Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ryjonku - wypisuję Cię na listę w obu terminach :)

A kiedy Wy wracacie do Luksa, Mattilu?...

Kupiłam Alusi 2 kg karmy dla szczeniąt Josera Kids za 29,80. Kupiłam mało, nie mając pewności, czy "ten numer przejdzie". I pies, który jeszcze miesiąc temu twierdził stanowczo, że sucha karma jest niejadalna - idzie za mną na dwóch łapkach od pojemnika, do miejsca, gdzie stawiam miseczkę, której zawartość jest wymiatana do czysta - włącznie z ziarenkami siemienia lnianego! :)

A, i jeszcze jedna bardzo dobra informacja! Fundacja TRIP, pod opieką której Alma była zanim trafiła do adopcji, zwróciła 200 zł za sterylizację - bardzo dziękujemy :)

Edited by Nutusia
Posted

malagos napisał(a):

Jakos tak za kilkanaście dni moją być u mnie moi synkowie zabrać Kenię do Warszawy, i może im bym spakowała słoiczki dla Mattilu, zawsze to blizej niz ode mnie?.....

Oczywiscie,prosze tylko o kontakt:)

Posted

[quote name='malagos']Ryjonek, jak fajnie, że jesteś! Planujemy z Mazowszanką dotrzeć na to drugie spotkanie w sobotę 10 sierpnia, bo 6 sierpnia ja pracuję.......A Ty, abstrahując od dżemików, będziesz z nami na Zlocie Czarownic?
Jakos tak za kilkanaście dni moją być u mnie moi synkowie zabrać Kenię do Warszawy, i może im bym spakowała słoiczki dla Mattilu, zawsze to blizej niz ode mnie?.....[/QUOTE]

naprawde?! To by bylo super! Dziekuje za taki fajny pomysl :)

[quote name='Ryjonek']To my zabierzemy od twojej Siostry dżemiki:) i zawieziemy na Sabat.
Właściwie to mozemy się zapisać na oba terminy, bo mam urlop w końcu:)[/QUOTE]

abstrahujac od dzemikow ciesze sie, ze bedziemy mogly sie poznac :)

[quote name='Ellig']Oczywiscie,prosze tylko o kontakt:)[/QUOTE]

Elu, jestes za dobra:loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']Uuuuuaaaaaa..... się będzie działo!
Malagosie - 6 sierpnia to jest... wtorek ;) Mattilu nie może w innym terminie. Ja mogę, bo mam urlop. Eloise może bo może, ale dla innych, niewakacyjnych proponuję termin weekendowy, jakby co :)

6 sierpnia to dzień przed moimi bardzo okrągłymi urodzinami - cholera nie mozę mnie nie byc na tym sabacie. Taaaakie urodziny, w taaakim gronie :)

[quote name='Ryjonek']My też mamy 2 wolne miejsca w aucie, a nawet jak się ścieśni to 3
Kto chętny do pojechania?

Ja i trzy jamniki

Posted

No nie!! Nie zrobisz nam tego, Isadora, żeby obejść urodziny we wtorek, podczas gdy część gości może przyjechać w niedzielę!! Veto stawiam!!

Posted

Zaraz, zaraz... Isadora jest wpisana na moją listę w obu terminach. Jamniki niech się bierą za wyrób tortów sztuk dwie! :)

Alusia wczoraj została popruta. Była bardzo dzielna i spokojna. Trzymałyśmy ją z Kejciu, ale chyba tylko pro forma ;) W nagrodę poszłyśmy się polansować po mieście :) Była z nami Chmurcia. Al nieźle chodzi na smyczy do momentu, aż na horyzoncie pojawi się inny pies. Wtedy przeradza się w... surykatkę! ;) Na dwóch łapkach ciągnie jak parowóz w jego stronę, ujadając wściekle. I rzeczywiście nie ma dobrych zamiarów, co przetestowałyśmy na yorku-zalotniku ;)
Po kilku "akcjach" i każdorazowym upomnieniu, pod koniec spaceru było już prawie ok :)
W aucie Aluś to aniołecek, jakich mało! Nawet Chmurka była bardziej "zauważalna". Trochę też lepiej w kontaktach z obcymi - Kasię potraktowała łaskawie, dała się wygłaskać w poczekalni. No, ale Kasia była u nas w sobotę i miała... smaczki ;)

Posted

Ale sie ciesze na spotkanie w takim licznym gronie! :) i zal, ze nie moge byc w obu terminach ;)

Alutka wymyslajaca innym psom stojac na dwoch lapach - kogos mi to przypomina...:)

Posted

To ja zrobie tort bezowy:) Taki to umiem zrobić i jest pyszny z owockami.
I oczywiście Was zabierzemy. Jamniki się zmieszczą z Ulą na tylnym siedzeniu:)

[quote name='Isadora7']6 sierpnia to dzień przed moimi bardzo okrągłymi urodzinami - cholera nie mozę mnie nie byc na tym sabacie. Taaaakie urodziny, w taaakim gronie :)

Ja i trzy jamniki[/QUOTE]

Posted

Melduję się na wątku. W zlocie 10 sierpnia z radością wezmę udział - jak nie będzie nieprzewidzianych(tfu, tfu) wydarzeń. I chętnie dowiozę (mąż) z Północnego Mazowsza 2 lub 3 osoby bez podwody.