Marta i Wika Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Kajtek znalazł się w ośrodku "Płotki" koło Piły podczas obozu klikerowego. Plątał się między psami, chodził za ludźmi. Na początku myśleliśmy, że to ktoś przyjechał z psem i puścił go luzem. Szybko jednak zorientowaliśmy się, że Kajtek jest bezdomny. Pewnie ktoś go tu przywiózł i porzucił - to podobno popularna praktyka na Płotkach. Kajtek przespał noc w moim domku, bardzo fajnie dogadywał się z Wiką, poszliśmy na wycieczkę dookoła jeziora, zapytałam w recepcji czy ktoś nie zgubił psa... Przy okazji Kajtek zaczął czuć się całkiem pewnie przy nowej kudłatej koleżance i przy mnie, zaczął zaczepiać inne samce, nie było to dla niego bezpieczne przy takim skupieniu psów. Aż w końcu przyjechali ludzie z pilskiego schroniska, wezwani przez właścicieli ośrodka i Kajtuś pojechał. Poszedł za mną łapa za łapą do samochodu, dał się podnieść, i pojechał. Teraz jest na kwarantannie, będzie też w schronisku wykastrowany. Kajtek ma chyba trochę mniej niż rok, jest bardzo przyjacielski do ludzi i suczek, psy - samce zaczepia. Jest niewielki, ale też nie taki całkiem mały, trochę większy i masywniejszy od mojej Wiki. Można powiedzieć - średni ;-) Raczej nie chodził nigdy na smyczy i obroży, bo po nałożeniu kładzie się i wyraźnie się boi. Nie zna też za bardzo domowych sprzętów - na bulgoczący czajnik elektryczny zareagował takim zaciekawieniem, zdziwieniem, uciekać, nie uciekać? :-) Kajtek jest bardzo bystry, szybko się uczy. Właściwie po jednym dniu zaczął załapywać imię, dawał się naprowadzić na siad, ma za sobą nawet jedną sesję klikerową ;-) No i szuka dobrego domu. Jest na kwarantannie, więc mamy trochę czasu. A oto Kajtek: Jeśli ktoś z obozu ma jeszcze jakieś fotki Kajtka, to proszę - powklejajcie! Quote
Anza&Hacker Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Ja mam pare zdjęć - potwierdzam, że Kajtek jest naprawde fajnym, miłym, inteligentnym i bardzo pojętnym psem! - od razu ukradł serca połowy obozowiczów :loveu: [SIZE=2]Dopiero zaczynam obrabiać zdjęcia, więc na razie wrzucam tylko jedno: :roll: Quote
LeCoyotte Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 ja tez porobilem mu kilka fotek:) bardzo symatyczny piesek jak widac na zdjeciach:) Quote
BeataSabra Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Fotek nie mam ale Kajtek mnie ujął gdyby nie to że miałam długą podróż pociągiem z moją Sabrą i 100 % weto rodziny na drugiego psa, oraz to że nie wiadomo jaki bagaż psiak ma za sobą ( ja już nie chce psa który może być problemowy - nie mam siły na to .....) Z moją Sabrą która nie lubi obcych psów się bawił wcale nie chciała go zjeść. Cały czas o nim myśle i mam nadzieję że szybko znajdzie nowy domek -zasługuje na to. Biedak nie wiedział co to jest suszona tchawica, łapka czy inny przysmak - brał w zęby ale potem pozostawiał .......... Quote
Marta i Wika Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Punia napisał(a):Czy ktoś (Tośka?) ma z nim kontakt? Macie jego namiary (nr w ewidencji schroniska)? Ja będę dzwonić jutro, znalazłam już telefon, spróbuję się dowiedzieć o jego numer oraz czego potrzebuje. Czekam na odzew Tośki, nie wiem czy ma czas. Może jest na forum ktoś kto bywa w schronie w Pile? Quote
Ula_czarnuszka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Słodziutki ten nasz:razz: Kajtuś... Tyle nas, obozowiczów, na dogo, że cały czas powinien być na górze:p Hej, zdolni ludzie, może banerek? Np. taki połówkowy? Kto ma umiejetności (i czas?) bo zdjęć do dyspozycji dużo:cool3: Quote
LeCoyotte Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 prosze bardzo, Kajtek na tle płotkowego jeziora;) kod podpisu: [ URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5260262"] [ IMG ]http://img19.imageshack.us/img19/7691/bannerkajtek250x80ny7.jpg[ /IMG ][ /url ] (oczywiscie bez spacji) wersja 250x100 Quote
betty_labrador Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 fajnie Tobek zrobiles ten podpisik :) miejmy nadzieje ze psiak szybko znajdzie domek. Quote
betty_labrador Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 hop do gory Kajtek!!! musisz znalezc domek... Quote
BeataSabra Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 kajtek myślę o tobie Czy wiadomo jak sie czuje ?? i pod jakim numerem jest w schronie ?? Quote
Ula_czarnuszka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 ToB piekny banerek:Rose: Wieczorem jakos przemodeluje swoj podpis:cool3: Quote
Marta i Wika Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Dzwoniłam do schroniska. Dowiedziałam się, że: - numer schroniskowy Kajtka (wytatuowany) to P 1491 - jest teraz na kwarantannie, w osobnym boksie - czeka na kastrację - będzie "do wzięcia" mniej więcej za miesiąc. Pani powiedziała, że czuje się dobrze, chociaż fajnie byłoby gdyby ktoś sprawdził osobiście. Pytałam, czy są jakieś szczególne potrzeby, np. karma - podobno nie. Więc ta może niewielka kasa którą mamy pójdzie na "wyprawkę" do nowego domu? Zobaczymy. W sprawie adopcji można podawać namiary do mnie: Marta Jermaczek, wikamarta@o2.pl, 509 097 716 Quote
Anza&Hacker Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Do góry Kajtuś! :loveu: ...czemu nikt się Tobą nie interesuje?! :-( Kajtek ciągle czeka... :shake: Quote
Ula_czarnuszka Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Podnoszę Kajtusia:razz: Ludziska, śliczny, młodziutki, zdrowy i wesoły piesek szuka domu! Quote
betty_labrador Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 do gory Kajtus, sympatyczny piesku :loveu: Quote
Ula_czarnuszka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 To na dzień dobry zapraszam na pierwszą stronę:loveu: Marta, może dopisz w temacie, ze Kajtek jest młodziutki. To jego ważny atut! Quote
Ula_czarnuszka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Hala napisał(a):Nie czytałam całego wątku..ale czy on ma allegro? Nie sądzę, a w każdym razie nie była taka informacja tu podawana :cool3: Quote
Marta i Wika Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Nie ma allegro - gdyby ktoś mu założył, to Kajtuś na pewno by się ucieszył :-) Ja jeszcze czekam, aż ktoś z Piły Kajtusia odwiedzi, zrobi mu jakieś fotki schroniskowe, zobaczy osobiście co u niego... Ja nie mam możliwości :shake: Quote
betty_labrador Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kajtek-hop do gory!! domku gdzie jestes? Kajtek tak bardzo go potrzebuje... Quote
Ula_czarnuszka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Hmm, poszukam na pwp kto może wystawić Kajtkowi Allegro. Rozumiem, że podajemy namiary na Martę Wikową:p Quote
Recommended Posts