Bejotka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 konfirm13 napisał(a):Wspaniałe :) Wspaniałe, ale niełatwe :) Boimy się, by nie cierpiał jeszcze gorzej, jak mu baba na łeb wejdzie :) Jazz jest wzorem łagodności, a nerwy i agresję ma chyba wyeliminowaną doszczętnie w toku ewolucji :) Jak pies szczerzy na niego zęby, zieje nienawiścią i najchętniej by zagryzł - Jazz płacze i żali się (jak to tylko owczarki szkockie potrafią), pyta mnie o co kaman (zawsze o wszystko pyta - zagląda w twarz, przekrzywia kaczan i trzeba mu tłumaczyć) i wsadza nos w oczka siatki a ja muszę się martwić, żeby mu tego długiego nochala nikt nie odgryzł. A gdyby pies próbował mu odebrać michę - to on chętnie odda :) I pomacha ogonem. Dlatego siostra dla Jazza musi być.... hmmmm.... miła, łagodna, bez pomysłów o dominowaniu biedaka :) Quote
Nutusia Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 Oj, ja myślę, że i tak - jak to w stadzie (a przecież dwoje to już stado) - relacje będą się musiały ułożyć i ktoś będzie rządził ;) Co prawda np. u nas te rządy wyglądają różnie - ogólnie rządzi Lesław i dziewczyny czują przed nim respekt (z grubsza), ale bywa, że Gapcia rządzi Lili (albo Kreska). Wszystkimi rządzi Helena... Jedno jest tylko pewne - Lili nie rządzi nikim :) Quote
Gosiapk Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Nutusia napisał(a):(...) .. Jedno jest tylko pewne - Lili nie rządzi nikim :) Akurat! Owinęła sobie Ciebie wokół łapki i rządzi Tobą w najlepsze, ale tak że nie zdajesz sobie z tego sprawy Nutusiu :) Quote
Nutusia Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 E, no z tych rządów to ja sobie doskonale zdaję sprawę! Pisałam o psio-kociej hierarchii, bez uwzględnienia człowieków ;) Quote
konfirm13 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Bejotka napisał(a):Wspaniałe, ale niełatwe :) Boimy się, by nie cierpiał jeszcze gorzej, jak mu baba na łeb wejdzie :) Jazz jest wzorem łagodności, a nerwy i agresję ma chyba wyeliminowaną doszczętnie w toku ewolucji :) Jak pies szczerzy na niego zęby, zieje nienawiścią i najchętniej by zagryzł - Jazz płacze i żali się (jak to tylko owczarki szkockie potrafią), pyta mnie o co kaman (zawsze o wszystko pyta - zagląda w twarz, przekrzywia kaczan i trzeba mu tłumaczyć) i wsadza nos w oczka siatki a ja muszę się martwić, żeby mu tego długiego nochala nikt nie odgryzł. A gdyby pies próbował mu odebrać michę - to on chętnie odda :) I pomacha ogonem. Dlatego siostra dla Jazza musi być.... hmmmm.... miła, łagodna, bez pomysłów o dominowaniu biedaka :) No masz. I znowu szukaja kobiety uległej :(. A te z charakterem - to co? mają pozostać niekochane? :shake: Ja przez długi czas myślałam, że Bliss jest uległa - bo np boi się szczekania różnych malizn(psa nie widać, głos słychać aż za dobrze), chociaż szczekania basem - to już nie - musiałam opanowywać agresję :mad: mojego "maleństwa". Szczeniaków - w widoczny sposób - nie lubi. Ale dopiero przy zabawie w tymczasowanie, kiedy ściągnęłam jej na łeb najpierw dużego faceta, potem - trochę od niej mniejszą panienkę, okazało się, że wcale taka uległa nie jest i "bronić zasobów", potrafi całkiem nieźle :) Quote
Bejotka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Jazz nie broni zasobów, on się nimi dzieli :) Wiem, bo mamy różne psy odwiedzające :) Quote
konfirm13 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 He, he, nasza też z odwiedzajacymi psami się chetnie dzieliła. Ale jak odwiedziny zaczęły się nadmiernie przeciągać......:mad: Quote
Nutusia Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 A my tam się dzielimy tym, co mamy - tym razem pod hasłem "komuno, wróć!" rozpoczął działalność SZÓSTY Regał ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/251701-SZ%C3%93STY-Rega%C5%82-pod-has%C5%82em-komuno-wr%C3%B3%C4%87!-na-Nu%C5%9Bk%C4%99-i-BDT-Kwiaciarenki-do-22-03-21-00?p=21965630#post21965630 Zapraszamy! :) Quote
jola_li Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Bejotka napisał(a):Jest śliczna :) Mogę pomóc w ogłoszeniach :) Bardzo Ci dziękuję :). Przekażę Dziewczynom z "Ostatniej Szansy", bo to w ich schronisku jest Baryłka. Gosiapk napisał(a):Jolu, czy mogłabyś wziąć mnie na odbaryłkowanie? :p Do schroniska ;)?????? Popytam, czy jest wolne miejsce ;). Quote
eloise Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 mnie po zimie też niestety przyda sie zmiana oponki na letnią ;) Quote
Gosiapk Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 jola_li napisał(a):(...) Do schroniska ;)?????? Popytam, czy jest wolne miejsce ;). A nie masz wolnego DT u siebie w domu? :evil_lol: Quote
jola_li Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Gosiapk napisał(a):A nie masz wolnego DT u siebie w domu? :evil_lol: Mam - zapraszam :)! - ale u mnie na odbaryłkowanie nie masz szans ;). (Myślałam, że chcesz gubić kilogramy wespół-w zespół z Baryłką ;)) Quote
Gosiapk Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 jola_li napisał(a):Mam - zapraszam :)! - ale u mnie na odbaryłkowanie nie masz szans ;). (Myślałam, że chcesz gubić kilogramy wespół-w zespół z Baryłką ;)) Chciałam gubić kilogramy, ale w komfortowych warunkach Twojego domu :diabloti: Quote
inka33 Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Oj, Alutka, na brak emocji to narzekać z Tobą nie można... :shake: :klacz: / :nerwy: ...i tak w kółko... :roll: Życzę Alusiowej Pani wytrwałości. :kciuki: [quote name='Nutusia']A ja wczoraj z Gliździochem byłam na wizycie PA w prawie sąsiedniej wsi, w przecudownym domu, u przecudownych ludzi, u których znajdzie szczęśliwą przystań jakiś boksiołkowy rozbitek, gdy tylko znajdzie się taki kotolubny. Bo jakiś czas temu Państwo przygarnęli kota, który przez wiele miesięcy się błąkał po wsi i wszyscy się go bali (!) Ogromny main coon (czy jak to się tam pisze ;-))! Państwo zachwyceni, że przyjechałam z Liluchną, bo a) wszyscy mogli wygłaskać i wyprzytulać wniebowziętą z tego powodu psicę - w dodatku bardzo im przypominającą ich sunieczkę i b) od razu sprawdziliśmy czy Ikuś (czyli monstrum nie kot) nie pożre psa :smile: Tak się cieszę, że jakiś boksiołek będzie miał cudny domek, a my kolejnych zwierzolubnych, normalnych znajomych po sąsiedzku :smile: To może Roxi mestudiowa...? :hmmmm: [quote name='jola_li']Czy ktoś tu szukał łagodnej suczki ;-)? Taka jest w Boguszycach (przywieziona z Wojtyszek). Trochę za-baryłka (ja mówiła moja córka w dzieciństwie ;-)), ale jest na ścisłej diecie. http://images64.fotosik.pl/748/1244dee496a915dbmed.jpg Ja kciem! Ciudo, Baryłeczka!!! :loveu: Ale nie mogiem... :bigcry: Ten uśmiech... :loveu: Taka Klusiowa... :sad: Quote
Nutusia Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 Ale że co Roxi mestudiowa?... Państwo się zasadzają na adopcję boksi. A Roxi nawet takiej z krzaków nie przypomina ;) Quote
inka33 Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Nutusia napisał(a):Ale że co Roxi mestudiowa?... Państwo się zasadzają na adopcję boksi. A Roxi nawet takiej z krzaków nie przypomina ;) Widocznie nie znasz się na boksiach! :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
Gosiapk Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Nutusia napisał(a):Ale że co Roxi mestudiowa?... Państwo się zasadzają na adopcję boksi. A Roxi nawet takiej z krzaków nie przypomina ;) Oddaj im Liluchnę :siara: Quote
Marysia R. Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Cudne zdjęcie:lol: To jest najlepsze https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1782043_436996583100824_671321862_n.jpg :D Quote
Mattilu Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Och! No to wreszcie jestem spokojna!!! Alutka ma praktycznie jakby u nas miala, nowy pancio i jego metody bardzo mojego TZ przypominaja :evil_lol: Quote
Poker Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Pańcio chory czy co ,że potrzebował okładów z psiego futra ?:evil_lol: Quote
inka33 Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1558419_436996556434160_638728532_n.jpg :mdleje: :mdleje: :mdleje: :D :D :D :D :D Quote
Bejotka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Reakcja mojego TZ - "a mogła ze mną tak spać..." :-D Quote
AMIGA Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Ale cudowne zdjecia :-) Z formułki "ostrożny optymizm" skreślam słowo "ostrożny" :loveu: Quote
DOG Line Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 BARDZO PILNIE!!!! potrzebny dla Myszki lek AGOLUTIN! Ktoś coś? Pliss Quote
Recommended Posts