Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kejciu napisał(a):
Kurde - może jakiś kącik CIOTECZKA DOBRA RADA trzeba otworzyć ?:)

malagos jaka pierwsza bedzie porady dawać - NAJLEPSZE są :diabloti:

Posted

inka33 napisał(a):
Nutusia się pokazuje jako brązowy łeb śpiący. :) (...)
Czy szanowna przedmówczyni sugeruje, że moja Adelka to te niby "kłapciuchy"? :mad:

konfirm13 napisał(a):
Szeroki uśmiech na Wasz widok :)

malagos napisał(a):
Na katar najlepsza jest rycyna - wypij pół szklanki i potem spróbuj kichnąć :diabloti:
Ty okrutna jesteś! :placz:

kejciu napisał(a):
Kurde - może jakiś kącik CIOTECZKA DOBRA RADA trzeba otworzyć ?:)
inkę tam posłać razem z kasztanami :)

Posted

Biorąc pod uwagę, że mój - jeszcze niestety aktualny katar - tak kręci w nosie, że kicham jak opętana oraz to ile zjadłam przez okres długoświąteczny - zdecydowanie powinnam się zdecydować na rycynę! :)

Posted

malagos napisał(a):
Na katar najlepsza jest rycyna - wypij pół szklanki i potem spróbuj kichnąć :diabloti:

Ja wiedziałam, że rycyna to na kaszel, a że też na katar to nie wpadłam... :shake:

malagos napisał(a):
Wiesz, ta rycyna jest też jako środek antykoncepcyjny, bo jak zażyjesz, to o swojej doopce myślisz, nie o czyjejś :diabloti:

Żarty żartami, ale olej rycynowy jest prześwietny na doopkę, ale inaczej. ;)
Na serio idealnie pomaga na odparzenia pieluszkowe - smarowanie nim podrażnionej skóry doopki, a nie picie!

Posted

Gosiapk napisał(a):
Czy ja nie mówiłam, żeby inkę posłać do "kącik CIOTECZKA DOBRA RADA" :hmmmm:

Ja tu im dobrze radzę, a one mnie chcą postawić do kąta...! :bigcry:

Posted

inka33 napisał(a):

oj tam oj tam, zaraz do kąta - do kącika, a jak Ci tam źle, to możesz posiedzieć w ugołku :loveu:

Posted

inka33 napisał(a):
Inka, przecie to z dobrego serca! Dobre rady dajesz, to Cię do przodu wypychajom, cobyś ludziom pomogła dobrym słowem a radom. :)

Posted

Na szczęście już mi lepiej, więc może rady zachowam na następną razę, mocno wierząc, że - jak mówił Kwinto - następnej razy nie będzie ;)

A jak Ty się czujesz, Inko? :)

Posted

Była Ciocia Dobra Rada, to trochę Wujka Dobra Rada Wam przypomnę (kiedyś była taka rubryka w "Polityce") ;):

W „Pani domu” odnajdujemy wskazówki, jak przeżyć lato bez urlopu. Pismo radzi m.in.: „Zmień łazienkę w nadmorskie SPA”, „Przestaw się na wakacyjny tryb życia”, „Ucz się prawidłowo oddychać”, „Pokochaj wypady za miasto”, „Spróbuj nic nie robić”.
No to bez urlopu chyba jednak się nie obejdzie. I to długiego.

Z horoskopu dla Barana („Naj”): „Miłość. Jeszcze nie wiesz z kim i dlaczego chcesz iść dalej”.
Tak, to typowe dla baranów.

Krzysiek ze Stargardu Szczecińskiego, który dopiero co się odchudził, dzieli się z czytelnikami „Men’s Health” spostrzeżeniami i radami. Jedna z nich: „Nagradzaj się. Gdy schudniesz kilkanaście kilo, polecam zakupy w markowym sklepie, gdzie wcześniej nie było Twojego rozmiaru”.
Lepiej w delikatesach. Spore zakupy i nie będziesz musiał zmieniać ciuchów. Wyjdzie taniej.

Teresa z Płońska pisze w „Pani domu”: „Dostałam wysoki rachunek za gaz. To kwota z sufitu. Jak go reklamować?”. Najlepiej na billboardach.

Krzysiek z Internetu zastanawia się na łamach „Men’s Health”: „Jak zbudować klatkę domowym sposobem?”. A ekspert mu odpowiada: „Najlepiej robiąc pompki w różnym ustawieniu rąk”.
Co do różnego ustawienia rąk – zgoda. Ale klatka z pompek to dość karkołomne przedsięwzięcie.

Były lepsze, ale nie mogę znaleźć ;).

Posted

konfirm13 napisał(a):
Cudowne jesteście - wszystkie razem i każda z osobna. Jak słoneczne promyki w pochmurny dzień :). Tylko czemu Nutusia zamieniła mnie w faceta ?:shake:

Jak to?...

AMIGA napisał(a):
To ja teraz czekam na katar, żeby sprawdzić która z Waszych rad jest najskuteczniejsza (na katar oczywizda)

Się ciesz, żeś się w tym naszym "Katarkowie" uchowała! A swoją drogą, Amiga jest nieźle zahartowana - wybiegała za Nuśką do ogrodu w samej koszulinie, prosto spod kołderki i - ZDROWA JAK RYDZ! :)

jola_li napisał(a):
Była Ciocia Dobra Rada, to trochę Wujka Dobra Rada Wam przypomnę (kiedyś była taka rubryka w "Polityce") ;):

Tego prawdziwego Wujka Dobra Rada pamiętam tylko z opowiadań... W TV był zdaje się, tak?

Posted

A pamiętacie jaki onegdaj fajny był Podwieczorek przy mikrofonie? (a skąd - to prehistoria - tylko takie emerytki jak ja mogą to pamiętać) A były tam super rady Pana Rumiana:
Pyta czytelniczka - Szanowny Panie Rumian, co robić, żeby mieć szpiczaste piersi?
Droga czytelniczko- odpowiada Pan Rumian- zdjąć stanik i chodzić na czworaka

Posted

Marysia O. napisał(a):
Po zastosowaniu wszystkich przytoczonych tutaj rad do Nutusia wyzdrowieje raz dwa trzy tylko nie wiem czy to przetrwa:D
:roflt:

AMIGA napisał(a):
To ja teraz czekam na katar, żeby sprawdzić która z Waszych rad jest najskuteczniejsza (na katar oczywizda)
będziesz potrzebowała całej serii katarów, aby wszystkie rady wypróbować. No i pytanie, czy masz odpowiednio duży nos, aby włożyć tam kasztany :D

jola_li napisał(a):

W „Pani domu” odnajdujemy wskazówki, jak przeżyć lato bez urlopu. Pismo radzi m.in.: „Zmień łazienkę w nadmorskie SPA”, „Przestaw się na wakacyjny tryb życia”, „Ucz się prawidłowo oddychać”, „Pokochaj wypady za miasto”, „Spróbuj nic nie robić”.
No to bez urlopu chyba jednak się nie obejdzie. I to długiego.

Z horoskopu dla Barana („Naj”): „Miłość. Jeszcze nie wiesz z kim i dlaczego chcesz iść dalej”.
Tak, to typowe dla baranów.

Krzysiek ze Stargardu Szczecińskiego, który dopiero co się odchudził, dzieli się z czytelnikami „Men’s Health” spostrzeżeniami i radami. Jedna z nich: „Nagradzaj się. Gdy schudniesz kilkanaście kilo, polecam zakupy w markowym sklepie, gdzie wcześniej nie było Twojego rozmiaru”.
Lepiej w delikatesach. Spore zakupy i nie będziesz musiał zmieniać ciuchów. Wyjdzie taniej.

Teresa z Płońska pisze w „Pani domu”: „Dostałam wysoki rachunek za gaz. To kwota z sufitu. Jak go reklamować?”. Najlepiej na billboardach.

Krzysiek z Internetu zastanawia się na łamach „Men’s Health”: „Jak zbudować klatkę domowym sposobem?”. A ekspert mu odpowiada: „Najlepiej robiąc pompki w różnym ustawieniu rąk”.
Co do różnego ustawienia rąk – zgoda. Ale klatka z pompek to dość karkołomne przedsięwzięcie.

Były lepsze, ale nie mogę znaleźć ;).
dzięki za prasóweczkę :D

konfirm13 napisał(a):
Nutusiu, Kochana, Wybacz, To nie TY! To Gosiapk mnie umężczyźniła :( I....za co?
Nie zrozumiałaś moich intencji :) To nie jest obraz Ciebie, to ja za pośrednictwem tego pana posyłam Ci uśmiech :)

Posted

Gosiapk napisał(a):
:roflt:

Nie zrozumiałaś moich intencji :) To nie jest obraz Ciebie, to ja za pośrednictwem tego pana posyłam Ci uśmiech :)

O, to kamień z serca(nie na odciski, ofkors).
Za uśmiech Pana(i Twój) - dziękuję i przesyłam własny(Tobie) :)

Posted

konfirm13 napisał(a):
O, to kamień z serca(nie na odciski, ofkors).
Za uśmiech Pana(i Twój) - dziękuję i przesyłam własny(Tobie) :)
teraz już wiem co tak łupnęło jakieś 15 minut temu, to ten kamień z Twojego serca spadł.