dzurga Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Fakt, kupa po Bewi jest bardzo duza. Moja najlepsze kupy miala po Acanie. Bo Belcando porownywanie z Bewi i Fitminem. Quote
madzior_ka Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Ja nie wiem, ale 4,48 zł kosztuje Bewi-dog, a 5,30 zł Pedigree.... no nie wiem ale wg. moich obliczeć kilo beri-doga kosztuje ok. 8 zł!!! wydaje mi sie ze jest to dobra karma Quote
blaira Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 zalezy o jaki rodzaj bewi doga kupujesz czy obliczasz bo bwei dog w hurt dla psa doroslego i normalnej aktywnosci kosztuje 109 zl za worek 25kg !! Quote
Justa Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 A ja to już sama nie wiem.. chyba zostane przy tej całej Eukanubie i będzie najlepiej... łaziłam po sklepach, pytałam, porównywałam, ale te wszystkie karmy (Purina Nutra) które mi pasowały miały za duże GRANULE!!!! Chyba popadnę w depresję, bo oszaleć można:( Szukam czegoś malego (ttzn małe granulki) takie jak w Eukanubie, ale nigdzie nie mogę znaleźć!!!!!!!!! BUUUUUUUUUUU!!!!!!! :(:(:( Just@ & GALA Quote
Pocachontas Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 W tej chwili już nie,ceny poszły w górę o średnio 6% na Bewi Doga,a na Belcando 5%.Czy jest dobra???,wszystko zależy od psa,moje są na Belcando i bardzo ją sobie chwalę,ale i znam przypadki,gdzie pies nie tolerował Eukanuby. Quote
caterina1 Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 Justa: Sprubój Royala Mini tam granulki sa specjalne dla małych ras. Powiem szczeże że niewiem dlaczego jest taka nagonka na PEDIGREE osobiście karmiłam nią moją briardzicę przez 3 lata i nic jej nie brakuje. Widziałam tez mastify na niej wychowywane i też były ok. Owszem ja też w chwili obecnej przestawiłam moją suczkę na Royala gdyż jest szczenna i zdaję sobie sprawę że potrzebuje dobrej karmy, oczywiscie szczeniaki też będą wychowywane na Royalu. Ale sądzę że zwykłemu dorosłemu psu Pedigree chyba nie zaszkodzi. Są hodowcy którzy karmia TIPEM lub ECO z marketu i te psy też są niczego sobie. Quote
Justa Posted March 5, 2004 Posted March 5, 2004 caterina Sama juz nie wiem, zobaczymy, juz się kompletnie w tym wszystkim pogubiłam... Nie dla mnie takie rozważania i pewnie zostane przy Eukanubie, chyba że wsytąpia jakieś komplikacje. To nie na moje nerwy to szukanie i porównywanie.... A co do Pedigree to ja mojej nie karmię, bo jak to zobaczyłam to myślałam, że torsji dostenę- nawet sam wygląd mnie odstraszył!!! Wyglądała jak te zupki z proszku dla ludzi (błeeeeeeeee)-taka chemia. Bez obrazy łoczywiście ;) Just@ & GALA Quote
seska Posted March 7, 2004 Posted March 7, 2004 A moge wiedzieć, jakie zupki wygladają jak granule Pedigree? Quote
Vera Posted March 20, 2004 Posted March 20, 2004 PO PIERSZWSZE ZA ROZSĄDNĄ CENE PURINA DOG CHOW PO DRUGIE SHUR GAIN KARMA Z KANADY WORKI 18 KG ZA PRZYSTĘPNĄ CENE : TU SĄ OPISY http://www.grandecane.republika.pl/shurgain.html Quote
briards Posted March 23, 2004 Posted March 23, 2004 masz szczescie ze twoj briard zyje! jak 10 lat temu kupowalam psa i ludzie w polsce zaczynali stosowac karmy i dostepne bylo tylko wlasnie pedigree to prawie kazdy briard, ktory byl tym karmiony dostawal skretu zoladka. Quote
caterina1 Posted March 23, 2004 Posted March 23, 2004 A teraz dostaja od gotowanego jedzonka. A rodzaj karmy suchej w tym schorzeniu nie ma największego znaczenia. Quote
dude Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Wiam Wypróbowałem już wiele karm , a dokładniej mój psiak, wszystkie były jednakowo dobre, ale też jednakowo drogie. I Spośród nich ( ANF,Nutro Choice, Sir John's,Hills, Royal Canin) jedna zasługuje na szczególną uwagę ze względu na cenę: jest to niemiecka karma Happy Dog (wątek o tej karmie ponizej) która jakością nie odbiega od w.w natomiast jest znacznie tańsza. Podczas gdy te pierwsze kosztują sporo ponad 200 PLN za 15 KG, HD można już kupić za ok 140 PLN. Natknąłem się na nią przypadkiem ( z braku gotówki byłem zmuszony kupić coś tańszego niż zwykle) i HD okazał się strzałem w dziesiątkę. Pozdrawiam Quote
helcia Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 DUDE nie wiem z kąd ty masz takie informacjeo cenach. Bo SIR JOHNS dla psów o normalnej aktywności kosztuje 150 zł ale za 18 kg dla psów aktywnych 155 zł za 18 kg. A dla psów rosnących ,młodzieży suk szczennych 205 zł za 23 kg. Tak że ta karma też jest super i w SUPER CENIE !!! :P A trzeba jeszcze dodać że na 10kg wagi psa podaje się na dzień 10-15 dkg karmy. Quote
dude Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Faktycznie, zapomniałem o Sir John's. - worek 23 kg Active cośtam kosztował mnie ok 220 pln.Ta akurat miała zbyt wiele białka jak dla mojego psiaka. Przeliczając na 1 kg cena wychodzi prawie ta sama. Uważam jednak,że momo to trzeba wypróbować conajniej kilka karm, a nie ślepo wierzyć w jedną (np bo tak powiedział hodowca). Drażni mnie lobby Eucanuby na tym forum. Niektórzy opowiadają takie bzdety, jakby innych karm nie było na świecie. A psiaki tak jak ludzie -jeden lubi ogórki a inny ogrodnika córki. Pozdrawiam serdecznie Quote
dude Posted March 24, 2004 Posted March 24, 2004 Zapomniałem jeszcze zapytać, gdzie Ty Helciu się zaopatrujesz, bo ceny które podajesz są bardzo atrakcyjne. Pzdr Quote
helcia Posted March 25, 2004 Posted March 25, 2004 Ja jestem dystrybutorem i w takich cenach sprzedaję -chba za tanio jak widzę.? Quote
Teba Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 ja byłam w szoku jak przeczytałam i briardce karmionej pedigree :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: tak duży pies, tak wymagający i taka ******* karma... może to dlatego że kiedyś blisko byłam kupna takiego psa i bardzo się zaprzyjaźnniłam z jedną hodowczynią (z Gniazda Sowy) i ona mnie wiele nauczyła... ale tak jak to napisała następna właściciela briarda albo masz mnóstwo szczęścia albo zwykłego farta... ciekawa jestem jakie szczeniaki będziesz miała w miocie... i jak będą (o ile wogóle) się prezentować na ringach.... przepraszam, wiem że to dość ostra opinia ale te psy są niezwykle blisko mojego serca- do końca życia będę miała do nich sentyment.... a teraz z innej beczki pytanie za 100 pkt : bento kronen czy nutra gold? P.S ktoś pisał o karmie sir John's- słyszałam ze suki mają po niej dużo słabsze i mniej liczne mioty oraz dużo gorzej przechodzą ciążę oraz się prezentują na ringach (sprawdzone na dwóch sukach owczrka niemieckiegO) Quote
ktrebor Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Zastanawiałem się czy nie przetestować Sir. Johna i Glipy, ale jak przejrzałem zawartość to raczej podziękuję Sir John Ingredients List: "Cereals, Meat & Animal derivatives, Vegetable protein extracts, Yeast, milk & Milk Derivatives, Oils & Fats, Minerals, contains antioxidants BHA and BHT" BHA i BHT to przeciwutleniacze, których używanie od ponad 20 lat jest zakazane przy produkcji pokarmów dla ludzi, ich zastosowanie w karmach dla zwieżąt zostało zakazane w kilku Europejskich krajach, a liczne niezależne badania wskazują na ich działanie rakotwórcze. Tak więc o ile od dwóh 3-4 pies nie padnie, to po rocznym karmieniu może być trochę w trochę hmm "niespecjalnej" kondycji Quote
arima Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 A ja cały czas podaje Propac i jestem bardzo zadowolona- i cena świetna i piechom smakuje, a sierść mają ekstra:cool3: Quote
Teba Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 a jak z kupkami? z chorobami? z jedzeniem odpadkow? Quote
arima Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Z jedzeniem odpadków nigdy nie miałam problemów, po żadnej karmie tego nie robiły. Weta widzą przy okazji szczepień, a kupy ok:) Quote
Squ Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 arima a jak cenowo wychodzi Propac? Tak mniej więcej :razz: Quote
arima Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 W necie z wysyłką od 140-160 zł za 15 kg. Quote
Agnes Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 a ja karmie eagle pack i tez jestem bardzo zadowolona - normalnie kupska sa ladniejsze niz na gotowanym - co dla mnie jest szokiem. A gotowalam wg mnie naprawde dobrze jak na psa i rozne rodzajce miesa rozne warzywa, ale jak widac...to nie do konca bylo to ;) Quote
Recommended Posts