ruda76 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 mysle ze dyskusja z xxxx52 nie ma wiekszego sensu. Dziewczyny dajcie znac jak chłopak trafi do nowego domku:razz: Quote
Gacusiowa Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 a tak nawiasem mówiac to się nie moge napatrzeć na Normiego :loveu: no i jak już przyjdzie 'na mnie czas' na przyjęcie pod mój dach psiska (rasowego lub nie, los zadecyduje) - to mam nadzieję, że w Dogo będę miała pomoc i wsparcie :) Quote
lavinia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Ruda, jak tylko domek będzie zaklepany, dam znać Quote
beka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Taki pies był moim młodzieńczym marzeniem :) Jest cudny.. Quote
Hala Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 a ja marzyłam o afgańskim..kiedyś znałam takiego o imieniu Ajmar. :oops: Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 ja tak formalnie się wpiszę, bo już dzwoniłam.. Betbet, powiedzmy, już nas zarekomendowała, i nie kryję, że od kiedy wrzuciła mi linka to mi ten psiak po głowie łazi jak szalony, już nawet miałam o to w domku dłuuuugie opracowywanie "drugiej połówki" ;) włącznie z rozpatrzeniem wszystkich za i przeciw oraz telefonem do znajomego, od którego Sath mamy :) finał dyskusji: że zgłaszamy nasz domek do adopcji Normana :) dlaczego?? bo akurat rozmawiałyśmy o towarzystwie dla Sathien i wieczorkiem Betbet wrzuciła nam info o Normanie [przeznaczenie?? ;)], bo uwielbiamy te psy i mamy warunki na jeszcze jednego, a wkrótce będą one jeszcze lepsze, i bo utnie to dyskusję o kastracji, bo mimo, że nie planujemy rozmnażać psiaków absolutnie, to też jakoś nie planujemy mu też przy jajkach majstrować ;) wstawiłabym fotkę naszej suni, ale nie mogę jakoś dogadać sie z tym forum i ani fotek ani ivonki nie mogę ustawić :( pozdrawiam, Dominika Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 o i się udało :D w ivonce oczywiście Sathien, a do galerii dodałam też parę bardziej "codziennych" fotek ;) galerka "Sathien" w chartach rosyjskich oczywiście :) a co do afganów.. moim zdaniem są najpiekniejsze, ale borzoje im nie ustępują ;) Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 lavinia napisał(a):Dominiko, wklej jakieś zdjęcie suni..... no właśnie próbuję, ale jeszcze się uczę obsługi konta... w jednym oknie jestem zalogowana, w innym odmawia mi dostępu.. jakby się nie doczepiły to będziecie mnie uczyć jak się tu "łazi" ;) yyy... a można to zrobić z komputera?? bo mi chce adres URL.. a z adresu to będę mogła wstawic jak mi zautoryzują galerię... i pytanko.. wpisywałam posta, ze mi sie udało, i że w ivonce jest moja Sathien i wcieło go.. co się mogło stać?? Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 no i zgłupiałam... loguje mnie a nie pozwala wejść w profil użytkownika twierdząc, że nie mam uprawnień do dostępu.. w dodatku kompletnie skasowało posta i ivonkę.. pomocy! Quote
lavinia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 przyślij mi na maila, to wkleję dorota@vitesse.pl Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 mam nadzieję, ze mnie nie zbanujecie za pisanie posta pod postem, wybazcie, tak to jest jak się laik komputerowy weźmie za grzebanie w necie ;) w każdym razie tak tylko chciałam powiedzieć, ze jeśli ivonka znów nie zniknie, to na niej jest nasza Sathien.. :) a w profilu udało mi się umieścić jeszcze jedno.. kombinuję dalej ;) Quote
Dorothy Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 czyli dyskusja sie przydala, na watku cos sie dzialo, a Norman ma dom.:multi: Na koniec male podsumowanie tego co chcialam powiedziec: nie wsadzam nikogo do zadnego wora bo nie jestem zlym dziadem Babajem :evil_lol: chcialam tylko zaznaczyc ze hodowcy ZYJA Z ROZMNAZANIA I SPRZEDAZY ZWIERZAT, jakby tego nie uberac w ladne szatki, i jakich szczytnych teorii nie dorabiac. Taka jest prawda. Czesto w sposob egoistyczny napedzaja wlasna hodowle, hoduja po dwie, trzy cztery rasy, wszystkie oczywiscie "miluja", wystawiaja i "dbaja o czystosc, eksterier psychike i inne tamtarele" a jak sie slepe szczenie urodzi to je :grab:bo sie nie oplaca leczyc. Zywy przyklad z dogomanii. a wszystko po to, zeby miec jeszcze wiecej kasy ze sprzedazy wyprodukowanych szczeniat. Podczas gdy miliony innych psow umiera bezpansko. Hodowla to handel zywym towarem, handel cialem, nie swoim w dodatku, tylko cudzym, bez brania odpowiedzialnosci za dalsze jego losy. Handel skorami... W wielu wypadkach niemoralne, nieetyczne, pod przykrywka "doskonalenia rasy", a tak naprawde- w celu doskonalenia stanu konta. nie mowie WSZYSCY ani tez ZAWSZE, mowie CZESTO, a najbardziej boli, ze pod przykrywka PRAWA, ktorym sie zaslaniaja, REGULAMINOW, zwiazkow, instytucji, bla bla i innych papierkow. Tyle chcialam. Panie Marcinie brawo za ratowanie zwierzakow i za to, ze ich Pan nie rozmnaza. Norman brawo za medialnosc i nowy dom!! Haslo na dzis: PO CO PRODUKOWAC NOWE ZYCIA, SKORO ISTNIEJACYMI NIE MA SIE KTO ZAJAC?? Quote
lavinia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Dorothy, brawo za odważne wyrażanie poglądów a Norman jeszcz domu na 100 % nie ma, na razie się przymierzamy :lol: Quote
Nikki - charciara Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 mam nadzieję, ze ten dom, o którym mowa, to ten zaoferowany nasz?? ;) fotki przesłałam lavinii na pocztę, więc mam nadzieje, ze wkrótce zobaczycie przyszłą przyjaciółkę Normana :) Quote
Dorothy Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 lavinia napisał(a):Dorothy, brawo za odważne wyrażanie poglądów niepopularnych. :evil_lol: nie lubia mnie za to, oj nie lubia;) ale najlatwiej to jest przyklaskiwac. Quote
Karilka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No gdzie te zdjęcia suni:mad:? Lavinia:cool3:? Wrzucaj nam tutaj!:cool1: Quote
MonikaP Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ups, to ja się spóźniłam.... właśnie napisali do mnie Państwo -wielbiciele chartów, którzy musieli uśpić swojego staruszka-afgana i wprawdzie najchętniej by zaadoptowali psa tej właśnie rasy, ale zainteresowali się także borzojem, gdy im napisałam,że jeśli chodzi o charty, to wiadomo mi tylko o nim... Quote
Ambra Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Lavinia - sorki! 3mam kciuki za cieplutki domek! a w towarzystwie 2go charta to juz raj bo one takie stadne! i dobra rada - nie dawajcie sie wciagac w dyskusje z panią X bo na każdym watku wygladają tak samo! kastracja i pseudohodowle - bo przeciez każdy z nas jest potencjalnym rozmnażaczem łapczywym na kase;) ;) ;) powodzenia! (szkoda że u mojego Oskarak tak się domki nie przebijały...:-( ) Quote
pidzej Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 i dobra rada - nie dawajcie sie wciagac w dyskusje z panią X bo na każdym watku wygladają tak samo! kastracja i pseudohodowle - bo przeciez każdy z nas jest potencjalnym rozmnażaczem łapczywym na kase;-) ;-) ;-) to uważajcie też na mnie- mam podobne zdanie. Quote
iwop Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 ja też mam takie zdanie - odkąd trafiły do mnie zwierzeta z legalnych hodowli. RASOWE. :angryy: Quote
lavinia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 słuchajcie, sprawa domku jest jak najbardziej otwarta - wprawdzie rzeczywiście dzwoniła do mnie Nikki i ten domek brzmi bardzo dobrze, ale przeciez nie mozna robic niczego pochopnie. Dlatego też, uważam, że dopóki Norman nie będzie grzał tyłka na jakiejś miękkiej kanapie w nowym domu, to sprawa zakończona nie jest a tu zdjęcia suni - bardzo ładna !! czyli reasumując - domki są, potencjalne, ale w dalszym ciągu szukamy Quote
Recommended Posts