Gosiapk Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 [quote name='Ziutka']Była i to taka naprawdę mega! Jak pieprzneło po 2.00 w nocy to nie wiedziałam co sie dzieje![/QUOTE] To było lekko apokaliptyczne zjawisko, surrealistyczne i przerażające zarazem. Quote
Mattilu Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 [quote name='Nutusia']Napisałam 2 nowe wersje tekstu do ogłoszeń dla Alutki... Co myślicie? Alutka – początki bywają trudne… Alutka to młoda (14 mies.) sunia, która już od dawna powinna mieć swój dom, swoich ludzi i swój świat. Bardzo liczymy na to, że wreszcie się uda spełnić jej marzenia… Al jest uroczą i bardzo wdzięczną psiną. Jednak by się o tym przekonać i poczuć jak wielkim uczuciem i zaufaniem potrafi obdarzyć człowieka, trzeba się trochę postarać. A właściwie bardziej uzbroić się cierpliwość. To nie jest piesek, który z radością rzuci się w ramiona każdemu, kto do niego zagada. Falstart na początku życia sprawił, że Alutka jest nieco nieufna wobec obcych ludzi. Przygląda się z daleka, czasami poszczekuje, sprawdza czy można bezpiecznie podejść i czy warto to zrobić. Ale gdy już przełamie pierwsze lody – nic tylko ją kochać i głaskać! J Z innymi psiakami oraz z kotami dogaduje się bardzo dobrze. Doskonale czułaby się w towarzystwie innego pieska, który pokazywałby jej, że świat jest piękny, a psie życie może być beztroskie. Al uwielbia ruch – na spacerki mogłaby wychodzić co chwila. Umie chodzić na smyczy, pozostawiona w domu na długie godziny bez problemu zachowuje czystość. Sunia jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Jest filigranowa – waży ok. 7 kg, choć sięga prawie do kolana – taki mikropiesek na szczudełkach. Przyjmij Alutkę pod swój dach, a zyskasz radosnego i wiernego Przyjaciela. Kontakt: 608 33 86 72, mstswf@wp.pl I drugi: Alma – przy niej zostaniesz perfekcyjną panią domu! Alma to młodziutki , 14 miesięczny psi podlotek. Miewa 100 pomysłów na minutę jak sobie uatrakcyjnić życie i nadrobić czas, gdy była tylko porzuconym, niechcianym szczenięciem. Jest radosna, zawsze gotowa na zabawę, kipi energią. Każda rzecz zostawiona samopas może jej się przydać, więc przyszli opiekunowie powinni mieć w sobie coś z perfekcyjnej pani domu – nie ma mowy o pozostawionych na podłodze skarpetkach czy nie wrzuconych do kosza papierkach po cukierkach! :) Choć z Almy taki "struś pędziwiatr", w pierwszym kontakcie z obcą osobą wydaje się nieśmiała i nieufna. Jednak dość łatwo zdobyć jej zaufanie, szczególnie mając w kieszeni garść psich przysmaków. Alma jest zdrowa, zaszczepiona i wsterylizowana. Umie chodzić na smyczy, bez problemu zachowuje czystość, nawet na długo zostawiona w domu. Jest bardzo drobniutka (ok. 7 kg), ale ma długaśne łapinki (sięga prawie do kolana). Bardzo lubi towarzystwo innych zwierzaków – psów, kotów, a nawet jeża. Uwielbia bieganie i zabawy. Jesteś bałaganiarzem? Chcesz to zmienić, ale nie masz motywacji? Adoptuj Almę, a Twój świat odwróci się o 180 stopni! Kontakt: 608 33 86 72, mstswf@wp.pl Ja bym zrobila miks obu tekstow: na bazie glownie pierwszego, ktory jest cieply i serdeczny, z dodatkowa wzmianka o zamilowaniu Ali do porzadku (przedstawionym jako zaleta). Jez wedrujacy po domu - to jest to!!! mozesz sie poczuc jak w angielskiej powiesci:) A co do skokow to faktycznie Hopcia oddaje palme pierwszenstwa Ali, bo u mnie ani razu na blat kuchenny nie wskoczyla (fakt, ze je mamy niestandardowo wysokie) ;) Ale moze to dlatego, ze smakolyki same jej wpadaja do miski - jak ktos cos dobrego je to zawsze jakis obrywek do miski wpadnie;) Quote
konfirm13 Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Z tym tekstem, czy innym, Alutka znajdzie w końcu(no i żeby możliwie szybko), ten właściwy i najlepszy dom :) Quote
Nutusia Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 U nas nie było burzy, ale też nie było... prądu. Mieliśmy w piątek nastrojową kolację przy świecach, a potem kroiłyśmy mięso na kiełbasy przy lampie naftowej :) Zmiksować oba teksty? Ojej, będę umiała?... Quote
Kejciu Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Zrobiłam po dwa ogłoszenia na gumtree i na tablicy z nowymi tekstami :) Quote
Nutusia Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Bardzo dziękuję w imieniu Alutki, która wczoraj... zwędziła pęto świeżo uwędzonej kiełbasy... sąsiadów... Quote
Mattilu Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Jaki mądry piesek! i kiełbasę uwędzi, i do tego nie swoją, tylko sąsiadów:-) Quote
malagos Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Ale numerantka! moja Erka wodołazka kiedyś poszła do sąsiadów, weszła przez otwarty garaż do kuchni, zabrała jeszcze ciepłe makowce i zjadła pod ich kuchennym oknem :) Quote
Nutusia Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Alutka nigdzie iść nie musiała - kiełbasa się studziła w naszym garażu. Naszą Sławek schował do lodówki, a sąsiedzi po swoją nie przyszli, to mają pętko mniej. I niech się cieszą, że tylko pętko! ;) Quote
Gosiapk Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 [quote name='malagos']Ale numerantka! moja Erka wodołazka kiedyś poszła do sąsiadów, weszła przez otwarty garaż do kuchni, zabrała jeszcze ciepłe makowce i zjadła pod ich kuchennym oknem :)[/QUOTE] No, nie ładnie... do domu nic nie przyniosła :D Quote
Nutusia Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Rozmawiałam z Arturem - podobno diabła wcielonego mu w Rodzinie umieściłam ;) Czyta książki, a następnie je zrzuca z półki lub szafki. No nie wiem, u mnie była grzeczna ;) Ale reklamacja nie zostanie wniesiona, zwrotu z adopcji nie będzie, bo Krycha jest miziakiem nad miziaki - całą noc przespała z Pańciem na kanapie, bo zasnął przez TV i nie dał się "przenieść" do sypialni :) Quote
jola_li Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Nutusia']Rozmawiałam z Arturem - podobno diabła wcielonego mu w Rodzinie umieściłam ;) Czyta książki, a następnie je zrzuca z półki lub szafki. No nie wiem, u mnie była grzeczna ;) Ale reklamacja nie zostanie wniesiona, zwrotu z adopcji nie będzie, bo Krycha jest miziakiem nad miziaki - całą noc przespała z Pańciem na kanapie, bo zasnął przez TV i nie dał się "przenieść" do sypialni :)[/QUOTE] Czyli wygląda na to, że pieski grzecznieją jak się wyprowadzają od Ciebie, a koty - wręcz przeciwnie ;). A może Krysia ma po prostu inny gust literacki niż jej Pan ;)? Quote
Nutusia Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Dziś wparował do biura w samej koszuli "bo tylko z auta, na chwilę". Dostał burę, że ma o siebie dbać, bo jeszcze mi... kota osieroci!!!!! ;) A Krycha w pełnej komitywie z psiskami - śpi z nimi (albo na nich) i jest szansa, że niedługo zacznie... szczekać! :) Quote
Marysia R. Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję w imieniu Alutki, która wczoraj... zwędziła pęto świeżo uwędzonej kiełbasy... sąsiadów...[/QUOTE] :roflt::roflt:Alutka wie co dobre! Quote
inka33 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Pozdrowienia dla Sławka i reszty stada! :p :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
Nutusia Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Bardzo dziękujemy :) Nasz Jeży też potrafi dziabnąć ;) Wczoraj okazał jednak łaskawość - nie dziabnął, dał się wysikać, zjadł, zrobił 2 kupy, stwierdził, że to jeszcze nie wiosna i poszedł spać dalej :) Natomiast Helenie wczoraj się zebrało na zabawę i szaleństwa i upatrzyła sobie... Alutkę. Helena niby zabawowo na nią napadała i wyskakiwała zza węgła. A Ala - niby się cieszyła, że wreszcie kot zwrócił na nią uwagę, ae też momentami minę miała niewyraźną... ;) A wcześniej Al uroczo bawiła się sama ze sobą, a właściwie ze... sznurkiem :) Quote
Gosiapk Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Nutusia']Bardzo dziękujemy :) Nasz Jeży też potrafi dziabnąć ;) Wczoraj okazał jednak łaskawość - nie dziabnął, dał się wysikać, zjadł, zrobił 2 kupy, stwierdził, że to jeszcze nie wiosna i poszedł spać dalej :) Natomiast Helenie wczoraj się zebrało na zabawę i szaleństwa i upatrzyła sobie... Alutkę. Helena niby zabawowo na nią napadała i wyskakiwała zza węgła. A Ala - niby się cieszyła, że wreszcie kot zwrócił na nią uwagę, ae też momentami minę miała niewyraźną... ;) A wcześniej Al uroczo bawiła się sama ze sobą, a właściwie ze... sznurkiem :)[/QUOTE] Pies Ci kocieje :o Quote
Nutusia Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Nio... A u Artura Krystynka, która... psieje :) Quote
konfirm13 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Zaśmiecając wątek, proszę o pomoc i rozsyłanie http://www.dogomania.pl/forum/threads/249522-ON-w-dawnym-stylu-szuka-domu Pozdrawiam. K. Quote
malagos Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Dobrego dnia! moze trzynasty okaże sie tym dobrym? Quote
Recommended Posts