malagos Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Jest powiedzenie, ze jak ktoś ma pecha, to nawet kamień, który mu spadł z serca, trafi na odcisk... Quote
inka33 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Mattilu napisał(a):oj tam oj tam, zaraz do kąta - do kącika, a jak Ci tam źle, to możesz posiedzieć w ugołku :loveu: To zależy, cóż to ten "ugołek"... :hmmmm: Quote
Mattilu Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 inka33 napisał(a):To zależy, cóż to ten "ugołek"... :hmmmm: To samo co kacik, ale po rosyjsku przytulniej brzmi :) Quote
AMIGA Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 (edited) Właśnie też przez chwilę się zastanawiałam co to jest ten ugołek. Ale z moich daaaaawnych pokładów w mózgu mi się przypomniał russkij jazyk. Nutusiu w koszulinie wybiegałam tylko dlatego, że taka zima tam u Was była jak wiosną. Co mi się zresztą bardzo podobało :-) A po drugie podobno złego licho nie bierze. A Nusia bardzo prosi o głaski dla całego stada i o przekazanie Alutce, że baaardzo za nią tęsnki, bo nie ma się z kim bawić. Babcia Amiga z reguły śpi, więc nie jest dobrą towarzyszką dla Nusi do rehabilitacji łapinek Edited January 11, 2014 by AMIGA Quote
Nutusia Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Alutka dziękuje za głaski :) Hmmm... coś trzeba zrobić z tym brakującym elementem rehabilitacji - bierz szczeniaka na DT albo Ci poślę Alutkę kurierem ;) Quote
AMIGA Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Jak mi kurierem prześlesz z Alutką nawet najmniejszy, maciupeńki domek z ogródeczkiem, to już natentychmiast jestem za. Ale z mojego ósmego na potrójne spacery wychodzić - NIE NIE NIE Quote
Gosiapk Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 malagos napisał(a):Jest powiedzenie, ze jak ktoś ma pecha, to nawet kamień, który mu spadł z serca, trafi na odcisk... Chyba nie sama doświadczalnie to stwierdziłaś? AMIGA napisał(a):(...) A po drugie podobno złego licho nie bierze.(...) Stosując zasady logiki matematycznej odwrotnością Twojego zdania jest: dobrego licho bierze. To Ty Amiga lepiej uważaj na swoje zdrowie! Quote
AMIGA Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Gosiapk napisał(a): Stosując zasady logiki matematycznej odwrotnością Twojego zdania jest: dobrego licho bierze. To Ty Amiga lepiej uważaj na swoje zdrowie! To że mnie dotąd nie wzięło chyba świadczy o tym, żem Cioteczka Samo Zło Quote
konfirm13 Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Pozdrowienia od Maxa w Podróży do DS :) Quote
Nutusia Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Powodzenia, Maksidełko! :) Amiga - przeprowadzaj się do nas - zajmiemy się wreszcie tym, co nam... w duszy gra! ;) Quote
Gosiapk Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 AMIGA napisał(a):To że mnie dotąd nie wzięło chyba świadczy o tym, żem Cioteczka Samo Zło :D wygląda na to, że oglądałaś "Pioruna" :) konfirm13 napisał(a):Pozdrowienia od Maxa w Podróży do DS :) powodzenia psiaczku! Quote
AMIGA Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 konfirm13 napisał(a):Pozdrowienia od Maxa w Podróży do DS :) Czyżby jakieś światełko w tunelu w sprawie adopcji? Powodzenia Maxiu w nowym domku :-) Quote
Nutusia Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Maksidło do super domku pojechał - konfirm13 może już spać spokojnie :) Zajrzyj na bazarro książkowe - za chwilę się kończy, a walka zażarta, aż miło! ;) Quote
Mattilu Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Alutka, cos Ty pecha masz...ciocia Amiga nie ma lokum, ja nie mam pod bokiem zmiennikow do opieki...kurza stopa, ze ten byt zawsze musi okreslac swiadomosc... Quote
AMIGA Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Nutusia napisał(a): Amiga - przeprowadzaj się do nas - zajmiemy się wreszcie tym, co nam... w duszy gra! ;) No co Ty, boję się po groźbach jakie usłyszalam :cool3:;) A na bazarki zaglądam wciąż, ale tam taki ruch, że moje hopsanie już nie jest potrzebne :-) Quote
Nutusia Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Aj tam, wymyślacie! Nie znacie przysłowia, że dla chcącego nic trudnego? ;) A na pierwszym książkowym bazarku uzbierało się min. 304 zł! :) Quote
AMIGA Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Nutusia napisał(a):Z radością przyjmujemy :) To kiedy następny bazarek ? ;) Quote
konfirm13 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Alka, do domu, bo to już najwyższa pora !Za bardzo się przylepisz do nutusiowego serca, sama też z całą radością ją do swego przyjmiesz i.....co wtedy będzie? Pozdrowienia dla całej Psiarni, Kociarni i Jeżarni i ich Właścicieli. Cmok - Krystyna Quote
Nutusia Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Bardzo dziękujemy za pozdrowienia i cmoki :) Oj Tak, Alutka mogłaby już iść na swoje... Kiedy następny bazarek? No nie wiem - chyba wystawimy te książki, które się nie sprzedały i dołożymy nowe ;) A dziś wiadomość dnia jest taka: Gapcia się przez chwilę bawiła SAMA, z WŁASNEJ inicjatywy - ZABAWKĄ! Pierwszy raz! Po roku i 8 miesiącach od przyjazdu do nas!!!!!! :) Ale już gdy przyszło do wycierania łap przed wtargnięciem do dopiero co wysprzątanego domu - była panika, skowyt i ucieczka na oślep (nawet jej nie dotknęłam!) :( Chociaż pierwszy w kolejce był Lesio i widziała, że nic złego go nie spotkało, ani kolejnej w kolejności Lili... Serce chce pęknąć w takiej chwili :( Quote
AMIGA Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 No bo kto to sprzata w niedzielę?:evil_lol:;) Quote
Gosiapk Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 (edited) Nutusiu, czy po wyadoptowaniu Alutki planujesz adopcję Amigi? Edited January 12, 2014 by Gosiapk Quote
konfirm13 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 (edited) Gosiapk napisał(a):Nutusiu, czy po wyadoptowaniu Alutki planujesz adopcję Amigi? Oj, co za niedyskretne pytania ;) Nutusiu, zapytaj Ali, czy podoba jej sie taki kawaler , czy woli takiego? No bo to jeszcze nie wiadomo, który z nich jest jej pisany....;) Juz wiem, że raczej ten z dołu. Też pasuje do Alutki wspaniale :) Edited January 12, 2014 by konfirm13 Quote
Recommended Posts