Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dwa z suniowych zdjęć są w moim profilu :) to z ivonki i drugie "całościowe" ;)
a reszta.. Lavinia, ja też chcę mieć możliwość pochwalenia sie moją "poczempionką" ;) a w Tobie jedyna nadzieja ;) [bo galerii dalej nie chcą mi zautoryzować :angryy: ]

dopisek: o czytasz mi w myślach?? zdążyłaś wstawić fotki przed moją notką ;) chociaż dzis wieczorem udało mi sie zrobić parę jak jest "w locie" ;) tylko niestre..

• Replies 817
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lavinia-nie zalezy mnie czy dostane oklaski czy zostane potepiona,gdyz nie o to mnie chodzi!
jak moge inaczej myslec czytajac informacje ,ze pies mlody "pies w potrzebie"nie kastrowany,ma isc do hodowczyni nie kastrowanej suczki:angryy: To ,ze mowi ,ze nie bedzie miala szczeniakow to takie bla bla ciagle slysze,jest to zwykly "lep na muchy"kto to sprawdzi,inny hodowca?moze wzajemnie bedzie" odswiezanie krw",albo bedzie "ulepszanie gatunku"Ludziom nie wierze ,a co dopiero hodowcom:angryy: Gdyby te adopcyjne byly zalatwiane na alegro,lub na innej stonie napewno bym nie zabierala glosu,ale jestesmy w dziale "PSY W POTRZEBIE"czesto sie zapomina.W dziale o chartach z reguly wypowiadaja sie hodowcy:shake:
Moze propozycja monikip jest bardziej sensowna .

Posted

to moze jednak ciach po jajeczkach i zobaczymy, czy zainteresowanie nadal bedzie zywiolowe.;)

bo sorry, ale tylko ktos dziwny trzyma psa i suke i zadne nie jest poddane sterylizacji, a mowi sie ze szczeniakow bron Boze nie bedzie.
Brzmi jak bajki o bocianach, kapuscie i stosunku przerywanym:evil_lol:

Posted

xxx52, właśnie dlatego, że sunia Nikki nie jest wysterylizowana, nie podjęłam jeszcze decyzji. Z tego co wiem, to dziewczyna nie jest hodowczynią, a sukę uratowała, ale fakt jest faktem, że w takiej sytuacji jedno ze zwierząt musiałoby być wykastrowane lub wysterylizowane.

napisałam wyrażnie kilka postów wczesniej, że sprawa domku wcale nie jest przesądzona. Moniko, odezwij się, jeśli masz dobry domek dla niunia.

Nikki - zdzwonimy się jutro

Posted

:)
sunia nie jest wysterylizowana i nie planuję kastrować Normana bez potrzeby. cóż, istnieją na szczęście inne metody antykoncepcji, najwyżej będzie musiała sie Sath wyspowiadać :diabloti:

a szczeniąt nie planujemy póki co, bo i tak nasz dom to małe ZOO ;) chart, królik, wąż i dwa myszoskoczki ;)
jesli kiedyś kiedyś sie zdecydujemy to na pewno NAJPIERW znajdziemy dla potencjalnych maluchów domy, bo borzoj to nieczęsto poszukiwany pies, a nie miałabym serca usypiać :stop: jestem zdecydowana zwolenniczką świadomego macieżyństwa ;) już nawet byłam dziś u naszej wet dowiedzieć sie wszystkiego dokładnie [ze sterylizacja włącznie], zwłaszcza, że Sath jest stworzonkiem baaardzo kochanym i towarzyskim a do tego budzącym spore zainteresowanie wśród okolicznych kawalerów. a o ile dwa charty to charty szczęśliwe, to gromada "małych koni" to nieszczęśliwe całe stado [czyli rodzina ze zwierzyńcem razem wzięte ;)]

poza tym to tylko hipoteza, bo po pierwsze najpierw warunki, a po drugie nie mam jakoś zapędów hodowlanych :shake:
wystarczą mi latajace po domu dwa ludzkie szczenięta ;) i do tego "minikoń" [a mam nadzieje cichą, ze jednak wkrótce dwa ;)]

Posted

jesli kiedyś kiedyś sie zdecydujemy to na pewno NAJPIERW znajdziemy dla potencjalnych maluchów domy, bo borzoj to nieczęsto poszukiwany pies, a nie miałabym serca usypiać :stop: jestem zdecydowana zwolenniczką świadomego macieżyństwa ;-) już nawet byłam dziś u naszej wet dowiedzieć sie wszystkiego dokładnie, zwłaszcza, że Sath jest stworzonkiem baaardzo kochanym i towarzyskim a do tego budzącym spore zainteresowanie wśród okolicznych kawalerów.

łaaaaaaaaaaaaaaaaaaał

Posted

Ale ja wcale nie miałam takich zamiarów :lol: po prostu zaintrygowana jestem:eviltong:
A zajrzałam do wątku, żeby się przywitac z Lavinią:cool1: - Cześć :p :lol:

Posted

witaj Saskia :lol:

uprzejmie donoszę, że Twoja kocica, jest wielka jak mały prosiaczek :crazyeye:

poza tym, to jest słodka i urocza i ma narzeczonego strasznie brzydkiego po drugiej stronie ulicy, i on za nic nie może zrozumieć, że ona nie może, więc ciągle jej śpiewa pod oknami, a ona nic !!!

a jesli chodzi o Normana, to sama chętnie poczytam jutro do jakich wniosków dojdziecie w sprawie antykoncepcji - to jest fascynujące :evil_lol:

Posted

z jednej strony lepiej ciachnac bo po co malych kolejnych sierot.. a z drugiej strony szkoda bo na wystawt by mozna chodzic z nim :cool3:

Posted

X, jakbym chciała kryć sunię, to bym sobie łebka nie zawracała drugim psem w domu, tylko pokryła ją czempionem "za szczeniaka", taki to problem??
i sorry, ale jeszcze dwa dni temu moja sunia była młodym, jeszcze szmat czasu przed pierwszą rują, potencjalnym "jedynakiem" w domu, więc się nie musiałam przejmować sterylizacją "na wczoraj"

i nie wiem dlaczego każdy kto lubi piękne, duże i mało popularne psy musi być od razu hosztaplerem szukajacym kasy.
ja kasy nie potrzebuję na psach robić. zarabiam dobrze i dla mnie osobiście krzywym rachunkiem jest [sorki za dosadność, ale to fakt] sunia wygladająca mało estetycznie jeszcze długo po porodzie, zasikane i zakupane podłogi przez parę tygodni, poniszczone wszystko do szczętu przez malce [dla ścisłości, miałam kociaki i znam parę suk po szczenieniu się] i męczenie sie ze znalezieniem im domu, zwłaszcza, że Sathien może nie jest po drastycznych przejściach, ale została przez nas zaadoptowana jako już bardzo mocno wyrośnięty młodzik, bo nie było na nią nabywcy w hodowli mimo, ze jest przepiekna i z doskonałej linii. nawet papierów nie odbierałam bo mi są zbędne.
wystarczy mi to, że długo uczyłam ją załatwiac potrzeby na dworze co tydzień piorąc wykładzinę w przedpokoju, straciłam parę par butów i troche sprzętów czy dziecięcych zabawek jak ząbkowała i przeszłyśmy chyba wszystkie bolączki szczenięctwa.
co wiecej, początkowo sama chciałam wziąść Normana tylko pod warunkiem kastracji, ale nabrałam dystansu do tego tematu po przestudiowaniu tego wątku.

wierzę, że pewnie jest sporo osób, które odzywają się na takie apele by "capnąć okazję" na reproduktora, więc popieram sprawdzanie każdego kandydata, ale wrzucanie wszystkich do jednego wora jest.. mierzeniem według swojej miarki.

ja po prostu uwielbiam duże, piękne, rasowe psy. miałam ratowaną z potwornych warunków dobermankę rodowodową i jakoś uchowała sie bez krycia, teraz mam Sath, i zareagowałam na pięknego, szukajacego dobrego domu psa rasy, którą znam, którą mam, i dla której mam warunki i możliwości, by mieć dwa egzemplarze. i tylko dwa.

i odpuśćcie sobie proszę określanie mnie "hodowczynią" psa, bo ja psa nie "hoduję". ja psa "chowam" czy jakby ktoś inny określił "mam". tak samo jak "mam" dzieci. "hoduje" to się kurczaki na ubój a nie domowego pupila.

Posted

lavinia uważaj na chętnych z wielkopolski, jest tam rozmnażalnia, facet mily podobno w pierwszym kontakcie. Zbiera wszelakie psy rasowe z papierami, ale papierow nie bierze, ważne, ze pies ma tatuaz. Rozmnaza je a jak sie znajdzie chetny na doroslego to sprzedaje dalej. Ma miedzy innymi takze borzoja:shake: Facet przeglada namietnie internet w poszukiwaniu okazji, grzebie na rożnych stronach:cool1: .

Posted

lavinio odpowiadam :hodowca mozna sie w kazdej chwili stac ,majac nie kastrowane zwierzeta.
jestem uparta ze stwierdzeniem ze wykastrowany pies ,szczegolnie rasowy drogi ,dziala odstraszajaco dla rozmnozycieli.

Posted

pidzej napisał(a):
stosunek przerywany zapewne.

domyślam się, ze mówisz z własnego doświadczenia?? pozdrów dzieciaki :evil_lol:

a inne metody to chociażby antykoncepcja hormonalna którą zasugerowała mi wet, coby nie narażać suni na operacje, bo ma za słabe serce.
mówiąc wprost, prędzej cięłabym psa niż sukę, bo wiem, ze dla psów to mniej inwazyjne.

zresztą.. coście sie tak uczepili?? trzeba było od razu psa wystawić wykastrowanego i byłoby po problemie, a w ten sposób parę "wszystkowiedzących jasnowidzów" ma teraz zabawę w jechanie po mnie tylko za sam fakt, że śmiałam zaoferować psu dom, gdzie w dodatku miałby charcie towarzystwo, zakładając, [każdy mierzy swoją miarą jak widać] że zaraz będzie "wymiana krwi", "ulepszanie rasy" i temu podobne.

żenujące..

każdego traktujecie z góry jak wroga i debila bez serca??

a mówią, że zwierzaki sprawiają, ze człowiek jest spokojny, przyjazny, otwarty..
idźcie lepiej podrapać swoje czterołape za uszami to Wam poziom zgryźliwości spadnie.

by Nikki, która własnie idzie skorzystać z własnej rady, bo dawno nie zdażyło jej sie od innych psiarzy usłyszeć takiej "uroczej polemiki"

Posted

Nikki przede wszysktim chciałam Cie przeprosić za to, co Cie tu spotkało.
Ech, widzisz nie miej tego wszystkim za złe, ludzie się boją o psy. Wiemy co to są pseudohodowle itp. Wiemy jak to się kończy. Prosze, zrozum.

To ja poinformowałam Nikki o tym charcie. Znam całą rodzinę, widziałąm ich psa, wiem, że nie zrobiliby z tego hodowli, a z czasem może by i do kastracji doszło, a Satien miałaby antykoncepcję. Wiedziałam, że to osoba, która może pomóc, bo zna trochę charciarzy z Polski. Nie myślałam, że może zechceć zabrać go do siebie.

Jest mi przykro, że tak traktuje się tutaj moich znajomych. Wszystko można wyjaśnić spokojnie. Przecież Nikki chciała dobrze, chciała dać dom bidakowi. Nie napisałam do Niej na gg ostatnio: "Hej, wiesz jest okazja bierz za darmo charta! zrobicie hodowlę, bedzie niezła kasa, dla mnie kilka procen!"
Napisałam:"Nikki, pomóżcie jeśli możecie, macie charta, znacie charciazy,może ktoś wziąłby borzoia po przejściach? popytajcie, zajrzyjcie na ten wątek, kazda pomoc jest przydatna"

Może to ja w takim razie popełniłam błąd. Jeśli tak, niech zarówno Nikki jak i reszta dogomaniaków wybaczy.