Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja miałam podobne "wejście smoka"... W naszym wiejskim sklepie nijaki pan Darek sprzedawał jaja - duże, każde miało po 2 żółtka, świeże, pachnące, pycha! Stoję kiedyś w kolejce za pewną panią, która mówi "o, jakie ładne jajka, może wezmę z 10", na co ja: "pewnie, niech pani bierze - takich jajek jak p. Darek nie ma nikt"!!!!! I wcale nie od razu się zorientowałam, co palnęłam, bo myślałam, co myślałam. A pani myślała co innego (i p. Darek chyba też), ale to już chyba... ich problem :)
Aha, przestaliśmy bywać w sklepie u p. Darka, ale dopiero wtedy, gdy owe jajka zaczął sprzedawać po złotówce! ;) A za kosmiczną ceną jajek, poszły kosmiczne ceny i innych towarów :(

No to ja kiedyś wyszłam z supermarketu po zakupach i się zorientowałam, że nie kupiłam jajek, a wracać mi się już nie chciało.
Tuż obok zawsze stoi stragan z warzywami i owocami. Kolejka nie była długa, ale ja obładowana i czekać potencjalnie po rpóżnicy było mi nie w smak. Pan obsługiwał klientkę i akurat cos wtykał do reklamówki, więc sądząc, że w tym momencie nie przeszkodzę zbytnio wypaliłam:
- Jajek to pan nie ma...?
Facet po dłuższej chwili konsternacji spokojnie odpowiedział:
- A nie, są w sprzedaży.
Więc zaczekałam i kupiłam :p

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chłop z jajami baba z jajami - skąd ja to znam :).
Właśnie panowała ptasia grypa i ludzie bardzo się jej bali(ciekawość, że tej świńskiej znacznie mniej). Właśnie kupowałam jajka od mojej baby z jajami, kiedy jakiś dociekliwy klient zapytał:" Pani, a te Pani kury, to nie wychodzą teraz na dwór, bo to mówili, że każdy latający ptaszek może być niebezpieczny?" Zdenerwowana kobieta odpowiedziała :" Panie, pilnuj Pan swojego ptaszka, co się o moje będziesz troszczył ";) . Bo to była i jest....Baba z Jajami :)

Posted

Ja kiedyś dowiedziałam sie, ze mój tata od zawsze chciał miec kanarka. Podzieliłam się tą wiedzą z rodziną. Mój brat wyraził duże zdumienie pomysłemzakupu ptaszka, a ja na to: bo tata zawsze chciał mieć ptaka... Myślałam, że się udusi ze śmiechu ;)

Posted (edited)

Mazowszanka2 napisał(a):
To jeszcze ja o jajkach, aby zamknąć temat.
Moich gości na wsi zapraszam przy śniadaniu do jedzenia pysznych jajek sołtysa. Jak do tej pory nikt nie odmówił.
A co na to pani sołtysowa? :o

Edited by Gosiapk
spelling
Posted

[quote name='Mazowszanka2']To jeszcze ja o jajkach, aby zamknąć temat.
Moich gości na wsi zapraszam przy śniadaniu do jedzenia pysznych jajek sołtysa. Jak do tej pory nikt nie odmówił.
Dlaczego chcesz nam zamknąć usta jajami sołtysa?! :mad:
I którego sołtysa...?

Posted

Sołtysów wielu mamy przecież :diabloti:
muszę się pochwalić, ze mój sołtys odkrył w sobie kolejny talent - maluje obrazy :p i to, cholerka, nieźle wychodzi :razz:

Posted

malagos napisał(a):
muszę się pochwalić, ze mój sołtys odkrył w sobie kolejny talent - maluje obrazy :p i to, cholerka, nieźle wychodzi :razz:

Cholerka, bo co...? Zazdrosnaś...? :cool3:

Posted

Mazowszanka2 napisał(a):
Nic nie słyszała.
Głucha, czy udaje? ;)

malagos napisał(a):
A jakieś są jego inne talenta? Może przekaże jakieś swe dzieło na bazar dobroczynny, na dogo? ;)

Marysia O. napisał(a):
A co w wypadku kiedy u mnie jest... kobieta sołtys?:diabloti:
To się możesz tylko oblizać ;) Tyle jaj sołtysa zobaczysz :D

Posted

Zaproponujcie kobiety jakąś datę spotkanka na Bankowym -wymiana fantów, koszulek i takie tam (moze byc to oglądanie jaj sołtysa czy jakaś inna atrakcja):) Na wątku Greykowym też o to proszę.

Posted

Ja się określiłam spotkaniowo na wątku Greyki ;)

Sołtys T., Gosiupk to ma talentów, że ho, ho - a jego żona - malagosową zwana - to dopiero jest kobita... z jajami! :)

Posted

Jak to nie dostanę!?!?!?!? Tak?!?!!?!?!? W takim razie do Pana Artysty pojadę (pod nieobecność jego Małżonki) i NA PEWNO dostanę! Kawę, oczywiście ;) :eviltong:
Tylko muszę sobie od razu w kalendarzu zapisać kiedy Małżonka wraca, co by nie dostać... no...!):cool3: