rodzice Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 Juz widzę jak by oprócz żywienia , leczenie wygladało :mad: Quote
Anula Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='rodzice']Juz widzę jak by oprócz żywienia , leczenie wygladało :mad:[/QUOTE] Uleńko,nie wyglądało by jestem tego pewna,nie odpisałam Pani,ponieważ nie jestem zainteresowana tym domem. Wpłynęły pieniążki z bazarku zrobionego w 1/3 dla Sawany przez caha w kwocie 31,20zł.Zaraz odnotuję w 3 poście. Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ WRAZ Z SAWANIĄ(tak nazywa Sawanę mój TZ;)) Quote
Anula Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Dzisiejsze fotki Sawani: Zbiera mi się na kichanie:lol: Moje ulubione legowisko z którego mogę obserwować ulicę. Nie cykaj mi zdjęć,bo bardzo nie lubię. Quote
Anula Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Smacznie śpię,a ty mi musisz koniecznie przeszkadzać? Nie da rady,nie pośpię sobie,idę na ogród. I tak mi nie zrobisz dobrego zdjęcia bo schowam się za azalie:eviltong: Mam dość ogrodu,idę do domu bo w nim czuję się najbezpieczniej. A gdzie moja pańcia,zaglądam i nie widzę jej. Quote
rodzice Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 jaka ona puchata , widać , ze włoski zadbane :) Quote
caha Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 jaka ona śliczna :) cieszę sie, że w jakimś malutkim stopniu mogłam pomóc ślicznotce :) Quote
Anula Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='rodzice']jaka ona puchata , widać , ze włoski zadbane :) No Sawana jest puchata tylko problem jest z czesaniem łapek,ma je bardzo wrażliwe.Na pierwszym zdjęciu widać bliznę po wycięciu brodawki ale sierść już troszeczkę odrasta. Zapraszam do 1,5 rocznego niewidomego malutkiego Alfika w typie Shih-Tzu. http://www.dogomania.pl/forum/threads/252867-Niewidomy-1-5-roczny-maleńki-Alfik-w-typie-Shih-Tzu-szuka-DS-DT Quote
Bogusik Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Ale Sawani pięknie odrosła sierść :smile: Czy Mikusiowi antybiotyk pomógł? Quote
Anula Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Bogusik']Ale Sawani pięknie odrosła sierść :smile: Czy Mikusiowi antybiotyk pomógł? Tak,tak pomógł ale wybrał antybiotyk do końca.Wetka zaleciła przez 4 dni,natomiast ja podałam przez 5 dni. A tu widać jego prawe oczko z bielmem. Quote
docha Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 zadbana, starsza pani. niesamowita zmiana zaszła w niej. fajna jest, śliczne ujęcia ma. Aniu, jednak to oczko u Mikusia.... czy będziecie z nim coś robić? czy ja czegoś w tej sprawie nie doczytałam? Quote
Anula Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='docha']zadbana, starsza pani. niesamowita zmiana zaszła w niej. fajna jest, śliczne ujęcia ma. Aniu, jednak to oczko u Mikusia.... czy będziecie z nim coś robić? czy ja czegoś w tej sprawie nie doczytałam?[/QUOTE] Sawana jest bardzo ładnym psem tylko ma charakter marudnej,starszej damy. Miki był konsultowany u dwóch okulistów i powiedziano nam,że bielmo powinno zejść ale nie ma pewności,że się tak stanie.Miki miał wrzód na rogówce i oczko utworzyło sobie ochronę rany w postaci bielma.Oczy Mikusia były sprawdzane pod względem widzialności.Miki na to oczko widzi ale za mgłą.W każdym razie i tak się dobrze skończyło,ponieważ było wielkie zagrożenie usunięcia oka. Quote
docha Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Aniu, pewnie jest ewentualność, że mu zajdzie cała gałka tym bielmem? Z jednej strony dobrze, że tak się oko broni. z ciekawości zapytam o wetów okulistów. wiem, że jedna do p. Ewa z Legnicy z Ogrodowej ( ma specjalizację okulisty), a drugi wet? Quote
Anula Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) [quote name='docha']Aniu, pewnie jest ewentualność, że mu zajdzie cała gałka tym bielmem? Z jednej strony dobrze, że tak się oko broni. z ciekawości zapytam o wetów okulistów. wiem, że jedna do p. Ewa z Legnicy z Ogrodowej ( ma specjalizację okulisty), a drugi wet?[/QUOTE] Przychodnia Weterynaryjna Viva Ośrodek Okulistyki Weterynaryjnej ul.Strachocińska 143 Wrocław Anna Cisło-Pakuluk Tam Miki także miał usuwane fałdy policzkowe i usuwane rzęsy. Edited May 11, 2014 by Anula Quote
b-b Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Sawanka śłicznie wygląda a na to zdjęcie aż parsknęłam śmiechem :D http://images64.fotosik.pl/964/9b9e6e91d41e9495med.jpg Dla Mikusia zdrówka. Niech choroby już go zostawią!!!:mad: Quote
magenka1 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 jaką ona ma piękną sierść a Anula jaki ma ładny ogród :) Quote
docha Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Anula']Przychodnia Weterynaryjna Viva Ośrodek Okulistyki Weterynaryjnej ul.Strachocińska 143 Wrocław Anna Cisło-Pakuluk Tam Miki także miał usuwane fałdy policzkowe i usuwane rzęsy.[/QUOTE] ach, to we Wrocku zabieg był. Dziękuję Aniu, dobrze mieć taki namiar okulistyczny. Ania Cisło-czy to nie jest moja znajoma z dzieciństwa ? ;)- sprawdzę sobie :) Quote
Bezula Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Kłaniam się:-) Nie byłam tu długo, ponieważ sama miałam problem z moją Bezą. Najpierw, w trakcie mojego pobytu w Pl zaczął ją ząb boleć, coraz bardziej i coraz bardziej. No to zaleciłam Łukaszowi mojemu by podawał jej rozdrobnione jedzenie, potem zaczęliśmy aplikować tabletki, zmiksowane jedzonko. Kiedy wróciłam, od razu pobiegłam z nią do lekarza z polecenia, a ponieważ nie umiem gadać po niemiecku (no nie wchodzi mi ten jęzor i już) porozumiewaliśmy się po angielsku. Pan doktor najpierw zapodał dwa zastrzyki, potem dał zawiniątko a w nim piguły. Po tygodniu Bezo je jak drwal,ale nawet drwalowi może przydarzyć się ...rozwolnienie.Znów szorujemy, a co. Nasz ulubiony lekarz podaje jej kroplówkę i z karku Bezy robi się bulwa. Na moich oczach bulwa rośnie i rośnie aż Bezo upodabnia się do jednogarbnego wielbłąda. Pan doktor do tego jeszcze ociepla kroplówkę wodą (nawet ludziom tak dobrze nie robią!), a Bezo się jakby uspokaja. Wczoraj dostała proszek i syrop, była na jednodniowej głodówce, a dzisiaj już je. Ufff, aby było moje zwierzę już zdrowe, bo ileż można chorować. Także jeśli się mojej babci uspokoi w brzuszku to jestem:-) Sawaniu jesteś ? Pięknie wyglądasz:-) Miki, zdrowiej! Anula, uściski! Quote
Bezula Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Aha, jeszcze pytanie za 100pkt. Czy doszedł grosik przeznaczony na Sawanię? Quote
Anula Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='Bezula']Kłaniam się:-) Nie byłam tu długo, ponieważ sama miałam problem z moją Bezą. Najpierw, w trakcie mojego pobytu w Pl zaczął ją ząb boleć, coraz bardziej i coraz bardziej. No to zaleciłam Łukaszowi mojemu by podawał jej rozdrobnione jedzenie, potem zaczęliśmy aplikować tabletki, zmiksowane jedzonko. Kiedy wróciłam, od razu pobiegłam z nią do lekarza z polecenia, a ponieważ nie umiem gadać po niemiecku (no nie wchodzi mi ten jęzor i już) porozumiewaliśmy się po angielsku. Pan doktor najpierw zapodał dwa zastrzyki, potem dał zawiniątko a w nim piguły. Po tygodniu Bezo je jak drwal,ale nawet drwalowi może przydarzyć się ...rozwolnienie.Znów szorujemy, a co. Nasz ulubiony lekarz podaje jej kroplówkę i z karku Bezy robi się bulwa. Na moich oczach bulwa rośnie i rośnie aż Bezo upodabnia się do jednogarbnego wielbłąda. Pan doktor do tego jeszcze ociepla kroplówkę wodą (nawet ludziom tak dobrze nie robią!), a Bezo się jakby uspokaja. Wczoraj dostała proszek i syrop, była na jednodniowej głodówce, a dzisiaj już je. Ufff, aby było moje zwierzę już zdrowe, bo ileż można chorować. Także jeśli się mojej babci uspokoi w brzuszku to jestem:-) Sawaniu jesteś ? Pięknie wyglądasz:-) Miki, zdrowiej! Anula, uściski![/QUOTE] A nie da się Bezulce usunąć tego ząbka bo jezeli boli to coś musi być nie tak z zębem.Nie bardzo rozumiem po co jest podawana kroplówka na zęba? [quote name='Bezula']Aha, jeszcze pytanie za 100pkt. Czy doszedł grosik przeznaczony na Sawanię?[/QUOTE] Właśnie dzisiaj sprawdzałam wpłaty i natknęłam się na Twoją wpłatę.W przyszłym tygodniu wybiorę się z Sawanią na szczepienie a więc pieniążki się bardzo przydadzą. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁE SERDUSZKO. Quote
Anula Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='docha']Anula, kroplowa na rozwolnienie a nie na zabek:)[/QUOTE] No widzisz Dorotko,ze mnie jest okropna gapa,połykam zdania i nie czytam postu ze zrozumieniem.Dzięki za wytłumaczenie. Quote
docha Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Coś mi ciężko idzie wstawianie powyższego obrazka, chyba dlatego, że go podkradłam z wydarzenia fb na dogomaniackiego psiaka, ale to nie ten na zdjęciu;) to jest taka wstawka, ale zobaczcie co ludziska już nie wymyślą, dla tzw. dobra psiego. Wyobrażacie sobie jak musi się męczyć to psisko w takiej pozycji?? Quote
Anula Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 O rany ale śpioszek w pasach:lol:.Piesek jest bardzo podobny do Juliki-Bogusik. Też o tym samym pomyślałam jak mu niewygodnie. Quote
Bogusik Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Anula']O rany ale śpioszek w pasach:lol:.Piesek jest bardzo podobny do Juliki-Bogusik. Też o tym samym pomyślałam jak mu niewygodnie.[/QUOTE] Nawet podobny,tyle że Julika-panikara zeszła by chyba na zawał,jak bym próbowała ją w tym czymś umieścić ;) Nie mówiąc o kłapaniu na prawo i lewo,prawie bezzębna paszczunią :evil_lol: Quote
Recommended Posts