisał(a):
Siemasz :cool3:
Ja sobie wypraszam - jedynym białym prosiakiem na dogo jest Prośka :mad::evil_lol: Ty masz białego w łaty :eviltong:

Btw mały fajnie zmężniał :loveu: Gdzie zamawiałeś boomera? Ja się czaję jakiś czas bo Świń nakręcona strasznie jest na piłki większe od jej głowy, ale nie mam za bardzo gdzie jej dać poużywać boomerka :roll:

Ok to mój może być białą świnią :lol: chyba wszystkie ttbowskie białasy maja taki prosiakowy wyraz ryja :loveu:
Boomer jest zamówiony w furkidz.eu rozmiar 8 , mają tam najtaniej i wysyłka bardzo tania , za całość dałam nie całe 90zł .
Mój też miał szał na piłki niestety 3 dorwał dzieciakom pod blokiem i byl płacz i lament :roll: A teraz ma szał na boomera :diabloti: więc dobry zakup , polecam .

Zaraz wyjezdzamy , możecie trzymać kciuki żeby nam się burki nie złapały :p wracamy za jakieś 2 tyg .

Posted

Skoro całe TWA, KWa czy Guru się już tu odmeldowało, to i ja się odezwę i zapisze wąteczek :cool3:

A psisko faktycznie się wyrobiło, i aż miło popatrzeć :loveu: Białasy mają taki nieogarnięty wyraz ryja-są pocieszne :eviltong:

Posted

gops napisał(a):
Ok to mój może być białą świnią :lol: chyba wszystkie ttbowskie białasy maja taki prosiakowy wyraz ryja :loveu:
Boomer jest zamówiony w furkidz.eu rozmiar 8 , mają tam najtaniej i wysyłka bardzo tania , za całość dałam nie całe 90zł .
Mój też miał szał na piłki niestety 3 dorwał dzieciakom pod blokiem i byl płacz i lament :roll: A teraz ma szał na boomera :diabloti: więc dobry zakup , polecam .

E tam zaraz prosiakowy wyraz pyska - on przynajmniej nie ma wyłupiastych ślepi :shake::evil_lol:
Młoda na szczęście całe jeszcze się na obcą piłkę nie skusiła. Ale dostała kilka swoich za 5 zł i wszystkie są martwe :evil_lol: Dzięki za namiary - będzie trzeba kupić w końcu ;)

Posted

a_niusia napisał(a):
cos ostatnio nikt nie wbija ci i nie pisze, ze clayton jest tlusty...:)))

Załóż własną galerię, a nie spamujesz w cudzej :cool3: Tylko na to Cię stać.

Gops fajnie Clayton teraz wyglądam zapisuję i będę wpadać patrzeć co tam u Was.

Posted

gops napisał(a):
:)

Wszystkie obroże i szelki jakie mamy są kupione w necie , w stacjonarnych nie ma takich przynajmniej u nas :)
Jeśli jakaś konkretnie Ci się podoba to podam Ci firme i strone.

Ta zielona to Martis i faktycznie jest "cienka" jakby z cienkiej taśmy , ja osobiście wole sztywniejsze także .
jak pitman lub el perro .
A znowu szelki musiałam kupić nowe, miękkie/bardziej szmaciane bo pitmany są zbyt sztywne i nie mogę mu łapy przełożyć .

Właśnie znalazłam strone Martis i obroże mają tam zaj*****e:loveu:
Planuje kupić mojemu wrednemu białasowi i chciałam się zapytać jak tam jest z tymi cenami... bo coś dziwnie tanie się wydają.
Czy podana tam cena przy obróżce dotyczy najmniejszego rozmiaru i szerokości?
Bo mi się wydaje że czym szersza itd to cenka w górę:evil_lol: I pewnie niestety mam rację ale wolę się upewnić . .. :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Wróciliśmy :)
Wszyscy cali :lol: pogoda nam dopisała, zdjęcia porobione .
Za tydzień wracamy z powrotem tym razem już z Agnes i Fantą .

Jesteśmy stratni o flexi , nasza już dość wysłużona flexi do 50kg nie wytrzymała "witania się" ze sznaucerem i w trybie natychmiastowym muszę kupić nową , tym razem chyba wezme jeszcze większą .
Padł mechanizm , coś zaskwierczało w obudowie i wszystkie przyciski zablokowane, przestała się w ciągać całkiem i lipa .
Kinga jest stratna o szelki , pożyczyłam dla Claya bo nie wzięłam naszych i niestety też zatrzask nie wytrzymał i się połamał kawałek , muszę im odkupić , 4letnie dsy . http://img16.imageshack.us/img16/8973/i9qq.jpg

Jestem dumna z mojego psa bo ani razu nie dał się sprokować Szagutowi , 2 razy uznał że trzeba mnie przed nim bronić(moja wina bo śmiałam się głośno psy się zdezorientowały) za to ani razu nie zareagował na jego warczenie przy mijaniu itd , udawał że go nie ma wtedy i tyle .
A na koniec pokazał że jednak wcale nie uznaje Saga za powietrze bo przy witaniu się z suką labradora mój rozmerdany na maxa fajnie zachowujący się pies w sekunde bronił Szaga jak ta suka się na niego rzuciła (na smyczy), mimo że się niby "nie lubią" uznawał go za część swojego stada które trzeba bronić .

taka była ekipa

Kleo

Szagut

i Clayek

fot mam tyle że chyba będę je do grudnia wrzucać :lol:

Szag to kawał mendy , ma charakterek podobny do Misi