DOG Line Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 to jak tel miał awaryję, sorki. A co pisałaś?? Quote
AMIGA Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Weszłam tu rano zaspana jak nie wiem co, a tu takie wieści. Od razu się mgła za oknem przerzedziła, od razu kawka lepiej smakuje i dzionek zapowiada się radośniejszy. Cudownie, cudownie i co można więcej powiedzieć!! A tak swoją drogą - ciekawa jestem co ten Skiper musiał narozrabiać, że Państwo by go córce oddali chętniej niż Alutkę? ;) Quote
DOG Line Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Mattilu, możesz usunąć bannerek z podpisu :megagrin: Quote
Nutusia Posted February 27, 2014 Author Posted February 27, 2014 Wydrukowałam umowę... Jakoś mi tak jeszcze dziwnie jest. I nawet z podpisaną umową w garści czuję, że mnie jeszcze trochę taki stan potrzyma... Bejotko - witam Cię serdecznie :) Może ogłoszeń Ali nie zdejmuj - takich kandelberych jest więcej, może się inny załapie? ;) Quote
Bejotka Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Nutusia napisał(a):Bejotko - witam Cię serdecznie :) Może ogłoszeń Ali nie zdejmuj - takich kandelberych jest więcej, może się inny załapie? ;) :) Zrobimy tak: zdejmę, a Ty swoje kandelbery w potrzebie będziesz mi słać do ogłoszeń, ok? :) Zawsze dla Ciebie czas znajdę - Tyś przecież nasza, olsztyńska po trosze :) Quote
Nutusia Posted February 27, 2014 Author Posted February 27, 2014 Czuję się zaszczycona! :) A Wasza, olsztyńska to była "moja" Hopka ;) Quote
Mattilu Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 (edited) Nutusia napisał(a):Czuję się zaszczycona! :) A Wasza, olsztyńska to była "moja" Hopka ;) No! Była. Bo teraz to już nie:-) No to okropnie się cieszę i wyrzuce banerek z podpisu w najbliższym czasie. Postuluję też o zmianę tytułu wątku :-) DogLine, jeszcze jest Lunka u Marysi O., też z gatunku tych "skocznych"... Nutusia, mocno Ci się rozgęściło ostatnio...:cool3: Edited February 27, 2014 by Mattilu Quote
AMIGA Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 A ja coś widziałam, haaaa. Aż mi się w głowie nie mieści to wszystko co się w takim błyskawicznym tempie wydarzyło. Nutusia jutro napisze :-) Quote
inka33 Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 AMIGA napisał(a):A ja coś widziałam, haaaa. Aż mi się w głowie nie mieści to wszystko co się w takim błyskawicznym tempie wydarzyło. Nutusia jutro napisze :-) DOG Line napisał(a):pfiii... Ja też widziałam.... :p Nieznośne wredziuchy jesteście! :mad: Quote
AMIGA Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 inka33 napisał(a):Nieznośne wredziuchy jesteście! :mad: Ja tylko robiłam za przetwarzacza zdjęć. Nie mogę się wpychać między wódkę a przekąskę. Quote
Mattilu Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 inka33 napisał(a):Nieznośne wredziuchy jesteście! :mad: Wlasnie!!!:angryy: Quote
Nutusia Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Łomatko - krzyczą, ogniem zieją... to ja nie wiem czy im się NAGRODA należy?... Quote
AMIGA Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Nutusia napisał(a):Łomatko - krzyczą, ogniem zieją... to ja nie wiem czy im się NAGRODA należy?... Prawda? Tak traktują pracowitą kobietę, która "po nocach" załatwia zdjęcia. Nie należy im się:-) Quote
Gosiapk Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 AMIGA napisał(a):Prawda? Tak traktują pracowitą kobietę, która "po nocach" załatwia zdjęcia. Nie należy im się:-) :mad: ............. a teraz? :diabloti: Quote
Marysia R. Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 To jest znęcanie się psychiczne nad biednymi kibicami Ali:angryy: Trzeba być tolerancyjnym, to że ktoś zieje ogniem to nie znaczy, że nie zasługuje na obejrzenie zdjęć Ali z DS:evil_lol: Quote
Nutusia Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Bezkarnie ziać ogniem może jedynie... Smok Wawelski :) Quote
Bejotka Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Weźcie, bo i ja się zaraz zzieję.... :sadCyber: Quote
jola_li Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 No nie!!! To już można podciągnąć pod znęcanie ;)!!! 12.48 i ---NIC????? :shake::cool3::placz::mad::baddevil::comp26::obrazic::x:bigcry::2gunfire::nono::motz::angryy: Quote
Nutusia Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 (edited) A zatem... Zgodnie z przewidywaniami, Ala nas z Agą najpierw... obszczekała ;) Nie jakoś zaciekle, ale jednak. Za to gdy nas rozpoznała - mi się rzuciła w ramiona i zrobiła "hop na rączki", a właściwie na głowę! :) Staliśmy tak na terenie spacerowym (ogrooooomna łąka tuż pod blokiem Państwa) i miałam wrażenie, że to nie jest mój pies! Podbiegała do innych psów bez dziamgolenia, obwąchiwała i wracała na wołanie. Potem beztrosko i radośnie ganiała ze Skiperem, a za moje paniczne uwagi, dostawałam od Agi "uwagi":evil_lol: Ze Skiperem tworzą już zgrany duet. Pan Tadeusz mówi, że Skiper już się zmienił na korzyść, bo np. nie pędzi na oślep do każdego psa na horyzoncie - bo i po co, skoro ma koleżankę na miejscu ;) Wczoraj oba psiaki były z Panem w pracy. W firmie powstała nowa świecka tradycja - w południe następuje zamknięcie terenu i ludzie idą na obiad, a psiaki ganiają bezpiecznie do utraty tchu, by potem paść jak śledzie w gabinecie Pana. A, i mają jeszcze misję edukacyjną - wczoraj obszczekały pracownika, który wdarł się do gabinetu szefa... bez pukania! :eviltong: Pani Ewa dzwoni codziennie po kilka razy pytać "jak MOJA Ala?" Dowiedziałam się też, że Ala pcha się do łóżka - no, pcha się. Z niedzieli na poniedziałek Państwo się zamknęli w sypialni. Ale potem Pani Ewa wyjechała, a Pan Tadeusz się w sypialni... nie zamknął (niech żyje konsekwencja! :razz:) i opowiadając nam o tym od razu się "usprawiedliwił", że Ala się w łóżku nie rozpycha i grzecznie śpi w nogach :diabloti: Po spacerku poszliśmy do domu, podpisać umowę. Ala weszła do klatki jak do siebie, wbiegła na I piętro i grzecznie zaczekała na swoją kolej do wycierania łap. W mieszkaniu nawet się za nami nie obejrzała - od razu się wmeldowała na kanapę. I to nie na tą, na której Pan porozkładał kocyki i Skiper się tam zameldował: Tylko OCZYWIŚCIE na drugą ;) A potem Pan Tadeusz pokazywał nam zdjęcia swojego jachtu na kompie i gdy się zainteresowałam gdzie jest Ala, kątem oka, przez szparę w drzwiach do sypialni zobaczyłam taki obrazek: A gdy do niej zagadałam i zadałam RETORYCZNE pytanie czy wolno jej tam włazić... zobaczyłam w odpowiedzi: Edited February 28, 2014 by Nutusia Quote
Nutusia Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Przy podpisywaniu umowy łaskawie dała się przytulić Agnieszce (ale bez większego entuzjazmu ;)) Gdy wychodziłyśmy, wcale się z nami nie wybierała! Ale ponieważ staliśmy w przedpokoju dłuższą chwilę, bo Pan Tadeusz jeszcze nam demonstrował wpisy Pani Ewy na FB mówiące o tym jak bardzo NIE CHCIAŁA drugiego psa :razz::evil_lol:, Ala i Skiper również przyszli, by po prostu być z ludźmi. Ala widziała, że się ubieramy, zakładamy buty - ale przecież była U SIEBIE i to tuż po gonitwach ze Skiperem i właściwie patrzyła na nas wzorkiem jakby mówiącym "idźcie już wreszcie, bo podłoga tu twarda i chętnie bym się przeniosła spać na kanapę". Otworzyłyśmy drzwi, wyszłyśmy i gdyby nie to, że Pan Tadeusz jeszcze coś do nas mówił i wyszedł na klatkę Skiper, a za nim Ala, nasz wyjście w ogóle nie zrobiłoby na niej wrażenia. A tak zeszła za nami do pół piętra. Ale gdy ją zawróciłam i trzymając za obróżkę podprowadziłam trzy schodki, a Pan Tadeusz zawołał, wróciła do mieszkania jak po sznurku. Reasumując: marzyłam dla Ali o domu, gdzie nie będzie małych dzieci, gdzie będzie drugi pies i spokojni, cierpliwi ludzie. I TAKI właśnie dom ma. A nawet chyba jeszcze lepszy! :multi: Aga, jeszcze raz Ci z całego serca dziękuję za zaufanie i pomoc :loveu: Aha, jak tak wczoraj spacerowaliśmy, zadzwonił telefon w sprawie... adopcji Ali! I słowa Pana Tadeusza, że przecież ogłoszenie jest już NIEAKTUALNE! :lol: Zastrzegł tylko na koniec, zwracając się do Agnieszki, że rzeczywiście - miała rację - fajniej jest mieć dwa psy niż jednego - ale to już koniec, jeśli idzie o szokujące adopcje :evil_lol: Quote
jola_li Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 No dobra - skoro TAKIE wieści i obrazki, to zostaje Ci wybaczone ;). Nie mogło być lepiej!!! :bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Nutusia Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Oj, nie mogło! A jeszcze jak już przyjdzie sezon na żagle i będzie fota Aluśki jako wilka morskiego - to dopiero będzie CZAD! ;) Quote
Gosiapk Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 A to na pewno ten sam pies? Bo z opisu zachowania wynika, że inny. Quote
Recommended Posts