Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

baffi to jest chyby jakis zart z twojej strony, chcesz jeszcze cos tanszego jak 100 zl? To juz sama sobie szukaj dalej bo dla mnie to tyle wynosi utrzymanie psaw stosunku miesiecznym, ale to juz twoja sprawa.

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie wiem co to za hotel za 100 zł miesiecznie ale warto sprawdzic .Najtańszy hotel w W-wie jest 12 zł dziennie ale to rarytas .
Z reguły nizej niz 20 zł za dobe nie chca rozmawiac

Posted

[quote name='baffi2']100 zł... Nawet tanio:lol: \
sory chciałam napisać bardzo tanio ale pisałam w pospiechu i mi się słowa pozamieniały...:oops: i jakoś do mnie nie dotarło że to tylko 100zł...
poszukam transportu...

Posted

ale tak mysle, co będzie po tych 6-7 miesiącach...??
sory za zamieszanie, coś zamulona jestem, niedocierają do mnie informacje:oops:
ada/jeje nie obrazaj sie na mnie za to...:oops:

Posted

Alez ja sie wcale nie obrazilam tylko nie dotarlo do mnie ze szukasz jeszcze czegos tanszego, bo dla mnie 100 to jest darmocha. A swoja droga to dalej i tak sprawe musisz dogadac z met, bo u met tez jest tylko DT i na pewno nie do konca zycia psa.

Posted

ja mysle ,że to może byc dobre rozwiazanie.. tylko teraz jak przetransportowac psa..baffii-- trzeba bedzie z twoja ciocią porozmawiac ,ze pies może byc zabrany od niej-żeby nie było niespodzianek.;-) trzeba bedzie poprosic dogomaniaków z tamtych okolic o pomoc w szukaniu domu, czyli intesywnie psa ogłaszać i zeby ktos z tamtąd mógł sie zajac sprawdzeniem ewentualnych domków z tamtych w tamtych okolicach i dokonac adopcji..100 pln. miesiecznie to naprawde dobra cena..

Posted

gamoń napisał(a):
No nie wiem co to za hotel za 100 zł miesiecznie ale warto sprawdzic .Najtańszy hotel w W-wie jest 12 zł dziennie ale to rarytas .
Z reguły nizej niz 20 zł za dobe nie chca rozmawiac

bo nie hotel, tylko fundacyjny dt.
domowa opieka, jedna osoba obslugujaca psy.
indywidualne podejscie.
chyba nie jest zle za taka kase, hm?
tylko zarelko 'domowe' - suche, rosolki na odpadach z ubojni, psy dostaja tez makaron, ryz lub kasze jako zapychacz plus witaminy.
ale jak bede duza i bogata.....

Helga, rewelacyjny tekst:evil_lol:

"na pewno nie do konca zycia psa."
moze byc i dozywotnio - dopoki pies ma sponsora.

ze swojej strony tez zapewniamy ogloszenia w poszukiwaniu domku.

Posted

To ja tylko jeszcze ostatnia iformacje dla was przy oglaszaniu Onkow zwrocie sie z prosba do Anashar ale on jest tez bardzo zajety psimi sprawami tak ze musicie tez uzbroic sie w cierpliwosc oczekujac od niego odpowiedzi.

Posted

noooo wlasnie

od wczoraj. noł problem. jak pisalam, wielu psich istot teraz nie mam.
on jest ciachniety? nie chce mi sie calego watku czytac...
bo jak nie jest, a macie mozliwosc kastracji przed przeprowadzka, to byloby fajnie.
a jak nie jest i nie macie mozliwosci, to koszt pozbawienia go klejnotow bedzie trzeba doliczyc do pierwszego miesiaca (to jest ok. 100zl u naszego weta)

Posted

met napisał(a):
noooo wlasnie

od wczoraj. noł problem. jak pisalam, wielu psich istot teraz nie mam.
on jest ciachniety? nie chce mi sie calego watku czytac...
bo jak nie jest, a macie mozliwosc kastracji przed przeprowadzka, to byloby fajnie.
a jak nie jest i nie macie mozliwosci, to koszt pozbawienia go klejnotow bedzie trzeba doliczyc do pierwszego miesiaca (to jest ok. 100zl u naszego weta)

on nie jest wykastrowany... a ja sie na tym zupełnie nie znam... czy to będzie miało wpływ na jego charakter?? czy nie bedzie go to dręczyło?? no ale jeśli będzie trzeba to dopłacę te 100 zł... czyli by mógł zostać np 1 rok???

Posted

nie bedzie go dreczylo. nie bedzie taki dominantem, jesli dominowac probuje. i tylko tyle.
tak, moze zostac na rok, moze zostac na 10 lat. ale wierze, ze znajdzie domek szybciej. czy nie szukamy mu domku?

Posted

echh..niewierzeę żeby taki piękny pies aż rok miał siedziwć w DT.....;-)) napewno sybko znajdzie sie mu domek..
Baffi kastracja go dręczyc nie będzie z pewnoscia.. a napewno zapobiegnie w przyszłosci ucieczkom psa..z domu np. za jakąś sunią.

Posted

hmm... dostalam wiadomosc. nie zamierzam podejmowac korespondencji, ale chcialabym na forum wyrazic ubolewanie nad tym, jak milosnicy zwierzat odnosza sie do siebie wzajemnie:
"przepraszam ze sie wtracam ale chyba baffi szuka domu w malo legancki sposob http://www.dogomania.pl/forum/showth...62362&page=138"
link zaprowadzil mnie do watku zielonki. co zobaczylam na stronie, ktora wskazuje? dyskusje pomiedzy baffi2 a jakas osoba proponujaca pomoc.
ze nie elegancki sposob, to chyba chodzi o to, ze ktos prosi o pomoc kogos, kto tez prosi o pomoc? bo bluzgow nie widzialam, moze przeoczylam.
i pytanie: co autor wiadomosci skierowanej do mnie mial na mysli?
czy jego intencja bylo 'przekabacenie' mnie na 'strone zielonki'? alez nie ma problemu. moge wziac 10 psow ze sponsorami z zielonki na tymczas. ale wydaje mi sie, ze gdyby o to autorowi chodzilo, nieco inaczej wygladalby tekst, ktory dostalam. wiec coz innego moze byc przekazem tej wiadomosci? ze mam sie wycofac z oferta sponsorowanego dt dla psa Baffi? dlaczego? jest pies, ktory nie bardzo ma gdzie sie podziac. jest osoba, ktora szuka dla niego miejsca na ziemi. co w tym wszystkim zlego?
wiecie co, ja chyba zyje w innym swiecie.
musze ochlonac, przetrawic to na spokojnie.
gdyby jednak nasza sprawa miala jakis ciag dalszy, dajcie znac:
tel. 697 777 692
gg: 4972864
fundacja@nasza-szkapa.idl.pl

Posted

Wydaje mi sie ze tak bardzo Bafi nie cierpi skoro met proponuje umieszczenie go u siebie tylko ze pies musi byc sponsorowany w stosunku miesiecznym w wys. 100 pln. baffi 2 zalozylas watek ze Bafi umiera w strasznych warunkach a teraz nie mozesz mu zalatwic transportu i lozyc na jego utrzymanie dopoki on nie znajdzie domku docelowego. Zaczynam watpic w twoje dobre intencje w udzieleniu pomocy Bafiemu. Z tego wszystkiego rozumiem ze chcesz dla Bafiego dom docelowy a ty chcesz miec tym samym problem z glowy nie dokladajac do tego interesu.
Nastepnym razem zastanow sie co piszesz, po co te posty ze moze hotelik byle tani etc.

Posted

Stane troche w obronie Bafii, bo ona na pewno chce dla psa dobrze, niestety z racji swojego molodego wieku nie bardzo umie/ moze dyskutowac z doroslymi ( mam na mysli rodzicow i ciocie), z tego co sie orientuje , pies nie jest az w tak strasznych warunkach, ale nie ma zapewnionej nalezytej opieki, wogole nie jest socjalizowany co zmniejsza jego szanse na szczesliwa adopcje. Co do platnego Dt ta kwota 100zl miesiecznie jest naprawde mala, ale z powodow jak rozumiem takich ze bafii jako mloda osoba nie zarabia , nie wie na jaki czas bedzie ja stac na takie utzrymanie psa. Chyba stad te dylematy:)

Posted

Zawsze najlepiej jest pisac prawde od samego poczatku. Przeciz mogla wlasnie to napisac ze jest osoba mloda niepracujaca i jaka dysponuje kwota. Wlasnie od tego jest dogomania zeby pomoc szukac transportu za darmo tym bardziej ze watek jest zalozony w maju to i teraz by sie nic nie stalo gdyby jeszcze Bafi poczekal troche na transport. O ile dobrze pamietam przy kwocie 100 pln starczylo by jej na 6 miesiecy oplacenia DT u met. a 6 miesiecy to jest dosc dlugi okres czasu na szukanie psu domku.
Mozna by bylo jeszcze zrobic bazarki dla Bafiego nie zostala by tak do konca sama i naprawde szkoda ze Bafi nie moze trafic do met bo jest to najtanszy DT. Czy dlatego ze jest mloda osoba to zostala zbanowana?

Posted

MET- może faktycznie nie wiesz, ze Baffi 2 jest osoba bardzo młoda..( ma niespełna 13 lat), ale zarazem bardzo wrazliwa na los zwierzat. Dla przytuliska w Zielonce uszyła sama legowiska, i przekazała co mogła.. karmę, ryż, miski, smycz- nienapadajcie na nią za to ,ze nie potrafi podjąc decyzji co do psa. Rodzice i ciotka bagatelizuja problem- została sama z dreczacym ja problemem- i w dogomanii jedynie ma oparcie i zrozumienie. Poza tym kto ma dac jej własciwy przykład- jak nie my- to raczej rzadkośc w dzisiejszych czasach wśród młodziezy,zeby tak młodzi ludzie intersowali sie losem bezdomnych zwierząt.. I niepowinnismy jej atakowac ani zrażać. Ale niestety jej wiek oczewiście stanowi spory problem co do jej mozliwości i finansowych i wogóle..decyzyjnych co do tego psa.
ale wyobraźce sobie ,ze ta dziewczyna oglaszała psa, rozmawiała i umawiała sie z potencjalnymi zainteresowanymi Baffim..a,ze sie ludzie rozmyslali :shake:.. no cóż..

poza tym met, szczerze mówiąc ja sie pogubiłam w twoim poscie.. sama niezabardzo rozumiem do czego w nim zmierzasz..
Baffi2 zapytała na watku Zielonkowskim czy ktos mógłby jej pomóc w znalezieniu DT..niewidze nic w tym złego..