Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

inka33 napisał(a):

Bejotko, polecam Ci spokojną i układną Bombusię: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250901-JAGA-przytulaśna-Czarna-Owca-wyciągnięta-z-Radys-w-BDT-inka33-szuka-SUPER-DOMU
Na koteczki czy ptaszki to chętnie by zapolowała, dziadeczka co jej na zadek wlazł pogoniła i obszczekiwała zakojcowaną wielką koleżankę, ale poza tym mniodzio uległa dziewczynka, tylko o drapsianko ciągle terroryzuje ludziów, a z psami wita się ostrożnie i dostojnie odchodzi. :p

Znaczy - żeby owczarek pasł tę owcę? :) Fajna sunia lecz sierści i podszerstka mam aż nadto :) Szukam suni w typie Ali lub Vanilki.
Wątek Almy nie jest dobrym miejscem na te poszukiwania, chyba założę osobny :-D
Dzięki :)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O widzisz - tytuł! Pewnie, że czas go zmienić :)

U Ali nowych zdjęć nie ma. Psiaki zostały na 3 dni z Córką Państwa i mają się świetnie, bo mają siebie :)
I nie przesadzajmy z tą ciszą - od czwartku minęły raptem 4 dni - od Kluchy dłużej była cisza :evil_lol::eviltong:

W czwartek Aga jedzie na lekcję ze Skiperem (i może z Alcią), to pewnie coś napisze, jeśli ją ładniutko poprosimy :razz:

Posted

Stałe domki z informacjami się nie spieszą. Brak wiadomości=dobra wiadomość.
To już nasz pies i nie będziemy cały czas sprawozdawać szczegółów jego pobytu w jego(naszych) własnych pieleszach - tak chyba mysla Domki Stałe?
Nie mam zbyt dużego doświadczenia :shake:

Posted

Wszystko zależy od ludzi... U mnie na ogół jest tak (oprócz domków, z którymi się zwyczajnie zaprzyjaźniłam, bo tam jestem na bieżąco :)), że jeśli poproszę o info - nie ma sprawy, dostaję i obszerne relacje i zdjęcia, ale sami ludzie inicjatywy nie wykazują. Choćby wczoraj - minęły 3 lata odkąd Beksa mieszka w Otwocku. Napisałam więc sms-a z prośbą o jubileuszowe podrapanie suni za uszkiem i dostałam odpowiedź: Pani zawsze mnie tak zaskakuje miło. Bardzo dziękujemy za pamięć, wytarmoszę psicę od Pani. Idąc za ciosem poprosiłam o zdjęcia i dziś od rana cieszę oko zadowoloną paszczą Beksaliny :) Choć zawsze o tym mówię, ludziom jakoś trudno sobie uświadomić, że ten pies przecież był jakiś czas MÓJ. Wyciągnęłam go z jakiegoś bagna, opiekowałam się nim, spałam na jednym legowisku po sterylce i tak samo jak teraz jego ludzie - po prostu się do niego przywiązałam i nie jest mi obojętne co się z nim dzieje... Ale też muszę uszanować to, że skoro tym ludziom zaufałam, nie mają obowiązku utrzymywać ze mną kontaktu na stałe.

Posted

[quote name='Mattilu']Bejotka, znalazłaś psinę???
[quote name='Marysia O.']Przyszłam nacieszyć oczy zmienionym tytułem:lol:
I przyłączam się do pytania Mattilu:)

Ojej, Dziewczyny, wybaczcie - jakoś tak pojechały te wątki a ja skupiłam się na czytaniu o Ali, że nie zauważyłam... :modla:
Znalazłam. Dom mi cały oszalał, suczka Kola z Palucha, w dt w W-wie, wypełniłam ankietę.... Jednak (i tu pewnie zbiorę od Was joby) - nie miałam jak po Małą pojechać... Mój samochód jest za granicą do maja, szwagier ma zepsuty, szukałam kto mógłby się wybrać - nikt. Myślałam o PKS ale w rezultacie nie chcę stresować psiny nieznajomymi, w autokarze, świeżo po sterylce... W-wa nie przywoziła. A jako, że był inny domek po psinkę w kolejce no to.... :( :( :( A cudna taka - jakby miniaturka naszego Jazza :) Szukamy dalej.

[quote name='DOG Line']Oj, nie jest dobrze...

Co nie dobrze??

Posted

Bejotko, tak mi przykro... Widocznie tak miało być.

Niedobrze jest z adopcją Alutki. Nawet mi się pisać nie chce - czekamy do wieczora, do wizyty Agi u Państwa. Chyba wszyscy się trochę przeliczyliśmy... :shake: I żeby nie było - nie ma w tym ani trochę winy Ali, choć tego się najbardziej przecież obawiałam.

Bejotko, a może to ZNAK? ;) (ja dowożę pieski gdzie trzeba :evil_lol:)

Posted

[quote name='Nutusia'](...)
Niedobrze jest z adopcją Alutki. Nawet mi się pisać nie chce - czekamy do wieczora, do wizyty Agi u Państwa. Chyba wszyscy się trochę przeliczyliśmy... :shake: I żeby nie było - nie ma w tym ani trochę winy Ali, choć tego się najbardziej przecież obawiałam. Psiak rezydent jej nieakceptuje?

Bejotko, a może to ZNAK? ;) (ja dowożę pieski gdzie trzeba :evil_lol:)
przecież nie masz teraz już nic do wyadoptowania :hmmmm:

Posted

[quote name='Nutusia']Niedobrze jest z adopcją Alutki. Nawet mi się pisać nie chce - czekamy do wieczora, do wizyty Agi u Państwa. Chyba wszyscy się trochę przeliczyliśmy... :shake: I żeby nie było - nie ma w tym ani trochę winy Ali, choć tego się najbardziej przecież obawiałam.)
OBoże, jak mi strasznie smutno :(................

Posted

Wczoraj rozliczyłam Drugi Regał, z którego 25% dochodu miało trafić do Alutki. Miałam inne plany, ale póki co, zapisuję jednak kwotę 71,75 zł na Alusiowym koncie...