Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie.
Śliczny kociak i miał szczęście, że go znalazłaś.
Historia prawie jak z moim Wrzaskunem, też znalezionym.
Zdrowiej mały, domki to w kolejce staną po cudaczka.

Posted

Około 23 było pierwsze sii :multi:. Na szmatkę na podłodze. A rano drugie :).
Kuwetkę i łopatkę mamy, żwirek dzisiaj kupię. Kupię też zapasik karmy suchej i mokrej, żeby Magda (MagdaB, jest na wątku :)) miała wszystko gotowe, jak go odbierze w niedzielę. Z Danusią się umówimy, co do karmy, bo ja wracam dopiero 11 lipca.
Apetyt Fredi ma ogromny, dużo pije. Bryka, wszystko go ciekawi, "poluje", skacze. Niestety większość czasu spędza w kontenerku, ze względu na moje psiaki, a także upały- musiałabym pozamykać okna, ponieważ wspina się i skacze. W nocy śpi w kontenerze, tak do 4- 5 rano, wtedy daję mu pić i jeść zakrapiam oczko i dalej śpimy :).
Dzisiaj wieczorem wizyta u weta.

Posted

Jestem Iwonko dopiero dzisiaj bo wczoraj nie miałam dostępu do neta
Śliczny kiciuś i oczko juz dużo lepiej wygląda :
Ty kobitko to masz szczęście do kociaków ;) dobrze, że na niego trafiłaś :):):)

Posted

Jest i koo, przed chwilą :loveu:...
Madziu, on nie jest specjalnie trudny w obsłudze, ja nigdy nie miałam swojego kota i jakoś sobie radzę. On jest takim typowym kociakiem, żywym, ciekawskim, ruchliwym strasznie i szybkim... Dlatego proszę Cię bardzo i uczulam na okna, ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona- kot mojej bratowej zginął w uchylnym oknie, a kicia mojego syna 2 razy wyskoczyła przez okno. Dlatego u mnie siedzi w kontenerze, kiedy okno jest otwarte.

Agusiu, ja rzeczywiście mam szczęście do kotów, chociaż niespecjalnie o to zabiegam :razz:... To już 4 "mój" kot w ciągu 1,5 roku :cool3:...

Posted

iwonamaj napisał(a):
Jest i koo, przed chwilą :loveu:...
Madziu, on nie jest specjalnie trudny w obsłudze, ja nigdy nie miałam swojego kota i jakoś sobie radzę. On jest takim typowym kociakiem, żywym, ciekawskim, ruchliwym strasznie i szybkim... Dlatego proszę Cię bardzo i uczulam na okna, ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona- kot mojej bratowej zginął w uchylnym oknie, a kicia mojego syna 2 razy wyskoczyła przez okno. Dlatego u mnie siedzi w kontenerze, kiedy okno jest otwarte.

Agusiu, ja rzeczywiście mam szczęście do kotów, chociaż niespecjalnie o to zabiegam :razz:... To już 4 "mój" kot w ciągu 1,5 roku :cool3:...

Będziemy uważac na to okna. Też jestem na tym punkcie przeczulona.

Posted

Wróciliśmy właśnie z lecznicy. Pani doktor jest zadowolona z efektów leczenia, kitek dostał znowu zastrzyk, a także został odrobaczony i skropiony przeciw pchłom. W uszkach nie stwierdzono żyjątek ;). Następna wizyta w niedzielę 11.00-12.00 i wtedy okaże się, czy Fredi musi dostawać jeszcze zastrzyki czy wystarczą kropelki do oczka. Pani doktor przewiduje, że przyszły tydzień powinien wystarczyć, żeby mógł iść do DT z innymi kotami. Ale to się potwierdzi dopiero w niedzielę i wtedy tez dostane rachunek zbiorczy za leczenie.
Mamy książeczkę zdrowia :))

Posted

Mąż wrócił z działki :(. Podobno wywołałam III wojnę światową. Jak mogłam uratować kotka, byłoby o 1 mniej...
I nawet o to, że w maju na własny koszt wysterylizowałam działkowa koteczkę, też maja pretensje :( :( :(.
Chodzę tam coraz rzadziej, nie mogę patrzeć na takich ludzi. Na 17 działek są 2 osoby, które pomagają, 3- trują, przeganiają, obrzucają kamieniami, a reszta- obojętnie na to patrzy :(

Posted

Masakra z tymi ludźmi...Moja kotka ostatnio miała wypadek samochodowy. Dzieci, które widziały wypadek,mówiły, że kierowca specjalnie przyspieszył, żeby trafić w cel...W wyniku wyczynów sportowych kierowcy, kotka doznała złamania miednicy w trzech miejscach, całe szczęście, że przeżyła.

Posted

Niech kiciulek szybko wraca do zdrowia!! Trzymam kciuki :thumbs:

iwonamaj napisał(a):
Mąż wrócił z działki :(. Podobno wywołałam III wojnę światową. Jak mogłam uratować kotka, byłoby o 1 mniej...
I nawet o to, że w maju na własny koszt wysterylizowałam działkowa koteczkę, też maja pretensje :( :( :(.
Chodzę tam coraz rzadziej, nie mogę patrzeć na takich ludzi. Na 17 działek są 2 osoby, które pomagają, 3- trują, przeganiają, obrzucają kamieniami, a reszta- obojętnie na to patrzy :(

"Przeciwieństwem miłości nie jest nienawiść, lecz obojętność.":-( Taki ten nasz świat...coraz bardziej obojętny i nieczuły. :shake: Ech....

Posted

Do niektórych ludzi po prostu brak słów :shake: nie dosyc że nie pomogą to jeszcze utrudniają życie tym którzy chcą pomóc.
A na koncie pieniążki od cioci yolanovi ( 20 zł ) :loveu:
wieczorkiem uzupełnię wpływy i wydatki na malutkiego :)

Posted

Dzień dobry! Noc minęła bardzo spokojnie, o 5 rano pobudka, jedzonko, kropelki i spanko do 8 :)
Pobawiliśmy się, była kupka, tylko moja Emi coraz bardziej zainteresowana. Wpatrzona jak w obrazek, chciałaby pobawić się z koleżką :).
A mały nawet nie wie, ze to jej właśnie zawdzięcza życie...
Weźcie go ode mnie, bo już go kocham prawie ;)... Fredi jest wyjątkowy, oczywiście ;)- bystry, żywiutki, inteligentny przytulak :) i ta zjawiskowa uroda :)
Jakiś szczęściarz go dostanie "na gotowo"- piękny, zdrowy, inteligentny kotek, sprawdzony na psiaki :)

Posted

Zapomniałam napisać, że oprócz tego, że śliczny, bystry, inteligentny jest także grzeczny :)
Cioteczki, bardzo Was proszę, zaglądajcie do Fredzika, jak będę na urlopie :modla:... Wydarzeni na FB będzie prowadziła Magda.
A imię Fred zawdzięcza Ani, bo opowiedziałam jej o kotku, kiedy wróciła z piaskownicy, gdzie Inka bawiła się z chłopczykiem o imieniu Fredi :)

Posted

Kocio Fred,szczęśliwiec ,kradnie serce Iwonki;),taki koci mały ideał,tylko domku takiego dożywotniego brak:(
A tych ,którzy trują, przeganiają i obrzucają kamieniami :mad:mruczki ,gdybym przyłapała na tym,nie uszło im by to płazem ,oj nie uszło, obojętnie ,kto to by był:mad:.