Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam się na wątku Oli, która całą sobą przypomina mi mojego Buddy'ego, który jest podobnie jak ona, wycofany wobec obcych. Ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że posiadanie takiego psiaka to skarb, bo widzisz jak przy Tobie rozkwita i pokonuje strachy i trudności...

Wracając do meritum - właśnie obrabiamy zdjęcia Olinki. Podczas sesji Oli nie była zbyt wyluzowana, ale mam nadzieję, że zdjęcia się spodobają.

Jeszcze słówko o Pani Ani. Niesamowita kobieta, pełna ciepła i empatii dla każdej żywej istoty... Byłam pod ogromnym wrażeniem. :)

Posted

Bonsai napisał(a):
Witam się na wątku Oli, która całą sobą przypomina mi mojego Buddy'ego, który jest podobnie jak ona, wycofany wobec obcych. Ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że posiadanie takiego psiaka to skarb, bo widzisz jak przy Tobie rozkwita i pokonuje strachy i trudności...

Wracając do meritum - właśnie obrabiamy zdjęcia Olinki. Podczas sesji Oli nie była zbyt wyluzowana, ale mam nadzieję, że zdjęcia się spodobają.

Jeszcze słówko o Pani Ani. Niesamowita kobieta, pełna ciepła i empatii dla każdej żywej istoty... Byłam pod ogromnym wrażeniem. :)

Oli ma sie swietnie a wejscie do ogrodu na raz trzech nie znanych jej osob za lampami, aparatami itd to byloby duze wyzwanie dla nie jednego psa:)

Dziekujemy za mile slowa skierowane do Ani z wielka przyjemnoscia Jej je powtorzę.

Dziekuje tez za sesje mimo poznej godziny ,mam nadzieje na piekne zdjecia i czekam z nieukrywaną ciekawoscią:)

Posted

Ellig napisał(a):
Oli ma sie swietnie a wejscie do ogrodu na raz trzech nie znanych jej osob za lampami, aparatami itd to byloby duze wyzwanie dla nie jednego psa:)

Dziekujemy za mile slowa skierowane do Ani z wielka przyjemnoscia Jej je powtorzę.

Dziekuje tez za sesje mimo poznej godziny ,mam nadzieje na piekne zdjecia i czekam z nieukrywaną ciekawoscią:)

I tak była niezwykle dzielna. :) wiele psów panicznie boi się blendy, a Oli po prostu zachowywała bezpieczny dystans. ;)

Posted (edited)

O masz, a to niespodzianka:-) Oli miała w takim razie naprawdę ciężki dzień:-) Nie mogę się doczekać zdjęć:-)

A Anulka to taki dobry kochany Duszek wszystkich nieszczęść. Byla taka dumna z Olisi i szeptała jej po badaniu do ucha, że jest z niej dumna, że ją kocha... Oli to doskonale rozumiała:-)

Wklejam rachunek z wczorajszej wizyty Olisi:

Edited by Ewa Marta
Posted

Ewa Marta napisał(a):
Zrobiła!!!! Olisia była baaaardzo grzeczna! Do samochodu wskoczyla sama, jechała grzecznie koło Ani. Awanturke wywołała Linka, która chciala Oli gryźc po drodze, została więc przeze mnie złapana za szelki i przeniesiona karnie na przednie siedzenie, gdzie ją przywiązałam, żeby nie ganiala po samochodzie.
Olisia dala się zbadać, podnieść na stół, zaszczepić i zaczipować. Niestety bezpłatne czipy w klinice się skończyły i musiałyśmy zapłacić 60 zł, ale najważniejsze, że jest to już za nami! Olisia nie pisnęła ani słowem, a potem grzezcnie czekała na Linkę, której badanie trwało dużo dłużej.
Po powrocie na działkę bardzo się ucieszyła, potem przyszla do mnie na psie kiełbaski i bez żadnego problemu dała się pogłaskać!!!

Zuch Dziewczynka :) wiedziałam, że tak będzie

Posted

Mattilu napisał(a):
Oli kochana, jestem bardzo z Ciebie dumna! Tyle postepow naraz! I tez jestem ciekawa wynikow sesji zdjeciowej :)

Gusiaczek napisał(a):
Zuch Dziewczynka :) wiedziałam, że tak będzie

Ewa Marta napisał(a):
Zapomniałam napisać, że Olisia w gabinecie pozwolila też obciąć wszystkie pazurki! Ma teraz śliczne, krótkie;-)

Oli jest naprawde wspaniala sunią, taka do pokochania na zawsze:)

Posted

Mattilu napisał(a):
Ale jak widze, na wszelki wypadek Oli na lince paraduje. I slusznie :)

Oli byla na lince ale luzem, na wszelki wypadek jak wchodzi duzo osob/ zamieszanie, zdjecia/ i nowy pies do stada to trzeba dmuchac na zimne:)

Posted

Zdjęcia Isadory są kapitalne, bo z poświęceniem własnych ibrań i kręgosłupa leżała plackiem na ziemi i robiła im zdjęcia "z dołu":-) Musze kiedyś też tak się położyć, tylko kto mnie potem podniesie:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Zdjęcia Isadory są kapitalne, bo z poświęceniem własnych ibrań i kręgosłupa leżała plackiem na ziemi i robiła im zdjęcia "z dołu":-) Musze kiedyś też tak się położyć, tylko kto mnie potem podniesie:-)

Ewuś, Siwy i Filip są w podnoszeniu super! daj znać i masz jak w banku ;)