akucha Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 kaerjot napisał(a):oddaje zabawkę za groszka Hmmm, za jednego??? Czekam na stołowe fotki :lol: Quote
Celina12 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Rany Julek-ale Gościu Cudny i Rozkoszny.....jakbym chciała Go na żywo zobaczyć....Biedny byłby :diabloti: Oleńko-no właśnie na co twój komin???? Quote
olenka_f Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 bo ja miałam wkładkę aluminiową w kształcie litery H żeby cug był lepszy i to zabrał i antenę i sprzedał ści...o i:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
akucha Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Fionkę naszą :lol:, nie zna cioteczka? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67912 A na nadmorskich jest ogłoszenie, że kochająca pani odda bulwę (chłopaka), bo zagranice wyjeżdża. "Tylko w dobre ręce", taka troskliwa :angryy: Quote
Celina12 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 :shake::shake::shake:-nóz w kieszeni sam się otwiera.....szkoda słów. Quote
akucha Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 A jaki to wstyd???!!! Prawdę rzekłam. A zresztą, ja tam wstydu nie mam :diabloti: Zaraz obmyślę wszystko, trzeba wyrywać te "chwasty" :angryy:, rozmnazaczom mówimy: "WON padalce!!!" Tytuł będzie: CAŁA PRAWDA O SZCZENIAKACH ZA 300 ZŁ Quote
akucha Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Taki tekst pisałam kiedys dla ARKI, nada się? Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę.” (Ustawa o Ochronie Zwierząt) Wymowa tych słów jest jednoznaczna: żadne zwierzę nie może i nie powinno być traktowane jak przedmiot czy narzędzie do pozyskiwania korzyści finansowych. Nie może być ofiarą chłodnej kalkulacji i bezdusznych, urągających ludzkiej godności, poczynań mnożących się w naszym kraju pseudohodowców. Ludzi, którzy w pogoni za zyskiem skazują zwierzęta na cierpienie, samotność, choroby, traktują je jako materiał do reprodukcji i wykorzystują aż do utraty przez nie zdrowia. „Zużyte”, niekochane i chore zostają uśmiercane, porzucane lub oddawane do schronisk. Pseudohodowców nie interesują warunki, w jakich spędzają swój tragiczny żywot ich zwierzęta, nie są świadomi faktu, że zwierzę ma swoje potrzeby, emocje, uczucia, że ono cierpi!!! To ich cierpienie jest często ukryte przed widokiem publicznym. Większość miejsc zwierzęcej kaźni usytuowanych jest w oddalonych od miast i wsi siedliskach, niewielkich osadach, gdzie sąsiad sąsiadowi „oka nie wykole”. Tam, właśnie odbywa się masowa produkcja, która ma przynosić tylko zysk i nic innego się nie liczy. Żyjemy niestety w kraju, gdzie dzieję się to za aprobatą lub przy beztroskiej niewiedzy powołanych do ochrony praw zwierząt instytucji, takich jak TOZ czy inspektoraty weterynaryjne. Jeśli nie dowierzasz naszym słowom i w dalszym ciągu zamierzasz kupić sobie pupila (psa, kota) po rodowodowych rodzicach, bez metryki i tatuażu – bo tańszy, To zobacz prezentowane przez nas zdjęcia. Zobacz, jak wygląda prawda o pseudohodowlach. Zobacz, w jakich warunkach trzymani są rodzice tych milutkich (na fotografiach) „rasowych” szczeniaków. Spójrz w oczy tych zwierząt, które służą jako maszynki do rozmnażania i zadaj sobie pytanie: „Czy warto wspierać finansowo takie miejsca, pomnażać i nakręcać tą spiralę okrucieństwa?” Miej pełną świadomość tego, że jeśli kupisz szczeniaka czy kociaka, to znaczy, że istnieje popyt na zwierzęta z takich miejsc - „produkcja będzie trwała nadal". Czy masz świadomość, że między innymi, przez takie Twoje decyzje, tak strasznie musza cierpieć zwierzęta??? (ZDJĘCIA) Tylko foty :hmmmm: Były kiedyś wątki na dogo, ciekawe czy nie usuneli?! Lecę obaczyć.... Quote
Maupa4 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 to i Mony pierwsze zdjęcia można wziąć - przecież ona też "matka" z pseudohodowli Quote
akucha Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Maupo, masz rację ;) Gabi i napisz na dole RASOWY=RODOWODOWY!!! O mateczko... Quote
brazowa1 Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Piesek wczoraj wydany-mieszka w Gdansku,w moim "rejonie" :) A jeszcze dzis byli ludzie ktorzy po niego przyszli.Branie mial spore :) To teraz tylko trzymac kciuki za buldozera, naszego żabulca. Banerek z budlozerem -jest doskonały :) Akucha-wyskakuj z avatarka ;) Quote
deedee77 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Huuuuuuuurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi: w nowym domku!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
Kasia25 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 SUPER!!!!!!!!!! Pewnie wczoraj, był spięty a dzis już komuś strzela "głupkowate" minki;) :multi: :multi: :multi: Niech on będzie szczęśliwy!!!!!!!!!!! Quote
akucha Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Adopcja błyskawiczna i skok do nowego działu też :lol: Quote
Paola06 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Ale fajnie:cool::cool: Oby miał fajniutki domek:multi:;multi: Quote
Kasia25 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Przepiękny podpis Gabi! Mówi się trudno, no :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
akucha Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Gabi, ja dopiero teraz zauważyłam, co Ty tam w tle umieściłaś :lol: No pięknie cioteczko!!!! Quote
akucha Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gabi, Ty ten tekst o rozmnażaczach już masz??? Bo na trójmiejskich juz asty rozmnażają...:placz: Trza rąbnąć z grubej rury! Quote
brazowa1 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 To ja: hej,cwaniaku,co myslisz,ze ubijasz swietny interes kupujac rasopodobnego kundla,ten tekst jest dla ciebie. wersja łagodniejsza; planujesz kupic rasopodobnego kundelka za 300 zl? ten tekst jest własnie dla Ciebie. Quote
Kasia25 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 W życiu nie ma nic za darmo. Rasowego szczeniaka, tanim kosztem poszukujesz? Przeczytaj, sprawdź jak wylądujesz! Dobranoc;) Quote
brazowa1 Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Nie mam siły teraz pisac nowego watku...jutro. Quote
Recommended Posts