Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest jeż JeŻy ;)
Ma się chyba bardzo dobrze, sądząc po odgłosach, jakie nas wieczorami dochodzą z jego pokoju :) Apetyt ma doskonały, Sławka już rozpoznaje i daje się wysikiwać bez konieczności rozsupływania kolczastej kulki. Niestety, poprawa, jeśli chodzi o przebieranie tylnymi nożynkami stanęła w miejscu :(

A Alutka jest małpa i psuj! Nie dość, że budzi Kajtolina o 5.30!!!!, to potem, zanim wstanę - rządzi się jak u siebie - przerabia na ścinki chusteczki higieniczne, wynosi na deszcz posłanka i stempluje podłogę błotnymi kleksami, kursując co chwilę na dwór! Kto pokocha taką diablicę?...

Posted

Odpowiem teoretycznie, bo w praktyce biegły jest jego prawowity Opiekun ;)
Bierze się Jeżego w obie dłonie (Sławka już zna, więc się Jeży nie jeży i nie rani dłoni), podnosi nad płatki papieru toaletowego, palcami wskazującymi naciska delikatnie na mały balonik w brzuszku, pęcherzem zwany) i leciiiiiiiiii.....

Posted

Nutusia napisał(a):
Odpowiem teoretycznie, bo w praktyce biegły jest jego prawowity Opiekun ;)
Bierze się Jeżego w obie dłonie (Sławka już zna, więc się Jeży nie jeży i nie rani dłoni), podnosi nad płatki papieru toaletowego, palcami wskazującymi naciska delikatnie na mały balonik w brzuszku, pęcherzem zwany) i leciiiiiiiiii.....
Nie wygląda na skomplikowane, choć qurka skąd wiedzieć ma człek, gdzie ten balonik :hmmmm:

Posted

Mattilu napisał(a):
Eeee tam :) U Ciebie Madzia wszystkie psy psuje, a potem aniolecki. Wyadoptujesz Alutke i tez sie okaze, ze wzor psiej poprawnosci jest:evil_lol:
I wychodzi szydło z worka! Nutusia bezdusznie obgaduje biedne psiaczki niebogi bezdomne! Pewnie chce w ten sposób potencjalne DSy odstraszyć :evil_lol:

Posted

ocelot napisał(a):
Nutusiu napisz skąd ten jeż się wziął?
biedny malec....

Jeżyka do naszej lecznicy ktoś przyniósł - ja przy okazji wizyty z moją żółwicą go wyczaiłam i od razu cynk dałam komu trzeba :) a że JEŻ to zawsze było marzenie TŻ Nutusi to sprawy szybko się potoczyły:):):)

Posted

Dokładnie tak było :)
A w piątek Jeży mnie pokłuł, że ałć! Fakt - wlazłam do JEGO pokoju, bo musiałam sprzedane fanty bazarkowe przygotować. Słyszałam, że w domu przemeblowywuje, potem kątek oka widziałam, jak się tryni za kanapę. Nawet ukucnęłam, żeby mu się przyjrzeć, ale mnie obfukał i zniknął. Wszystko już przygotowałam, zadzwoniłam do Kejciu i wychodząc z pokoju poczułam, jakby mnie... pokrzywa oparzyła! Spojrzałam pod nogi, a tu Jeży zwinięty z przodu w kulkę, cały nastroszony wyraźnie mnie WYPRASZA ze swojego królestwa ;)
Wczoraj miał przeprowadzkę, bo Synuś przyjechał na noc. Więc najpierw urzędował w sypialni, a na noc jego willa została przeniesiona do łazienki. Specjalnie mu to chyba nie przeszkodziło, bo rano były wyraźne ślady nocnej eskapady :)

Posted

Prawda, że fukają. Tupiącego Jeżego jeszcze nie słyszałam. Ale wypuszcza się coraz śmielej i coraz dalej. Wczoraj, zamknięty w łazience "w szafie", przedostał się przez szparę suwanych drzwi do mojej szafy. Kreska oczywiście go "pilnowała", więc od razu wiedzieliśmy gdzie jest Jeży :)

Psy nie mają dostępu do Jeżego. Zazwyczaj jest zamknięty w pokoju Tomka, gdzie psom jest wstęp wzbroniony (chyba, że nocują tam psiolubni goście - wtedy Jeży wraz ze swoją willą jest przenoszony do łazienki właśnie). Najbardziej interesuje się nim Kreska. Myślę, że krzywdy by mu nie zrobiła, bo Jeżynka już potrafi się zwinąć w kolczastą kuleczkę, ale on się bardzo stresuje, gdy wyczuje psa. Na reszcie Jeżowy zapach nie robi wrażenia...

U Jeżowego pana wszystko OK - dziękuję :)

Posted

Wędzi co pod pyszczek podejdzie - i jeszcze Kajtka na złą drogę sprowadza ;)
Dziś Tomek został w domu - cały dzień będzie wolny wstęp do domu i ciekawe co Al powynosi po krzakach... A sprzątania mam w ogrodzie od metra, bo wczoraj przystąpiono do kolejnego etapu prac nad pozbyciem się starych kanap, skoro nas olali z wywozem gabarytów w tym roku. Wszędzie pełno gąbki, waty, flizeliny... A w dodatku pewien miś stracił głowę w dosłownym tego słowa znaczeniu. W sumie mały żal, go w głowie miał... watę ;) ale sprzątać jest co..

Posted

Nutusiu, przepraszam, po raz pierwszy się wcinam, ale odebrałam to od Filipa,
który wysłał z nadzieją na braciszka dla Ovo. Sama wiesz, że teraz to nierealne :(
Tyle osób Cię odwiedza ...
[FONT=Verdana]Wiadomość od Filipa:

"[/FONT]
[FONT=lucida grande]Kochani, Mój syn, znalazł w lesie w okolicach Łochowa, powieszonego w reklamówce na drzewie psiaczka. Przyniósł go do nas na działkę, no bo cóż miał zrobić? Nie możemy go zatrzymać - mamy dwa koty w tym jednego bardzo agresywnego, jesteśmy na działce, nawet tam na niego poluje, więc w małym mieszkaniu w Warszawie nie damy rady. Jest u nas od 12 dni, nazwaliśmy go "Pan Pchełka" i reaguje na to imię[/FONT][FONT=lucida grande]. Ma okolo trzech miesięcy, jest malutki i będzie malutki. Nie jest najpiekniejszy, ale ufny, słodki, przyjazny, obcięto mu ogonek..... - garnie się do kotów, ale kończy się to dla niego kiepsko ..... Kocha ludzi, a oni taką krzywdę mu wyrządzili. Proszę - niech ktoś o dobrym sercu przygarnie Pana Pchełkę .... . Taki mały a już spotkała go taka trauma. Podaję maila, w pliku zdjęcia.mirkawlj@interia.pl"

[/FONT]

Posted

Gusiaczek - jest więcej zdjęć?ma zrobione jakieś ogłoszenia?jeśli nie to wieczorkiem mogę coś porobić - ale muszę mieć podany numer kontaktowy oprócz maila

Posted

Szczęśliwe zakończenie kolejnego okrutnego potraktowania (bez)Ogonka przez "człowieka"
:multi:
Filip i ja w 7Niebie:)

"Witam serdecznie, Pan Pchełka został już szczęśliwie zaadoptowany przez pełną serca rodzinę z Grodziska Mazowieckiego. Piesek będzie miał czterech swoich człowieków w tym dwoje dzieci i domek z ogródkiem. :) . Ogromne zainteresowanie i serce jakie okazali fejsbukowicze, przywróciło moją nadwątloną wiarę w ludzi, po tym jak znaleźliśmy Pana Pchełkę powieszonego w lesie w reklamówce na gałęzi. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam ciepło - Mirka"