Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozpacz z nią prawdziwa. Sławek mówi, że jest nieznośna!!! Wszędzie zagląda, wszystko ściąga, nie może sobie z nią dać rady, a krzyk - jak wiadomo - to nie jest właściwe podejście do psa :(

Posted

E, ja chyba nie - mam dłuzej w sercu takie kochane przylepy... a jak pójdzie do domu nasza Greyka, to szampana otwieram i wypijam, jak mi Bóg miły...

Posted

malagos napisał(a):
E, ja chyba nie - mam dłuzej w sercu takie kochane przylepy... a jak pójdzie do domu nasza Greyka, to szampana otwieram i wypijam, jak mi Bóg miły...

To ja też mam te przylepy w sercu dłużej, ale kazdy, nawet zadziorny czymś tam zapada w serce. I jak siedzi dłużej niż parę miesięcy, to nawet szampan nie pomoże :-(

Posted

malagos napisał(a):
Pewnie tak... ale mam i nalewkę jeszcze w zapasie :)
Jak tam nasza Nutusia i jej kostki i inne gnatki? Rozmasowane?

No właśnie coś dawno się nie odzywała.

Posted

Eeeee tam, dawno ;)
Pan magister czyni cuda, bo chodzę na własnych odnóżach, ale bólu tak całkiem zniwelować się nie da :( Po powrocie będę szukała jakiegoś dobrego, rozsądnego ortopedy, bo zdaniem tutejszego pana magistra po zagranicznych kursach i stażach ;) podpadam pod artroskopię... Się zobaczy co będzie dalej...

Posted

Może tak być. Chodziłoby o to, żeby ten staw oczyścić, zeskrobać coś tam, czego nie powinno być, umieścić to co trzeba tam, gdzie trzeba. Jakoś chyba tak z grubsza miałoby to wyglądać...
Dobrze, że niedługo wracam, bo jeszcze chwila, a Sławek by Alutkę tu do mnie paczką wysłał (i wcale nie mam pewności, że... priorytetową!) ;)

Posted

Może Alutka ma ADHD? Taka istota może faktycznie wykończyć.
Nutusiu, jeszcze chwilka i wracasz do domciu, szybko przeleciało i to pewnie dzięki dostępowi do dogo :eviltong:

Posted

[quote name='Nutusia']Może tak być. Chodziłoby o to, żeby ten staw oczyścić, zeskrobać coś tam, czego nie powinno być, umieścić to co trzeba tam, gdzie trzeba. Jakoś chyba tak z grubsza miałoby to wyglądać...
Ajajajaj, już lepiej niech Cię tam zreperują tak, żeby nie trzeba było nic skrobać!

Dobrze, że niedługo wracam, bo jeszcze chwila, a Sławek by Alutkę tu do mnie paczką wysłał (i wcale nie mam pewności, że... priorytetową!) ;)

Najwyższy czas na przeprowadzkę do nowego domu!
A ex-Państwo Alutki nie narzekali na jej temperament? Może to tak w towarzystwie innych psów ją nosi?

Posted

Ja to bym najchętniej całe to biodro wymieniła na nowe, albo bym pana rehabilitanta tutejszego do walizki spakowała i zabrała ze sobą. Bo jak wczoraj wreszcie zaszalałam na wieczorku pożegnalnym (skoro na rozpoznawczym siedziałam z kulą u nogi), to mnie dziś jako tako ponaprawiał ;)
Alutka zdecydowanie ma ADHD! Ona po prostu bez przerwy psoci, bo ciągle musi coś robić. Do tej pory sporo jej energii brała na klatę Chmurcia - jedyna, która miała do niej anielską cierpliwość! Bo już nawet Kreśka i Lili, które naprawdę ciężko zmęczyć, momentami mają dość tej małej szprotki.
Poprzedni Państwo Alutki dość często i na dłużej wybywali z domu zdaje się. Pies był głównie z dziećmi i z ich opiekunką. Wyszalała się z dzieciakami i w ogródku i fakt - żaden inny pies jej nie nakręcał. No i nie była godzinami bez nadzoru. Dobra z niej psina, wdzięczna i kochana, ale cierpliwość można przy niej stracić. No i też ona nie da się tak lubić od pierwszego wejrzenia. Ta pani, która wtedy przyjechała ją poznać przez tę godzinkę, gdy u nas była próbowała namówić Alutkę, żeby przyszła, dała się pogłaskać, dała się poznać! Ale gdzie tam - ona miała ważniejsze sprawy na łepku! Na na kolankach u pani zagościła Gapcia i ją wyadoptowałabym pani na pniu! Oczywiście pod warunkiem, że pani zamieszkałaby u nas :)