Anula Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='rodzice']pozwoliłam sobie na samowolkę ;) Naszą Sawankę Kasia Pisarska umiesciła na swoim fan pagu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=726245007405683&set=a.575822505781268.141497.569777859719066&type=3&theater Bardzo fajna samowolka,rodzice-dziękuję.Sawana też jest umieszczona przez Zofija na FB. Quote
Anula Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Dzisiaj musiałam kupić tabletki na serduszko dla Sawany - Cardisure 5mg na 30 dni.Koszt u mojego weta 90,00zł. Ogólnie Sawana po tych tabletkach czuje się bardzo dobrze,jest żywsza,bardziej ruchliwa.Wet powiedział,że Cardisure Sawana musi brać do końca życia.Cardisure jest tańszy od Vetmedinu i ma takie same składniki. Dogo mi szwankuje,raz pokazuje się jedno zdjęcie a drugim razem dwa. Quote
Poker Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Podeślę 15 zł , bo mam jeszcze ze sprzedaży przepisu na chlebek od rodzice. Quote
sharka Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 zrobię bazarek ciuszkowy jak tylko wróci TZ z wyjazdu Quote
Anula Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Gabinet Weterynaryjny Leczenie Dyskopatii Psów i Kotów Piotrowice 112 (25 km od Wrocławia) tel.71 397 03 17 ; kom. 601 551 992 mail. bogdansekula@wp.pl Przyszły zdjęcia Rózi.Rózia jest jamnikiem szorstkowłosym miniaturowym ur.07.03.2010. http://images64.fotosik.pl/388/687a2c86462b7210med.jpg http://images61.fotosik.pl/388/9cf8e8e25d8d4883med.jpg http://images64.fotosik.pl/388/5f517c0c4b1bfc2bmed.jpg Kochani bardzo dziękuję za pomoc Sawance.Swana po tabletkach czuje się jak na razie bardzo dobrze,a więc musi je brać. Jutro z Mikim jedziemy do Piotrowic na maltretowanie Mikiego. Bardzo proszę też o rozpowszechnianie Rózi,przesłodkiej jamnisi szorstkołosej,okruszka,rodem z Holandii. Quote
b-b Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Śliczna !:) Chyba jest na Dogo jakieś wątek o adopcji jamników :) Quote
Anula Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 b-b napisał(a):Śliczna !:) Chyba jest na Dogo jakieś wątek o adopcji jamników :) Już jamniki wiedzą o Rózi,jest też wstawiona na FB.Będą szły też ogłoszenia. Quote
rodzice Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Poker napisał(a):Podeślę 15 zł , bo mam jeszcze ze sprzedaży przepisu na chlebek od rodzice. ciocia jestes wielka :) Aniu trzymam kciuki za Mikusia Quote
Anula Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 rodzice napisał(a):ciocia jestes wielka :) Aniu trzymam kciuki za Mikusia Ciocia zawsze pomocną wyciąga dłoń do psiaków w potrzebie. Miki cieszy się na jazdę samochodem ale do Lecznicy nie bardzo chce wchodzić bo wie co go czeka tylko nie zdaje sobie sprawy,że te wizyty pomagają chodzić i otrzepywać się normalnie.My mamy teraz nowego mola na głowie,obsesję,obserwowanie Mikiego czy całościowo otrzepuje się i cieszymy się jak dzieci,że tak jest. Napisała do mnie Pani w sprawie adopcji Sawany.Bardzo jej się spodobała Sawana,nie przeszkadza jej przebyta choroba i teraz branie leku do końca życia ale ma dwoje malutkich dzieci,a więc domek odpadł.Bardzo żałuje,że nie może dać opieki Sawanie i rozumie,że Sawana w jej domu by się męczyła. Quote
Bogusik Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Rózia jest taką śliczniutką sunią!Mam nadzieję,że szybciutko znajdzie domek... Śliczna Sawanka, na to wygląda,że jeszcze trochę musi poczekać na swój domek... Przystojniak Mikunio,dzielnie walczy z choróbskiem... Za całą trójkę mocno trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki: :smile: Quote
rodzice Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Anula napisał(a):Ciocia zawsze pomocną wyciąga dłoń do psiaków w potrzebie. Miki cieszy się na jazdę samochodem ale do Lecznicy nie bardzo chce wchodzić bo wie co go czeka tylko nie zdaje sobie sprawy,że te wizyty pomagają chodzić i otrzepywać się normalnie.My mamy teraz nowego mola na głowie,obsesję,obserwowanie Mikiego czy całościowo otrzepuje się i cieszymy się jak dzieci,że tak jest. Napisała do mnie Pani w sprawie adopcji Sawany.Bardzo jej się spodobała Sawana,nie przeszkadza jej przebyta choroba i teraz branie leku do końca życia ale ma dwoje malutkich dzieci,a więc domek odpadł.Bardzo żałuje,że nie może dać opieki Sawanie i rozumie,że Sawana w jej domu by się męczyła. ja miałam dzisiaj telefon - dwoje młodych ludzi ale bez dzieci . obydwoje pracujacy - mają napisać do ciebie , jak nie Sawankę to moze jakiegos innego psiaka bys im podesłała . Quote
Anula Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='rodzice']ja miałam dzisiaj telefon - dwoje młodych ludzi ale bez dzieci . obydwoje pracujacy - mają napisać do ciebie , jak nie Sawankę to moze jakiegos innego psiaka bys im podesłała . Na razie nie mam maila od Państwa ale podeślę jeżeli sobie zażyczą inną sunię,którą mam na oku.Sunia jest na kwarantannie na śląsku. https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1465340_163648187177926_1244460803_n.jpg https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/529535_163920200484058_118398823_n.jpg Quote
Poker Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Dobrze,że Mikuś się tryzma. Pamiętajcie o mojej Dziuni. Quote
Anula Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Poker napisał(a):Dobrze,że Mikuś się tryzma. Pamiętajcie o mojej Dziuni. Wróciliśmy do domu po terapii z Mikim.Mamy następną w piątek.Rozmawiałam z dr,o Sawanie tj,o jej przekrzywionej lekko główce.Dr.powiedział,że po wylewie mogły zostać porażone nerwy,jest to sprawa neurologiczna i nie jest przekonany,czy rehabilitacja by pomogła Sawanie,ponieważ zajmuje się leczeniem dyskopatii. Ja pamiętam o Dziuni ale na razie nikt nie wyraził zgody na poszukanie mu innego psiaka,a proponowałam.Molly wkleiłam tu,ponieważ szuka BDT po kwarantannie,przebywa w Przytulisku i nie będzie wysterylizowana,po dwóch tygodniach może trafić do pseudo,ponieważ jest bardzo atrakcyjnym psem. Quote
Poker Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Dzięki za pamięć. Anula, jak wygląda sytuacja finansowa Sawanki na dziś? Quote
Anula Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Poker napisał(a):Dzięki za pamięć. Anula, jak wygląda sytuacja finansowa Sawanki na dziś? Jeszcze chciałam napisać,że Dziunia jest w pierwszej kolejności do oferowania pytającym (chociaż mam bardzo mało zapytań).Jestem u Dziuni na wątku,może za wiele nie piszę ale jestem na bieżąco z wiadomościami jakby co. Natomiast wszystkie finanse wydatki i przychody są skrupulatnie umieszczone na 1 str.post 3.Ja nie proszę o pomoc ale jest mi bardzo miło jak ta pomoc przychodzi.Sawanka jest na moim utrzymaniu i tak będzie,dopóki nie znajdzie domu,jestem zobowiązana jej zapewnić maksymalnie dobre warunki,także leczenie leki,ponieważ niuni to obiecałam zabierając ją ze Schroniska. W czwartek prawdopodobnie musimy pojechać do Koszalina,w związku z tym psiaki jadą razem z nami.Może uda nam się wysupłać kilka minut aby podskoczyć do Mielna,Kołobrzegu,nie wiem,jeżeli tak to Sawanka pospaceruje sobie brzegiem morza razem z Mikim.Bardzo jestem ciekawa jak będzie zachowywała się moja niunia nad morzem. Quote
Poker Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Z obliczeń wynika ,że jesteś prawie 500 zł do tyłu.Niezła suma. Zrobię na nią bazarek. Quote
Anula Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Poker napisał(a):Z obliczeń wynika ,że jesteś prawie 500 zł do tyłu.Niezła suma. Zrobię na nią bazarek. Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ POKER. Właśnie dzisiaj dla Sawanki jeszcze przyszły tableteczki zakupione przez allegro na ochronę trzustki i wątroby Amylan AD 30szt.Podaje się je w trakcie jedzenia,poczytałam,że są skuteczne.Będę podawać Sawanie,ponieważ nie ma takiej zwięzłej kupki,ponieważ je gotowane,które uwielbia.Koszt 38,00zł ale nie mam paragonu a więc nie wstawiam w 3 post.To tak dla informacji napisałam aby Cioteczki nie myślały,że Sawana jest zaniedbywana. Quote
Poker Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Słowo się rzekło, kobyłka u płota. http://www.dogomania.pl/forum/threads/248839-Ksi%C4%85%C5%BCki-gry-puzzle-dla-Sawanki-u-Anuli-Do-26-11-g-22?p=21557493#post21557493 Podnoście. Quote
b-b Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Anula napisał(a):...To tak dla informacji napisałam aby Cioteczki nie myślały,że Sawana jest zaniedbywana. Myślę Anula, że nikomu to nawet przez myśl nie przeszło! Pamiętam o Sawanki minusie...może coś z czasem znowu zrobię. Quote
Anula Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Poker napisał(a):Jak na razie jest 113 zł z bazarku Cudownie to pokaźna kwota.W przyszłym miesiącu bardzo przyda się na Cardisure,ponieważ kupuję po 30 tabl.Szukam też gdzie ten lek może być tańszy ale na razie nie znalazłam.DZIĘKUJĘ POKER ZA POMOC DLA SAWANKI. Quote
Poker Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Jak się miewa Sawanka i Mikuś? Z bazarku uzbierały się 133 zł.Dołożę do równego rachunku 2 złocisze i będzie 135 zł. Zawsze coś. Quote
Anula Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='Poker']Jak się miewa Sawanka i Mikuś? Z bazarku uzbierały się 133 zł.Dołożę do równego rachunku 2 złocisze i będzie 135 zł. Zawsze coś.[/QUOTE] BARDZO DZIĘKUJĘ ZA BAZAREK I PODREPEROWANIE SKARPETY SAWANY. Sawanka czuje się bardzo dobrze,jest bardziej kontaktowa,podaje łapkę na przywitanie,jak przychodzę do domu ogromnie się cieszy na mój widok.Bardzo lubi gryźć uszy świńskie wędzone,kupuję jak największe i dzielę na pół.Teraz trochę jest pracy w ogrodzie i przed domem z sprzątaniem liści i Sawanka jest ze mną,asystuje mi co bardzo mnie cieszy.Jak za długo jesteśmy to namawia mnie na powrót do domu tj.podbiega do mnie i biegnie w stronę drzwi.Z Mikim jeździmy dwa razy w tygodniu do Piotrowic na masaż.Po tych zabiegach Miki czuje się bardzo dobrze.Rózia,jamnisia jest zarezerwowana przez Fundację Jamnisią.Fundacja szuka jej domku bez dzieci ze względu na dyskopatię.Jest bardzo duże zainteresowanie sunią ale domki z dziećmi.Z tymi schorzeniami psy powinny mieć spokojny tryb życia,mniej zabaw,mniej ganiania.Miałam gości z dwójką malusieńkich dzieciaczków w wieku 0,5 roku i 2 latka.Sawana przesiedziała w łazience w czasie dwudniowej wizyty,a więc jednak nie może się przekonać do małych dzieci.Starsze tak ją nie przerażają jak malutkie,nie wiem czym to jest spowodowane. Quote
Recommended Posts