Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie ostatnio życie szkoli :cool3: Ale skutki bardzo miłe, po miesiącu oczekiwania - właśnie wracam od weta - będą dzieci!!! :laugh2_2::cool2::dog::klacz::bigcool::iloveyou::sweetCyb::B-fly::Cool!::tort::cunao::laola:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DOG Line napisał(a):
Mnie ostatnio życie szkoli :cool3: Ale skutki bardzo miłe, po miesiącu oczekiwania - właśnie wracam od weta - będą dzieci!!! :laugh2_2::cool2::dog::klacz::bigcool::iloveyou::sweetCyb::B-fly::Cool!::tort::cunao::laola:

Małe Mysie :)???
No to gratulacje dla rodziców :)!

Posted

DOG Line napisał(a):

Czyje z kim? Myślałam ,że ludzie nie chodzą do weterynarza :evil_lol:
Żarty żartami ,a która sunia będzie miała dzieci? kto jest tatusiem ?

Posted

Nutusia napisał(a):
Przyjmiesz mnie na szkolenie w tym zakresie? ;)

Poprosze wersje letnia tego szkolenia to i ja sie zalapie;-)

No dobra, to ja powolutku zaczynam sie cieszyc :-)

A TZ stwierdzil: dobrze, ze to w Warszawie, bo przeciez trzeba bedzie odwiedzic tego NASZEGO psa...

Posted

Poker napisał(a):
Czyje z kim? Myślałam ,że ludzie nie chodzą do weterynarza :evil_lol:

Uwierz, z sobą byłam u lekarza... jakieś.... hmm.. z parę lat temu... Z psem u lekarza już w tym roku byłam z 10 razy... :mdleje:

Posted

DOG Line napisał(a):
Uwierz, z sobą byłam u lekarza... jakieś.... hmm.. z parę lat temu... Z psem u lekarza już w tym roku byłam z 10 razy... :mdleje:

:mad::crazyeye:

Posted

Kreska pozbawiła życia jeża Jerzego - instynkt wziął górę nad całą resztą. Od dłuższego czasu oswajanie przebiegało bardzo dobrze. Jerzy spacerował wieczorami po całym domu, psy się nim specjalnie nie interesowały. A nawet jeśli były takie chwile, nie podchodziły nigdy blisko, bo fukał i trząsł się po jeżowemu, żeby odgonić i przestraszyć przeciwnika, ewentualnie zwijał się w bardzo ciasną kulkę - to je zniechęcało skutecznie. Zamierzaliśmy go wiosną przenieść do ogrodu, budując specjalny wybieg - dziś wiem, że musiałby to być bunkier, żeby Krecha nie dała mu rady.

I mylą się ci specjaliści, którzy twierdzą, że dorosły jeż nie ma naturalnych wrogów - wystarczy mały, zawzięty jamnik :(

Posted

Bardzo nam przykro :( :( :(:( Biedny Jerzy i biedny Sławek :-(

Dziewczyny kochane ja do Was z prywatą: moja przyjaciółka z Warszawy ma ukochaną 13letnią kotkę - zwierzątko od kilku dni rzyga dalej niż widzi i słabnie w oczach - a lekarze nie wiedzą co jej jest. Możecie polecić jakiś sprawnych doktorów kocich? najlepiej na terenie Warszawy, bo przyjaciółka niezmotoryzowana, ale może być i poza, byle nie daleko, będzie od kogoś pożyczać samochód. Przepraszam za offa, ale chciałabym jej pomóc, jest zrozpaczona.

Posted

Gdy Jerzy do nas trafił, pytałam pana specjalistę z azylu jak to będzie, bo mam psy (w tym jamnika!)... Powiedział, że małego jeżyka trzeba chronić, dopóki ma miękkie kolce, ale dorosłemu jeżowi nic nie grozi. Mając takie zapewnienie, i tak bacznie obserwowałam relacje jeżo-psie - nigdy żaden pies nie zbliżył się do niego tak, by móc go dotknąć! Co najwyżej z tej "bezsilności" na niego szczekały (szczególnie Alutka).

Kreska wczoraj była bardzo "winna". Schowała się za fotel i leżała tam skulona (!) przez dobre 2 godziny. Na kolację przyszła, ale potem zniknęła mi z oczu. Dacie wiarę, że ona go wniosła na kanapę!?!?!? A na pysku nie ma żadnych zadrapań!!!!!

Posted

jola_li napisał(a):
Ja mogę polecić dwukrotnie sprawdzonego (na psach, ale kotami na pewno też się zajmuje) w trudnych diagnozach Romana Lechowskiego. Przyjmuje w kilku miejscach w Warszawie, ale obawiam się, że nie jest dostępny od ręki.

Słyszałam też, że bardzo dobrym diagnostykiem jest Adrianna Kaczmarska:
http://www.animal-center.pl/a.kaczmarska.html

Jolu, bardzo Ci dziękuję, właśnie miałam pisać do Ciebie na priv.

Posted

Nutusia napisał(a):
Kreska wczoraj była bardzo "winna". Schowała się za fotel i leżała tam skulona (!) przez dobre 2 godziny. Na kolację przyszła, ale potem zniknęła mi z oczu. Dacie wiarę, że ona go wniosła na kanapę!?!?!? A na pysku nie ma żadnych zadrapań!!!!!

Kiedyś na moich oczach jeden z "naszych" mazurskich psów - owczarek Aron, którego już nie ma - zagryzł jeża. Trwało to chwilę. Do dziś słyszę pękanie kosteczek :( :( :(...

Posted

Poker napisał(a):
Ale przykra sprawa z jeżem Jerzym. :-( Człowiek potrafi się przywiązać do muchy ,a co dopiero do jeża.
Brzydka Krecha :mad:

W sumie Krechy też nie ma co winić. Po prostu zadziałał u niej instynkt psa myśliwskiego i nic nie można na to poradzić. Szkoda, że specjalista z takim przekonaniem mówił o tym, że pies nie jest dla jeża groźny bo może w zastosowałoby się więcej środków ostrożności mając świadomość, że jednak może być groźny.