inka33 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Nutusia napisał(a):Ja miałam podobne "wejście smoka"... W naszym wiejskim sklepie nijaki pan Darek sprzedawał jaja - duże, każde miało po 2 żółtka, świeże, pachnące, pycha! Stoję kiedyś w kolejce za pewną panią, która mówi "o, jakie ładne jajka, może wezmę z 10", na co ja: "pewnie, niech pani bierze - takich jajek jak p. Darek nie ma nikt"!!!!! I wcale nie od razu się zorientowałam, co palnęłam, bo myślałam, co myślałam. A pani myślała co innego (i p. Darek chyba też), ale to już chyba... ich problem :) Aha, przestaliśmy bywać w sklepie u p. Darka, ale dopiero wtedy, gdy owe jajka zaczął sprzedawać po złotówce! ;) A za kosmiczną ceną jajek, poszły kosmiczne ceny i innych towarów :( No to ja kiedyś wyszłam z supermarketu po zakupach i się zorientowałam, że nie kupiłam jajek, a wracać mi się już nie chciało. Tuż obok zawsze stoi stragan z warzywami i owocami. Kolejka nie była długa, ale ja obładowana i czekać potencjalnie po rpóżnicy było mi nie w smak. Pan obsługiwał klientkę i akurat cos wtykał do reklamówki, więc sądząc, że w tym momencie nie przeszkodzę zbytnio wypaliłam: - Jajek to pan nie ma...? Facet po dłuższej chwili konsternacji spokojnie odpowiedział: - A nie, są w sprzedaży. Więc zaczekałam i kupiłam :p Quote
konfirm13 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Chłop z jajami baba z jajami - skąd ja to znam :). Właśnie panowała ptasia grypa i ludzie bardzo się jej bali(ciekawość, że tej świńskiej znacznie mniej). Właśnie kupowałam jajka od mojej baby z jajami, kiedy jakiś dociekliwy klient zapytał:" Pani, a te Pani kury, to nie wychodzą teraz na dwór, bo to mówili, że każdy latający ptaszek może być niebezpieczny?" Zdenerwowana kobieta odpowiedziała :" Panie, pilnuj Pan swojego ptaszka, co się o moje będziesz troszczył ";) . Bo to była i jest....Baba z Jajami :) Quote
eloise Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Ja kiedyś dowiedziałam sie, ze mój tata od zawsze chciał miec kanarka. Podzieliłam się tą wiedzą z rodziną. Mój brat wyraził duże zdumienie pomysłemzakupu ptaszka, a ja na to: bo tata zawsze chciał mieć ptaka... Myślałam, że się udusi ze śmiechu ;) Quote
malagos Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Może któraś z kobietek nabędzie sobie spodenki drogą kupna, na bazarku u Ani Tygrysiczki? http://www.dogomania.pl/forum/threads/250260-Nowe-jeansy-w-różnych-kolorach-duże-rozmiary-na-Horacego-do-21-01-14-r Quote
Mazowszanka13 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 To jeszcze ja o jajkach, aby zamknąć temat. Moich gości na wsi zapraszam przy śniadaniu do jedzenia pysznych jajek sołtysa. Jak do tej pory nikt nie odmówił. Quote
Gosiapk Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 (edited) Mazowszanka2 napisał(a):To jeszcze ja o jajkach, aby zamknąć temat. Moich gości na wsi zapraszam przy śniadaniu do jedzenia pysznych jajek sołtysa. Jak do tej pory nikt nie odmówił. A co na to pani sołtysowa? :o Edited January 15, 2014 by Gosiapk spelling Quote
Mazowszanka13 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Gosiapk napisał(a):A co na to ani sołtysowa? :o Nic nie słyszała. Quote
inka33 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 [quote name='Mazowszanka2']To jeszcze ja o jajkach, aby zamknąć temat. Moich gości na wsi zapraszam przy śniadaniu do jedzenia pysznych jajek sołtysa. Jak do tej pory nikt nie odmówił. Dlaczego chcesz nam zamknąć usta jajami sołtysa?! :mad: I którego sołtysa...? Quote
Mazowszanka13 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 inka33 napisał(a):Dlaczego chcesz nam zamknąć usta jajami sołtysa?! :mad: I którego sołtysa...? :diabloti: No, mojego ! Quote
inka33 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):No, mojego ! Myślałam, że może tak po sąsiedzku, tego na T. z K. :evil_lol: Quote
malagos Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Sołtysów wielu mamy przecież :diabloti: muszę się pochwalić, ze mój sołtys odkrył w sobie kolejny talent - maluje obrazy :p i to, cholerka, nieźle wychodzi :razz: Quote
Marysia R. Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 A co w wypadku kiedy u mnie jest... kobieta sołtys?:diabloti: Quote
inka33 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 malagos napisał(a):Sołtysów wielu mamy przecież :diabloti: muszę się pochwalić, ze mój sołtys odkrył w sobie kolejny talent - maluje obrazy :p i to, cholerka, nieźle wychodzi :razz: Cholerka, bo co...? Zazdrosnaś...? :cool3: Quote
Gosiapk Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Mazowszanka2 napisał(a):Nic nie słyszała. Głucha, czy udaje? ;) malagos napisał(a):Sołtysów wielu mamy przecież :diabloti: muszę się pochwalić, ze mój sołtys odkrył w sobie kolejny talent - maluje obrazy :p i to, cholerka, nieźle wychodzi :razz: A jakieś są jego inne talenta? Może przekaże jakieś swe dzieło na bazar dobroczynny, na dogo? ;) Marysia O. napisał(a):A co w wypadku kiedy u mnie jest... kobieta sołtys?:diabloti: To się możesz tylko oblizać ;) Tyle jaj sołtysa zobaczysz :D Quote
malagos Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Zaproponujcie kobiety jakąś datę spotkanka na Bankowym -wymiana fantów, koszulek i takie tam (moze byc to oglądanie jaj sołtysa czy jakaś inna atrakcja):) Na wątku Greykowym też o to proszę. Quote
AMIGA Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Oj ale Wam zazdroszczę tego Bankowego (no i oczywiście oglądania jaj sołtysa :evil_lol:) Quote
Nutusia Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 Ja się określiłam spotkaniowo na wątku Greyki ;) Sołtys T., Gosiupk to ma talentów, że ho, ho - a jego żona - malagosową zwana - to dopiero jest kobita... z jajami! :) Quote
malagos Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Nutuśka, weź przestań, bo tej kawy nie dostaniesz!! Quote
Nutusia Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 Jak to nie dostanę!?!?!?!? Tak?!?!!?!?!? W takim razie do Pana Artysty pojadę (pod nieobecność jego Małżonki) i NA PEWNO dostanę! Kawę, oczywiście ;) :eviltong: Tylko muszę sobie od razu w kalendarzu zapisać kiedy Małżonka wraca, co by nie dostać... no...!):cool3: Quote
AMIGA Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Nutusia napisał(a): co by nie dostać... no...!):cool3: Co by nie dostać trza by iść z obstawą Quote
inka33 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 AMIGA napisał(a):Co by nie dostać trza by iść z obstawą A może Nutusia woli bez przyzwoitki...? :diabloti: Quote
konfirm13 Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Witam u Alutki. Przepraszam za prywatę i...proszę o pomoc. Ja - zupełnie niesznupkowa, ale...los tak chciał http://www.dogomania.pl/forum/threads/250309-Sznupka-spod-%C5%9Amietnika-szuka-domu?p=21773706#post21773706 Quote
Kejciu Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 kejciu napisał(a):Hoplam Alutkę:) Nikogo nie bylo w odwiedzinach????!!!!! Quote
Recommended Posts