malagos Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Na katar najlepsza jest rycyna - wypij pół szklanki i potem spróbuj kichnąć :diabloti: Quote
AMIGA Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 No super metody, super. Najlepsza ta z rycyną. To ja jednak wolę pokroić cebulę. Łzowe, czy nie łzowe, jakieś kanaliki się oczyszczą :-) Quote
Kejciu Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Kurde - może jakiś kącik CIOTECZKA DOBRA RADA trzeba otworzyć ?:) Quote
Ziutka Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 kejciu napisał(a):Kurde - może jakiś kącik CIOTECZKA DOBRA RADA trzeba otworzyć ?:) malagos jaka pierwsza bedzie porady dawać - NAJLEPSZE są :diabloti: Quote
Gosiapk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 inka33 napisał(a):Nutusia się pokazuje jako brązowy łeb śpiący. :) (...) Czy szanowna przedmówczyni sugeruje, że moja Adelka to te niby "kłapciuchy"? :mad: konfirm13 napisał(a):Szeroki uśmiech na Wasz widok :) malagos napisał(a):Na katar najlepsza jest rycyna - wypij pół szklanki i potem spróbuj kichnąć :diabloti: Ty okrutna jesteś! :placz: kejciu napisał(a):Kurde - może jakiś kącik CIOTECZKA DOBRA RADA trzeba otworzyć ?:) inkę tam posłać razem z kasztanami :) Quote
Kejciu Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 hehe :) dzięki Laseczki za poprawę humorku bo u mnie z tym ostatnio kiepsko a jak się czyta wątek to sam rogal na twarzy! :) Quote
Nutusia Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 Biorąc pod uwagę, że mój - jeszcze niestety aktualny katar - tak kręci w nosie, że kicham jak opętana oraz to ile zjadłam przez okres długoświąteczny - zdecydowanie powinnam się zdecydować na rycynę! :) Quote
malagos Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Wiesz, ta rycyna jest też jako środek antykoncepcyjny, bo jak zażyjesz, to o swojej doopce myślisz, nie o czyjejś :diabloti: Quote
inka33 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 malagos napisał(a):Na katar najlepsza jest rycyna - wypij pół szklanki i potem spróbuj kichnąć :diabloti: Ja wiedziałam, że rycyna to na kaszel, a że też na katar to nie wpadłam... :shake: malagos napisał(a):Wiesz, ta rycyna jest też jako środek antykoncepcyjny, bo jak zażyjesz, to o swojej doopce myślisz, nie o czyjejś :diabloti: Żarty żartami, ale olej rycynowy jest prześwietny na doopkę, ale inaczej. ;) Na serio idealnie pomaga na odparzenia pieluszkowe - smarowanie nim podrażnionej skóry doopki, a nie picie! Quote
Gosiapk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Czy ja nie mówiłam, żeby inkę posłać do "kącik CIOTECZKA DOBRA RADA" :hmmmm: Quote
inka33 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Gosiapk napisał(a):Czy ja nie mówiłam, żeby inkę posłać do "kącik CIOTECZKA DOBRA RADA" :hmmmm: Ja tu im dobrze radzę, a one mnie chcą postawić do kąta...! :bigcry: Quote
Mattilu Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 inka33 napisał(a):Ja tu im dobrze radzę, a one mnie chcą postawić do kąta...! :bigcry: oj tam oj tam, zaraz do kąta - do kącika, a jak Ci tam źle, to możesz posiedzieć w ugołku :loveu: Quote
Nutusia Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 Kocham Was miłościom wielkom za te wszystkie rady... :) Quote
Gosiapk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 inka33 napisał(a):Ja tu im dobrze radzę, a one mnie chcą postawić do kąta...! :bigcry: Inka, przecie to z dobrego serca! Dobre rady dajesz, to Cię do przodu wypychajom, cobyś ludziom pomogła dobrym słowem a radom. :) Quote
Marysia R. Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Po zastosowaniu wszystkich przytoczonych tutaj rad do Nutusia wyzdrowieje raz dwa trzy tylko nie wiem czy to przetrwa:D Quote
Nutusia Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 Na szczęście już mi lepiej, więc może rady zachowam na następną razę, mocno wierząc, że - jak mówił Kwinto - następnej razy nie będzie ;) A jak Ty się czujesz, Inko? :) Quote
konfirm13 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Cudowne jesteście - wszystkie razem i każda z osobna. Jak słoneczne promyki w pochmurny dzień :). Tylko czemu Nutusia zamieniła mnie w faceta ?:shake: Quote
AMIGA Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 To ja teraz czekam na katar, żeby sprawdzić która z Waszych rad jest najskuteczniejsza (na katar oczywizda) Quote
jola_li Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Była Ciocia Dobra Rada, to trochę Wujka Dobra Rada Wam przypomnę (kiedyś była taka rubryka w "Polityce") ;): W „Pani domu” odnajdujemy wskazówki, jak przeżyć lato bez urlopu. Pismo radzi m.in.: „Zmień łazienkę w nadmorskie SPA”, „Przestaw się na wakacyjny tryb życia”, „Ucz się prawidłowo oddychać”, „Pokochaj wypady za miasto”, „Spróbuj nic nie robić”. No to bez urlopu chyba jednak się nie obejdzie. I to długiego. Z horoskopu dla Barana („Naj”): „Miłość. Jeszcze nie wiesz z kim i dlaczego chcesz iść dalej”. Tak, to typowe dla baranów. Krzysiek ze Stargardu Szczecińskiego, który dopiero co się odchudził, dzieli się z czytelnikami „Men’s Health” spostrzeżeniami i radami. Jedna z nich: „Nagradzaj się. Gdy schudniesz kilkanaście kilo, polecam zakupy w markowym sklepie, gdzie wcześniej nie było Twojego rozmiaru”. Lepiej w delikatesach. Spore zakupy i nie będziesz musiał zmieniać ciuchów. Wyjdzie taniej. Teresa z Płońska pisze w „Pani domu”: „Dostałam wysoki rachunek za gaz. To kwota z sufitu. Jak go reklamować?”. Najlepiej na billboardach. Krzysiek z Internetu zastanawia się na łamach „Men’s Health”: „Jak zbudować klatkę domowym sposobem?”. A ekspert mu odpowiada: „Najlepiej robiąc pompki w różnym ustawieniu rąk”. Co do różnego ustawienia rąk – zgoda. Ale klatka z pompek to dość karkołomne przedsięwzięcie. Były lepsze, ale nie mogę znaleźć ;). Quote
Nutusia Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 konfirm13 napisał(a):Cudowne jesteście - wszystkie razem i każda z osobna. Jak słoneczne promyki w pochmurny dzień :). Tylko czemu Nutusia zamieniła mnie w faceta ?:shake: Jak to?... AMIGA napisał(a):To ja teraz czekam na katar, żeby sprawdzić która z Waszych rad jest najskuteczniejsza (na katar oczywizda) Się ciesz, żeś się w tym naszym "Katarkowie" uchowała! A swoją drogą, Amiga jest nieźle zahartowana - wybiegała za Nuśką do ogrodu w samej koszulinie, prosto spod kołderki i - ZDROWA JAK RYDZ! :) jola_li napisał(a):Była Ciocia Dobra Rada, to trochę Wujka Dobra Rada Wam przypomnę (kiedyś była taka rubryka w "Polityce") ;): Tego prawdziwego Wujka Dobra Rada pamiętam tylko z opowiadań... W TV był zdaje się, tak? Quote
AMIGA Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 A pamiętacie jaki onegdaj fajny był Podwieczorek przy mikrofonie? (a skąd - to prehistoria - tylko takie emerytki jak ja mogą to pamiętać) A były tam super rady Pana Rumiana: Pyta czytelniczka - Szanowny Panie Rumian, co robić, żeby mieć szpiczaste piersi? Droga czytelniczko- odpowiada Pan Rumian- zdjąć stanik i chodzić na czworaka Quote
konfirm13 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Nutusia napisał(a):Jak to?... Nutusiu, Kochana, Wybacz, To nie TY! To Gosiapk mnie umężczyźniła :( I....za co? Quote
Gosiapk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Marysia O. napisał(a):Po zastosowaniu wszystkich przytoczonych tutaj rad do Nutusia wyzdrowieje raz dwa trzy tylko nie wiem czy to przetrwa:D :roflt: AMIGA napisał(a):To ja teraz czekam na katar, żeby sprawdzić która z Waszych rad jest najskuteczniejsza (na katar oczywizda) będziesz potrzebowała całej serii katarów, aby wszystkie rady wypróbować. No i pytanie, czy masz odpowiednio duży nos, aby włożyć tam kasztany :D jola_li napisał(a):Była Ciocia Dobra Rada, to trochę Wujka Dobra Rada Wam przypomnę (kiedyś była taka rubryka w "Polityce") ;): W „Pani domu” odnajdujemy wskazówki, jak przeżyć lato bez urlopu. Pismo radzi m.in.: „Zmień łazienkę w nadmorskie SPA”, „Przestaw się na wakacyjny tryb życia”, „Ucz się prawidłowo oddychać”, „Pokochaj wypady za miasto”, „Spróbuj nic nie robić”. No to bez urlopu chyba jednak się nie obejdzie. I to długiego. Z horoskopu dla Barana („Naj”): „Miłość. Jeszcze nie wiesz z kim i dlaczego chcesz iść dalej”. Tak, to typowe dla baranów. Krzysiek ze Stargardu Szczecińskiego, który dopiero co się odchudził, dzieli się z czytelnikami „Men’s Health” spostrzeżeniami i radami. Jedna z nich: „Nagradzaj się. Gdy schudniesz kilkanaście kilo, polecam zakupy w markowym sklepie, gdzie wcześniej nie było Twojego rozmiaru”. Lepiej w delikatesach. Spore zakupy i nie będziesz musiał zmieniać ciuchów. Wyjdzie taniej. Teresa z Płońska pisze w „Pani domu”: „Dostałam wysoki rachunek za gaz. To kwota z sufitu. Jak go reklamować?”. Najlepiej na billboardach. Krzysiek z Internetu zastanawia się na łamach „Men’s Health”: „Jak zbudować klatkę domowym sposobem?”. A ekspert mu odpowiada: „Najlepiej robiąc pompki w różnym ustawieniu rąk”. Co do różnego ustawienia rąk – zgoda. Ale klatka z pompek to dość karkołomne przedsięwzięcie. Były lepsze, ale nie mogę znaleźć ;). dzięki za prasóweczkę :D konfirm13 napisał(a):Nutusiu, Kochana, Wybacz, To nie TY! To Gosiapk mnie umężczyźniła :( I....za co? Nie zrozumiałaś moich intencji :) To nie jest obraz Ciebie, to ja za pośrednictwem tego pana posyłam Ci uśmiech :) Quote
konfirm13 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Gosiapk napisał(a): :roflt: Nie zrozumiałaś moich intencji :) To nie jest obraz Ciebie, to ja za pośrednictwem tego pana posyłam Ci uśmiech :) O, to kamień z serca(nie na odciski, ofkors). Za uśmiech Pana(i Twój) - dziękuję i przesyłam własny(Tobie) :) Quote
Gosiapk Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 konfirm13 napisał(a):O, to kamień z serca(nie na odciski, ofkors). Za uśmiech Pana(i Twój) - dziękuję i przesyłam własny(Tobie) :) teraz już wiem co tak łupnęło jakieś 15 minut temu, to ten kamień z Twojego serca spadł. Quote
Recommended Posts