Nutusia Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Zależy ile będzie "wszystkich" ;) Bo przy okazji można się poznać w realu (jak to miało miejsce u Malagosowej) i im nas będzie więcej, tym więcej z nas się pozna :) Quote
eloise Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 O rety! to ciasteczka też upiekę! :) Ktoś jeszcze chętny na 6? :) Quote
kcd Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Po pierwsze sunia śliczna! Totalnie w moim typie :) Po drugie... wpraszam się bezczelnie na sabat :lol: ... no i zapisuję wąteczek! Quote
Nutusia Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 No nareszcie! :) Alutka dziś wstała pełna werwy, wybiegała do ogrodu, potem mokrymi, zapiaszczonymi odnóżami wpadała na łóżko, prosto na moją głowę... Ładnie zjadła śniadanie (nie chciałam pisać, żeby nie zapeszyć, ale od 2 dni je WYŁĄCZNIE suchą karmę!). Trochę mi szkoda, że dziś jej takie "kuku" zrobimy, ale jak mus, to mus. Musi być gorzej, żeby potem mogło być już tylko dobrze... Na pociechę, posterylkowy rosołek już się wczoraj ugotował ;) Quote
malagos Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 W sierpniu mam zamiar wybrał się wreszcie na Mazurki, i to na początku - tek że nie wiem, czy będę w domu 6. Wszystko to zależy od mojej córki, pogody, ale bardzo się postaram BYĆ Z WAMI :) Małe spotkanko planowała tez Mazowszanka?...... Quote
Mattilu Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Kciukam za sterylke! Fartuszek jest? co do sabatu, to chcialam uscislic, ze bedzie nas troje plus Hopcia (bez Zosi, bo ona z Dziadkami w Rabce). Piec niczego nie bede, oszczedze Wam tego;) ale przywieziemy jakies winko moselskie :) Quote
kcd Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 To ja zrobię swoją autorską sałatkę i, żeby tradycji stała się zadość, wezmę ze sobą swoje +1, czyli Jacka... ... Jacka Danielsa ;-) Quote
Nutusia Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Uuuuuaaaaaa..... się będzie działo! Malagosie - 6 sierpnia to jest... wtorek ;) Mattilu nie może w innym terminie. Ja mogę, bo mam urlop. Eloise może bo może, ale dla innych, niewakacyjnych proponuję termin weekendowy, jakby co :) Quote
kcd Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Nutusia napisał(a):Uuuuuaaaaaa..... się będzie działo! Malagosie - 6 sierpnia to jest... wtorek ;) Mattilu nie może w innym terminie. Ja mogę, bo mam urlop. Eloise może bo może, ale dla innych, niewakacyjnych proponuję termin weekendowy, jakby co :) No tak.. ja też wolałabym weekend... Z urlopem będzie ciężko, bo właśnie w niedzielę, 4.08. wracam z wyjazdu. Quote
Nutusia Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Czekamy na deklaracje innych "czarownic". Weekendowo to najlepiej byłoby w sobotę - 10go, jeśli o mnie chodzi. Mogłoby być i 3-go, ale wtedy kcd nie będzie. Ale z kolei 6go jedyna szansa na poznanie Mattilu! ;) :) Quote
Ziutka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ja tam moge kiedy Czarownica Nutusia bedzie kazała :) Quote
Mattilu Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ziutka napisał(a):Ja tam moge kiedy Czarownica Nutusia bedzie kazała :) To jedz dwa razy, najpierw 6-go, kiedy bedziemy my, i potem, kiedy beda inni :) Quote
Ziutka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Mattilu napisał(a):To jedz dwa razy, najpierw 6-go, kiedy bedziemy my, i potem, kiedy beda inni :) Jak mnie Nutusia nie pogoni...czemu nie ;) Quote
malagos Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ziutka napisał(a):Jak mnie Nutusia nie pogoni...czemu nie ;) Ja też tak chcę! Tak sobie marzę, ze mnie to by może Mazowszanka zabrała, bo siama nie dam rady :roll: :oops: Quote
Kejciu Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Alma juz po sterylce :):):) mialam okazje "asystowac":) byla bardzo dzielna! :):):) Quote
Mattilu Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 kejciu napisał(a):Alma juz po sterylce :):):) mialam okazje "asystowac":) byla bardzo dzielna! :):):) Uff, to dobrze :) Czekamy na elaborat Nutusi ;) Quote
AMIGA Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Ojoooooj ale Wam zazdroszczę tego sierpniowego "sabatu" I trzymam kciuki za rekonwalescencję Alutki. I zapraszam jednocześnie do mojej połamanej i poskładanej szczeniaczki http://www.dogomania.pl/forum/threads/245104-4-5-mies-Nuria-przeżyła-spotkanie-z-samochodem-teraz-chce-spotkać-Swojego-Człowieka Quote
Nutusia Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Ne zazdraszczaj, tylko przyjeżdżaj!!! :razz: Alma już zapomniała, że miała jakikolwiek zabieg! Gania z Lili jak opętana, upał jej nie straszny :) Szew tak maleńki, że go prawie nie widać, ale niestety, sukieneczka jest niezbędna, bo cały czas zagląda co tam ma... Po zabiegu cały wieczór przesiedzieliśmy na tarasie. Przykryłam ją kocykiem, bo jednak po narkozie bywa chłodno. Potem poszłyśmy spać. Musiałam ją wziąć do łóżka, bo się domagała! Przespała calusieńką noc. Rano już była całkiem na chodzie, zjadła śniadanie z apetytem. Jeszcze wczoraj trochę polegiwała w domu, ale dziś już jest na chodzie całkowicie. 15go zdejmiemy ten mikro szewek i będzie panna miała z łepka :) A, jeszcze zapomniałam, że Alutka to grrrrrroźny pies! Po zabiegu Doktor ją schował do klateczki, żeby doszła do siebie, bo miał dużo pacjentów i nie chciał jej od razu zabierać na górę. Gdy poszedł po nią asystent Piotruś, po chwili wrócił do gabinetu i prosił mnie o pomoc, bo Alma warczała, kłapała zębami i nie dała się wyciągnąć!!!! Ale na mój widok ucieszyła się wyraźnie :) Założyłam jej szeleczki na wszelki wypadek i razem z posłankiem wyjęłam z klateczki. A co ją będzie obcy gdzieś zabierał!?!?!? Mądra dziewczynka :) Quote
from_wonderland Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 No pewnie, nie da się nikomu ukraść. To dobrze, że juz tak szybciutko doszła do siebie, to już z górki :) Quote
AMIGA Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Tiaaaa przyjeżdżaj. A co z Amigą i z Nunią? A Alutka to mądra i dzielna dziewczynka. Nie dosć że ją pokroili i pozszywali to jeszcze się jacyś obcy do niej przystawiają. Nie można sobie na wszystko pozwalać :-) Quote
inka33 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Mattilu napisał(a):Grrrroznypies :) ALegroźnypies! ;) Quote
Nutusia Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Uzupełniłam post rozliczeniowy. Sterylka kosztowała 200 zł (fraczek gratis ;)) plus 10 zł dojazd. Aluchna jest coraz słodsza i coraz... "dotkliwiej" domaga się pieszczochowania! Wali łapką np. po twarzy śpiącego ;) Quote
Ryjonek Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 To my też byśmy się nieśmiało wprosili na sabat:) termin dowolny nam pasuje:) Możemy przywieźć jakieś sałatki bo z ciastem to bym się stresowała, że nie sprosta wyzwaniu, gdy tyle Ciotek Ciastowych Wymiataczek przy stole:) Jakby była potrzeba to możemy kogoś zabrać, a nawet po Ciocie Malagos pojechać, jeśli nie ma jak dotrzeć. Quote
Gosiapk Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja mogę przywieźć ... dziecko na sabat ;) :roflt: Quote
Recommended Posts