Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czarodziejka napisał(a):
I to w moim rodzinnym mieście...:(

własnie.... to tez moje rodzinne miasto.....:-(
nic to, podzwonimy jutro, zobaczymy

Posted

przepraszam, pomyliłam się. Tu ostatnio trafiły dwa owczarki - ten w Gdańsku i ten z Ostródy przywiazany do drzewa w kagańcu.... to dotyczyło tego z Ostrody.. jeszcze raz przepraszam za zamęt

Posted

Ja czegos nie rozumiem.Byl o Danmarze jakis tydzien temu artykuł w gazecie.Kaerjot dzwonila do schronu,powiedziano,ze juz pare osob sie interesuje psem.Zadzwonila w pare dni potem,powiedziano,ze psa wzieli ludzie,ktorzy maja psy ratownicze.
To jak w koncu jest? jest w schronie? czy u tych ludzi
Bo sądzac z dat,powinien juz byc po kwarantannie,chyba ,ze jego stan zdrowia nie pozwalał na zaszczepienie.

Pare osob widzialoby dalsza role Danmara jako przewodnika-ale ten pies jest stary,on sam wymaga opieki.Czy zaufalibyscie leciwemu psu i powierzylibyscie zycie człowieka jego oczom?

I jeszcze jedno-te 10 lat temu psy dla niewidomych szkoliły Sułkowice,Danmar moze nie byc ideałem łagodnosci.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Ja czegos nie rozumiem.Byl o Danmarze jakis tydzien temu artykuł w gazecie.Kaerjot dzwonila do schronu,powiedziano,ze juz pare osob sie interesuje psem.Zadzwonila w pare dni potem,powiedziano,ze psa wzieli ludzie,ktorzy maja psy ratownicze.
To jak w koncu jest? jest w schronie? czy u tych ludzi

Ok, sprawdziłam, tzn rozmawiałam z osobą z grupy OSP - nie mają tego psa.
Nie ma go też PSP. Nie mają go również ratownicy PCK z Gdyni. Co nam zostaje? PCK Gdańsk - tam nikogo nie znam.

Jednak jestem pewna (na 99 procent), że nikt z ratowników nie wziąłby go do pracy - chyba, że do domu, prywatnie. Powiedzmy szczerze - pies ma 9 lat - w tym wieku nie zaczyna się treningów ratowniczych.

brazowa1 napisał(a):

Bo sądzac z dat,powinien juz byc po kwarantannie,chyba ,ze jego stan zdrowia nie pozwalał na zaszczepienie.

Widziałam go na spacerze w schronisku 14 kwietnia. To już było jakiś czas po przywiezieniu do schronu. Nie wiem dokładnie jaki ale pies normalnie spacerował na zewnątrz na smyczy.

brazowa1 napisał(a):

Pare osob widzialoby dalsza role Danmara jako przewodnika-ale ten pies jest stary,on sam wymaga opieki.Czy zaufalibyscie leciwemu psu i powierzylibyscie zycie człowieka jego oczom?

Ja nie. Od początku to piszę. On potrzebuje emerytury. Masz 100% racji.

brazowa1 napisał(a):

I jeszcze jedno-te 10 lat temu psy dla niewidomych szkoliły Sułkowice,Danmar moze nie byc ideałem łagodnosci.

Hmm, nie wyglądał na agresywnego. Mając wolny wybór zachowania odsunął się od ręki, nie szczerzył zębów ani nic z tych rzeczy. Ale nigdy nie wiadomo.

Ok, podsumowując - kto może sprawdzić schron w Kokoszkach?

Pozdrawiam
Iza

Posted

hmmm... rozwiniesz skrót POPR?:oops:

Ratownicy do pracy, moim zdaniem, nie ma szans. No chyba, że faktycznie do domu, ale też w to wątpię, tak samo jak Ty.

Jak będziesz dzwonić, hmm, najlepiej byłoby rozmawiać bezpośrednio z kierownikiem, tak myślę. Zresztą wierzę w Twą dociekliwość:lol:

P.S. juz wiem co to POPR, nie rozwijaj:oops: :lol:

Posted

Nie wiem właśnie, nie znam Eduso, nie wiem czy to post własny czy cytat jakiejś wypowiedzi kierownika.
Znam tam jedną wolontariuszkę ale teraz maturę zdaje, po dniach otwartych miała się zająć nauką więc może nie być na bieżąco

Posted

Hala napisał(a):
Kurcze..a do mnie dziśdzwoniła kobieta co chce psa przewodnika. :cool3:

hmm,a miala jeszcze jakies inne zyczenia? jakas konkretna rase by chciala,pies czy suczka?

Posted

Anulko ,psa w tym wieku juz sie do pracy (jakiejkolwiek) nie bierze :)
Tylko do kochania li wyłacznie.Ot,na spacerku mozna sobie z emerytem pocwiczyc posłuszenstwo.I piłeczke rzucic.
Nie wiem,kto wzial psa.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Anulko ,psa w tym wieku juz sie do pracy (jakiejkolwiek) nie bierze :)
Tylko do kochania li wyłacznie.Ot,na spacerku mozna sobie z emerytem pocwiczyc posłuszenstwo.I piłeczke rzucic.
Nie wiem,kto wzial psa.

No ja też sobie tak bidulka myślałam ale chciałam zapytać żeby być spokojną. Życzę mu w takim razie spokojnej i pogodnej emeryturki:multi: :lol: