Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu , jestem pełna podziwu i wdzięczności dla Ciebie . Bardzo dbasz o psiaki , dajesz im wszystko co mozesz im dac i chyba jeszcze wiecej . Jestes człowiekiem o wielgachnym serduszku . Twój TZ też :loveu:

Posted

rodzice napisał(a):
Aniu , jestem pełna podziwu i wdzięczności dla Ciebie . Bardzo dbasz o psiaki , dajesz im wszystko co mozesz im dac i chyba jeszcze wiecej . Jestes człowiekiem o wielgachnym serduszku . Twój TZ też :loveu:

Dzięki Uleńko za miłe słowa.Staramy się zwierzakom stworzyć dobre warunki i opiekę,ponieważ tyle ich,przecież tak krótko żyją.
Zaglądałaś na wąteczek Kamusi?Kama wypoczywa w Turawie nad jeziorkiem.

Posted

Jak Miki po zabiegu?Musi nosić kołnierz?
Sawance bardzo do pysia w odrośniętej fryzurce tylko pewnie będzie gorąco jak sie zaczną upały. Chociaż w tym roku to nic nie wiadomo z pogodą.Oby śnieg nie spadł w lipcu.

Posted

Poker napisał(a):
Jak Miki po zabiegu?Musi nosić kołnierz?
Sawance bardzo do pysia w odrośniętej fryzurce tylko pewnie będzie gorąco jak sie zaczną upały. Chociaż w tym roku to nic nie wiadomo z pogodą.Oby śnieg nie spadł w lipcu.

Czasami nam się wydaje,że Miki przywykł już do bólu i nic go nie zaskoczy.Miki nie chodzi w kołnierzu,kołnierz jest w tym wypadku zbyteczny,nie trze oczkami po kocyku,dywanie.Ma smarowane oczka dwa razy dziennie maścią,która szybko goi i jest maścią przeciwbólową.Mamy smarować przez 5-6 dni zależnie od gojenia się.Rano miał zaropiałe oczy a teraz już nie.Miki jest bardzo radosnym psem,że choroby po nim nie widać.Rzęsy odrastają i raczej nie ma na to ratunku,trzeba wypalać aby utrzymać go przy wzroku.Bardzo nam szkoda Mikusia,podejrzewamy,że od znieczuleń,narkoz odejdzie od nas szybciej na serduszko.
Sawana jest od dwóch miesięcy wyczesywana z podszerstka,że w tej chwili ma sierść przerzedzoną.Mnóstwo sierści z Sawany i z Mikusia dostały ptaszki na gniazdka.Myślałam o odwiedzinach Sawany u fryzjera aby może głowę jej jakoś ukształtować,ładnie podciąć,zaokrąglić bo na szyi i głowie ma najdłuższą sierść ale nie jestem jakoś zdecydowana.W każdym razie Sawani nie jest gorąco i raczej nie powinno być gorąco ze względu na to,że został tylko włos.Sawana nie za bardzo lubi szczotkowanie ale mnie bardzo słucha i poddaje się zabiegowi.Ja robię kilka podchodów w ciągu dnia aby nie stresowała się i żyła spokojnie sobie w komforcie psychicznym.Sawana ogólnie jest bardzo słaba pod względem psychicznym,ma w sobie sporo lęków,których nie potrafi zwalczyć.Dlatego staramy się aby żyła bez stresów,chociaż one są nieuniknione i tak.

Posted

Terier walijski jest piękny.Jeżeli bym Sawanę obcięła w tym stylu to nie było by to,ponieważ ona na łapkach ma bardzo mało sierści i nikłą.Przez te kilka miesięcy wciąż łapki były wygalane np.do pobrania krwi,do usypiania i sierść nie może odrosnąć.
Moje cieszenie się ze zdrówka Sawany trwało kilka dni.Jesteśmy zmartwieni.Pani wet zadzwoniła do TZ w sobotę i powiedziała,że jeszcze raz oglądała RTG Sawany na spokojnie i znalazła ubytek kości w nodze.Powiedziała,że nie wiadomo czym to jest spowodowane(może to być również dobrze nowotwór albo jakaś przedawniona sprawa) i zaproponowała zrobienie RTG płuc.Muszę pojechać do Legnicy na bezpośrednią szerszą rozmowę,ponieważ przez telefon nie dało się wszystkiego dowiedzieć,przedyskutować.Sawana jeszcze przez 4 dni ma połykać lek,jak tylko go skończy pojadę do Lecznicy z Sawaną i zobaczymy co będziemy dalej robić.Sawana w tej chwili nie kuleje,bardzo ładnie je ale to zapewne po leku,który teraz przyjmuje.Tak jak napisałam,nasza radość i zadowolenie trwało krótko.
Dzisiaj odebrałam Cardisure.Sawania ma teraz zapas,ponad 100 tabl.

Posted

Anula jak wrócę po 20.07 do domu to postaram się coś sklecić dla Was.
Mam nadzieję że to nie żadne paskudztwo przyczepiło się do Sawanki!
Oby nie....

Posted

nie wiem, czy Sawana potrzebuje teraz fryzjera, ale jeśli nie ona, to może jakiś inny psiak - znalazłam na facebooku, więc podaję:
"Witam wszystkich i zapraszam do Saloniku Pielęgnacji Psów PUPILEK w Legnicy.
Do 31. 07.2014 pierwsza wizyta w PUPILKU (obejmująca-PEŁNY PAKIET:kąpiel, odżywka, czesanie, strzyżenie, czyszczenie uszu i oczu oraz gruczołów, obcięcie pazurków, perfumowanie)
JEST ZA DARMO!!!!!"
i dane kontaktowe:
[FONT=arial]Godziny otwarcia saloniku: [/FONT]
[FONT=arial]Pon – Pt.: 09:00 – 18:00[/FONT]
[FONT=arial]Sob.: 10:00 – 15:00[/FONT]

[FONT=arial]Proszę umawiać się telefonicznie[/FONT]

[FONT=arial]Kontakt:[/FONT]
[FONT=arial]Salonik Pielęgnacji Psów PUPILEK[/FONT]
[FONT=arial]ul.Będzińska 4[/FONT]
[FONT=arial]59-220 Legnica[/FONT]
[FONT=arial] tel.605 922 687[/FONT]

Posted (edited)

Dzisiaj byliśmy z Sawaną w Lecznicy na konsultacji.Zostało zrobione RTG klatki piersiowej.Płuca są w porządku.Przy okazji pooglądaliśmy narządy wewnętrzne,wszystko jest w normie,jedynie dzisiaj wet wysłuchała szmery w serduszku i wyszło też na zdjęciu serce powiększone.Może to być spowodowane pogodą,ponieważ jest parno,duszno,burzowo.Nie podaliśmy Sawanie środka usypiającego ze względu na szmery i udało się bez większych problemów przytrzymać mi Sawanę i RTG wyszło bardzo dobrze.Ogólnie dzisiaj psiaki są od rana niemrawe może jutro będzie lepiej.Po konsultacji wet jeszcze zaleciła kurację w całości miesięczną na zmiany w łapce,następnie obserwacja i za jakiś czas znów RTG czy zmiany się powiększają,zmieniają.Być może być tak,że zmiany są od dawna i nie ujawniały się,dopiero teraz.W każdym razie po leczeniu Sawana nie kuleje,biega normalnie.Cieszę się,że płuca są czyste i inne organy są w normie oczywiście oprócz serduszka.

Edited by Anula
Posted

Podnosząc wątek, podzielę się niespotykanym dzisiejszym widokiem. O poranku pod garażem znalazłam połowę korpusu tygodniowego kociaczka. Z piątki kociąt dzikiej kocicy już nic nie zostało. Ta kocica okociła się na moim tarasie, później je wyniosła na ogród i powracała za każdym razem wnosząc o jedno mniej. Tak wędrowała z nimi. Wczoraj przyniosła tylko jednego biało-szarego grubaska i musiała go znowu w nocy wynieść pod taras. Dzisiaj rano to co zobaczyłam zupełnie mnie zatkało. Równiutko odgryziona połowa kotka, to musiała zrobić kuna albo lis. W zeszłym roku Dosia dopadła kunę na ogrodzie, na całe szczęście bezkrwawo, więc musi ona nadal przebywać na ogrodach.

Posted

[quote name='docha']Podnosząc wątek, podzielę się niespotykanym dzisiejszym widokiem. O poranku pod garażem znalazłam połowę korpusu tygodniowego kociaczka. Z piątki kociąt dzikiej kocicy już nic nie zostało. Ta kocica okociła się na moim tarasie, później je wyniosła na ogród i powracała za każdym razem wnosząc o jedno mniej. Tak wędrowała z nimi. Wczoraj przyniosła tylko jednego biało-szarego grubaska i musiała go znowu w nocy wynieść pod taras. Dzisiaj rano to co zobaczyłam zupełnie mnie zatkało. Równiutko odgryziona połowa kotka, to musiała zrobić kuna albo lis. W zeszłym roku Dosia dopadła kunę na ogrodzie, na całe szczęście bezkrwawo, więc musi ona nadal przebywać na ogrodach.
No tak,to się zdarza i jest to niesamowicie przykry widok.Coraz częściej dzikie zwierzęta zaglądają do miast i domostw w poszukiwaniu pokarmu.U nas w nocy widziałam chyba tchórza,wyglądał jak tchórzofretka (być może była to tchórzofretka,może komuś uciekła z domu).

[quote name='b-b']Zrobiłam :lol: http://www.dogomania.pl/forum/threads/254590-Staniki-ciuszki-i-książki-dla-Sawanki-do-4-08-20-00?p=22325362#post22325362
zapraszam ;)
b-b,z całego serca dziękuję za bazarek,jak zawsze stoisz na posterunku i pomagasz jak potrafisz.DZIĘKUJĘ!

W odwiedzinach u nas była Bogusik ze swoją niunią-Juliką.Julika bardzo się posunęła w wyglądzie i w zdrowiu.Sawana potraktowała Julikę jak swoje dziecko,była blisko niej i wciąż piszczała,natomiast Miki nie był zadowolony z wizyty,coś mu siadło na nos i minę miał kwaśną.
Trochę fotek Sawany i Juliki (dwa terierki - jeden duży,drugi mały)

Posted (edited)

Wczasowanie u Anulki,to sama przyjemność :loveu:bez względu na ilość "przybyszów" ;)

I jeszcze trochę fotek pięknej Sawani...

Edited by Bogusik