nane Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Agata_B napisał(a):Ja sama nie wiem ... Nie stać mnie na suczkę za 2 tys zł. 1600 zł góra. A żeby trafić na tanią i "dobrą" psinę z rodowodem nie jest tak łatwo :shake: Nie wiem co mam robic :shake: wystarczy poczekać i odłożyć troszkę pieniążków :cool3: wg mnie jeżeli kupować byle co to lepiej w ogóle :shake: Quote
Mynia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 ciekawe czy znajdzie się hodowca, który sprzeda pieska (a w szczególności suczkę!) z rodowodem za 1600zł? hm... jest ktoś taki? bo jak ja swego czasu dzwoniłam po hodowlach (a obdzwoniłam baaaaaardzo duzo), to nie znalazlam chętnego na sprzedaz psa za 1600! Quote
bajadera Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 No niestety duży popyt rodzi wysokie ceny. A yorki nie są tak płodne jak rasy o większych gabarytach. Ale chyba najlepiej pooszczędzać, poczekać i kupić z rodowodem. Quote
Kaladan Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 A tu się mylicie, ceny spadają powoli. Można kupić suczkę z rodowodem za 1600 zł tylko trzeba poszukać. I nie mam na myśli petów. Jeśli np rodzice nie maja jeszcze championatów to hodowcy spuszczają ceny, bo prawa rynku są okrutne. Quote
Megula Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Jak juz pisalam w innym temacie widzialam yorki z rodowodem na allegro za 900zł. Tego jeszcze nie bylo.. Quote
Incunabula Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 [quote name='sirion']No niestety duży popyt rodzi wysokie ceny. Ale z drugiej strony jest to rasa modna i jest mnóstwo małych, domowych hodowli z jedną suczką. Myślę, że wystarczy na spokojnie poprzeglądać ogłoszenia, dowiedzieć się na wystawie, podzwonić i z pewnością da się kupić jakiegoś pieska do 1600 zł. Zwłaszcza jeśli nie planujesz mu kariery wystawowej. Quote
bajadera Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Trzeba przejrzeć uważnie wszystkie oferty, ja znalazłam na alegratka suczkę z rodowodem za 1800. Ponadto ceny podawane w ogłoszeniach, to często ceny wywoławcze. Trzeba podzwonić, pogadać, podrążyć i coś się znajdzie w rozsądnej cenie, jeśli Ci na osiągnięciach wystawowych nie zależy. Quote
agata :) Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Megula napisał(a):Jak juz pisalam w innym temacie widzialam yorki z rodowodem na allegro za 900zł. Tego jeszcze nie bylo.. To pewnie z pkpru, też się już tak zawiodłam :placz: Quote
Polna Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 http://www.allegro.pl/item189265939_york_yorki_z_rodowodem_yorkshire_terrier.html ? Quote
cardea Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 małyskrzat napisał(a):royal też??:crazyeye: a który?? Mynia napisał(a):Tylko ten produkowany i sprzedawany w Stanach... w Europie wszystko pod kontrolą jest :) niestety nie ten w Stanch ała cała seria karm weterynaryjnych :shake: tydzień lub dwa była puszczona informacja o zatrutych karmach i wypisane które :razz: Niestety Royal zadbał o to, aby nie było zbytniego nagłośnienia w/w sprawy:mad: , ale niestety nastapił wyciek od lekarzy weterynarii :roll: Oczywiście nie wszyscy lekarze chcą mówić o tej przykrej sprawie , tym bardziej, że część z nich zajmuje sie dośc ostro dystrybucją i nie robią tego w formie bezinteresownej pomocy a wygląda to mniej wiecej tak: Royal Canin USA recalls foods containing rice protein Admin | April 19, 2007 10:45 pm From the Royal Canin USA website: April 19, 2007 It is with sincere regret that I inform you of a new and unfortunate development with some of our pet food products. Although we have no confirmed cases of illness in pets, we have decided to voluntarily remove the following dry pet food products that contain rice protein concentrate due to the presence of a melamine derivative. ROYAL CANIN SENSIBLE CHOICE® (available in pet specialty stores nationwide) Dry Dog Food - Chicken Meal & Rice Formula Senior - Lamb Meal & Rice Formula Puppy - Lamb Meal & Rice Formula Adult - Lamb Meal & Rice Formula Senior - Rice & Catfish Meal Formula Adult ROYAL CANIN VETERINARY DIETT (available only in veterinary clinics) Dry Dog Food - Canine Early Cardiac EC 22T - Canine Skin Support SS21T Dry Cat Food - Feline Hypoallergenic HP23T We are taking this proactive stance to voluntarily recall these products to avoid any confusion for our customers about which Royal Canin USA products are safe and which products may be affected. Pet owners should immediately stop feeding their pets the Royal Canin USA dry pet food products listed above. Pet owners should consult with a veterinarian if they are concerned about the health of their pet. No other Royal Canin diets are affected by this recall and CONTINUE TO BE safe for pets to eat. In addition, Royal Canin USA will no longer use any Chinese suppliers for any of our vegetable proteins. This decision to recall some of our dry pet food products is driven by our philosophy that the "Pet Comes First". The safety and nutritional quality of our pet food is Royal Canin USA's top priority. Pet owners who have questions about this recall and other Royal Canin USA products should call 1-800-592-6687. On behalf of the entire Royal Canin family, our hearts go out to the pet owners and everyone in the pet community who have been affected by all of the recent recalls. We are as passionate about the health and happiness of our customers' pets as we are of our own, so we are committed to taking the steps necessary to ensure this never happens again. Sincerely, Olivier Amice President and CEO Royal Canin USA Additional Information Which products are being recalled? ROYAL CANIN SENSIBLE CHOICE® (available in pet specialty stores nationwide) Dry Dog Food - Chicken Meal & Rice Formula Senior - Lamb Meal & Rice Formula Puppy - Lamb Meal & Rice Formula Adult - Lamb Meal & Rice Formula Senior - Rice & Catfish Meal Formula Adult ROYAL CANIN VETERINARY DIETT (available in veterinary clinics) Dry Dog Food - Canine Early Cardiac EC 22T - Canine Skin Support SS21T Dry Cat Food - Feline Hypoallergenic HP23T Should I keep feeding these diets to my pet? Pet owners should immediately stop feeding the recalled diets. What should I do if I am concerned about my pet's health? Pet owners who are concerned about their pet's health should visit their vet. What do I do with the food that I still have? You may return it to your place of purchase or dispose of it with your normal garbage removal. How can I be reimbursed for the food that I have? You may return it to your place of purchase, or you may call us at 1-800-592-6687 for a replacement or refund. Please save the UPC code from the back or side of the bag to verify your purchase. Are any other Royal Canin products affected by this recall? No other Royal Canin diets are affected by this recall and continue to be safe for pets to eat. :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Quote
Ramona Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 U mnie psiaki były przez ostatni rok na hillsie i jak juz kupie sobie maluszka to takze go poprowadze na tej karmie owszem jest drozsza od royala ale i lepsza. Quote
Incunabula Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 O cholera, ja karmię Royalem weterynaryjnym :crazyeye: . Muszę więcej o ym poczytać :shake: . W sumie to miałam dziś kupować nowy worek bo jeszcze kończyliśmy stary ale w takim razie raczej się wstrzymam :shake: . Quote
Neva Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Shahar napisał(a):U mnie psiaki były przez ostatni rok na hillsie i jak juz kupie sobie maluszka to takze go poprowadze na tej karmie owszem jest drozsza od royala ale i lepsza. Moje pieski nie chca jesc Hillsa, probowałam roznych smakow i nic z tego. U nas Hills jest tanszy od Royala, Moje suczki jedza Royala juniora Quote
Neva Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Morrisonka napisał(a):O cholera, ja karmię Royalem weterynaryjnym :crazyeye: . Muszę więcej o ym poczytać :shake: . W sumie to miałam dziś kupować nowy worek bo jeszcze kończyliśmy stary ale w takim razie raczej się wstrzymam :shake: . A na co choruja Twoje pieski ze karmisz je j=karma weterynaryjną? Quote
Incunabula Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Weterynarz mi polecił po sterylizacji mojej suki (w tym roku kończy 9 lat). Później skonsultowałam to jeszcze z drugim weterynarzem no i tak zostało. Ale przekonania coś do końca nie mam. Quote
Ramona Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Newciu chodziło mi o hillsa ale weterynaryjnego a to dlatego bo Dydus zachorował na babejsze po kleszczu a do tego jeszcze musiał miec operacje ponieważ miał w przewodzie moczowym dwa duze kamienie które trzeba było natychmiast usunąc.Wiec po prostu uciekł kostusze spod kosy ale tylko na rok biedulek.Wet i tak stwierdził ze po takich przejsciach to jeszcze sporo wytrzymał. Quote
alex16 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Z taką ceną napewno nie mają rodowodu :/ Nie wolno przecież łączyć yorka z chiuachua i z innymi rasami!! Ja mam 4 latniego yorczka z rodowodem,kiedyś pojechałam zobaczyć szczeniaczki z ogłoszenia z allegro,nie było tam podanej ceny,ani zdjęć,gdy tam zajechałam zobaczyłam jakieś sznaucerowate szczeniaki,matkę ich podobno ma znajona,lecz nie chciała jej przywieść,ten facet chciał za te psy 400zł,nie miały rodowodów!Kiedy ja powiedziałam ,że dziękuję ,za te szczeniaczkion spuścił cenę do 320zł.To jakich pseudochodowca!!!! :( Quote
aagniesia85 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Agata_B']:mad: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60156&highlight=Pompeo JA mam dwa yorczki od tej pani....szczerze mówiąc pewne opinie mnie zaniepokoiły. Ale moje yorczki są zdrowe i pelne życia. Pierwszego yorczka Gizmusia kupiłam z tej hodowli pompeo 3 lata temu w styczniu, drugiego yorczka Elmusia kupiłam 2 lata temu oba są zdrowe, miały robioną morfologie, badania echo serca i ekg. Quote
aagniesia85 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Agata_B']:mad: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60156&highlight=Pompeo JA mam dwa yorczki od tej pani....szczerze mówiąc pewne opinie mnie zaniepokoiły. Ale moje yorczki są zdrowe i pelne życia. Pierwszego yorczka Gizmusia kupiłam z tej hodowli pompeo 3 lata temu w styczniu, drugiego yorczka Elmusia kupiłam 2 lata temu w marcu, oba są zdrowe, miały robioną morfologie, badania echo serca i ekg.Również podalam mojej koleżance numer do tej pani i zakupiła sunie też tej samej rasy, a było to w tamty roku przed świetami w grudniu. Ja równiez podpisyawałam z tą panią umowe kupna-sprzedaży. Niemoge sie źle wypowiadać na temat tej hodowli. Może ostatnio coś zaczeła kombinować. Dla zainteresownaych moge przesłać zdjęcia swoich pociech. Quote
bajadera Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie ostatnio tylko od dawna kombinuje. A rodowody ZK masz ?, bo jak nie to to jest chodoffla .... Quote
aagniesia85 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='bajadera']Nie ostatnio tylko od dawna kombinuje. A rodowody ZK masz ?, bo jak nie to to jest chodoffla ....[/QUOTE] Nie mam, ale za to mam dwa kochające yorczusie, przede wszystkim moje są zdrowe i wygladaja jak rasowe yorki, od szczeniaka tak wygladały,więc napewno nie są zmieszane z innymi rasami, wage maja taką samą 2,6kg. Niemam zamiaru rozmnażać ich dalej, no chyba, że nie dla celów zarobkowych, a prezentowych po rodzinie. Może akurat ktoś miał takie nieszczeście i trafił na takie mioty. jak juz wspominałam moja kolezanka też ma z tej hodowli sunie z tego co wiem to tez jest zdrowa. Moje są bardzo żywiołowe, cały czas, by sie bawiły.......:cool3: Oczywiście to wielka tragedia stracic pieska lub dowiedzieć sie o wadach genetycznych (zdrowotnych) i współczuje tym kto miał złe przeżycia. Quote
Princess_York Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='aagniesia85']Niemam zamiaru rozmnażać ich dalej, no chyba, że nie dla celów zarobkowych, a prezentowych po rodzinie.[/QUOTE] i PEWNIE Dla ciebie to nie bedzie pseudo bo to są "prawdziwe yorki'' bo tak wyglądają ... zmartwie cie.. To będzie kolejna z 1000 innych. czemu nie kupiłaś z rodowodem ? wtedy byś sobie mogła zrobić hodowlanke pokryć i sobie rozdać po rodzinie bez problemów. Ale nie bo ludzie wolą wydać mniej rozmnożyć sprzedać mieć kase i już :angryy:. Na łatwizne iść najlepiej.. A to że twoje psiaki lubią się bawić i mogłyby tak cały czas to nie oznaka że są to czyste yorki. Bo każdy zdrowy pies tak robi. Quote
aagniesia85 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Nie napisałam, ani nie użyłam słowa "prawdziwe yorki". Pozatym stwierdzenie twoje " Ale nie bo ludzie wolą wydać mniej rozmnożyć sprzedać mieć kase i już" - Otóż wyjaśnię, prawie 4 lata temu nie było takiego rozgłosu i informacji jeśli chodzi o pseudohodowle. Pani z hodowli pompeo uświadomiła mnie że yorki-szczeniaczki są po rodzicach rodowodowych. Teraz wiem, że jak rodzice są po rodowodach to dzieci muszą dostać metrykę, że hodowla musi być zarejestrowana, wtedy o tym nie wiedziałam. Nie kupiłam yorka bo chciałam zaoszczędzić, tylko nie widziałam różnicy pomiędzy hodowla, a hodowlą. Myślałam wtedy, ze te hodowle co biorą za yorka po 3tyś, to dlatego że są bardziej rozreklamowane i rodzice mają puchary za wystawy i nie wiedziałam, że wystawy mają coś wspólnego z rodowodem. Pozatym nie kupiłam yorków dla rozmnażania, kasy ze sprzedaży, tylko dla miłości do zwierząt, a te małe yorczki są kochaniutkie. Gdyby tak było jak sugerujesz to juz dawno mojego Gizmusia, który ma 3,5 roku i Elmusia 2,5 roku prawie, dawno bym dopuszczała, ale ani jeden, ani drugi "nie zasmakował" jak to się mówi. Następne moje stwierdzenie czytaj uważnie: "Moje są bardzo żywiołowe, cały czas, by sie bawiły......." to było stwierdzenie co do zdrowia, a nie oznaka czystości! Quote
Princess_York Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='aagniesia85']Teraz wiem, że jak rodzice są po rodowodach to dzieci muszą dostać metrykę, że hodowla musi być zarejestrowana, wtedy o tym nie wiedziałam. Nie koniecznie :cool3: ,to że rodzice są z rodowodem i się je rozmnoży to szczeniaki NIE dostaną metryki . Najpierw trzeba zaliczyć wystawy. [quote name='aagniesia85'] Nie kupiłam yorka bo chciałam zaoszczędzić, tylko nie widziałam różnicy pomiędzy hodowla, a hodowlą. Myślałam wtedy, ze te hodowle co biorą za yorka po 3tyś, to dlatego że są bardziej rozreklamowane i rodzice mają puchary za wystawy i nie wiedziałam, że wystawy mają coś wspólnego z rodowodem. A wystarczyło poczytać w internecie;) ,wybrać się na wystawe i popytać lub cokolwiek zrobić żeby nie kupywać psów bez rodowodu (to takie popieranie chodoffli):lol: [quote name='aagniesia85'] Gdyby tak było jak sugerujesz to juz dawno mojego Gizmusia, który ma 3,5 roku i Elmusia 2,5 roku prawie, dawno bym dopuszczała, ale ani jeden, ani drugi "nie zasmakował" jak to się mówi. No i bardzo się cieszę z tego powodu :p . [quote name='aagniesia85'] Następne moje stwierdzenie czytaj uważnie: "Moje są bardzo żywiołowe, cały czas, by sie bawiły......." to było stwierdzenie co do zdrowia, a nie oznaka czystości! Okej , mój błąd .. Sorki :roll: Quote
Recommended Posts