Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 To jest jeż JeŻy ;) Ma się chyba bardzo dobrze, sądząc po odgłosach, jakie nas wieczorami dochodzą z jego pokoju :) Apetyt ma doskonały, Sławka już rozpoznaje i daje się wysikiwać bez konieczności rozsupływania kolczastej kulki. Niestety, poprawa, jeśli chodzi o przebieranie tylnymi nożynkami stanęła w miejscu :( A Alutka jest małpa i psuj! Nie dość, że budzi Kajtolina o 5.30!!!!, to potem, zanim wstanę - rządzi się jak u siebie - przerabia na ścinki chusteczki higieniczne, wynosi na deszcz posłanka i stempluje podłogę błotnymi kleksami, kursując co chwilę na dwór! Kto pokocha taką diablicę?... Quote
Gosiapk Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Oj Alutka, grabisz sobie. A jak się 'wysikuje' jeża JeŻego? :o Quote
Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Odpowiem teoretycznie, bo w praktyce biegły jest jego prawowity Opiekun ;) Bierze się Jeżego w obie dłonie (Sławka już zna, więc się Jeży nie jeży i nie rani dłoni), podnosi nad płatki papieru toaletowego, palcami wskazującymi naciska delikatnie na mały balonik w brzuszku, pęcherzem zwany) i leciiiiiiiiii..... Quote
Gosiapk Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Nutusia napisał(a):Odpowiem teoretycznie, bo w praktyce biegły jest jego prawowity Opiekun ;) Bierze się Jeżego w obie dłonie (Sławka już zna, więc się Jeży nie jeży i nie rani dłoni), podnosi nad płatki papieru toaletowego, palcami wskazującymi naciska delikatnie na mały balonik w brzuszku, pęcherzem zwany) i leciiiiiiiiii..... Nie wygląda na skomplikowane, choć qurka skąd wiedzieć ma człek, gdzie ten balonik :hmmmm: Quote
Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Otóż to! Pierwszego wieczoru Małż musiał wygooglać schemat anatomiczny jeża ;) Quote
Gosiapk Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Nutusia napisał(a):Otóż to! Pierwszego wieczoru Małż musiał wygooglać schemat anatomiczny jeża ;) Soryciarz jeden :) Quote
Mattilu Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Eeee tam :) U Ciebie Madzia wszystkie psy psuje, a potem aniolecki. Wyadoptujesz Alutke i tez sie okaze, ze wzor psiej poprawnosci jest:evil_lol: Quote
Gosiapk Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Mattilu napisał(a):Eeee tam :) U Ciebie Madzia wszystkie psy psuje, a potem aniolecki. Wyadoptujesz Alutke i tez sie okaze, ze wzor psiej poprawnosci jest:evil_lol: I wychodzi szydło z worka! Nutusia bezdusznie obgaduje biedne psiaczki niebogi bezdomne! Pewnie chce w ten sposób potencjalne DSy odstraszyć :evil_lol: Quote
ocelot Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Nutusiu napisz skąd ten jeż się wziął? biedny malec.... Quote
malagos Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 siemka! ale fajnie było w Jantarze.......... Ale w domu też fajnie! Quote
Kejciu Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 ocelot napisał(a):Nutusiu napisz skąd ten jeż się wziął? biedny malec.... Jeżyka do naszej lecznicy ktoś przyniósł - ja przy okazji wizyty z moją żółwicą go wyczaiłam i od razu cynk dałam komu trzeba :) a że JEŻ to zawsze było marzenie TŻ Nutusi to sprawy szybko się potoczyły:):):) Quote
Nutusia Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Dokładnie tak było :) A w piątek Jeży mnie pokłuł, że ałć! Fakt - wlazłam do JEGO pokoju, bo musiałam sprzedane fanty bazarkowe przygotować. Słyszałam, że w domu przemeblowywuje, potem kątek oka widziałam, jak się tryni za kanapę. Nawet ukucnęłam, żeby mu się przyjrzeć, ale mnie obfukał i zniknął. Wszystko już przygotowałam, zadzwoniłam do Kejciu i wychodząc z pokoju poczułam, jakby mnie... pokrzywa oparzyła! Spojrzałam pod nogi, a tu Jeży zwinięty z przodu w kulkę, cały nastroszony wyraźnie mnie WYPRASZA ze swojego królestwa ;) Wczoraj miał przeprowadzkę, bo Synuś przyjechał na noc. Więc najpierw urzędował w sypialni, a na noc jego willa została przeniesiona do łazienki. Specjalnie mu to chyba nie przeszkodziło, bo rano były wyraźne ślady nocnej eskapady :) Quote
Mattilu Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Prawda, ze one tupia i fukaja? :) A jak Wam sie udaje utrzymac stado od Jeza z daleka? Quote
Nutusia Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Prawda, że fukają. Tupiącego Jeżego jeszcze nie słyszałam. Ale wypuszcza się coraz śmielej i coraz dalej. Wczoraj, zamknięty w łazience "w szafie", przedostał się przez szparę suwanych drzwi do mojej szafy. Kreska oczywiście go "pilnowała", więc od razu wiedzieliśmy gdzie jest Jeży :) Psy nie mają dostępu do Jeżego. Zazwyczaj jest zamknięty w pokoju Tomka, gdzie psom jest wstęp wzbroniony (chyba, że nocują tam psiolubni goście - wtedy Jeży wraz ze swoją willą jest przenoszony do łazienki właśnie). Najbardziej interesuje się nim Kreska. Myślę, że krzywdy by mu nie zrobiła, bo Jeżynka już potrafi się zwinąć w kolczastą kuleczkę, ale on się bardzo stresuje, gdy wyczuje psa. Na reszcie Jeżowy zapach nie robi wrażenia... U Jeżowego pana wszystko OK - dziękuję :) Quote
Mattilu Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Alutka, pisza o Tobie, ze masz zldziejska nature, co znowu zwedzilas? Quote
Nutusia Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Wędzi co pod pyszczek podejdzie - i jeszcze Kajtka na złą drogę sprowadza ;) Dziś Tomek został w domu - cały dzień będzie wolny wstęp do domu i ciekawe co Al powynosi po krzakach... A sprzątania mam w ogrodzie od metra, bo wczoraj przystąpiono do kolejnego etapu prac nad pozbyciem się starych kanap, skoro nas olali z wywozem gabarytów w tym roku. Wszędzie pełno gąbki, waty, flizeliny... A w dodatku pewien miś stracił głowę w dosłownym tego słowa znaczeniu. W sumie mały żal, go w głowie miał... watę ;) ale sprzątać jest co.. Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Nutusiu, przepraszam, po raz pierwszy się wcinam, ale odebrałam to od Filipa, który wysłał z nadzieją na braciszka dla Ovo. Sama wiesz, że teraz to nierealne :( Tyle osób Cię odwiedza ... [FONT=Verdana]Wiadomość od Filipa: "[/FONT][FONT=lucida grande]Kochani, Mój syn, znalazł w lesie w okolicach Łochowa, powieszonego w reklamówce na drzewie psiaczka. Przyniósł go do nas na działkę, no bo cóż miał zrobić? Nie możemy go zatrzymać - mamy dwa koty w tym jednego bardzo agresywnego, jesteśmy na działce, nawet tam na niego poluje, więc w małym mieszkaniu w Warszawie nie damy rady. Jest u nas od 12 dni, nazwaliśmy go "Pan Pchełka" i reaguje na to imię[/FONT][FONT=lucida grande]. Ma okolo trzech miesięcy, jest malutki i będzie malutki. Nie jest najpiekniejszy, ale ufny, słodki, przyjazny, obcięto mu ogonek..... - garnie się do kotów, ale kończy się to dla niego kiepsko ..... Kocha ludzi, a oni taką krzywdę mu wyrządzili. Proszę - niech ktoś o dobrym sercu przygarnie Pana Pchełkę .... . Taki mały a już spotkała go taka trauma. Podaję maila, w pliku zdjęcia.mirkawlj@interia.pl" [/FONT] Quote
Gosiapk Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 A żeby temu sadyście identycznym odpłacono. :angryy: Quote
malagos Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 myślę, że z ogłoszęń będzie olbrzymi odzew - mały i młodziutki :) Quote
Nutusia Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Wcinaj się wcinaj... I nie tylko w TAKICH sprawach. Quote
Kejciu Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Gusiaczek - jest więcej zdjęć?ma zrobione jakieś ogłoszenia?jeśli nie to wieczorkiem mogę coś porobić - ale muszę mieć podany numer kontaktowy oprócz maila Quote
Mazowszanka13 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Jaki cudowny mikropiesek :) A tej kanalii od reklamówki życzę tego samego ! Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Szczęśliwe zakończenie kolejnego okrutnego potraktowania (bez)Ogonka przez "człowieka" :multi: Filip i ja w 7Niebie:) "Witam serdecznie, Pan Pchełka został już szczęśliwie zaadoptowany przez pełną serca rodzinę z Grodziska Mazowieckiego. Piesek będzie miał czterech swoich człowieków w tym dwoje dzieci i domek z ogródkiem. :) . Ogromne zainteresowanie i serce jakie okazali fejsbukowicze, przywróciło moją nadwątloną wiarę w ludzi, po tym jak znaleźliśmy Pana Pchełkę powieszonego w lesie w reklamówce na gałęzi. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam ciepło - Mirka" Quote
Recommended Posts