malagos Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Podoba mi się bardzo "hop na rączki", Vanilka prawie tak umie :evil_lol:, i to z zaskoczenia ;) Quote
AMIGA Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Niesamowite! Ja to chyba muszę jakiś worek ciasteczek wątróbkowych przesłać na nagrody dla psiaków. Za taką pracę im się należą jak psu buty :p Moja Amiga trochę z tych rzeczy umiała w szkólce - i zostawanie i chodzenie przy nodze bez smyczy i aport i przychodzenie na przywołanie. Co z tego, kiedy poza szkółką się zamienia w głuchego pniaczka ;) Quote
DOG Line Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 czyli standard - brak umiejętności egzekwowania - pies robi, jak.. che ;] Quote
Nutusia Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 (edited) [quote name='inka33']Jak [B]przed[/B], to spokojnie mogłyście, zołzy! :grins:[/QUOTE] No nie wiem czy byśmy zdążyły [B]przed[/B], bo Bródno nawet za dnia to dla mnie dżungla prawie jak Ursynów... [quote name='DOG Line']nutusia - składam reklamację. Ty nie tego psa mi dałaś. Bo ta u mnie to jest ideał sam z siebie :loveu:[/QUOTE] Cholerka, wyszło, że się chciałam po prostu psa pozbyć!!!! Ech, zła ja! Jakbym słyszała pewnego lekarza ortopedy, który uznał, że ja po prostu od 15 lat... SYMULUJĘ! ;) A tak na poważnie - zostawiałaś już Alę samą w domu, tak "luzem"? Jak reaguje na widok innego psa na spacerze? A z domowego frontu jest tak: przedwczoraj ZERO zniszczeń, zanieczyszczeń, choć nieopatrznie nie było zasieków do pokoju "gościnnego" (serce mi na chwilę stanęło) - wczoraj Lili nie zdzierżyła zostawionego bez zasieków papieru toaletowego (na szczęście końcówka rolki). [quote name='Marysia O.']A może Alutka... zacięła się na tej wersji eksportowej? Nie wiem jak wy ale ja bym nie miała nic przeciwko;) A przy okazji (Alutko przepraszam za śmiecenie na twoim wątku:oops:) zapraszamwszystkich na bazarek imienny dla pięciu łaciatych klusek i ich mamusi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251131-Nadajemy-imiona-łaciatym-Borsuczkom!!-Zapraszamy-na-loterię-imienną!!-Do-01-03-)?p=21900837#post21900837[/URL][/QUOTE] Też nie mam nic przeciwko wersji eksportowej - szczególnie jak już będzie w DS :) Lecę na wątek... [quote name='malagos']Podoba mi się bardzo "hop na rączki", Vanilka prawie tak umie :evil_lol:, i to z zaskoczenia ;)[/QUOTE] "Hop na rączki" jest GENIALNE - widziałam na żywo. Alutka powinna to pojąć w ułamku sekundy, bo hopkanie ma we krwi :) [quote name='DOG Line']czyli standard - brak umiejętności egzekwowania - pies robi, jak.. che ;][/QUOTE] No i się sprawa rypła... ;) Edited February 21, 2014 by Nutusia Quote
DOG Line Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Alka będzie z nami na niedzielnym DogWay'u. Szczegóły na stronie i na funpagu ;) Quote
Nutusia Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Myślałyśmy z Kasią, żeby się wybrać, ale to chyba jeszcze trochę ze wcześnie, żeby mieszać Ali w łepetynie... Quote
AMIGA Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='DOG Line']czyli standard - brak umiejętności egzekwowania - pies robi, jak.. che ;][/QUOTE] Zgadza się. Choć się starałam, ale widać niezbyt stanowczo :-) Amiga ma już 11 lat, mimo, że rozumie komendy, mimo, że stosuje się do nich (jak akurat nie jest głucha;)) to za sekundę uważa, że już dosyć, że pokazała, że umie i tyle. Sory, przecież to nie jest wątek szkoleniowy, tylko watek Alutki. Dziewczyno - bądź już taka eksportowa :p Quote
DOG Line Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 dziewczyny, spokojnie możecie iść :) Quote
Nutusia Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Ufff... Amidze wczoraj, mi dziś oczy już za uszy weszły, ale JEST! TRZECI Regał z książkami zaprasza do zapoznania się z ofertą jego półeczek :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251163-TRZECI-Rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-na-Nu%C5%9Bk%C4%99-Lun%C4%99-i-Wier%C4%99-do-01-03-14-godz-21-00[/url] Quote
konfirm13 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Alutka - brawo :). Trzymaj się wersji eksportowej. Cieszę się ogromnie, że jest tak dobrze :) Quote
inka33 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='DOG Line']inka, a jakiego masz psa? bo ja po psach ludzi poznaję :evil_lol:[/QUOTE] Aktualnie taką Bombusię: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250901-JAGA-przytula%C5%9Bna-Czarna-Owca-wyci%C4%85gni%C4%99ta-z-Radys-w-BDT-inka33-szuka-SUPER-DOMU[/URL] :grins: A za czasów Beryla możesz mnie ew. pamiętać po takiej: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240629-Ta-male%C5%84ka-Sepia-JU%C5%BB-W-DOMU-STA%C5%81YM!-Inka33-dziekujemy!?p=20717268#post20717268[/URL] Su, chyba w ramach bronienia stada, chciała ją "pożreć" za samo spojrzenie...! :evil_lol: Quote
konfirm13 Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Czekam na relacje z niedzielnego spotkania :) DogWay=HumanWay Quote
AMIGA Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 A ja czekam na wieści, czy Alutka nadal jest w wersji eksportowej :-) Quote
Nutusia Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Też jestem ciekawa jak się wycieczka udała... My niestety nie dotarłyśmy - "życie" nas wciągnęło :( Quote
AMIGA Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Oj to życie :-( Nie można robić tego, co się chce, tylko to co się musi :-( Quote
Nutusia Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Bywajet, jak mawiają Francuzi ;) Quote
Marysia R. Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Nutusia napisał(a):Też jestem ciekawa jak się wycieczka udała... My niestety nie dotarłyśmy - "życie" nas wciągnęło :( Ale przecież to chyba dopiero jutro...?:hmmmm: Quote
Nutusia Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 O matko - no tak, dziś sobota... No i jak tu za tym wszystkim nadążyć?... :( Quote
Marysia R. Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Nutusia napisał(a):O matko - no tak, dziś sobota... No i jak tu za tym wszystkim nadążyć?... :( Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, skoro wydawało Ci się, że dzisiaj niedziela to masz jeden dzień do przodu;) Quote
Nutusia Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Niby tak, ale wcale nie wolny ten dzień... Quote
DOG Line Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 (edited) Właśnie wróciłyśmy z treningu ratowniczego. Alka była z nami i oswajała się z ludźmi i innymi psami. Teraz śpi jak zabita, trawi pożarte kabanosiki :razz: Ogólnie jestem przerażona tempem jej rozwijania się. Jest u mnie 3 dni, a już świata za mną nie widzi :crazyeye: Zawzięcie postanowiła mnie... bronić przed innymi, a w aucie nawet na głowę mi wlazła - dosłownie :haha: Chyba za dobra dla niej jestem :mad: Czyli lęk separacyjny w pełnej krasie. I martwi mnie to, choć z drugiej strony cieszy, że tak dobrze się u mnie poczuła. Teraz nad tym popracujemy, żeby suczy wytłumaczyć, że istnieje świat bez cioci, co węcej, nie jest zły :thumbs:Poza tym uczymy się i robimy postępy, ładnie chodzi już na LUŹNEJ smyczy, nawet przy mijanych psach, lada chwila będzie wskakiwać na rączki i takie tam głupotki ;) Edited February 22, 2014 by DOG Line Quote
AMIGA Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 A ja jestem strasznie ciekawa, czy Alutka już została sama w domu? A jeśli tak, to czy wtedy też pozostała w "wersji eksportowej"? Quote
Nutusia Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Matko, jak ja się CIESZĘ! Wchodzenie "na głowę" Ala ma opanowane do perfekcji ;) Była tu na wątku taka fotka nawet... Ona uwielbiała się kłaść na oparciu kanapy, najchętniej nad głową siedzącego :) Różnica polega jednak na tym, że Tobie wchodzi na głowę tylko... fizycznie, a nam wchodziła również w ten drugi sposób... I wcale się nie dziwię, że świata za Tobą nie widzi, skoro jej takie atrakcje fundujesz (w dodatku poparte kabanosikami :) Miłej wycieczki jutro! Jakbyście jakieś fotaski strzeliły, to.... no! ;) Quote
DOG Line Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Zostaje bardzo ładnie. Rozpacz zaczyna się, jak ma mnie w zasięgu wzroku. Quote
Recommended Posts