jola_li Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='Nutusia']"Ustosunkowałam się" na wątku Gapci. Z Bemowa znam tylko Gusiaczka. Sama mogę pomóc po pracy (kończę o 16.30). Przydałby się jakiś plan i jego koordynator...[/QUOTE] A czy nie ma jakiegoś wątku/ wątków poszukiwawczych? Coś mi chodzi po głowie, że kiedyś był/y. Quote
Nutusia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 [quote name='werenn']http://wir.pl/obrazek.php?8660 też tak macie? Nie :) Nasz Jeżynka bardzo się boi zwierzaków - fuka jak opętany. Koty w ogóle nie zauważyły, że jest w domu taki lokator. Psy są ciekawskie (najbardziej Kreska), ale staramy się ich nie dopuszczać w pobliże Jeżego. Tylko raz Kreska się schowała i została zamknięta w Jeżowym pokoju. Nie mogła dopaść jeża, bo kłuł w nos, to mu - jeszcze wtedy kartonowy domek - poobgryzała!!! Quote
Mattilu Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 No ładnie, wszystko wiemy: co robią koty, co robi Jeż, co robi Kreśka. A co robi Alutka? Hę? Quote
Nutusia Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Jak to co? Podłącza się do najbardziej "ruchliwego" :) Próbuje do każdego po kolei, ale najczęściej z sukcesem udaje jej się wciągnąć do biegania i zabawy Lili albo Chmurkę. Wczoraj robiła przymiarki do... Buźki. Kłaniała się jej, śpiewała i jak już się prawie udało, Buźka dostała takiego speed'a, że Alutka z podkulonym ogonem schowała się pod stół, między nogi od stołu i krzeseł :) Aha, i po tym, jak już dawno Lili wcieliła się w jamnika, teraz przyszedł czas na Alutkę - śpi po kołdrą na "beztlenowca" ;) I tak jej się spodobało, że wreszcie nie budzi mnie 2 godziny przed budzikiem, a w weekendy po porannej przebieżce wraca do łóżka i dosypiamy... Quote
Ellig Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='jola_li']A czy nie ma jakiegoś wątku/ wątków poszukiwawczych? Coś mi chodzi po głowie, że kiedyś był/y.[/QUOTE] Jolu, byla kiedys cudowna i bardzo pomocna "Mapa pomocy Dogomaniaków". To byl nie zalezny portal od Dogomani, niestety juz nie istnieje. Są inne mapy pomocy, korzysta sie z nich na Facebook-u. Quote
malagos Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 To co, jutro się spotykamy, kto chce i może? Proponuje stolik przed KFC o godz. 15.30 jakby coś, przeniesiemy się do ciepełka. Będę czekać..... Quote
Mattilu Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Nutusia']Jak to co? Podłącza się do najbardziej "ruchliwego" :) Próbuje do każdego po kolei, ale najczęściej z sukcesem udaje jej się wciągnąć do biegania i zabawy Lili albo Chmurkę. Wczoraj robiła przymiarki do... Buźki. Kłaniała się jej, śpiewała i jak już się prawie udało, Buźka dostała takiego speed'a, że Alutka z podkulonym ogonem schowała się pod stół, między nogi od stołu i krzeseł :) Aha, i po tym, jak już dawno Lili wcieliła się w jamnika, teraz przyszedł czas na Alutkę - śpi po kołdrą na "beztlenowca" ;) I tak jej się spodobało, że wreszcie nie budzi mnie 2 godziny przed budzikiem, a w weekendy po porannej przebieżce wraca do łóżka i dosypiamy...[/QUOTE] Lili miesci sie Wam pod koldra?! Czy ma swoja? :evil_lol: Poprosze Kasie o zdjecia z zabaw Buzki z Alutka! Quote
jola_li Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 (edited) [quote name='malagos']Jola_li, bardzo dziekuję za koci transporterek! [/QUOTE] Na zdrowie ;)! [quote name='Ellig']Jolu, byla kiedys cudowna i bardzo pomocna "Mapa pomocy Dogomaniaków". To byl nie zalezny portal od Dogomani, niestety juz nie istnieje. Są inne mapy pomocy, korzysta sie z nich na Facebook-u.[/QUOTE] To szkoda... Z facebooka nie mogę korzystać, bo mnie tam nie ma :(. [quote name='Nutusia']I z kolejnej beczki... 27 października wyjeżdżam do sanatorium, na 3 tygodnie (wczoraj dostałam powiastkę z NFZ). Nie wiem jakich czarów użyć, bo do tego czasu przynajmniej jedna panna dom znalazła...[/QUOTE] Nutusiu, gdybym tak umiała czarować... Rzeczywiście pilnie dom potrzebny... Edited October 2, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 [quote name='Mattilu']Lili miesci sie Wam pod koldra?! Czy ma swoja? :evil_lol: Poprosze Kasie o zdjecia z zabaw Buzki z Alutka![/QUOTE] Nie no, pod swoją nie byłoby tak fajnie. Kołdrę mamy 2x2,20 i wszyscy się pod nią mieścimy, jeśli żaden wywrotowiec nie postanowi spać... na niej! ;) Jolu - czary by się naprawdę przydały, bo z Buźką włącznie na wydaniu są 3 panny. No, ale nic na siłę. Będzie się musiał chłop wykazać i tyle. Poprzednim razem został co prawda "tylko" z czwórką plus kocica i dał radę. Teraz też będzie musiał, bo jaki ma wybór?... Quote
jola_li Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Przepraszam Was bardzo, ale może zagląda tu ktoś, kto ma małe dzieci :). Tu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247306-ZAPRASZAM_bazarek-z-różnościami_też-coś-dla-dzieci_na-4-psiaki_do-05-10?p=21337117#post21337117 są fajne kurteczki dla maluszków. Quote
Ellig Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Magda, przesłałam Pani Twojego maila i poprosiłam by do Ciebie napisała, oto pytanie jakie dostałam, dotyczylo adopcji Oli. "Witam. MAm pytanie czy suczka może zamieszkać w domu z małym 2,5 letnim dzieckiem. Straciliśmy naszą suczkę i szukamy następczyni. Pozdrawiam Agnieszka z Lublina" Quote
Ellig Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 [quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję, będę czekać.[/QUOTE] Trzymam kciuki, zapytanie bylo z serwisu, dlatego nie mam wiecej danych tej Pani. Quote
Nutusia Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Nie. Rzadko się zdarza, że ludzie decydują się na innego psa niż sobie wypatrzyli. Ale próbować zawsze warto... Muszę niebawem wykąpać Alusię, bo po tych wszystkich letnich "wykopaliskach" sierść aż sztywna się zrobiła i samo szczotkowanie (za którym zresztą nie przepada) niewiele daje... Ciekawe jak się będzie gazela w wannie zachowywać ;) Przy okazji garść wieści o George'u. W sobotę zaliczył "kontrol" w lecznicy. Antybiotyk przyniósł nadspodziewanie dobre efekty. Łapka wygląda dużo lepiej. Jest nadzieja, że martwa tkanka sama odpadnie i nie będzie potrzebna operacja (a tym bardziej amputacja). Humorek się Jeżynce wyraźnie poprawił :) Mieszka teraz w łazience i jest mu chyba trochę za ciepło, bo rzadko chowa się do domku. Za to upodobał sobie moją koszulę nocną, która już właśnie została przeznaczona na szmatę i z lubością się w niej zagrzebuje ;) A wczoraj wieczorem ogłosił protest przeciwko znacznemu zmniejszeniu mu powierzchni życiowej i regularnie dobijał się do drzwi!!! Tak głośno drapał, że szału najpierw dostały psy, a potem Sławek :) W końcu opiekun się poddał i uwolnił Jeżego, biorąc go na ręce. Psy były wniebowzięte! Wreszcie mogły zobaczyć to, co do tej pory tylko czuły. Jeży udawał, że jest zadowolony z chwilowego opuszczenia łazienki, tylko te psy... No, ale od czego umiejętność fukania?! ;) Po kilku minutach wrócił do łazienki i już się nie dobijał. Nie taki ten świat fajny, jak się wydaje przez drzwi :) Quote
Mattilu Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Hurra dla lapki Jezego :) A fotki wykapanej Ali beda? ;) Quote
malagos Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 To bardzo dobre wiadomość , o tej łapce jeżykowej. Quote
Nutusia Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Na razie mam kilka fotek brudnej Alutki z czystą Buźką. Tylko czasu i siły brak, by jeszcze wieczorem komputer w domu uruchomić... Ciągle "coś"! Quote
Mattilu Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Nutusia']Na razie mam kilka fotek brudnej Alutki z czystą Buźką. Tylko czasu i siły brak, by jeszcze wieczorem komputer w domu uruchomić... Ciągle "coś"![/QUOTE] Wiemy, rozumiemy, poczekamy ;) Quote
Ellig Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 [quote name='Nutusia']Nie. Rzadko się zdarza, że ludzie decydują się na innego psa niż sobie wypatrzyli. Ale próbować zawsze warto...[/QUOTE] Pani odezwala sie z serwisu alegratka,ale nie ma żadncyh danych kontaktowych, więc Pani musi skontaktować się z Tobą pierwsza. Quote
Nutusia Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 Wiem, zrozumiałam już wtedy. Nie skontaktowała się - jej strata! Quote
malagos Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 a co z tą sunią z Bemowa, była jakas próba jej złapania? Nutusiu, tu na tym watku szukana mała sunia, podany mejl do zgłoszenia: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246685-dom-dla-malego-pieska może Alutka by sie spodobała? Quote
Nutusia Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 O suni z Bemowa nic nie wiem - wątek zamarł... Dzięki za wątek - wstawiłam kandydaturę Alusi. Ale wątek założony z końcem sierpnia... No nic, trzeba próbować ;) Quote
Nutusia Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 Kasia wysłała mi link... Jak niewiele trzeba, by okazać się... człowiekiem: http://www.youtube.com/watch?v=CjB_oVeq8Lo Quote
Recommended Posts