Marysia R. Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Mam już informację o leku dla Myszki. Okazuje się, że to nie jest lek weterynaryjny tylko zwykły, ludzki. Prawdopodobieństwo, że istnieją dwa leki hormonalne (progesteron) o tej samej nazwie - ludziki i weterynaryjny jest niewielkie więc myślę, że nie ma tu pomyłki. I ten lek można jak najbardziej w Czechach kupić ale trzeba mieć na niego receptę. Bez tego niestety ani rusz:shake: Quote
konfirm13 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Witam własnodomową Alutkę i Jej Sympatyczki(P.T.Sympatyków - też :)) Quote
Nutusia Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Gosiapk napisał(a):Liluchna czyści sobie oczy językiem? Własnym??? :crazyeye: A jak! I za uszami też - bo... sięga! :) Marysiu, dziękuję. A polską receptę by honorowali w czeskiej aptece?... Quote
jola_li Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Dostałam zapytanie o możliwość wizyty przedadopcyjnej w gminie Żabia Wola, powiat grodziski - może znacie kogoś stamtąd? Quote
Nutusia Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Ja też - odpisałam i dostałam info, że osoba już znaleziona ;) Quote
jola_li Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Nutusia napisał(a):Ja też - odpisałam i dostałam info, że osoba już znaleziona ;) A to dobre wieści :). Quote
Marysia R. Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Nutusia napisał(a):A jak! I za uszami też - bo... sięga! :) :roflt: Nutusia napisał(a):Marysiu, dziękuję. A polską receptę by honorowali w czeskiej aptece?... Odpisałam Ci na maila:) Quote
inka33 Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Nutusia napisał(a):Moja Lilunia też tak potrafi. W drugą stronę również, i na nochal i oczy centralnie tyż :) E tam - centralnie, to co to za sztuka... :evil_lol: Quote
Nutusia Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 Uprzejmie donoszę, że właśnie ruszył ÓSMY regał - ZAPRASZAM! :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/251923-%C3%93SMY-rega%C5%82-na-Nu%C5%9Bk%C4%99-i-Wier%C4%99-do-29-03-godz-21?p=22009151#post22009151 Quote
Mattilu Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 kejciu napisał(a):Ciekawe jak Alusia się sprawuje :) Baaaardzo ciekawe! Quote
konfirm13 Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 Z pewnością - wspaniale. Brak wiadomości = jest dobrze :) Quote
Gosiapk Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 Nutusia napisał(a):A jak! I za uszami też - bo... sięga! :) (...) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Nutusia Posted March 28, 2014 Author Posted March 28, 2014 Dokładnie tak! :multi: Dzwoniłam wczoraj do Agi po świeże... zachwyty ;) Alusia już całej rodzinie weszła na głowę (!). Czuje się pewnie, jest odważna, swój teren (psią łączkę i kawałek lasku) zna i już tak panicznie nie pilnuje nóg Pana (co ma swoje dobre, ale i gorsze strony :cool3:). A teraz największy HIT - Ala jest... GRUBIUTKA! :crazyeye: Na moje pytanie jak to możliwe, usłyszałam: "Trudno nie przytyć, jeśli się co godzinę dostaje pod pyszczek kolejne smakołyki! Bo jak kurczaczek nie przypasuje, to się gotuje wołowinkę, dla urozmaicenia twarożek się podtyka, bułeczkę z klarowanym masełkiem - każdy by utył". Hmmmm... chyba będę to musiała zobaczyć na własne oczy :razz: Dziś kolejna lekcja... Na ostatniej Skipper dostał odznakę wzorowego ucznia, a Alutka... uwagę do dzienniczka :mad: Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, "rodzice" zostaną wezwani na dywanik :eviltong: Quote
Gosiapk Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 Nutusia napisał(a):(...) a Alutka... uwagę do dzienniczka :mad: Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, "rodzice" zostaną wezwani na dywanik :eviltong: Gorzej, gdy wezwą rodziców chrzestnych, bo będziesz musiała jechać na Urysnów :diabloti: Quote
Nutusia Posted March 28, 2014 Author Posted March 28, 2014 Ekhmmm... muszę przestudiować umowę adopcyjną jeszcze raz - jakie prawa i obowiązki scedowałam na DS, a jakie... nie do końca ;) Quote
AMIGA Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 A za co ta uwaga do dzienniczka? Na pewno się pani pedagog na biedną uczennicę uwzięła ;) Quote
Nutusia Posted March 28, 2014 Author Posted March 28, 2014 Też tak podejrzewam, ale wiesz jak to jest z paniami pedagog - lepiej się nie narażać, bo się potem będzie na dziecku wyżywać :) Ale Alusię też trochę znam i wiem, że nie siedzi grzecznie w ławce z buźką w ciup ;) Quote
AMIGA Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 [quote name='Nutusia']Też tak podejrzewam, ale wiesz jak to jest z paniami pedagog - lepiej się nie narażać, bo się potem będzie na dziecku wyżywać :) Ale Alusię też trochę znam i wiem, że nie siedzi grzecznie w ławce z buźką w ciup ;) Oj tam, oj tam. W wersji nieustająco eksportowej może siedzi. A tak w ogóle to bardzo bym chciała zobaczyć "utuczoną Alutkę" Quote
AMIGA Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 [quote name='Nutusia']Też tak podejrzewam, ale wiesz jak to jest z paniami pedagog - lepiej się nie narażać, bo się potem będzie na dziecku wyżywać :) Ale Alusię też trochę znam i wiem, że nie siedzi grzecznie w ławce z buźką w ciup ;) Oj tam, oj tam. W wersji nieustająco eksportowej może siedzi. A tak w ogóle to bardzo bym chciała zobaczyć "utuczoną Alutkę" Quote
Mazowszanka13 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 konfirm13 napisał(a):Tez jestem ciekawa grubaski ;) Przyłączam się :) Quote
Nutusia Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 To Agę będę musiała uprosić o fotkę. Tylko nie wiem kiedy, bo lada moment rozwiązanie Myszki... Quote
AMIGA Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 [quote name='Nutusia']To Agę będę musiała uprosić o fotkę. Tylko nie wiem kiedy, bo lada moment rozwiązanie Myszki... Ależ czas przeleciał ! A zobaczcie jaki sobowtórek Alutki szuka domu https://lh4.googleusercontent.com/-eBfVDC50Se8/UxpI_PtJ7sI/AAAAAAAAVkc/BVRTkUnr7CY/s576/4.jpg Quote
Recommended Posts