Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Kochani, i stał się cud :)!
Byłam dzisiaj z elik z wizytą pa i szykuje się fajny domek z dobrymi z sercem dla zwierzaków, ludźmi - dla Tuptusia...

Dodam tylko, że Państwo już jutro wybierają się do i po Tuptusia.

Dogo07 napisał(a):
... państwo b. mili, dojrzali, na emeryturze, mieszkają osiedle obok mojego...

A na tym samym co ja - 7 minut drogi piechotą :) Tuptuś będzie pod kontrolą :)

Posted

elik napisał(a):
Dodam tylko, że Państwo już jutro wybierają się do i po Tuptusia.

A na tym samym co ja - 7 minut drogi piechotą :) Tuptuś będzie pod kontrolą :)

wiosek, jak sie tupta to i cos sie wytupta.:lol:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
wiosek, jak sie tupta to i cos sie wytupta.:lol:

Tak, Tuptuś trafi do super domku. Państwo to zwierzoluby. Psiaki były w ich domu od zawsze, jeszcze w domach rodzinnych. Nie kupowali, lecz przygarniali ze schroniska lub z ulicy. Wygląda na to, że Tuptuś nie miał szczęścia w młodości, ale za to na starość będzie miał kochających opiekunów.

Posted

No powitanie w hoteliku nie było najłatwiejsze, ale dzwoniłam niedawno do Państwa i pani mówiła że dają radę :).
Narazie umiarkowanie się cieszę, dopiero jak minie miesiąc to będzie można powiedzieć że Tuptuś ma swój dom.

Bardzo dziękuję stwz za opiekę nad łobuziakiem :).

Posted

Rozmawiałam kilka razy z Państwem - Tuptuś zachowuje się bardzo dobrze. Śpi z Panią w łóżku, niczego nie przekombinował i zaczyna grymasić przy jedzeniu: puszki są fuj, suche też i tylko gotowane mu wchodzi.
Na razie na celowniku ma syna właścicieli i postanowił mu dokuczać.

Posted

Wiadomo na czym polega to dokuczanie synowi właścicielki?
Żeby tam się jakiś problem nie zrobił, że Tuptuś zazdrosny i Panią ma na własność.
Tupeczku, zachowuj się.

Posted

No, zrozumiałam, że syn ma robić to, co Tupol chce a nie odwrotnie. Pani powiedziała synowi żeby na Tuptusia nie zwracał uwagi i na razie zapanował spokój. Wydaje mi się, że kilka kawałków parówki powinno Tuptusia przekonać.

Posted

Ja za niedługo udam się do Państwa z odwiedzinami, więc zobaczę co i jak i czy mnie Tuptuś nie zje na powitanie ;).
A narazie niech mają czas na oswojenie się i wzajemne dogadanie.

Posted

Tupi w swoim domku :loveu:.

Wczoraj zadzwoniłam do Państwa żeby sie dowiedzieć co u Tuptusia.
A więc :)
Tuptuś powoli się aklimatyzuje, nie da sie jeszcze wykąpać i wyczesać ale to stopniowo , państwo będą wcielać w życie. Jak pan wychodzi do pracy to Tuptuś jest niespokojny, nawet jeśli jest pani w domku, a więc już widać że sie przywiązuje do swoich nowych opiekunów. Ponadto jest kochanym psiaczkiem. Z synem państwa jakoś powoli są na drodze porozumienia aczkolwiek obydwaj podchodza do siebie z rezerwą :). Ponadto Tuptuś jest towarzyski, nawiązuje chętnie znajomości z psiakami o podobnej wielkości :).