Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weszłam tu rano zaspana jak nie wiem co, a tu takie wieści. Od razu się mgła za oknem przerzedziła, od razu kawka lepiej smakuje i dzionek zapowiada się radośniejszy. Cudownie, cudownie i co można więcej powiedzieć!!
A tak swoją drogą - ciekawa jestem co ten Skiper musiał narozrabiać, że Państwo by go córce oddali chętniej niż Alutkę? ;)

Posted

Wydrukowałam umowę... Jakoś mi tak jeszcze dziwnie jest. I nawet z podpisaną umową w garści czuję, że mnie jeszcze trochę taki stan potrzyma...

Bejotko - witam Cię serdecznie :) Może ogłoszeń Ali nie zdejmuj - takich kandelberych jest więcej, może się inny załapie? ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Bejotko - witam Cię serdecznie :) Może ogłoszeń Ali nie zdejmuj - takich kandelberych jest więcej, może się inny załapie? ;)

:) Zrobimy tak: zdejmę, a Ty swoje kandelbery w potrzebie będziesz mi słać do ogłoszeń, ok? :) Zawsze dla Ciebie czas znajdę - Tyś przecież nasza, olsztyńska po trosze :)

Posted (edited)

Nutusia napisał(a):
Czuję się zaszczycona! :) A Wasza, olsztyńska to była "moja" Hopka ;)

No! Była. Bo teraz to już nie:-)

No to okropnie się cieszę i wyrzuce banerek z podpisu w najbliższym czasie. Postuluję też o zmianę tytułu wątku :-)

DogLine, jeszcze jest Lunka u Marysi O., też z gatunku tych "skocznych"...

Nutusia, mocno Ci się rozgęściło ostatnio...:cool3:

Edited by Mattilu
Posted

AMIGA napisał(a):
A ja coś widziałam, haaaa. Aż mi się w głowie nie mieści to wszystko co się w takim błyskawicznym tempie wydarzyło. Nutusia jutro napisze :-)

DOG Line napisał(a):
pfiii... Ja też widziałam.... :p

Nieznośne wredziuchy jesteście! :mad:

Posted

Nutusia napisał(a):
Łomatko - krzyczą, ogniem zieją... to ja nie wiem czy im się NAGRODA należy?...

Prawda? Tak traktują pracowitą kobietę, która "po nocach" załatwia zdjęcia.
Nie należy im się:-)

Posted

To jest znęcanie się psychiczne nad biednymi kibicami Ali:angryy: Trzeba być tolerancyjnym, to że ktoś zieje ogniem to nie znaczy, że nie zasługuje na obejrzenie zdjęć Ali z DS:evil_lol:

Posted (edited)

A zatem...

Zgodnie z przewidywaniami, Ala nas z Agą najpierw... obszczekała ;) Nie jakoś zaciekle, ale jednak. Za to gdy nas rozpoznała - mi się rzuciła w ramiona i zrobiła "hop na rączki", a właściwie na głowę! :) Staliśmy tak na terenie spacerowym (ogrooooomna łąka tuż pod blokiem Państwa) i miałam wrażenie, że to nie jest mój pies! Podbiegała do innych psów bez dziamgolenia, obwąchiwała i wracała na wołanie. Potem beztrosko i radośnie ganiała ze Skiperem, a za moje paniczne uwagi, dostawałam od Agi "uwagi":evil_lol: Ze Skiperem tworzą już zgrany duet. Pan Tadeusz mówi, że Skiper już się zmienił na korzyść, bo np. nie pędzi na oślep do każdego psa na horyzoncie - bo i po co, skoro ma koleżankę na miejscu ;) Wczoraj oba psiaki były z Panem w pracy. W firmie powstała nowa świecka tradycja - w południe następuje zamknięcie terenu i ludzie idą na obiad, a psiaki ganiają bezpiecznie do utraty tchu, by potem paść jak śledzie w gabinecie Pana. A, i mają jeszcze misję edukacyjną - wczoraj obszczekały pracownika, który wdarł się do gabinetu szefa... bez pukania! :eviltong:
Pani Ewa dzwoni codziennie po kilka razy pytać "jak MOJA Ala?" Dowiedziałam się też, że Ala pcha się do łóżka - no, pcha się. Z niedzieli na poniedziałek Państwo się zamknęli w sypialni. Ale potem Pani Ewa wyjechała, a Pan Tadeusz się w sypialni... nie zamknął (niech żyje konsekwencja! :razz:) i opowiadając nam o tym od razu się "usprawiedliwił", że Ala się w łóżku nie rozpycha i grzecznie śpi w nogach :diabloti:
Po spacerku poszliśmy do domu, podpisać umowę. Ala weszła do klatki jak do siebie, wbiegła na I piętro i grzecznie zaczekała na swoją kolej do wycierania łap. W mieszkaniu nawet się za nami nie obejrzała - od razu się wmeldowała na kanapę.
I to nie na tą, na której Pan porozkładał kocyki i Skiper się tam zameldował:

Tylko OCZYWIŚCIE na drugą ;)

A potem Pan Tadeusz pokazywał nam zdjęcia swojego jachtu na kompie i gdy się zainteresowałam gdzie jest Ala, kątem oka, przez szparę w drzwiach do sypialni zobaczyłam taki obrazek:

A gdy do niej zagadałam i zadałam RETORYCZNE pytanie czy wolno jej tam włazić... zobaczyłam w odpowiedzi:

Edited by Nutusia
Posted

Przy podpisywaniu umowy łaskawie dała się przytulić Agnieszce (ale bez większego entuzjazmu ;))

Gdy wychodziłyśmy, wcale się z nami nie wybierała! Ale ponieważ staliśmy w przedpokoju dłuższą chwilę, bo Pan Tadeusz jeszcze nam demonstrował wpisy Pani Ewy na FB mówiące o tym jak bardzo NIE CHCIAŁA drugiego psa :razz::evil_lol:, Ala i Skiper również przyszli, by po prostu być z ludźmi. Ala widziała, że się ubieramy, zakładamy buty - ale przecież była U SIEBIE i to tuż po gonitwach ze Skiperem i właściwie patrzyła na nas wzorkiem jakby mówiącym "idźcie już wreszcie, bo podłoga tu twarda i chętnie bym się przeniosła spać na kanapę".
Otworzyłyśmy drzwi, wyszłyśmy i gdyby nie to, że Pan Tadeusz jeszcze coś do nas mówił i wyszedł na klatkę Skiper, a za nim Ala, nasz wyjście w ogóle nie zrobiłoby na niej wrażenia. A tak zeszła za nami do pół piętra. Ale gdy ją zawróciłam i trzymając za obróżkę podprowadziłam trzy schodki, a Pan Tadeusz zawołał, wróciła do mieszkania jak po sznurku.

Reasumując: marzyłam dla Ali o domu, gdzie nie będzie małych dzieci, gdzie będzie drugi pies i spokojni, cierpliwi ludzie. I TAKI właśnie dom ma. A nawet chyba jeszcze lepszy! :multi:

Aga, jeszcze raz Ci z całego serca dziękuję za zaufanie i pomoc :loveu:

Aha, jak tak wczoraj spacerowaliśmy, zadzwonił telefon w sprawie... adopcji Ali! I słowa Pana Tadeusza, że przecież ogłoszenie jest już NIEAKTUALNE! :lol:
Zastrzegł tylko na koniec, zwracając się do Agnieszki, że rzeczywiście - miała rację - fajniej jest mieć dwa psy niż jednego - ale to już koniec, jeśli idzie o szokujące adopcje :evil_lol: