Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Jestem ciekawa Waszej opinii...
Chciałabym otworzyć MINI CENTRUM REHABILITACJI DLA PSÓW, byłoby ono w pomieszczeniu zamkniętym. Do dyspozycji były by dwa baseny, 3/8 metrów, kilka bieżni, tor do agility, salon piękności dla psów itp. Co o tym myślicie, czy będzie na to popyt? Będę wdzięczna za dodatkowe sugestie.
Pozdrawiam:)

• 2 weeks later...
Posted

Wg mnie popyt będzie, gdyż takie centra już istnieją, jednak nasuwa mi się pytanie - czy to centrum będzie połączone z jakąś przychodnią, lecznicą? Taki układ sprawia, że częściowo odpada problem "pacjentów", gdyż właściciel przychodząc ze swoim zwierzakiem do przychodni od razu ma informacje o rehabilitacji.

Posted

Powiązania bezpośrednio z kliniką weterynaryjną nie będzie, ale rozreklamujemy się we wszystkich przychodniach weterynaryjnych w okolicy. Na dzień dzisiejszy sami mamy psa, który potrzebuje rehabilitacji i nie mamy się z nim gdzie udać, dlatego wpadliśmy na pomysł stworzenia takiego centrum.

Posted

To co planujesz to raczej SPA niż rehabilitacja. Rehabilitacja to oprócz bieżni: ultradźwięki, elektroterapia, magnetoterapia, laseroterapia, masaż/stretching, światło spolaryzowane/podczerwone itd. Do wykonywania tych zabiegów konieczne jest przeszkolenie a kursy nie są tanie, sama za kilka miesięcy się wybieram na taki kurs. Basen, tor agility, bieżnia (oprócz bieżni wodnej) służy najwyżej do poprawy kondycji i rehabilitacją tego nazwać niemożna.